Skidåkning

Jag som inte skulle göra ngt igår..Vid halv tolv kom Kristina förbi. Hennes kompisar skulle komma nästa dag så hon hade inget att göra heller. Vi bestämde oss för att åka till Vallbo och äta våfflor. Tog liften upp och sedan vår egen lilla väg där på fjället istället för leden. Det gick bra, tillslut insåg vi att vi faktiskt bara var ett tjugotal meter ifrån den så :P Från Östra till Vallbo var det skitväg! Skotergupp så in i bomben så det va ingen höjdare. Vi käkade våfflor och drog hem. Satte en pizzadeg på jäsning och gick till bastun. Mkt skönt. Sedan var det bara att baka ut, lägga på fyllning och invänta Lisa som var ute och tränade. Hon kom precis lagom tills vi inte orkade vänta längre. Ett glas rödvin och vi alla var helt slut. Gick in till mig vid tio och bäddade för att sova halv elva. Meen...min vattenflaska hade visst läckt ut längst ner i sängen så det var en fet blöt fläck där, inklusive att täcket var blött på ena sidan. Jag fick tränga in mig i hörnet så gott det gick. Somnade inte förrän halv ett! Sen vakna ja 4.17 och var ashungrig men orkade inte göra ngt åt saken.

Klockan åtta ringde klockan och jag snoozade. Väntade på sms om skidträning från Kristina. Istället fick ja ett från Oskar som tyckte det va synd att ja jobbade...öhh?? Vadå synd tyckte jag, börjar först 17. Så det sluta med att han och jag skulle åka 17-km spåret. Fan va dåligt det gick för mej, ja hade ingen energi alls idag. "du ser ju nästan bakfull ut Amanda" Äh tyst med dej tyckte ja..ja trodde att det skulle ha tagit närmare 2 timmar för det kändes så in i norden tungt men tiden blev 1.35 så det var ju okej ändå tycker jag.

Sen har ja suttit på vår veranda och ätit lunch och solat, GÖTT!

Onsdag förmiddag här på Olander

Vaknade tio idag och hade säkert kunnat sova längre men det är nog lika bra att kliva upp så man kan sova ikväll istället..Igår var en toppendag är uppe! Jag och Lisa hade kvällen innan pratat om att gå fram och tillbaka till Lunndörrstugan. Vid nio kikade Lisa in och solen strålade ute, vi struntade i Lunndörren och bestämde oss för Ottfjällets östra topp istället. Kom väl iväg vid tio och mötte Kristina uppe i en driva där hon satt och väntade på oss. Hon följde dock inte med till toppen utan jag och Lisa åkte iväg själva. Ett tag trodde ja inte jag skulle orka för mina ben kändes som bly efter mina 18 km i skidspåret dagen innan. Men man kan ju inte bryta och säga "jag orkar inge mer" så jag kämpade på. Saxning i 2 km typ, den sista biten fick vi ta av oss skidorna för då var det bara blomkålshuven överallt. Väl uppe så är man ganska nöjd med sej själv. Nu fattas bara det där med att springa upp på sommaren, Jerry har rekordet på 35 min. Hua!!

Vi tog oss sedan ner igen, tog på oss skidorna och satsade på en fin driva vi sett bara en bit ner. Då lyckas jag med en (tydligen) sådan där otroligt rolig vurpa igen. Men jag får nog hålla med om att den måste sett helt puckad ut! Lisa kan beskriva det så roligt. Jag kom iaf plogande i väldigt sakta fart påväg rakt mot ett ganska stort blomkålshuvud. Vet inte varför jag inte väjde för det istället kläcker jag ur mej ett ynkligt "Neej" och kör rakt över och ramlar, Såklart! Haha, men man måste ju bjuda på något roligt också, eller?

Vi hittade vår driva och bullade upp, mackor, ngt varmt att dricka och...Lisas semlor :D Njutning på hög nivå!

Efter någon timme i solen så fortsatte vi färden nedåt, jag tror ja bara ramlade en gång till..Vad skulle man då hitta på nu, jo vi drog till Vålådalens egna backe med tillhörande offpist. Men först fixade vi lite mer matsäck. Vad passar inte bättre en en termos varm choklad med en skvätt minttu. MMM...
Backen var i toppskick och det var ur skönt som helst att svänga nerför. Körde i skogen också, längesedan för min del men det va sköjj! Lisa tog med sin kamera så vi kunde ta lite coola bilder, hehe. Jag vet inte hur pass coola vi ser ut ;P

Liften stängde och vi gick hem för att laga middag, det blev lax i ugnen med spenat. Varm potatissallad med fetaost, oliver och rödlök. Ett glas vin till och sedan var vi ganska nöjda. Efterrätten var fixad, äppelpaj. Det hade kunnat fortsätta vara en toppenkväll med ett telesamtal från Robban förtog det hela lite. "Säg ja eller nej, Lina har blivit dålig och jag undrar om du vill jobba i morgon frukost?" Fan, jag orkade verkligen inte nu när man ställt in sej på ledighet och påsken stundar med hur mkt slit som helst. Han förstod och skulle ringa vidare. Det slutar med att Karin går med på att jobba så hon började 9 och ska jobba till 3. Jag känner på mej att det kommer ringa om i morgon frukost istället, va ska ja säga då?? Det finns ju i princip ingen annan eftersom vi är så jäkla kort om personal. SUCK!! Även att Karin började surra om att Lina troligen hostat sönder ett revben, hur ska detta gå då..

