Happy New Year!

Jag hoppas att det nya året inte blir som känslan man har ikväll. Jag får nämnligen stanna hemma pga feber. Nu verkar det som att det inte var så värst mkt feber ändå. Men man blir väl knappast friskare av att partaja. Jag tror tom att jag skiter i tolvslaget. Ska lägga mig i sängen och deppa!

Analys i en variabel

Fick reda på mitt tentaresultat idag, fick ett A!

2009-12-30

Idag har jag försökt förstå mig på spårsystemet i Söråker. Jag blev inge klokare! Men det var fina spår förutom en del jord här och var :) Dock ska jag nog avstå från rörelse i morgon. Jag är varken frisk eller sjuk. Har varit konstig i halsen på sistone. Inte ont i halsen utan det känns som att nå körtlar eller muskler är mysko..

Köpte varmvax igår. Nu är jag precis klar med självplågeriet! Lent!

Har visst blivit bröd- och påläggsansvarig till i morgon. Undrar just i vilken utsträckning? Jag vet ju inte ens vilka vi är.

 


Åter i S-vall

Nu rullar bussen in i staden igen. Bara en halvtimme till lilla Timrå där mamma kommer och hämtar.

Har precis fått reda på att min bror ska ut å dricka öl, på en tisdag!? Jag ska minsann komma på en strategi för att ändra på hans osunda leverne!!

 


Julklappsbyte

Har träffat Linnéa på kafé 60 över en tacotallrik för prat och julklappsbyte. Jag fick en egenhändigt gjord ring + hennes demoskiva. Hon skulle rapportera vad hon tyckte om sin julklapp så fort som möjligt :)


Igår när jag skulle föra över bilder till mamma hittade jag en del gamla kort på hennes usb-minne..

       

Frankrike -04 och paddling -06


Minitripp

Ja då satt jag på en buss ner till sthlm, hade ett ärende att uträtta. Men rätt segt att bara åka ner och upp över två dagar! Förhoppningsvis kan jag träffa Linnéa idag och byta julklappar. I morgon ska jag och Karin sitta på kafé och lösa skitrubikskub! Pappa är ju också nere för tillfället för att hämta hem Kristin och Axel som landar i morgon. Bussen är iaf nice, gratis internet och dessutom eluttag! Kan man ju surfa hela resan.

Jag packade ner löparskorna. Fick lite ångest efter gårdagens tjejträff hos Lisa. Mhmm vad vi åt! Min mage är fortfarande i uppror!

 


Annandag jul

Gårdagen var trevlig! Blev inte riktigt samma höjdarkväll som förra året. Tror det kan ha varit så att man kände sig lite lite för nykter för resten av folket inne på stadshuset. Jag och Maggie satt mest och kollade och undrade vad alla höll på med egentligen. Men det kan ju ha sin charm det med! Sen blev det kebab city :D

    

Idag vaknade jag vid elva pigg och kry! Ute blåste det. Jag och mamma hade tänkt oss Lappstegestugan, det blev det också men vi dissade skidorna och tog en promenad dit istället. Väl uppe träffade vi klanen Högberg och käkade våfflor.

  

Sedan åkte vi hem till Isakssons och lånade deras vallaställ. Så nu har jag fixat mina och mammas skidor. För i morgon ska det tusan i mig åkas skidor! Men jag höll på att frysa ihjäl där ute i garaget.. Idag blev det istället gymmet. Nu degar vi i soffan vilket känns hemskt bra!


Utgång!

Jag snor Emilias ord och säger att ikväll är det hemvändarkväll på stadshuset. Träffa tjejligan!

Men i år kanske kan bli en mildare variant av i fjol. Jag har fortfarade inte sett den omtalade bildserien från i fjol Frida! Haha :D


Julafton

Konstaterade just att när vi var mindre kom vi hem mkt senare från mormor och morfar. Men då hade man ju sina leksaker man ville leka med direkt när man öppnat paketen.

