Skola, skola, skola

Har varit flera långa dagar denna vecka. 8-17 i måndags, igår och idag. But I'm starting to like it! Vi har ju haft hål mellan 12-15 varje gång och faktiskt lyckats få en del gjort! Och d är det ju faktiskt ganska skönt på ett sätt, man  kommer hem, lagar middag och vips så har tiden flugit iväg. Idag gick jag till gymmet efter skolan. Hade värsta turen, de sålde gainomax för bara 10:- Jag har aldrig smakat dom innan. Herregud så gott! Milkshake! Det får inte bli till en vana..

Ska väl säga att jag hade tur när jag åkt hem också egentligen. Jag hann ju hela vägen till Slussen innan det "är stopp i trafiken" och tåget skulle utrymmas. Utrymmas?! Det lät lite väl serious men det verkade inte vara nåt allvarligt. Fick en kort promenad hem.

Har ännu fler CSN-nyheter. De ringde upp mig för nån dag sen från överklagandenämnden. Om jag ville kunde jag troligen ansöka om studiemedel för vecka 34 förra året. Ja det vore ju trevligt och hade hört flera i klassen som haft likadant. Men jag trodde ju att jag fått för v. 34 (såg då så ut om jag gick in på mina sidor iaf). Idag hade jag fått ett beslut hemskickat och jag har inte fått några pengar för den veckan. Så nu ska jag plötsligt få tillbaka ~ 2000 av de 6000 jag betalade in :D Ibland har man tur i oturen!

Har man inte jobb så skaffar man sig...

I morse satt jag i godan ro i sängen med en kopp kaffe och läste fysik. Plötsligt hade jag tappat hela koppen och allt kaffet flöt omkring runt mig. I ett försök att rädda mig och boken hoppade jag upp så snabbt jag kunde men kaffet hann ändå attackera mig. Bara att byta byxor, riva ur alla sängkläder och boka ny tvättid =/

Lunchade med faster Inger. Som tur var serverades det fisk, något som lagas alldeles för sällan i mitt kök!

Hem och plugga kemi, TVÄTTA, ut och jogga, laga middag och plugga mera kemi...livet skulle inte kunna vara mera enformigt.

Dagens höjdpunkt var mailet från mor. Hon hade av en kollegas mamma (som jobbat på Söråkers bibliotek) fått ett urklipp ur Sundsvalls Tidning daterat 26 februari 1995:


"-Det var kul och gick bra, sa Amanda, lite blygt efter.."

Med mina futtiga 5 år var jag yngst på hela skolan och fick den stora äran att klippa bandet. Med stege för att nå upp och en sax flera gånger större än min hand.

Back to reality!

Till mina cirkus 10 trogna läsare, ursäkta jag inte skrivit men har varit en busy woman den senaste veckan...

I torsdags kväll kom Lars hit :D Två veckor går både väldigt snabbt och väldigt sakta stundtals. Han följde med på matteföreläsningen på fredag morgon. Fick aldrig någon klarhet i hur mycket han ungrade detta. Fourierserier... så jävla booooring! Men hade konstruerade rebusar jag fick lösa sen, hehe. På eftermiddagen träffade vi mamma min (som också varit i sthlm i helgen) och tog en fika. Sen gick vi till Ringen och jag shoppade lite på HM. Jag som inte skulle shoppa mer denna månad men det är ju svårt när det sitter en till i hytten som säger man ser fin ut i allt :) Middag ute och sedan film hemma!

En välbehövd sovmorgon på lördag. Försökte sen plugga diff men det gick inge vidare. Trots ogillandet att shoppa från Lars sida så åkte vi in till city. Nu var det ju han som skulle ha en träningsjacka och tillslut hittade vi en. På kvällen fick vi middagsbesök av Lars brorsa Jonas och hans Elin + "kruppen" såklart. Jonas hade sprungit Lidingöloppet. Jag skulle vilja springa, iaf halva...nästa år! Precis som jag sa i fjol.

Söndag blev det styrketräning och sen bara sprang tiden iväg och plötsligt var det dags att åka till centralen och säga adjö. Tråkigt! Men bara att bita ihop, fortsätta med sitt och se fram emot nästa gång!

Idag hade vi KS #2 i diffen. Den var lite småklurig men godkänd tror jag absolut jag blev. Synd jag råkade göra nåt räknefel på första uppgiften bara, blir tajt att få till nå bonuspoäng till tentan. Förra KS:n blev det spik på. Nice! Lång dag idag för övrigt, 8-17. Tog mig ut och löpte när jag kommit hem. Tror de tre dagarnas vila gjort sitt för det kändes bättre än på mycket länge. Inte alls den där tunga känslan som varit standard på senaste tiden :) Nu sitter jag här och lyxar till det med den sista chokladkladdkakan från i lördags och varm choklad med vispgrädde. I morgon ska jag traska över till Idrottens hus och äta lunch med faster. De har finfin lunch där!


