Engelska..

...var det inte igår man försökte prata! Ramlade in tre danskar som ville äta ikväll (och danska som språk är ju än värre). När de kommit till desserten undrade det vad mylta var för något. Självklart kom jag ju inte på vad hjortron heter. Fick till en jävulskt bra översatt förklaring:

"they are almost golden, yellow and looks like raspberrys, and grows in the mountains on myrar?"

De kom fram till att dessa bär nog inte fanns i Danmark. Kan ju stämma. Men gott var det tydligen som tur var!
Sen skulle de ha mig till att blanda drinkar också. De guidade mig igenom hela proceduren så även det löste sig ju :)

I morgon är jag ledig!


Engelska..

...var det inte igår man försökte prata! Ramlade in tre danskar som ville äta ikväll (och danska som språk är ju än värre). När de kommit till desserten undrade det vad mylta var för något. Självklart kom jag ju inte på vad hjortron heter. Fick till en jävulskt bra översatt förklaring:

"they are almost golden, yellow and looks like raspberrys, and grows in the mountains on myrar?"

De kom fram till att dessa bär nog inte fanns i Danmark. Kan ju stämma. Men gott var det tydligen som tur var!
Sen skulle de ha mig till att blanda drinkar också. De guidade mig igenom hela proceduren så även det löste sig ju :)

I morgon är jag ledig!


Städning

Idag har vi skrubbat stolar och bord, otroligt kul!

Efter middagen tog jag en kvällspromenad uppför Lappvägen. Blir alltid lite melankolisk till mods när fjället är lite halvruggit.. Vid Lillstensdalsfjället regnade det. Jag vände nog i rättan tid och hann nästan hela vägen ner innan regnet kom hit till oss. Nu öser det ner och åskan går. Skönt att ligga inne i soffan då!


Vålådalsbo igen

Känns som hemma att komma hit igen måste jag säga. Ligger i samma gamla soffa och kollar fotbollen på tv. Har packat upp alla sakerna i samma gamla rum, och inser (som vanligt) att jag har alldeles för onödigt mycket kläder md mig!

Åkte med Robban från Östersund. Vi tog en sväng in på ÖB, shoppade tvättmedel, tandkräm, schampo mm. Sen blev jag bjuden på pizza i Järpen :)

Senaste skvallret som jag totalt hade missat är ju att Stensdalsstugan brunnit ned i maj! Annars verkar det vara som vanligt här uppe. Vacker natur, längtar verkligen tills ja blir frisk och kry så jag kan ut å springa.


  

Midsommarfirande på Tynderö

Traditionsenligt hängde vi såklart på Tynderö igår. Dagen spenderades på bastuflotten i sundet. Det var en aning kallt men det stoppade inte alla från att bada (själv avstod jag faktiskt denna gång). Sen var det middag och dans på logen hemma hos Johanna. Mycket trevligt :) Och Erik fick man träffa också som var hemma från USA tillsammans med Kai.

För egen del blev gick det inte så vilt till på "läskfronten". Lämnade det till vissa andra. Framåt småtimmarna tog jag och Maggie och traskade hemöver. Vi fick gott om sovplats då vi tappade två på vägen..

        

Dessvärre tilltog min förkylning som jag trodde var i princip borta. Så jag fegar ur kvällens bravader på Idyllen och försöker vila upp mig nere hos pappa istället. Surt men så är det väl ibland antar jag.


...

Glad Midsommar allesammans!

24-06-10

Sov till halv tolv då pappa ringde och frågade vad jag ville beställa från systemet. Där var halva dagen borta men det satt nog på sin plats med ordentlig sovmorgon. Gick ner till pappa och la mig på gräset med en bok. Har nästan bränt mig lite.

Har spelat fotboll med axel. Jag och Egil har försökt lära honom nicka. Gick helt okej när vi förklarade att han måste titta på bollen :) Svullat grillat och ska blir lite jordgubbar senare ikväll också!

Sovplatsproblemet för i morgon har löst sig, det blir hos Maggie :) Så nästan allt under kontroll; dricka, hälften av maten...Bara att hoppas på finväder!