Vi har ätit mat och kakor och ost och kex. Delat ut julklappar. De vuxna (jag räknas inte dit) provade ett nytt klappkoncept i år. Köpa opersonliga paket som de sedan spelade tärning om. Det såg roligt ut, nästan så man själv ville vara med!

   

Jag har fått en skohylla som ja önskade mig, svarvade ljusstakar, peningar och en rubikskub!! Det är ju ett måste om man går på KTH. Men den har redan börjat gå mig på nerverna. Att googla på taktiktips känns ju dock sådär...



God fortsättning på er allihopa!

 

 

 

 

 

 


Dan före dopparedan!

Aah nu är jag mätt! Vi är nere hos far och har ätit julmiddag #1. Men snart ska man nog kunna trycka lite ris a la malta också!

Idag har jag i princip städat hela huset hemma hos mamma, bytt julklappar med Kricko och slappat resten av tiden. Har drömt mystiska drömmar inatt. Känns dock inte så svårt att tyda dom.. Den första ska vi inte prata om och den andra hade nog sin grund i mitt outgrundliga grubblande innan jag kunde somna igår. Ett kolsvart labyrinthus fullt med diverse människor, onda som goda..var inte överdrivet trevligt.



Nej men en punsch på det här kanske?!

 


Julpyssel

Nere hos pappa har vi precis ätit hemlagad pizza. Och nu ska vi umgås. Men det är som vanligt, mina bröder är inte så mkt för den idén...

Jag har fixat gravlaxsåsen och gjorde sedan ett försök på senapen, den blev inte bra! Pappa grejjade dock biffen. Egil har åtminstone vart ute och huggit en gran. Ett försök till spelkväll och klädnad ska det väl bli här iaf.

Tandläkarbesöket gick utmärkt. Skämmas fick man då göra eftersom jag inte tänkte mig för och drack vitlöksvatten till frukost samt tröck antalet vitlökskapslar.


Utsökt vacker bild!
Jag och Joar ser ut som nå gammalkisar, men notera att Egil dricker endast julmust!


Vinter

Här hemma är det -21 och strålande fint vinterväder. Tråkigt då att man känner sig lite småhängig.

Igår var jag och klippte mig hos Erika, skönt! Och inte ville hon ha nåt betalt heller utan jag fick det i julklapp :D Nu ska jag strax till tandläkaren och sedan ner till pappa. Verkar som det skulle städas och storhandlas mat.

 

Hemfärd

Sitter hemma i lägenheten och väntar på att bege mig till centralen. 12.30 går tåget till hemhem :D

Hoppas det ska gå smidigt, en rullväska, storryggsäcken och en liten rygga som ja tryckt ned dator och all annan skit i.Mamma hämtar, hon ville ha hjälp och gå på stan det första som händer. Tandläkartid i morgon, ingen ro här inte..

Nu ska ja laga tidig lunch, det sista av tortellinin :P




GPS + tentapub!

Igår var en uträttardag. Först på agendan: sovmorgon!
Sedan var det bara ut att leta julklappar. Men här är det ju nära, 5 minuter till götgatan. Och som på räls gick det, pengarna bara flög iväg! Lyckades handla åt mig själv också för runt 500:- :S eller ja, en tröja glömde ju expediten att slå in så ja tjänade 129:-

Idag ska jag till farfar. Igår la han in en beställning från systemet så det blev att springa dit också. Men något annat fick jag absolut inte köpa med!

Igår kväll var det sedan dags för GPS, gröt-punsch-och-sång, och på det tentapub. GPS:n var faktiskt lite seg. Blev utkörda när de skulle ställa i ordning för pub så vi gick till elektro. Där är det lite småkymigt att vara för man vet aldrig vad man kan få en stöt av! Tillbaka till kemi där det blev fullt på en gång. Men vilken skillnad i partyhumör när man inte har något måste som ligger och väntar nästa dag. Dock blev det inte supersupersent. Va hemma vid två och fantastiskt hungrig!! Gröt är nog inte den bästa av måltider...



Jullov!

Då var första terminen till ända då. Dagens tentamen gick bra den med. Jag undrar hur många dagar det kommer ta innan man kan slappna av? Jag har nog glömt hur man gör ingenting..

