Klapp till mig själv..

Idag tycker jag att jag varit duktig, har tagit mej i kragen och skrivit in mig på körskola. Måste ju försöka fixa så mycket som ja kan hinna med innan ja åker tillbaka till fjällen till midsommar. Har även varit och hälsat på på gamla gymnasiet, träffade Pelle och Hasse och surrade med dom ett tag. Käkade lunch med Kricko. Då ja missade bussen var det bara att gå in till Timrå men det är ju som tur va inte så långt. Har socialiserat med Malin några timmar innan jag åkte hem med mamma.

Länge dröjde det innan middagen var klar och när ja skulle äta kände ja mig nästan skakis, haha. Skulle sen försöka lägga upp min träning från pulsklockan till internet men efter ett tag insåg jag varför det inte fungerade, jag har ju ingen mikrofon. Bara att åka och köpa då? Mera pengar :P de ska rulla...
Fixade deklarationen ikväll på internet så nu är det en sak mindre på "fixalistan"

Har bjudit in Emelie på middag i morgon. Sen får vi grilla korv på kvällskvisten vid den allmänna grannbrasan här utanför. Kanske Maggie och Frida dyker upp dom också :)

Nej nu blir det sängen så man orkar göra något i morgon också. Natti natti

Nerkissade byxor

Ja klockan 9 i morse tog jag, Egil och Axel bussen till Birsta. Hade förklarat noga för Axel att han måste säga till i tid om han skulle på toa (vi hade inte med oss nåt ombyte). Hoppade av uppe vid Stadium och jag frågade om han behövde gå på toa. Jo men det ville han så vi gick över till Silvans kundtoalett. Axel drar ner byxorna och jag hjälper honom upp på sitsen. "Ojj" hör jag plötsligt. Då hade han lyckats kissa på byxorna, bara uppe på kanten trodde jag. Jojo...nästan Hela en benet var blött! "Vill inte ha de blöta på mej" tycker Axel. Nej men vänta lite så får vi köpa nya byxor inne på affären. Okej efter en stund förstod han det och vi gick tillbaka. De billigaste ja kunde hitta kostade 150 så jag gick och betalade medan Egil satt med honom i provrummet. Nu är väl allting lugnt tänkte jag. "Kalsonger..." nej men du får klara dej utan det nu, det spelar ingen roll. Då lägger han av världens stortjut...vägrade ta på sig några byxor utan kalsonger. SUCK!!! Efter några minuter av bölande sa jag till Egil "Du får ta hand om honom jag klarar inte det här" och gick ut ur provhytten. Aggression! Egil fick på han byxorna och efter ett tag var allt som vanligt igen, vi hittade en bil han kunde leka med. Tur..

Egil hittade skor efter att ha varit runt på alla affärer och sen slutligen tillbaka på Stadium (pappa hade då gått med på den dyrare sorten, hehe) Själv har jag köpt en pulsklocka som jag  nu suttit hemma och försökt förstå mej på. Axel somnade på bussen hem, hade gärna gjort samma sak. Ska snart på Afrodansen med mamma och släppa loss...senaste gången måste ha varit i december innan jag åkte till fjälls.

Bilder från Fyllevasan


Starten med minttushot    Isak's målgång      Jag skidar på     Dan är "utmattad av mjölksyra"

Vårruset

Ringde Malin tidigare ikväll och tyckte "ska vi inte anmäla oss till Vårruset?". Hon var inte helt svårflörtad så nu är det bara att anmäla sig. Man kan ju inte ligga på latsidan nu när man köpt nya skor och allt ;P

Shopping

Åkte med mor till Birsta idag för att skaffa mej ett par löparskor. Behöver ett par till min sommarsäsong i fjällen. Terrängskor är ju det som gäller om man ska kuta runt på fjället, men då dom skorna inte passar super på asfalt så köpte jag två par :P men de andra var så billiga (399 istället för 899) så jag är supernöjd! Handlade även fyra meter tyg, måste ju sysselsätta mig med något så nu ska ja sy gardiner.

