Grinda

Idag har vi haft en härlig dag ute på Grinda i Stockholms skärgård!


El Stockholmo

Igår mötte jag upp pappa på tåget ner till Stockholm. Blev stående i Gävle i nästan en timme i väntan på lokföraren. Resultatet blev lite drygt en timme sen till storstan. Men det kan ju ha sina fördelar det med; har skickat in att jag vill ha ersättning så borde få hela resan tillbaka i värdebevis :)

Här nere hälsade vi på farfar en sväng. Sen möblerade vi om i lägenheten. Har planerat att köpa en bokhylla att ha som rumsavdelare så nu är det bara att åka på IKEA och shoppa när tillfälle ges. Sen åt vi middag på en jättebra indisk restaurang som ligger vid Mariatorget. Efter "lite" mat i magen promenerade vi till centralen och plockade uppe Axel som kom från Göteborg. Han var speedad till max och svängde med sin Lisebergpåse så jag trodde den skulle försvinna ner på spåret vilken sekund som helst!

I morse tvingade jag mig upp för en liten joggingtur. Kändes väl knappast nå vidare. Nu sitter jag här med Scnackarn som äter frukost och kollar på "Den långa vägen hem". Det går sådär bra för honom att få i sig något...


Aktiviteter

Den senaste veckan har bjudit på en del aktiviteter:
  • Dop för Lars brorsson Halvar i söndags
  • Middag på Albertina i måndags
  • Viskväll utanför Ljusdal med Lars farbror som spelade i tisdags
  • Vinkväll hos Bea från klassen i onsdags
Igår var vi på löparbanan här i Söderhamn och tränade. För ungerfär en månad sedan skulle vi springa 3000 meter. För min del blev det något av ett dubbelt nederlag. Därför kände jag mig väldigt nöjd när jag igår kunde genomföra samma sak på tiden 14:09.

Idag har jag försökt åka lite rullskidor såhär på förmiddagen. Blev en väldigt kort tur med en väldigt trött och seg kropp. Ikväll ska vi på BAO (Benny Anderssons Orkester) i Järvsö. Det blir kanon. Min fanatiska Helen Sjöholm period tog ju slut för några år sedan men det ska bli riktigt kul att se och höra henne och resten av bandet igen! Vi får hoppas att vädrets makter kan vara lite skonsamma så vi slipper det värsta regnet. Prognosen ser inte riktigt tipp topp ut.


Regn och rusk

Vaknade till regnet som smattrade på plåttaket i morse. Eftersom man själv bara är motionär så kändes det som en lagom dag att strunta i att träna. Får se om jag kommer på andra tankar till eftermiddagen.

Lars däremot hade stakintervaller på flygstaden på schemat:




Jag agerade filmare och tidtagare och svärfar Börje chaufför. Vi fick ett motorstopp under vägen...

Kolla in Helsinge Ski Team

Bullar och intervaller

Efter att ha konstaterat vid åtta, då klockan ringde, att det var molnigt tog jag och sov en halvtimme till. Sen blev det några sega löpintervaller med känsla av att vara en hockeyspelare. Jag har aldrig spelat hockey men det sägs ju att de inte är de bästa löparna. Kände mig iaf tung och otymplig utan löpsteg.

Men det är ju skönt efteråt när det vankas nybakta bullar hemma hos mor och sedan en stillsam helg med dop på söndag i Söderhamn.

Nu är jag nere hos pappa och co. Man får ha filten omkring sig om man ska kunna sitta på verandan, brrr. Vi ska grilla till middag och Joar och Linn ska också dyka upp som det verkar :)

Gräsklippning, segling och stranden

Efter att Lars åkt på löptävling tog jag tag i gräsklippningen. Mamma måste nog börja fundera på hur klippa-gräset-delen av tomtarealen kan minskas. Jag klippte allt (vad ska vi gissa på 2500 kvadratmeter?). Tog några timmar. Sedan en mycket skön dusch! Mamma åkte iväg för att träna och jag sitter framför tv:n och har precis ätit gratinerade nachos + ett halvt glas rödvin som jag unnade mig (eller som mamma unnade mig..)



Igår var jag, Lars, pappa och Krickostin en sväng med segelbåten. Vädret var helt okej och vi lyckades tajma in fikat precis när solen tittade fram. Kisspausen vid klipporna blev en halvt invecklad historia när vi höll på att kliva på 3 huggormar.



Idag har jag, förutom att klippa gräset, åkt rullskidor på morgonen och sen tog jag och Lars en tur till Oxviken. Någon badtemp var det knappast att tala om. Men stranden är ju inte heller känd för det..

2011-07-11

Idag var jag på rullskidbanan i Timrå (för första och kanske sista gången). Kändes meningslöst att var 5:e minut stanna för jobbiga nedförsbackar så jag övergick till att filma Lars istället. Tur att solen sken!

Nu har vi precis svullat tacos efter en liten paddeltur vid Fagerviks Kanotklubb med mamma :)

I morgon blir det Södra Berget + pyssel...

Vålis

Här är det nästan som vanligt..

Lite ny personal att jobba med i matsalen. Igår var första dagen stationen hade öppet så första kvällen i restauranegn för denna sommar. Gick bra tycker jag. Dock stötte vi på den där märkliga, jobbiga gästen redan första kvällen! Hehe.

Idag börjar 3-dagars orienteringen. Svädan har precis börjar komma på stark front och regnet hänger i luften. Skönt att jag tänkte träna inomhus idag!

Veckans äckliga är väl upptäckten av kackerlackor här på personalboendet :S Känns ju sådär! Förhoppningsvis är de än så länge bara några få som kan utrotas. Men det måste till en storstädning à la flyttstyle. Något av ett projekt. Jag åker ju härifrån på måndag och sen hoppas jag att äckelkrypen är borta till i augusti när jag ska tillbaka!

RSS 2.0