Möttes av underbart vinterväder när jag kom ut ur albanova. Joggingtur och nu ska ja åka till liljeholmens köpcentra för att se om det finns några julklappar. Sedan ska jag och karin hem till anna för middag och pyssel. Ska bara gå förbi ica som säljer lösgodiset för 49.90:- denna vecka :D


Dan för tentamendan!

I morgon väntar biotekniktentan, sedan hägrar en månads frihet!

Idag har varit en extremt lång dag som aldrig vill ta slut. Och inget vettigt har jag gjort. Blev ännu en dålig natts sömn fram till 7.30 i morse. Kollade igenom extentor och då kändes det rätt bra. Sedan var det dags för löprunda var tanken. Ute var det halv snöstorm. Tänkte att det ser ju alltid värre ut än vad det är innifrån. Så ja bylsade på mig. Tog en sista titt ut genom fönstret och klädde sen av mig allt igen. Nu såg det verkligen inte alls kul ut! Blev nån alternativ hopp-skutt-mage-rygg-träning inne istället. Kände mig lite fånig måste ja säga, stå och göra aerobicsteg på typ 3 kvadratmeter framför spisen!

Kollade lite mer på bion men tänkte att om ja inte gåt utanför lägenheten på hela dagen blir jag nog knäppare än jag redan är. Det fick bli en liten promenad och sedan var jag ju tvungen att köpa riesen till i morgon. Och vad har ja gjort sen då? Inte ett förbannat skit! Hjärnan har nog gått ned på lågvarv redan och nu känns det inte lika bra längre. Kommer bara på en massa saker ja inte har hundra koll på.

Snöar fortsätter det göra. Undrar hur tidig buss ja ska ta i morgon för att komma i tid..

 



Nu ska ja bädda ner mig i den fördömda sängen. Det måste vila en förbannelse över denna!


Onsdag

Soffan växer :S Kan ingen komma och hämta mig med bil här nere??

Är inne i en kass sovperiod. Igår gick ja och la mig kvart i tio. Låg och funderade till halv tolv. Då var jag hungrig och less. Så har det varit sedan i söndags. Men på morgonen, då är jag minsann inte pigg. Idag pluggade vi på skolan. Jag ville nästan grina när jag åkte dit. Som tur var gick det över. Nu har jag skrivit igenom allt från föreläsningarna så känner mig mkt lugnare.

Var och gymmade lite. Sen har det som inte blivit så mkt mer. Pratade med Klimpen i telefon, tror bestämt han var lite på lyset, de hade "personalinsparksfest". Lät roligare än att sitta här instängd!

Nu snöar det igen ute :)

Plugg, plugg, plugg

Klockan ringde 07.00. TRÖTT! Drog upp rullgardinen och blev lite piggare, det var vitt. Låg kvar i sängen och kollade på julkalendern. Men sen kunde man ju knappast dega nå mer. Bara att sätta sig snällt med biotekniken. Stackars biotekniken som jag försummat ganska grovt då kemin kändes trixigare. Men insåg nu att det är en hel del fakta att få in. Bläddrade igenom alla sidhänvisningar och har målat orange på alla bildtexter.

Avbröt för en löptur. Kan bara konstatera ännu en gång att sova ikapp kanske vore en bra idé, så kanske benen inte är som bly varje dag.

Tillbaka för att äta lunch. Maten börjar sina här men hade rustat upp med tortellini. Sen ännu mera plugg. Min orangea markörpenna är nu slut. Har börjat skriva egna anteckningar och är helt sjukt less på att läsa om vesiklar som transporterar molekyler hit och dit mellan olika organeller.

Försökte pigga på mig med kaffe och saffranskaka men när klockan var halv tre kändes det som mitt huvud var en enda soppa där mina stackars grå celler simmade omkring. Precis som inne i en cell, soppan är cytoplasman och i den simmar alla organeller.

Kom på den briljanta idén att börja tjyvpacka inför hemresa. Hämtade upp väskorna ur källaren och började dra fram kläder. Det kommer bli ett helvete detta här. Nu har jag fyllt hela soffan!