Väl hemma åkte vi och tränade en sväng på gymmet och jag testade skorna den korta biten hem igen. Nu sitter jag hos pappa. Ska vara barnvakt åt Axel i morgon. Vi ska åka till Birsta igen då Egil också behöver skor...

Hem ljuva hem?

Pappa hämtade mej i Vålis idag och vi drog mot Sundsvall vid 16-tiden cirka. Jag körde tom, hela 20 av de 30 milen så nu får ja se till att komma igång med körkortet. Vårt internet har legat nere där uppe så jag får väl lov att dra en uppdatering på den senaste veckan..

Tisdag förra veckan var som sagt fyllevasadagen. Och onsdagen en slappardag + min födelsedag =) jag fick tårta och present..


Torsdag: vaknade med ont i halsen, HJÄLP! hade ju mitt lopp att åka på lördagen. Gjorde så lite som möjligt hela dagen och tryckte i mig ingefärste för att lindra, fram emot kvällen kändes det lite bättre.

Fredag: inget halsont på morgonen men jag fortsatte med att inte göra något. Oskar vallade mina skidor inför morgondagen, stort TACK för det. Jobbade på kvällen och började såklart inbilla mig att jag kände av halsen igen..hmm.

Lördag: Den stora dagen, Jerryloppet. Jag som aldrig i mitt liv ställt upp i en skidtävling var ju måttligt nervös. Som tur var hade jag Kristina att luta mej emot. Läs hennes beskrivning av dagen på www.soderlundskan.blogg.se
Ja det snöade på morgonen men framemot start sken solen åter. Vi värmde upp och provade skidorna, begav oss till stadion och inväntade startskott. Riktigt kul var det att åka fastän mycket jobbigt stundtals. I uppförsbackarna körde järntanterna från Offerdal om oss (de måste vara över 60 bast, coolt!) men jag och Kristina gled ikapp och låg sedan bakom dem in mot pulkabacken och sista drickastationen. Här drog vi på lite rött klister inför milen och jag såg tanterna försvinna ur sikte. Tråkigt att behöva bli slagen av dem tänkte jag, men men. Väl ute på milen kändes det bra, som Kristina skrev så hade alla kört mitt emellan spåren men jag hade inga direkta problem med att åka lite ospårat så jag kaikade på i gott tempo. Efter ett tag släppte Kristina. När skylten 25 km dök upp och det med andra ord bara var 2 km kvar dyker till min stora förvåning och glädje tanterna upp framför mig, Jag har kört ikapp dem! Sprang förbi den ena i en liten backe samtidigt som Dan kom åkandes förbi mig. Sedan låg jag bakom tant 2 ända fram till stationen där jag tänkte att jag måste dra förbi innan vi glider ner till stadion. Jag hade trots allt bättre glid. Så tant 2 blev omkörd i tävlingens sista uppförsbacke. Sedan var det bara att staka sig in i mål. Nästan det värsta med allt. Folk som står och kollar och alla ska kolla på mig..haha! Gick i mål som 29 tjej vilket innebar att jag klarade gränsen för drickabälte. Sweet!! Vann ett peakpannband och det bästa med allt, jag hann innan 2.30. Min tid blev 2.29 knappt... Lyckokänslan från loppet höll fram till att jag var tvungen och jobba på kvällen då alla deltagare fick festa loss och ha kul. Men livet är väl ingen dans på rosor alltid, det var ingen höjdarkväll för min del direkt..

