2-årskalas

Efter att ha invigt de nya löparskorna med intervaller på bandet åkte jag hem till min kusin med familj. Milo har fyllt 2 vilket självklart firas med tårta och paket!


Gantschema och H10 mAb

Första veckan med kandidatexjobbet avklarat. Känslan är att det gått bra, gruppen är bra och vi har nog gjort det vi borde denna vecka:
  • gjort en projektplan med ingående gant-schema
  • börjat läsa lite artiklar

Jag läser just nu en artikel om en bispecifik antikropp (H10 mAb) som kan binda och neutralisera båda de toxiner som är grunden till den dödliga utgången för personer utsatta för Bacillus anthracis


Vårt Gant-schema (som tanken är just nu...)

 

Igår var det 30-årsfest för Sara i klassen. Trevligt! Mycket goda pajer och ENORMT god tårta!! Det var vi tjejer i klassen plus lite av hennes släkt och andra vänner :) Rullade hem.

Trots den sena kvällen tog jag mig upp relativt tidigt för en shoppingtur tillsammans med Lisa. Nya löparskor blev det. Nu hoppas jag på bättring med knät!

 

 

Sen har jag bara varit hemma och tagit hand om mig själv. Lite hemmastyrka och middag bestående av tomatsoppa och nybakat bröd.

 

 

Middagen intogs i sängen framför "Smartare än en femteklassare"


Kandidatexamensjobb!

Idag var det stora skälvan på förmiddagen; vilken grupp skulle man hamna i?!

Pratar om kandidatexjobbet som står på agendan resten av terminen. Vi studenter hade ingeting att säga till om i frågan, varken gällande grupp eller ämne så det var med en viss nervositet vi infann oss på första lektionen idag.

Jag hade flyt och har fått en riktigt bra grupp som det känns. Karin (som jag redan känner och jobbat en massa med), Bassam och en tjej från Indek som heter Anna. Alla är/verkar ambitiösa och trevliga så det blir nog bra det här :)

Och så ämnet då: "Bispecific Affinity Molecules". Alltså affinitetsreagent som kan binda fler än två targets samtidigt. Användingsområde: terapeutika...kan man väl sammanfatta det. Ska ha första handledarmötet i morgon, blir spännande!

Gött mos!

Tentorna avklarade och sommarjobb klart (om inte de också kommer på att jag är fel Amanda Steen...).

Båda tentorna har gått fint, det är min känsla iaf. Sen är det bara att vänta och se vad lärarna tycker.

I söndags kom Lars hit :) det va skönt med lite sällskap en vecka som denna. Tenta måndag, begravning tisdag och sen ny tentaångest resten av dagarna. Han var ju här i jobbärende och drog efter Slottssprinten vidare till Falun. Tisdagen gav många intryck, inte bara själva begravningen utan vi träffade ju även pappas nya syster och två av hennes döttrar, alltså mina kusiner. Jag har ju nämligen fått 5 till! Jag som tyckte att 2 va så få...

Å sen var det då odlinsteknologiångest hela onsdagen och halva torsdagen. Torsdag efter lunch tappade jag fokus när de ringde från Arizona Chemicals utanför Söderhamn och erbjöd mig sommarjobb! :) Superskönt att nu ha det på det torra och slippa tänka på det veckorna framöver!

Och slutligen så kändes det alltså bra på tentan i förmiddags. Ikväll blir det Sangria med tjejerna hemma och Malin och så får vi se vad som händer.

Prokrastinering?

Tillbaka i Stockholm efter en helg i Dalarna. Kommer knappast hem utvilad då klockan ringde 04:55 i söndags morse. Men kul att vara med på Vasan och kolla och hjälpa till lite. Resultatet för grabbarna grus vart inte riktigt vad de hoppats på. Men det är bara att komma igen! Vädret har varit på topp med solsken och klarblå himmel.


Skidtest under lördagen

Jag hade med mig mina skolböcker men det blev inte ens plugg på tåget upp. Nu gäller det att försöka undvika att hamna i prokrastineringsspåret! Var ju "ledig" även igår då dagen spenderades i Söderhamn med välbehövlig sovmorgon och lunch på Mai Thai.

Kan ju inte påstå att Analys och rening av biomolekyler känns så vidare roligt just nu. Dessutom upptäckte jag att jag glömt boken i Söderhamn! Man kan ju undra vad som hänt med min koll? Inte likt mig! Men boken är lagd på brevlådan :) Tack!

Ny månad, nya tag!

Det har varit mycket i februari, mycket i skolan och mycket annat.

Den 4:e gick farfar bort. Det har ju varit väntat en lång tid men kom ändå som en chock. Jag är glad att jag hann säga hejdå. Skönt för honom att få slippa lidandet det varit på slutet.

Skolan har också varit en hel del med labbar och rapporter. Men lite lön för mödan har jag väl fått hittills. Den svåra tentan i Genteknik och molekylärbiologi i slutet av januari fick jag A på :D Första KS:en i Odlingsteknologi gick galant får man väl säga, gillar Gen's kommentar på en av uppgifterna: "Åh så bra!"

I morgon är det KS #2 i samma ämne. Sedan bär det av till Mora och Vasaloppet. Inte för mig då men för Lars och Anton! Och intet att förglömma, PAPPA som åker Stafettvasan i morgon!

RSS 2.0