Nej men lite mer plugg och nu sist en trip till apoteket och ica. Laga mat känns inte som ett alternativ längre. Jag pallar inte. Köpte helt enkelt mera tortellini..


JAA :D

Läste precis resultatet från dagens tenta i organkemi.

103/100! Känns riktigt bra att ha mer än maxpoängen!

Nu är det möjligt eftersom jag hade samlat på mig 8 bonuspoäng från övningarna. Men 95/100 är ju inte heller så dåligt :D


Long time no seeing!

Igår var jag på middag hos Karin och Gösta (morfars bror). Det var mycket trevligt och god mat. Fick med mig en del hem också; frukostbröd, äppelmos och plommon :D
Vi konstaterade att det är runt tio år sedan vi sågs. Var då jag och Joar skulle ut och paddla i skärgården för första gången med mamma och pappa. Vi bodde då över på deras landställe.

Har för övrigt ett mycket starkt minne från den paddlingen. Var under någon av de senare dagarna och vi var påväg tillbaka till Fejan och skulle korsa farleden för finlandsfärjorna. Det var något dimmigt denna dag så vi la oss på en ö för att vänta lite. Men det lättade just ingenting så tillslut bestämde väl mor och far att vi skulle paddla. Kommer inte ihåg om vi hörde en båt långt bort eller hur det var. Vi började iaf paddla. När vi är ungefär halvvägs dyker detta monster plötsligt upp ur dimman! Jag blev skitskraj men mamma sa bara

"Nu paddlar vi Amanda"

så det gjorde vi (hade två K2or, en med mamma och mig och en med Joar och pappa). Jag och mamma var över men Joar och pappa en bit bakom. Plötsligt slutade de paddla. Jag grät och tjöt "de kommer dö!". Sedan gled finlandsfärjan förbi och där nedanför guppade deras lilla kajak helt i säkerhet. Såg något häftigt ut! Ja det var ju ingenfara men perspektiven blev så fel och jag kände mig extremt liten.
Vi har paddlar fler gånger med kanske inte fullt så dramatiska incidenter..

Idag har jag lite ont i magen, organkemitenta i morgon :S Jag hoppas verkligen det ska gå vägen! Har inte gjort överdrivet mkt idag men mamma påstår att man ska vila sig i form. Var på långpromenad efter vattnet. Såg btw en joggare med vålåluva :) Nu ska jag ta min kasse ner i tvättstugan.

Önskelista

Har kommit på vad jag önskar mig, en tidsmaskin! Då skulle man ju kunna resa tillbaka och göra vissa saker ogjorda, önskar jag gärna nu!

På måndag är det kemitenta. Hjälp! Det är tusen olika reaktioner och var och varannan gång väljer jag fel. Igår var vi på "tentaakuten". Övningsledare Markus som hade analyserat alla gamla tentor och nu gick igenom typ ALLT. Vi fattar inte riktigt att han är så snäll och lägger ner så mycket tid. Men nyttigt kändes det och fullt av folk.

Idag ska ja på middag hos morfars bror Gösta och hans Karin. Innan dess blir det superplugg och lite jogging, + att försöka att inte vara på riktigt skithumör.


Dessa fantastiska reaktioner!

Kunde inte somna igår. Tillslut rotade jag fram en cd med sagan Bröderna Lejonhjärta. Somnade ju inte bättre för det utan lyssnade klart på hela. Sedan vred ja mig till halv två innan jag kunde sova ordentligt. Vaknade med sjukt ont i nacken, yey!

Hämtade ut min KTH-hallen T-shirt. Sjukt tråkig, helt svart med ett stackars tryck. Men man ska vara glad för det lilla. Jag vann ju iaf :D (över typ 2 andra).

Nu har det varit kemireaktioner undr eftermiddagen för hela slanten. Addition till alkaner, alkener...elimineringar, syra/bas. Mest underbar måste ju boranadditionen följd av oxidation för att uppnå anti-Markovnikov och få en hydrering av alkener till alkoholer vara. Går åt cirka ½ A4 för att få plats! Nu kan jag inte vänta tills jag får rita baklängesreaktionen av acetalskyddning, dvs avskyddningen!

