Aldrig mer bana?

Nu spöregnar det här igen...tråkigt, men samtidigt lite skönt när man jobbar hela dagarna. I morse hade jag verkligen ingen lust att kliva upp och gå till receptionen. Ligga kvar under täcket verkade mycket mysigare!

Man har sina långtråkiga stunder där i repan när det inte händer nåt. Jag spenderade tiden med att kolla upp kurslitteraturen inför period 1 till hösten. Det kommer gå på 1700-1800 kronor. HUA! Och schemat har jag kollat upp, det ser inte heller nå vidare kul ut dessvärre.

Känns som jag varit ledig rätt mkt på sistone och mer semester väntar. Långpanna i morgon mellan 10-22 och sedan repan 8-18 på tisdag. Sen blir det Söderhamn med Lars i några dagar.
Jag tog mig i kragen igår iaf (trots stor trötthet) och gjorde som planerat. Springa på banan här nere. Vad fantastiskt jobbigt det var. 1000 metersintervaller hade jag ju tänkt mig. Fick räcka med 3 som start. Sen ville magen vända sig ut och in kändes det som. Och när man helst av allt vill lägga sig ned och krevera då måste man vifta som besatt för att undkomma all broms. Nästa gång får det bli i spöregnet istället så kanske man slipper dom!

Långtur

Känner mig sådär nöjd över mig själv idag igen. Har varit iväg på långtur tur och retur Stensdalen.

Tog cykeln till Nulltjärn och sprang den gamla stigen därifrån. Kommer ihåg från en fjälltur längesen med mamma och brorsorna att den inte var helt lätt att komma rätt på. Nu visste jag exakt hur jag skulle gå, vänster där det delar sig för att inte hamna upp på myren där stigen försvinner. Men plötsligt var jag ändå där! Jag hade inte sett nån delning inte. Blev lite fundersam på om detta var en så bra idé men vände om och hittade rätt tillslut.

Visste inte om jag skulle palla med ända fram till stugan eller om jag kanske skulle vända hemåt där stigen går ihop med leden. Men det kändes bra! Stugvärden Monica (som jobbat här i Vålis lite) bjöd på kaffe och kaka och sedan joggade jag vidare hem. Tyckte det gick så fort i och med att det var så mkt utför så jag började tro att snart dyker nog 2 km skylten upp. Kan inte ha tänkt efter ordentligt för istället kom det en som visade 6 km. Så kan det vara. Jag kom hem tillslut efter omkring 26 km löpning. Inte så illa pinkat för att vara motionär :)

  

Var längesen jag var åt detta håll på fjället. Otroligt fin utsikt!

I övrigt svullar vi goda middager i rad jag och Lars. Igår hemma hos Lars lagkompis Anton och hans flickvän Fanny. Supergod Lasagne och hembakt bröd och paj med vaniljsås på det. Idag har vi ätit ute i restaurangen här i Vålis. Precis som det brukar så var det glassbuffé, och precis som jag brukar så blir det lite väl mkt. Proppmätt!

I morgon blir det jobb några få timmar från 10, så först sovmorgon. Funderar sen på att testa springa på banan här för första gången. Så länge mina ben inte totalstrejkar förstås.

Go'natt!


2010-07-21

Ledig dag idag :) Jag har hunnit med en massa;

sprungit, nja joggat i sakta mak, Blanktjärnsrundan. Första gången för i sommar. Det var fint!

   

Sovit lunch, färgat ögonbrynen, gymmat och bastat.

Lars är här också. De har läger i Åre så han bor här hos mig. I morgon är vi bjudna på middag i Åre :)


GRATTIS BRORSAN!!! Till körkortet idag, synd jag inte är hemma och kan baka tårta åt dig!


Ledig lördag

Vaknade trött som vanligt och längtade tills efter lunch då man kan sova en stund :) Fortsatte hålla mig från löpning med tanke på stukningen. Så det fick bli cykel idag. Tog mig bort förbi Trillevallen och vände precis innan den gigantiska backen ner mot Undersåker. Tänkte att "hem kommer det gå snabbare" kändes ju som jag hade cyklat så mkt uppför på slutet. Så vände jag och insåg att det blåste motvind =/ Segt när man nästan måste växla ned utför för att orka trampa. Blev riktigt trött i låren och kan konstatera att man inte ska cykla mountainbike på landsväg!


De andra hade roat sig med intervaller uppför Ottfjället, så vi satt som döingar på lunchen allihopa. Sen sov jag gott en timme kan jag lova!

Pass två då för dagen; rullskidor :S Blev avsläppt borta i Fångåmon och åkte hem tillbaka till Vålis. Det var trögt och jobbigt som tusan. Men inga fall! Svårt med stakning med frånskjut... Tog mig tillbaka iaf. Nu väntar middag och sedan chips och film kanske? Receptionen hade en massa utgågna påsar så vi har plockat på oss lite.

 


Mätt

Ligger i soffan totalt utslagen efter middag och pressande av efterrätt! I morgon är jag ledig, det ska bli gött!

Work work

När jag vaknade trodde jag nästan att ett under skett, foten kändes helt okej igen. Jag förhastade mig lite. Efter att ha varit uppe ett tag så gör det fortfarande ont, men det är inte så illa ändå :) Var och gymmade på förmiddagen.