Ja det slutade i att jag gick och la mej på och kände mej jättelåg, tröttheten tillsammans med jobbproblemet tillsammans med nåt annat kändes inge kul :(

Nu har jag nyss ätit frukost och tror det blir en riktig slappardag om det inte händer nåt skoj här. Jag behöver vila känner jag..

Hej svejs!

All by my self

Ja då har besöket åkt hem igen då..(igår eftermiddag). De kom på söndagen och jag hann visa dem runt lite innan jag var tvungen att gå och jobba. Kom dock hem tidigt redan klockan nio så vi surrade lite innan vi gick och lade oss. Jag skulle ju jobba dan efter så klev upp vid 7 som vanligt. Frida och Maggie åkte sen till Duved med brädorna. När ja slutat vid två var Lisa och Jonte hemma. Efter en del övervägande fram och tillbaka bestämde vi oss för att dra på utflykt till Lundhags. Kom tillbaka tio minuter för sent till jobbet och 1360 kroner fattigare ;P Hittade ett par jättesköna likadana byxor som Lisa har plus en fleecetröja (denna för halva priset) byxorna hade kostat 1200 men nu 960..köpte även hårtoning på konsum, den gamla hade som gått ur tyckte jag. Jag sprang till jobbet igen men nu kom ja inte hem förrän halv 11 och då satte vi igång med mitt hår..

Även att ja ringde Maggie och Frida när Jonte racade hem med bilen på Vålådalsvägen (som inte är i gott skick) vi flög kändes det som! Då satt dom på vårdcentralen?? Maggie hade ramlat och leden som håller nyckelbenet till axeln var det nåt fel på. inget mer åkande för henne :(

Tisdag: Äntligen ledig. Jag och Frida drog till Åre på morgonen var väl framme vid tio typ. Köpte liftkort och tog kabinbanan till toppen. Där stannade vi inte länge! Fan man såg ju ingenting plus att det blåste. Lite halvläskigt att ta sig ner. Man fick förlita sig på de oranga käpparna för att hitta fram över huvudtaget. Men vi fick en härlig dag i den nedre delen. Dock blir ju allt som äppelmos framåt eftermiddagen och mina lår kändes som dom skulle bränna sönder. Vid halv fyra gav vi upp och for hem. Någon lyxmiddag blev det ej, korv och makaroner med såå gott! Sen var det bara att börja förfesta. Vi skulle ju tillbaka till Åre och Dan skulle med. Kristina var snäll och skjutsade in oss. Det var roligt men kanske lite lite folk. Tydligen skulle man ju vara på Bygget men vi orkade inte gå ända dit så..Det blev Dahlboms och Dippan istället. Fyra drinkrundor och sedan ett orginalmål på Max. Längesen ja åt en så god hamburgare, haha! Vi tog taxin hem, hon stoppade taxan innan Fångåmon och vi delade på 700 kronor så det va ju schysst får man säga. Tryckte i mej två mackor hemma och klagade sedan på att ja hade ont i magen, Konstigt!?

Onsdag: Ja nog var det ganska segt denna dag. Vi käkade frukost kollade in sporthallen och funderade sedan på vad vi skulle hitta på. Tillslut bestämde vi oss för att åka till lundhags (igen för min del då) och hur slutar då detta? Jo alla vi tre köper varsin ryggsäck, likadana. Ha, nu är ja ytterligare 700 kronor fattigare. Men va fan en ryggsäck är ju faktiskt något man behöver här i livet. Sedan blev det pizza i Undersåker. Vi för tillbaka till Vålådalen och tjejerna packade in sig i bilen för avresa hem till Löta. Jag dog i soffan fram till åtta när jag, Lisa och Dan gick för att basta. Och det var den ledigheten..

Nu är det torsdag och Robban ringde nyss, ja ska börja 3 istället för 5. Fan då måste ja ju pallra mej ut snart för att springa...jobbigt. Men ja måste verkligen röra på mig nu känner jag, kommer bli tungt att springa efter vår lilla alkiskväll. Smällar man får ta!