Söndag: Slappade fram till 14 då vi skulle ha "städdag" i restaurangen. Trååkigt! trodde vi. Vår chef hade dock en baktanke, supa på arbetstid nu när vi stängt stationen. Jojo, det gick ju bra för Amanda. Hon dricker självklart alldeles för mkt. Lagom till 17 när vi skulle äta gemensam vålåburgare alla som va kvar är jag ganska slirig. Sitter och fnittrar under middagen ända tills jag blir knäpp tyst för att sedan resolut resa mig och gå därifrån. Sedan vet jag inte så mycket, låg i soffan i sällskapsrummet ett tag tills Lisa släpade mig till toaletten och sedan blev det inte så mycket mera städa för min del...De andra tyckte dock dagen efter att det var det bästa maskningsförsök de skådat! Han bli nykter och något bakfull till kvällen. Med min ångest över både det ena och det andra kunde jag inte somna förrän 02.30.

Måndag: Åt frukost, åkte sedan skoter med Jonte, Dan och Jessica upp på Ottfjället en sväng. Där mötte Lisa upp med skateskidor och hundar. Vi drog hem och käkade pasta rosso (a la Dan). Det var nämnligen hans snabbmakaroner. Tänk att makaroner, ost och ketchup kan smaka så bra!! 14.00 var det dags att samlas för personalavslutningsfest...vi grillade lite korv och drack någon öl innan vi gav oss av med taxi. Vi skulle till Vildmarkskrogen, ett ställe man bara kan ta sej till med skoter och JÄTTEkälkar. Så himla kul att sitta mitt emot Karin Larsson denna färd. Jättemysigt hade vi där uppe med supergod mat, vin och stämning. Vidare hemöver, bastu och sedan ost och kex uppe på stationen.

Tisdag: Ja va ska man säga, konstig känsla denna dag...Jessica åkte först, sedan sa jag hejdå till Karin, Lina och Johan. Kvar var jag, Lisa, Jonte, Dan, Henkan och Städ. Vi bakade kladdkaka iaf.

Onsdag: Lisa och Dan drog kring halv tio snåret...Jonte jobbade och jag var bara le. Enormt fint väder var det! Jag tog jag ett sista varv i skidspåret innan jag (eller snarare Jonte) gjorde i ordning och paraffinerade dom inför sommaren. Sedan låg jag bara på verandan och lapade sol hela dagen.

Så slutligen idag då...har varit en tur upp på Ottfjället med Jonte. Ännu finare väder idag (om det ens går). Sedan lunch på stationen. Packade det sista och städade ur rummet. Sen kom som sagt far min och nu sitter jag hemma i sängen. Grejjor till förbannelse överallt! Ska ta tag i det i morgon. Självklart är det skönt att vara hemma men det känns konstigt ändå. Plus att jag nästan tycker "usch va mycke hus och folk" och då är jag bara i Söråker. Blir väl så när man bott 4 månader i noll civilisation typ..men men, nu ska jag lägga mej och sova. God natt!


Fyllevasan avgjord!

Fan va nöjda vi är med oss själva att vi kom på denna idé! Igår vid femtiden startade vi fem tappra deltagare i loppet (jag hänvisar till kariesochbaktus.blogg.se för en redogörelse för hur loppet gick till). Jag fick bästa seedningsnummer och fick stå i första startled, detta hjälpte dock inte mej så mycket då jag genast blev omkörd. Start i Sälen med en minttushot och sedan var det bara att åka av! Jag tävlade mot Lisa i damklass och hon hann komma nåt halvvarv före mej innan det var dags för spurtpriset med ciderhävning. Där skulle vi vänta in varandra. Lagom anfådd för att hälla i oss en cider. Killarna låg ju långt före men de skulle dricka två öl. Jag och Lisa fick hålla oss för skratt bäst vi kunde då både Dan och Anton stog och spydde de klena stackarna. Vi girls såg vår chans att komma om och hävde i oss i högsta fart. Sedan var det en typ fyra varv kvar att åka. Jag fick tyvärr se mej slagen av Lisa och hon i sin tur av Anton som hämtade tillbaka det han tidigare tappat. Men jag kom ju trea före Dan och Isak (om man ska räkna alla, tvåa i damklassen). Jag har nog aldrig stakat så mycket tidigare men med mitt rosa hår så kände jag mej i toppform!