Lite lunch på det, lite humörsvängningar och sedan var det bara att traska iväg på jobb. Som tur var gick humöret upp ganska snabbt igen. Det har varit lika lungt på jobbet som vanligt. Lite farligt på ett sätt...man blir rätt lat. Så när det väl kommer bli mkt att göra kommer man väl tycka det är jättejobbigt. I morgon blir det receptionen igen. Jag trodde jag lagt fram det som att "Jag kanske inte behöver jobba precis hela dagen fram till 18, nån annan kanske kan sköta själva stängningen?" Tydligen hade jag fel? Så lär ska ställa in mig på heldag...

Skönt att vi blev klara så tidigt ikväll. Sitter här med "en kopp lugnande" nu. Hittade den i diskinlämningen :)


Bitter

..är jag! Tog mig ut och körde intervaller på mossen idag. Hann nästan med det jag tänkt när jag klev ner mig och stukade foten igen, samma som förra månaden =/ Skit också!

2010-07-13

Har nyss gjort dagens goda gärning och diskat här på Olandergården. Berget hade blivit liiite väl stort.

Dagen har bestått av jobb 8-18 i receptionen. Tiden gick lite snabbare idag än i söndags, skönt. Är dock ganska långtråkigt där nere stundtals. Har varit några mer eller mindre förbannade gäster de senaste dagarna. Det är så jäkla störigt när folk blir arga och man själv inte har något med saken att göra och inte heller vet hur man ska få dom nöjda. Man får trösta sig med att man själv inte var upphovet till deras ilska och försöka att inte ta åt sig.

Nu är det Allsång på Skansen på tv. Tråkiga gäster än så länge.. Blir nog till att lägga sig tidigt ikväll!


Långtur i Vålis

Igår kom Lars hit :) Vi vaknade (något sent) till en sjukt fin dag med strålande sol och fläktande vind. Hade hittat ut en löptur från Vallbo, via Tomröven till Issjödalen och tillbaka till Vallbo. Var närmare 25 km så jag var lite tveksam hur jag skulle orka med. Men det gick väldigt bra tycker jag. Fin tur med fikastopp Issjödalen. Det enda jag vill klaga på är dessa förbannade gigantiska bromsar som aldrig vill ge upp jakten. Jag får nästan panik på dom!

     

Väl hemma i Vålis blev det badtunna och trerätters i restaurangen. Nu är vi proppmätta och, iaf jag, rätt trött...precis som man önskar allt ska vara :)


Meråker t.o.r.

I söndags lånade jag Robbans bil och åkte till Meråker för att hälsa på Lars. Stod först i repan hela dagen, själv. Planen var att stänga klockan 18 och komma iväg så fort som möjligt. Det hade gått rätt bra under dagen men självklart började krånglet precis innan stängning. Kom några gäster som krånglade med boende och när jag äntligen bara skulle räkna kassan, ja då verkade det saknas 1600! Jag var ashungrig, stressad och halvt skakade och fattade inte vart de satans pengarna tagit vägen. Tillslut kom jag på felet och med lite hjälp fick jag till det. Lagomt less kom jag iaf iväg.

Väl framme hade Lars lånat lyxhytta att sova i av en norsk storåkare. Sikkeli flott! Vi hann med lite småturer mellan att Lars jobbade. Var bland annat upp på Mannfjället. Fin tur men synd lite på dimman bara som skymde utsikten.. Språkkunskaperna är lite sisådär, jag fattar typ hälften av vad de säger.

   

Efter två dagar i hytta på fjällkanten flyttade vi ned till byn och gimsehuset där det bodde lite andra ledare och diverse varelser, typ ekorrar. Den stackarn som hade irrat sig in i köket hade som tur var hittat sin väg ut igen när kvällen kom.

  

En ny sak har jag/vi lärt oss; starta med startkablar. Robbans bilbatteri lever sitt egna liv och vill inte gärna starta när en annan vill att det gör det. Men det var ju faktiskt lite positivt, nu vet jag hur man löser det problemet nästa gång det inträffar.

Åkte tillbaka till Vålis igår och hamnade på lite personalsamkväm med middag och drinkar. Så idag är det lite segt. Kan inte bestämma mig om jag ska orka träna eller inte. Jobb med start klockan två kan jag inte undvika iaf.


Ny månad

Har varit ledig idag och känner mig äntligen frisk å kry. Tog en promenad upp till Kläppen i förmiddags. Där uppe var det dimmigt och blåste kallt, men skönt ändå att komma ut. Sen på eftermiddagen blev det en löptur fram och åter till Nulltjärn och lite styrketräning. Har inte tränat på 1,5 vecka och inte sprungit på en hel månad (om man inte räknar en enda intervall som slutade med stukad fot..). Det kändes inte bra kan jag lova, haha. Otroligt ovant! Men förhoppningsvis kan jag komma igång nu igen, har jag längtat efter. Känner att min hjärna behöver det också så den kan slappna av nån gång ibland.

Nu på kvällen har ju solen dessutom kommit fram. Ser riktigt härligt ut men man gör väl bäst i att hålla sig inne. Skulle tro det blir sväda-attack snart!

RSS 2.0