Mer besök :D

Sitter och väntar på att Frida och Maggie ska komma, just nu är de i Brunflo. Själv tänkte ja få tiden att gå med en liten löparrunda, hjälp! Vill inte ens tänka efter hur länge sedan det var jag sprang, men intressant ska det bli nu när jag åkt en hel del skidor. Får se om jag orkar mer än tidigare. Egentligen hade ja tänkt åka skidor idag också men det är typ klisterföre och jag vill inte ens försöka..haha. Åkte igår och i förrgår. Åkte 7,5 sen stickspåret upp (trodde det var ett skömt när det visa 1 km och jag tyckte jag åkt uppför i en evighet, det är 3 km) lappvägen nerför och sen 5:an. Blev nog en 16/16,5 sammanlagt så jag var nöjd efterråt. Hörde sedan att man i Jerryloppet måste ta sig uppför pulkabacken, fy fan! Sen var ju min tanke att ja skulle åka stickspåret nästa dag också. Slutade två och skulle bara valla skidorna, jojo, hemma satt en hel hög skidåkare i soffan och kollade på femmilen och Södergren ledde. man blev ju tvungen att kolla själv också. Jag hann dock åka runt 7,5:an i hastigt gemak för att sedan kubba bort till restaurangen för att jobba andra passet för dagen.

Btw vilken jävla hatdag får jag säga, jag och Karin i frukosten och det gick bra men på gränsen till att brista typ. Så himla le!! Kvällen var roligare, fick vara ute i servisen för Olivia var i disken det va roligt och gick jättebra om jag får säga det själv..

Nej nu måste ja rusa om ja ska hinna innan dom kommer..Tjabba!

Miss timjan

ja då var "vargsymposiet" äntligen över. Ca 230 gäster som käkade sin sista lunch igår..

fick en flarra vin "för visat intresse på vargsymposiet" sweeet

måndag kväll hade de finmiddag med tallriksservering. Vi gick på rad inne i köket runt runt och lade upp på alla tallrikar. Jag hade som uppgift att sätta sista tuchen, en kvist timjan :P fick därav ännu ett smeknamn. Jag som aldrig har haft några direkta smeknamn, här har ja fått några iaf. Dan kallar mej för coola Mandy, Karin candy Mandy och igår fick ja höra mad Mandy (kommer inte ihåg om det var Niklas eller Henrik). Själv förstår ja inte riktigt vart det där med mad kommer ifrån. "I de lugnaste vatten.." tyckte Henke. Jojo, ni skulle bara veta..

Egil kom igår :D med fembussen. Vi gick hem och fikade smörgås och gick sen och badade tunna och bastu. Käkade kyckling och pommes till middag, kollade på tv och gick å la oss. Så jävla skönt att sova!! Har blivit lite för lite sånt. Vi klev upp vid nio och gick till restaurangen för att äta frukost. Har ju inte så mycket här hemma att äta..
Här är det blåsväder, de tom varnar på radio och tv för att gå ut, hehe. Vi åkte lite skidor iaf, 3:an men egil fick ha mina ströga vallningsfria skidor så det var lite tungt. Sen följde vi med Dan till Undersåker och handlade på ica. Kom hem, fikade och gick ner till sporthallen. Egil ville ju hoppa studsmatta, klättra på väggen och kolla in gymmet. Dock är det lite jobbigt för han undrar hela tiden vad vi ska göra medan ja säger "det finns inget att göra förutom att typ åka skidor" inte så himla aktuellt idag, inte för att mysåka iaf. Hade det varit soligt hade vi ju kunnat åkt upp på Kläppen eller nåt..får hoppas på i morgon istället.

Ikväll blir det lax i ugnen...

Länge sedan sist

har slutat för idag, fy fan va ja har varit trött idag. Konstigt...
slurkade i mig Två koppar kaffe i morse, det va inte så bra märkte ja efter ett tag, blev halvt förgiftad kändes det som. Supertrött och speedad på samma gång, hm.

Vargsymposiet har kommit nu, vi hade 230 gäster till lunchen men det gick bra. Slutade vid tre, Oskar skulle kolla på da vinci koden jag hade något att fördröja tiden med innan klockan blev 18. oskar får nog se om filmen dock, han somna mitt i :P usch va ja inte va upplagd för att jobba kvällen sen..men ja åt middag innan sen blev det bättre. på ett sätt är det skönt med mycket gäster för då måste ja verkligen vara i disken hela tiden. Kan man koncentrera sig på bara en sak och inte springa runt och greja med en massa annat.

Igår åkte ja skidor med Kristina (fast ja hade tänkt vila) det va kul! Gick bra, vi åkte 18 km på 1h 25 min. Man får ju som mer motivation när man åker med någon annan. Ringde sedan mamma för att göra henne avis, hemma finns det ju ingen snö alls och hon är dödligt le på att jag kan åka skidor jämt. Blev tvungen att räkna ut hur mycket jag åkt denna vinter (om du läser mamma så var det typ 220 km eller nåt sånt, mycket eller lite? beror på vem man jämför med)

nej nu måste ja sova om jag ska kunna vara en något mer normal människa i morgon än jag varit idag, haha.
Godnatt =D

RSS 2.0