Booring

Vad ska jag göra nu?? Vänta tills klockan blir så man får gå och sova.

Åter Söråker

Det är väl då typiskt när man ska vara duktig och hjälpa till. Tänkte ja skulle klippa gräset här hemma hos mamma. Tog först en kvart att få igång klipparn! Har väl klippt en tredjedel så tar bensinen slut och inte finns det nå mera. Är nästan så ja funderar på att gå ut och rensa rabatterna...meen det kanske är att ta i va.

Vi klev upp i ottan i morse. Lars åkte till Norge och jag åkte med hem hit. Sen blir det fjällen på söndag. Känns som jag har vigt natten åt myggjakt och sovit minimalt.

Åkte på nån liten förkylning i måndags men det börjar gå över igen. Den stukade foten repar sig rätt så bra den med :) Känns ju dock tveksamt om det blir nåt tränat nu och i helgen. På midsommar är det antagligen Tynderö som gäller hela dagen och kanske hela lördagen också. Är lite avis på mamma som åker till Stockholm för att paddla i skärgården i morgon..






Update

Sitter i Söderhamn hemma hos Lars och slappar. Igår var vi på 40-årsfest, Lars skulle spela och jag kände inte en kotte! Men de var snälla och såg till att rödvinsglaset inte stod tomt :)
Annars har jag stukat foten. Skulle springa intervaller igår uppför nåt berg. Hann en gång upp och hälften ned. Sedan knakade det som fan och gjorde ont så in i! Blev inga fler intervaller för mig. Jag hängde med myggen istället ett tag. Hur ska jag palla Vålis kan man undra??

Slappdag

Var och gymmade i förmiddags, det gick helt okej. Sen hem och käka lunch. Eftersom jag inte fått tag i farfar idag heller så har jag blivit liggandes/sittandes i sängen hela eftermiddagen. Kan ju bara resultera i en sak: man blir segare och segare för varje timme som går.

Tog mig tillslut därifrån och satte igång med middagen. Nu känner jag mig relativt pigg, undrar just om man får sota för det ikväll så man inte kommer kunna somna?


Huvudvärk!

Igår kväll hade jag lite ont i huvudet sen vaknade jag halv sju i morse och hade förjävla ont =/ Tog en ipren och somnade om. Efter lunch idag började det komma tillbaka..undrar just vad problemet är denna gång. Borde ju inte vara stress kan man tycka.

I förmiddags var jag ute och sprang. Å herregud så tungt det kändes! Sen var ju tanken att hälsa på farfar vid lunch men han svarade aldrig i telefonen. Först på eftermiddagen fick jag tag i honom men han ville inte ha nåt besök. Får försöka i morgon igen. Det fick bli en vända längs Götgatan istället.

En helg i Sthlm

Efter Egils skolavslutning i kyrkan i fredags tog jag tåget mot Sthlm. Lars hoppade på i Söderhamn. Han skulle på Kisskonsert. Jag var riktigt sugen på att följa med och funderade starkt på att köpa en egen biljett. Gissa om jag blev glad när han överraskade mig med en biljett! :D

Framme vid centralen blir det alltid samma konstrast när det är smockat med folk överallt.. Vi trängdes fram till tunnelbanan och kom sen äntligen hem till lägenheten. Det blev hemmakväll med film på fredagen.

Konserten var super! Vi lyckades stå i princip längst fram :) Att gubbarna är i pensionsålder kan man knappast tro!

   

Idag har jag vinkat av Lars vid tåget i förmiddags. Tagit en powerwalk runt Årstaviken. Sovit lunch. Och haft bedrövligt tråkigt! Vad tänkte jag att jag skulle göra här ända till på onsdag?? Ta det lugnt som Kristin sa... På onsdag ska jag träffa Karin och jag ska väl hälsa på farfar i morgon är min tanke. Så var det träna då :S Känns som att det var ett år sedan ja gjorde nåt nu även om det bara är drygt en vecka..


 

 

 

 

 


Sjung om studentens lyckliga dar!