 


btw

ja vann den där roddtävlingen, men nån massage blidde det minsann inte =/ en t-shirt får jag väl hämta ut i morgon då..

Tenta!

Dagens tenta i analys i en variabel gick faktiskt över förväntan. Allra gladast blev jag när jag på sista uppgiften fick en riktig aha-upplevelse och vips så var man klar ganska tidigt. Har precis kollat facit. Man lyckas ju alltid med nåt slarv men de har varit väldigt snälla hittills så de kanske ser att det är slarv. Hur får man 20*25 till att bli 400 egentligen?

Nåt mer plugg blev det inte denna dag. Tog istället en sväng till Ringens köpcetrum. Visst är man väl förtjänt av att köpa presenter till sig själv när man haft tentamen...typ spetstrosor. Men jag köpte faktiskt julklapp till Joar och Egil också.


Tentaplugg

Ska strax åka hem till Anna där hon, jag och Karin ska plugga matte. Tenta i morgon :S Vi kan ganska kallt räkna med att bli godkända då vi klarat KS:arna och i princip bara behöver samla på oss typ 2 poäng på resterande 7 uppg för att få ett E. Men man blir väl lite girig ändå...E är kanske inte det roligaste betyget.

Tog sovmorgon idag, fast bara till 10. På jullovet ska ja sova ikapp resten. Har varit ute och sprungit backintervaller i tråkvädret. Ja är riktigt kass på att bedömma vädret. Ser aldrig när det småregnar genom mitt fönster.

Nu ska ja packa ryggan, blir väl en 5 kilo matte..


Skit..

Denna dagen började ju så bra. Risgrynsgröt till frukost, löpning runt Årstaviken. Hälsade på farfar, vi åt lunch och drack glögg och han verkade vara glad även om han inte alls var på humör när jag kom. Men vad hände sen?

Kom hem och skulle plugga. Något jag inte alls kände för. Nej istället blir jag plötsligt alldeles ledsen för jag vet inte vad? Har i princip sansat mig igen när det ringer. Satans jävla radiotjänst!! Ja nu är även jag tvungen att betala efter att först försökt ljuda för damen som uppenbarligen inte trodde på mig. Så när det samtalet tog slut rann bägaren över. Ringde till mamma och bölade över allt.

Nu kollar jag på Disneydags och tycker synd om mig själv. Tröstäta glassen som finns kvar känns mycket frestande..


Massage, ja tack!

Idag var det tydligen medlemsdag på KTH-hallen. Innbar diverse tävlingar. Själv blev jag lurad till rodden. Ingen tjej hade tävlat och man kunde vinna 25 min massage. Var inte så blodigt, man skulle bara ro 1 minut. Men svårt, gick som för fort för att man skulle hinna tänka på nån teknik. Jag hann inte så långt, 271 meter. Skyller på att jag redan gymmat i över en timme :P.

Så var det den där massagen då. Nej den vinsten gick visst bara ut om det var minst fem deltagare! Annars skulle man bara få en t-shirt..Får väl se om de lyckades ragga fler tjejer och om jag kan stå obesegrad. Känner mig aningen skeptisk. Men en massage hade varit gött!!

Knocked out

Blev fullkomligt slut nu på kvällskvisten. Kanske inte så konstigt. Hade labb hela förmiddagen fram till halv två. Sedan bioföreläsning till 5. Unnade mig en kort, kort joggingtur. Sen har man varit illa tvungen att kolla på matten.

Min mobil har varnat 95% av sms-minnet fullt. Hittade tillslut en siffra över hur många sms ja hade. 810 stycken. Själva siffran i sig är ju knappast så illa, men illa är att jag säkerligen kan gissa mig till innehållet i 80-90% av dem! Efterlyser ett program som gör att man kan föra över dem till datorn. Radera är ju något jag är dålig på..finns ett nostalgivärde i att spara!

RSS 2.0