453 servetter

Har jobbat i princip Hela dagen idag. Började sex i morse, usch usch!! Jobbade till tre och klockan fem var det bara ett infinna sig på nytt :P Men jag blev faktiskt lättat att höra att jag skulle jobba kväll trots att det bara var ett tiotal gäster. Danne var i servisen så han klarar sig ju själv när det är så få. SJälv fick jag lite andra uppgifter att pyssla med, har packad upp en massa lådor vin och vikt servetter. Nu finns det 453 stycken att tillgå i helgen när det kommer 205 gäster från Härnösand Stift. Åh vad jag längar dit. Jag kommer få diska tills jag svimmar, de ska nämnligen ha frukost, fika, luch, fika, middag och kvällfika vid 22.45-00.00 YEAH!

I morgon blir det sovmorgon :D det va länge sen känns det som. Börjar inte förrän 17, så ja ska försöka träna lite innan också. Om det blir skidor eller gymmet får vädret utvisa, just nu blåser det inte så mysigt.
Nej nu ska ja sova. God natt!

Toppbestigning och vindsimulator

Klev upp 8.18 kollade ut genom fönstret: Yes klart väder idag. Skyndade mig ut i köket, åt frukost och fixade matsäck. Klockan nio stod jag vid liften med turskidorna i högsta hugg. Lisa var snäll och startade liften så ja kunde åka upp. Lagom till solen bröt fram bakom fjälltopparna. Har man det inte underbart!

 Egentligen hade jag väl bara tänkt åka runt lite och sätte mig och fika på nåt mysigt ställe..Jag åkte efter leden uppåt och efter ett tag så "Äh va fan, jag kan väl lika gärna ta  mig upp på toppen eftersom leden ändå går dit". Sagt och gjort...två timmar och några höjdmeter senare stod jag högst uppe på Ottfjället, Väldigt nice utsikt!! Och var det ett bestyr att ta sig upp var det inte bättre nedför, men jag kom hem..med bara ett ont knä ;P

Vad skulle man då hitta på när man var hemma igen. Alltid finns det något, fick hoppa in med Lisa och Jonte och demonstrera för SOK hur man sätter upp och tar sig in i en vindsäck under hård vind. 25 m/s blåste det med hjälp av en simulator. Roligt att prova :D

Nu är det snart slut på ledigheten, i morgon börjar jag kl 06.00 med frukosten, lovely...sure ass!


Skidtur

Klev upp tidigt i morse (för att vara en ledig dag), åt frukost och bestämde mig för att packa ryggsäcken med lite fika och ge mig ut på en kortare tur. Det var ju inget toppenväder men solen sken igenom lite här och där. Satte kurs mot Lunndörrsstugan och fick en hel del fina kort på vägen. Efter cirka 4-5 km kom jag upp på den första myren och stannade för att fika. Något jag nätt och jämnt hann med, det började regna och hagla...jaja jag åker väl hem då. Motvind över hela myren och jag blev dyngsur, ha! Jag såg nog inte så vacker ut när jag sen kom hem, men vad gör det?

Åt upp resten av fikat hemma i soffan ;P

Sen gick jag till restaurangen och skulle köpa upp mig på ett lager matlådor innan priset på dem höjdes, som jag trodde skulle inträffa 1 feb (från 20 till 25 kr). Men när Karin ska slå in dom kostar dom tydligen 25 redan. Skit i samma.

Är ledig i morgon med, hoppas på solsken då istället så ska jag ta en tur upp på kläppen tänkte jag, fin utsikt därifrån!


Hejsan svejsan =)

Veckouppdatering

Klev upp 04.30 måndag morgon, varför?? Jo jag skulle ju till Vemdalen på Studentskiweekend där resten av gänget befann sig. Lina var snäll och skjutsade mig till Undersåker där bussen gick halv sju till Östersund. Där blev det byte och buss vidare till Vemdalen. Var framme redan vid tio så jag tycker det va ganska bra. Men trött som fan!! Låg hemma och slappade sen blev det after ski :) nice! På kvällen vet dock inte vad som hände, jag satt still i soffan och pimplade rödvin tills ja somnade. Vaknade av att alla var påväg ut till taxin men efter ett halvdant försök att kliva upp beslöt jag mig för att stanna hemma.

Tisdag: Mådde inte alls så dåligt dagen innan till trots. Jag och Lisa tog en promenad in till shoppen och sen vidare till Anorak där resten var på lunch. Drack en ny favoritdrink, varm cholkad med mintu, mmm! Inget afterski idag men pizza hemma är inte så dumt. Denna kvällen kom jag mej iaf ut på krogen, det var helt okej inte jättekul men.

Onsdag: Vaknade vid nio av den där JÄVLA musiken som jämt skulle spelas!!! Blev en slapp förmiddag och sen åkte jag med Maggie, Frida, Lisa och Carro till Ånge där jag tog tåget till Undersåker och blev hämtad av Kristina och Karin.