2010-09-21

Även om det alltid känns som man borde göra mkt mera, så tycker jag nog jag varit rätt effektiv idag. Var upp och tränade styrka i morse innan skolan. Sen skola 10-15. Hem, handla, slappa (men bara en liten stund), räkna matte, läsa fysik, tvätta... Nu sitter jag med en kopp ingefärste och "halvkollar" på House.

Hallå konditiooonen?

Gick du på semester efter Tjejmilen?? Känns då iaf som det! Eller kan man skylla på att jag bara sov 6 timmar inatt?

Muffinsen har äntligen tagit slut. Tog med mig alla förutom sista till skolan och bjöd på kaffe och gofika lagom till vi skulle sätta oss med elochvåg inlämningsuppgiften. Då blev man poppis måntro :) Tröck den sista efter min äckliga kycklinggryta till middag.

Så var det inl.uppgiften då. Vilken onödig uppgift! Vi skulle beräkna ut strömmarna i en krets. Själv principen var inget problem men TALEN!! Efter att ha löst ut alla I:n från ekvationerna skulle vi testa så det stämde. NEJ NEJ NEJ. Vi räknade om och räknade om...Skickade runt och dubbelkollade varandras. Tillslut lyckades Anna räkna fram andra värden på mina som verkade stämma. Kommer hem och ska räkna själv. Nej men då stämmer det såklart inte? Efter att ha skrivit om allt på nytt papper inser jag att jag satt in fel "epsilon" på ett ställe. Vips, allr redde ut sig. Men gud va mycket onödig tid!


Supersega söndag!

Vaknade trött men utan ryggont, wiee! Känns ingenting idag. Märkligt, märkligt när det kändes som ja aldrig skulle kunna röra mig igen fredags natt.

Gick och röstade i förmiddags och tog sedan en powerwalk runt årstaviken. Sen har jag försökt plugga så gott jag orkat här på eftermiddagen. Meen vad trögt och tråkigt det var. Inte ens kaffe och muffins hjälpte! När klockan började krypa framåt 16-17 försökte jag hitta nån jag kunde bjuda in mig själv hos. Icke sa Nicke, Lisa var hemma i S-vall och kusin David med familj var i Värmland. Åt lite middag, läste lite i fysikboken och gick sedan ut på dagens andra promenad. Skönt väder men vart kom alla små äckliga flugor i stora svärmar ifrån?! Man fick ju koncentrera sig på att andas utåt när flugmolnen kom. Jobbigt!

 

Nu sitter jag och kollar på valvakan och väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan äta kvällsfika!

Man måste sysselsätta sig..

Kan man inte motionera kan man baka muffins! :D

Eftersom det inte blev nån promenad så hade jag ju plötsligt en hel massa tid att ta död på. Skulle vara hos farfar kring lunch och han brukar alltid gilla när jag har med mig nåt hembakt. Muffins fick det bli. Har gått och tänkt länge på att baka stora, goda, fina muffins så nu var ju den optimala stunden! Det blev några med blåbär och några med hackad choklad.

Promenerade bort till farfar (funkar bra ändå att gå, känns inget i ryggen). Vi tog oss ut på lite ärenden; ta ut pengar och systembolaget. Jag hade tur och fick en flaska rött :) Sen gick vi tillbaka hem till honom och åt lunch och sedan kaffe och muffins på det. Inte för att skryta med mina baktalanger men...de var stört goda! Iaf de med blåbär i, ska pröva den hackade chokladen ikväll. Försöker förtränga hur mycket smör jag hade i bara...

Ryggont!!

Fattar inte vad som hänt. Igår kväll kändes det plötsligt som jag hade fått en låsning i bröstryggen. Var inte så illa från början men sen jag gått och lagt mig blev det bara värre. Gjorde ont så fort jag rörde på mig och kunde inte hitta nån sätt som var tillräckligt bekvämt för att kunna somna. När klockan blivit ett tänkte jag: det här funkar inte. Skulle försöka resa på mig men det var fan omöjligt. Låg i tio minuter och kunde knappt röra mig. Djupa andetag gjorde skitont så det gick inte heller. Fick nån lätt form av panik och kände mig jävligt ensam här i min lilla lägenhet. Tur jag har en Lars jag kunde ringa och prata med!