Vidare upp till Olandergården där jag och Lisa tog en dusch, sittandes...

Sedan kom resten av våra kamrater på tacomiddag och vi hade prisutdelning, lyppsyl och nån slags fickkniv från nordea som jerry fixat fram. Schysst för vi hade inte tid att tänka på några priser själva. En mycket lyckad kväll!! Runt tiotiden drog Jag, Lisa, Dan och Anton vidare till Åre och skakade loss. Fick ta taxi hem och det blev ju som vanligt dyrt men det var det värt.

Somnade kanske runt fyra och jag som inte har någon fungerande rullgardin vaknade allt redan klockan åtta. Hittade Dan sovandes i soffan med hela festoutfiten på sig. Fick med mig honom upp till restaurangen på frukost, orkade inte fixa nån här hemma och tyckte jag kunde unna mej när det är min födelsedag och allt. Nu sitter vi här och häckar och tyar inte göra så mycket alls. Väntar på att bastun ska bli varm klockan tre :P


Träning och spontantur till Lunndörren

Igår var jag ledig hela dagen...klev upp åtta för att ut och träna skidor. Mötte upp med Kristina, vi tog 7,5 och sen stickspåret upp. Jättefint med nysnö och det kändes riktigt bra upp för de tre km backarna. En liten stund trodde vi sapporo skulle vara kört men än så länge fanns det inga klassiska spår så vi hoppade det. Svischade ner för lappvägen och sen åkte jag en runda på milen själv. Funderade över vad jag skulle syssla med resten av dagen medan jag käkade min lunch. På eftermiddagen gick jag och Kristina till repan för att glidvalla våra skidor, solen sken i allra högsta hugg.

Efter ett tag tyckte Lisa "Vi kanske ska dra på tur". Några minuter senare hade vi bestämt oss för Lunndörren. Kubbade hem till Olandergården och packade i hast. Jag, Lisa, Kristina och Jonte + Lisas två hundar. Jag och Kristina fick varsin draghund och de två rutinerade skidåkarna tog sina skateskidor. Vi kom iväg 17.30 och en och en halv timme senare hade vi tagit oss 14 km upp på fjället i strålande kvällssol. Helt otroligt härligt!

I stugan var det fullt med 14/15-åringar så vi trängde istället ihop oss i hundrummet med två andra turåkare. Lagade chili con carne med makaroner till middag och blåbärspaj till efterrätt. När vi ätit bestämde sig Jonte för att åka ner och sova hemma istället. Vi girls drog till bastun och sen blev det läggdags. Vaknade vid åtta i morse, ganska utvilad kände jag mej men mina 37 km dagen innan kändes i kroppen...
Det tog bara en timme hem så vi va hemma till 11 redan. Har sen slappat hela dagen fram till middag. Då drog vi till Åre för att äta middag, jag, Lisa, Jonte och Anton. Pizza blev det och den var god. Väl hemma igen har jag sicklat mina skidor så nu hoppas jag på mer fart i spåret ;P

Bara 10 dagar kvar till Jerryloppet nu..har funderat på träningen innan och pratat med mina coacher här, haha. Detta är vad vi kom fram till (om jag kommer ihåg rätt):

Torsdag: Vila
Fredag: Långpass
Lördag: Intervaller i elljusspåret
Söndag: Vila
Måndag: Långpass
Tisdag: Intervaller i stickspåret (alltså i de 3 km uppför) även att det är Fyllevasan på eftermiddagen!!
Onsdag: Ja vi får väl se, beror väl på bakfyllenivån på det hela
Torsdag: Vila
Fredag: Finåkning
Lördag: Jerryloppet!

Nu får Amanda se till att hålla detta också, intervallerna ska ju bli intressanta eftersom jag aldrig kört det innan. Fyra minuter intensivt och tre minuter lugnt, fyra ggr om...hmm. Men ska det bli nå resultat så.

