Tid i överflöd!

Sitter hemma i Söråker och gör absolut ingenting.

Kom hit i söndags kväll efter att ha fått åka bil hem med Malin och Robin :D Förstå vad skönt det är när någon kommer och hämtar en själv och alla 58 väskor vid porten! Vi kom iväg i bra tid på eftermiddagen och allt flöt på fint, ända tills vi kom till Tönnebro. Där var det asfaleringsarbete i nästan en mil och det tog väl ungefär en timme att komma förbi. Lite segt.

Sen rivstartade jag mitt sommarlov med dubbla träningspass på måndagen. Tanken min var att cykla en sväng på förmiddagen men inte lyckades jag pumpa in nån luft i mammas cykel. Så då var det bara att tänka om. Knäet kändes okej så det fick bli en löptur. Och när knäet några få gånger känns okej är det ju lika bra att springa intervaller. Så sagt och gjort så blev det. Men fy tusan jag tror mina kapillärer flytt kroppen och tagit semester... Sen åkte jag och mor till gymet en sväng på kvällen. I övrigt hann jag med en del fix igår, städa, montera sängram och klippa lite gräs.

Idag hjälpte Egil mig att pumpa cykeln :) Tur och retur Bergeforsen med motvind vilket håll jag än åkte kändes det som! Tror jag ska gå och hämta Axel på fritids senare, får hoppas att det slutat regna då bara.

Sommarlooov :D

Då kan man luta sig tillbaka och se fram emot 3 månader sommarlov!! :) Känslan av frihet börjar så smått infinna sig. Partyt låter dock vänta på sig tills i morgon.

Ikväll är mer av en fixardag: har rivit ned biokemi-tapeten, börjat tvätta, börjat packa och försökt få till lite mage/rygg-styrka här hemma. Vädret här nere är schizo, spöregn och blåst ena stunden och sol nästa. Får hoppas på en fin kväll i morgon!

Uppmärksammade så sent som i morse att Stockholm marathon går av stapeln i morgon. Ska nog gå ner till Söder mälarstrand och kolla in täten. Vore lite coolt att se hur snabbt det går :)

PLUGG!

När man är ledig en hel dag kan det vara svårt att motivera sig att kliva upp supertidigt. Därför resonerade jag som så att (även om jag kanske pluggar lite bättre på förmiddagen) så kliver jag upp och åker till gymmet i ottan och borde klara av att vara hemma igen till 10. Det höll nästan, 10:10.

Och sedan har jag då försökt göra så mkt som möjligt ännu en dag. Har gjort klart mitt biokemi-kollage ute i hallen. Började sen med extentorna. Det kändes relativt bra ändå. Dock blir man lite fundersam över hur uttömmande svar man ska ha, och det finns ju inga lösningsförsöag utlagda så lite svårt att veta :S

Har också skickat iväg en överklagan till min hyresvärd pga den ENORMA hyreshöjningen som kommer snart. Har försökt yrka på 3 månaders uppskjutning av det hela med motiveringen att beskedet kom så förskräckligt sent.

Nu är frågan om jag ska orka lära mig nåt mer idag? Ska först fortsätta mitt sockerätande med lite hallon-blåbär-smulpaj :D


Förnyelse = förbättring?

Jag har anammat en ny pluggtaktik, klistrar upp allt på garderobsdörrarna så jag skall få nån slags överblick:



Känner dock att kursen kankse är lite för stor för min lägenhet, dörrarna börjar att ta slut....



Återstår att se om det kan hjälpa mig i förvirringen. Min tanke är lite att jag ska slippa bläddra runt bland alla papper i pärmen, bara att vända sig om och kolla :D

Organtenta

Organtvåan kan jag nu förhoppningsvis lägga på hyllan! Tentan borde väl resultera i ett C om jag får gissa själv. Det är jobbigt när dom är på eftermiddagen. Vad gör man timmarna fram till dess liksom? Man vill ju inte trötta ut hjärnan samtidigt som man inte vill känna senare: "varför kollade jag inte upp det där?"

Nu är det bara att försöka känna lugnet ikväll och ta nya tag i morgon, BOOORING.

Sockersjuk!

Detta här med tenta-period är inte bra! Iofs har sockerätandet inte varit under kontroll på hela våren :S Måste försöka styra upp det under sommaren...Jag vill ju gärna tro att det är motiverande om man får knapra på några små godisbitar samtidigt som man försöker lära sig allt, att det typ ska ha nån lugnande effekt så man orkar sitta längre innan man får knoster. Dock var inte tanken att köpa 3,5 hg godis men det bara blev så, fanns för många sorter jag ville ha! Känns ju lite jobbigt att samtidigt plugga på om hur fettsyrasyntesen kan ske utifrån kolhydrater...

Som tur var sprang jag intervaller igår. Samma upplägg som sist och det kändes bättre :) När jag var klar satte jag hjärtat lite i halsgropen när jag näst intill klev på en orm, men jag kunde konstatera att det bara var en snok :)





Man ska vara nöjd över det man har?

Nog för att jag är mkt tacksam över att mitt korttidsminne kan vara fenomenalt ibland, men det vore ju inte helt fel med ett något bättre långtidsminne..

Har precis gått igenom glykolysen ännu en gång och NEJ det sitter INTE som det gjorde inför KS:n för nån månad sedan :( Dessutom är det ju en hel del andra saker man skall kunna i detalj till tentan. Hur sker reaktionen för exempelvis serinhydrolaset "alfa"-chymotrypsin? Men jag får väl förlita mig på korttidsminnet och hoppas att jag kan få in allt detta under de 3 dagarna mellan organtentan och biokemitentan.

Dessutom har jag sett på TV:n att vädret verkar ska bli kanon i helgen, såklart! Bara för att man ska sitta inlåst med böckerna! I morgon blir det dock en liten rastning på stan med Pirates på 3D-bio :D

Slit och släp..

Efter att befunnit mig i slacker-modus hela sista perioden är det inte en dag för tidigt att ta tag i tentapluggandet! Så jag försöker trycka in alla reaktioner i organkemin: Claisen-ester, Aldoladdition, Friedel-Crafts alkylering osv............

I morgon ska jag försöka med biokemin: Glykolysen, Citroncyracykeln, Fettmetabolismen...

Jag spenderade helgen i Östersund. Vi gjorde Jämtlandsfjällen i sökandet efter en lagom fjällstuga. Det är svårt att hitta det där som är perfekt i alla avseenden kan man helt klart säga!


Havrekakor och finsprit!

Har precis invigt kokboken jag fick av mamma: "500 Chokladfrestelser". Blev inget avancerat utan havrekakor med choklad och hasselnötter. Så det blir kakor med mjölk till kvällsfika ikväll :)

Dagens organlabb kändes SÅ mycket lugnare än sist!

Stod en stund och letade efter etanolen, är det verkligen denna??



Jajjemen! Brännvin i dess finaste form!


RSS 2.0