Torsdag: Började jobbet kl 06.00 var själv i frukosten och lunchen denna dag men det gick bra. Hade även personalmöte och det kommer tydligen ingen fler frukostpersonal så det ska bli intressant att se om det kommer funka. Slutade kl 15 och då tog ja längdskidorna ut i spåret. Tvingade mig igenom två varv på 7,5 km. Gick riktigt bra, sen gick ja och basta efteråt. Mycket Skönt!

Fredag: Karin väckte mig ut min (Mycket Bra:iga och interssanta) dröm kvart i nio "Amanda ska du med ut och åka skidor?" "NEJ, ja ska sova!" lät nog inte sådär jättetrevlig just då men, haha! Klev upp nån timme senare och åt frukost, sen blev det skidor...bara 7,5 km och det var tungt. Började jobba 17 och var klar redan 22 så då gick vi hem. Duschade och gick och la mej.

Lördag: Började jobba halv åtta och var klar 15 och nu sitter ja här. Bara en timme kvar tills ja börjar igen, suck. Men i morgon är ja ledig fyra dagar framåt :D fast ja vet inte vad ja ska göra direkt...


Mer snö

Ja då snöar det igen då, trevligt. Desto mindre trevligt att försöka åka skidor, igår hade jag tänkt mej åka milen idag men...gick ut och tänkte okej då, jag prover väl. Jo visst efter några meter har jag platåskidor och ramlar i nedförsbacken för att det plötsligt tar tvärstopp. Jag åkte fyra km sen gav jag fan :P i förrgår gick det dock jättebra, tejpen vinner lätt över vallan (iaf min vallning). Åkte 7,5 km och sen ett varv i 5 km också :)

Ska börja jobba om lite drygt en timme, bara det inte blir alltför sent ikväll för ja börjar 6 i morgon, jobbigt! Men sen är jag ledig mån, tis, ons. Innebär att ja kan åka till Vemdalen och sluta upp på StudentSkiWeekend med resten av gänget, YEAH! Det blir kul!

HejHej

Hallå!

Tåget gick som det skulle :) kom hit och det var helt öde..trodde att alla låg och sov, jobbade eller tränade. Jag sätter mig och äter mat och plötsligt kommer Kristina in och frågar om jag inte ska med och släcka bränder. Frågetecken?? Vi hade tydligen brandutbildning idag så det var bara att slänga på sig täckbyxorna och springa ut. Fick prova att släcka med pulver- och kolsyresläckare och med brandfilt på den brända stackars dockan :P

Ska snart åka med Lina och Karin till Åre en sväng, inte för att ja vet vad vi ska göra men det blir nog bra ändå.


Ciao! 


Film

har varit på folkan på bio med mamma och hennes arbetskamrat, "det svider i hjärtat" om jag inte minns helt fel. var iaf en dokumentär om muslimska killar i sverige och deras syn på martyrskap. helt okej :) 

har i princip packat det som ja kan packa för i morgon, tåget går 05.05 från sundsvall, stackars mamma som ska skjutsa :P tog med mig för mycket hem och har med mig ännu mer upp igen så..hehe.

varit hemma själv idag och har inte haft något alls att göra = ingen bra kombination just nu, men men

hoppas vi ses i Vålådalen! ;)

utsikten från mitt rumsfönster

image1

Tjejkväll

Kom nyss hem från Tynderö och Frida, fick äntligen åka bil när Lina körde :D hon var duktig! Klarade backen hemma hos Frida efter några försök på halkan. Vad har vi gjort då, ätit och pratat, som vanligt. Men varför ändra på ett vinnande koncept? Jättegott var det, gratinerad lax kanske man kan säga. Och glass med kolasås och grädde efteråt.

Hoppas att Emelie tittar förbi i morgon, hon var visst ledig och skulle upp till Ljustorp, det var verkligen jättelänge sedan vi sågs..

Längtar tills ja kommer tillbaka till fjällen så ja kan testa mina nya stavar och fästet på skidorna nu när jag har tejpat dom, innebär ju dock att ja inte kan skylla på min vallning längre när det går dåligt :P
Måste även kolla upp möjligheterna att åka till studentskiweekend några dagar i början av nästa veckan, blev av nån konstig anledning väldigt sugen på att hänga på nu ändå.

Jaja, man ska väl försöka sova, se hur det går med den saken.
Sov gott alla ni andra!

Det var det...

Avslutat, även fast jag tänkt tanken själv så blir det något av en chock att det dock är slut nu. En tomhet. Jag känner mig kluven inför hur jag egentligen känner men innerst inne vet jag nog att det var lika bra, det går inte att stanna i något som inte går framåt utan snarare bakåt. Men dock, det blir en avsaknad av att ha någon, en självklarhet som försvinner..
På onsdag åker jag tillbaka till Vålådalen, det blir bra. Skönt att få komma härifrån och leva i en helt annorlunda vardag. Jobba och åka längdskidor, umgås med alla där uppe.


RSS 2.0