Nu är det sängen som gäller. Godnatt!

Stensdalen

I förrgår kom pappa, Kristin, Egil och Axel kring 11.30. Vi försökte samla ihop oss för avgång, det tog sitt lilla tag. Packa om, fixa skidor till egil. Det slutade med att jag lånade ett par turskidor för att testa, och jag ska handla ;P Vi gav oss av typ halv två. Inget toppenväder men helt ok, än så länge iaf. Pappa drog axel men efter halva sträckan blev han lite trött :P och jag fick ta över. Det gick bra ända tills jag insåg att mina compeed hade lossnat, fy fan! Skavsår!! Även att det nu hade börjat regna men tillslut kom vi fram iaf. Käkade spagetti och köttfärssås med chokladpudding med grädde till efteråt..

Hem gick bättre iaf, solen sken tom vissa stunder. Hemma i Vålis åt vi trerätters till middag. Som vanligt föråt jag mig. Det var ju den supergodaste efterätten denna kväll. Maräng- och blåbärstårtan.

Idag har jag jobbat frukost 8-14.30. Nu sitter jag på vår veranda med Karin, Lina, Jessica och Henke. Ska börja igen vid fem, tråååkigt! Men det är väl bara att bita ihop och komma igen...


Fyllevasan

Skidfantaster som vi är här uppe så tänkte vi ha vårt eget lilla Vasalopp..fyllevasan :P det hela går ut på att vi ska åka nio varv runt fotbollsplanen med "vätskekontroll" efter varje varv. Nu har vi tom satt datum för evenmanget, tisdagen den 15 april. På Dan's födelsedag och jag själv fyller ju dagen efter så det blir kanon! Dessutom är jag ledig mån,tis, ons och tors den veckan. SWEET! Jag ser såå fram emot det hela, haha!

Men men, nu ska ja sova. I morgon kommer pappa, Kristin, Axel och Egil. Vi ska på tur till Stensdalen :)
God natt!!

Rörmockare och Östersund

Igår lekte jag rörmockare inne i disken, Marie klagade på att det luktade så illa från rören och avloppet så jag tänkte okej då..vilket krångel!! Att få loss skiten var ju ett projekt bara det sen skrubbade jag så gott ja kunde. Det Stank verkligen! Sen skulle allt bara tillbaka i rätt ordning, haha...Jag kröp runt på golvet under diskhon och kände mej allmänt äcklig men tillslut så var allt på plats. Latti fick hjälpa mej att trycka dit några delar. Gick ner och bytte kläder efteråt ;P

Slutade vid halv tre och hade som tanke att sätta mej på verandan och sola i det fina aprilvädret. Såg Lisa som grejjade i bilen. Hon, Dan och Jonte skulle till Östersund. Det slutade med att jag joinade dom istället. Lisa skulle hämta sina hundar och besikta bilen. Jonte skulle in och köra sprinttävling. Vi var hemma i Vålådalen igen kl 23 så det blev en lång dag.

I måndags åkte jag skidor med Kristina igen. Vi tog 5:an, stickspåret upp..bestämde oss för att åka upp till Kläppen. Nerför alltihopa och sen 7,5:an. Det blev en två mil iaf...i äppelmos typ. Men nu har jag lagt på klister för första gången iaf. Det gick bra och jag hade fäste. Måste ju träna så mkt som möjligt nu, snart dags för Jerryloppet.

Mamma har varit här på besök. Hon och Carina kom på långfredagen och stack sen ut på tur samma eftermiddag. De kom tillbaka på tisdagen. Mamma sov i mitt rum och sen stack hon och jag ut på tur tors-fre till Vålåstugorna. Hade jättefint väder och lagom med folk i stugan.

Idag ska ja träna skidor nu på förmiddagen. Halv tre har jag bestämt med Lennart (vår platschef) att vi ska träna styrke och sen börjar jag jobba klockan 17..

RSS 2.0