           

Studenten

Min plan var att kliva upp relativt tidigt. Nån gång innan fem vaknade jag av att Axel (som sov i samma rum) hostade som en galning. Inte gick det att sova då! Tillslut la mig nere på soffan men det var ingen höjdare. Halv sju gav jag fan och klev upp. Joar skulle iväg på champagnefrukost och Guldkotten. Hans klass hade temat poliser.



Själv satte jag igång med marängtårtbottnarna. De är klara så bara att lägga ihop och ösa på grädde och jordgubbar :) Promenad runt Söråker har jag också hunnit med.

Bäst av allt, solen skiner!!


Dagens goda gärning

Kom in i vardagsrummet och såg att det stod en traktor still ute på 90-vägen nedanför. När jag kollar ut ser jag en skock kossor mitt på vägen och bilkön ringlar sig lång. Ringer Högbergs så Ann speedar ner hit. Jag, Axel och Ann såg inga kossor nånstans.

Axel fick stanna inne och jag hittade nå gummistövlar och gammbyxor i skrubben. Vi hittade korna nere på ängen vid gullfiber. Fick dom över storvägen och sen upp till gamla vägen. Där fick alla bilarna vänta snällt tills vi fått dom hela vägen hem igen. Kvigorna lär väl ha varit nöjda när de fått komma iväg på äventyr!

Lite skönt att komma ut nån timme även om det i princip spöregnade :)

Axel och Jag

Klockan åtta öppnade en liten hostig Axel dörren. Han tordes inte säga nåt men jag var redan vaken. Inget dagis idag utan han får vara hemma med mig. Vi tvättar hela Joars garderob och nu ska vi kolla på Disney's Robin Hood.

Vår kusin Daniel har visst fått ett infall och ska komma upp till studenten. Har precis bokat ett tåg till honom så han kommer hit ikväll :)



Löta

Jaha då var man hemma i Söråker igen efter några dagar i (typ) Söderhamn. Har redan hunnit med alla måsten; fixat studentpresenter och blivit friserad. Så i morgon kan man till att bara slappa :) Eller kanske åker man på städning. För stunden håller pappa på och städar ute i logen till i övermorgon och Kristin kör dammsugarn här inne.

I förmiddags cyklade jag runt i Söderhamnstrakterna efter Lars som åkte rullskidor. Två timmar gör lite avtryck i baken. Jag vill ha pengar till ett par rullisar. Och jag vill känna mig helt frisk så jag kan träna!


Jobb och retreat

Nattåget till Undersåker var ingen höjdare. Kändes inte som jag sov ett skit! Kollade klockan varje timme. Sen var det bara till att börja jobba på en gång. Blev 38,5 timmar under ons-fre. Kände mig måttligt mör efteråt. Men det gick väldigt smidigt måste jag säga. Kul med lite tallriksservering på torsdagskvällen också.

Sen tog jag bussen till Östersund och hem till Lars. Har tagit det lugnt hela helgen och bara haft det bra. Någon träning har det inte blivit för min del, ännu en anledning till att inte åka nattåg. Men vi var en sväng till Frösön och upp på nåt berg. På söndagen hann jag med att träffa Kråkan också över en snabbfika :) Får försöka komma och kolla in deras nya place ute på Frösön någon annan gång, och se hur mkt Melker har vuxit!
På torsdag är det studentdags för Joar. Jag måste försöka hitta en present också :S Tydligen har jag blivit tårtansvarig för det hela, marängtårta. Det är gott det!

Bye bye sthlm!

Ikväll går nattåget till fjälls. Men först blir det Ola Magnell spelning tillsammans med gammplatschefen Lennart. Hoppas det fina vädret håller i sig! Spelningen är ju till sjöss på Blidösundsbåten.

Ska åka med all packningen till centralen nu innan. Usch ja kommer se ut som ett gående tattarlass!

Tror iaf jag gjort allt jag måste i lägenheten; dragit ur kontakter, satt upp "ingen reklam tack", det enda jag inte får glömma nu är att vattna de stackars blommorna!


RSS 2.0