När jag väl kommit upp på fötter hittade jag ett nummer till vårdguiden. Ringde och pratade med en omotiverande kvinna som sa jag skulle käka smärtstillande och försöka lägga nåt varmt på ryggen. Hittade min vetekudde, knaprade lite ipren, pratade lite mer med Lars och kände mig tillslut lite lugnare så jag kunde somna.

Det gör nästan lika ont idag. Känns dock inte så illa när det nu är ljust och inte mitt i natten. Nu är jag bara less att jag inte kan göra nåt. Jag som skulle ut på lång-powerwalk-promenad runt hela söder hade jag tänkt. Får sitta inne med mina böcker istället då =/ Ska troligen bort till farfar kring lunch, så nån sväng kommer jag väl ut iaf...

Tycker bara det är jäkla konstigt att det bara dök upp så plötsligt. Visst jag var i gymmet igår morse och gjorde väl liter tunga saker, men jag kände ju ingenting just då.

After school!

Efter att ha halvt sovit oss igenom sista lektionen 15-17 drog vi oss till centrum. Jag skulle köpa skor hade jag tänkt mig. Ett par användbara men snygga höstskor. Har lyckats pricka in ett av kriterierna, det andra kan diskuteras. Mamma skulle säga att mitt inköp knappast hamnar inom ramen för användbara. Det blev dom höga skorna efter mycket velande. Men blir man kär i ett par skor så blir man! Får träna upp det där med högklackat igen...

Sedan åkte vi till Gamla Stan för middag på Vapiano. Åt pasta med salami, ricottaost, ruccola mm och lite rosévin att dricka till. Gött gött!

Jag mår så mkt bättre

Vaknade faktiskt lite som en ny människa i morse! tog på mig full regnställsmundering och gick på promenad knappt en timme. Vart är det fina hörtvädret med klar frisk luft? Det bara regnar och blåser..
Har kännt mig mycket piggare idag och skolan gick ganska snabbt.

Har ju haft lite dåligt samvete att jag inte hälsat på farfar nåt. Så berätta pappa igår att han pratat med honom och sagt "Du kanske ska ringa Amanda och säga till om du vill ha besök och när det passar". Han ringde idag och lät ganska pigg. Så vi bestämde jag skulle komma redan idag och köpa med mig fika, wienerbröd var önskemålet. Det var väl som det är med honom, jobbigt med andningen så fort han rör sig minsta lilla. Ska gå dit på lördag igen och hjälpa honom med några måsten; ta ut pengar och gå på systemet. Är han pigg nog följer han nog med permobilen.

Sen var det bara att ta tag i plugget igen! Har räknat lite matte och det gick bra. Men det tar aldrig slut på allt vad man måste göra. I morgon är det skola 10-17. Jag ska gå till gymmet och träna innan tänkte jag. Sen ska vi ha "after school" köpa skor och gå ut och äta :D


Migrän!?

Har så jädra ont i huvudet! Fanns där redan när jag vaknade och sen har det blivit värre, bättre och värre. Varken ipren eller kaffe verkar hjälpa :( Jag som hade planerat springa intervaller. Det kändes inte som någon idé men en timmes jogg gick okej. Jag ska stänga av datorn, tv:n och förhoppningsvis också hjärnan och försöka vakna som en ny människa i morgon!

Go'natt!

Decaf

Nöjd jag är att jag hittat koffeinfritt bryggkaffe, då har man ju nåt att sörpla på även kvällstid :D

Efter lunchen idag blev det tröttvarning*100. Och kemiföreläsningen var en seg plåga. Fortsatte sen mitt gäspande på gymmet. Det gick bra men tusan så trött mina armar blev!

KS!

Fattade inte vad det var som ringde så bedrövligt i morse. Till slut insåg jag att det var alarmet, dags att stiga upp! Hade jag verkligen ingen lust till att göra. Varför kan man inte bara få dra täcket över huvudet och låtsas som man inte finns vissa dagar?

Kontrollskrivning i diffen stod på schemat. Den var faktiskt ganska lätt och gick väldigt bra. Efter lunch hade vi hål till 15. Vi tog tag i inlämning 2 för elochvåg. En massa krånglande med siffror till vektorer och formler, simpelt men lätt att räkna eller skriva fel. Kan man lugnt säga jo! När vi gjort klart allt inser vi att vi glömt göra om cm till SI-enheten meter. Wihoo! Så nu har jag suttit och skrivit om allt med rätt siffror, som till på köpet nu blev ännu krångligare! Och dessutom fick jag ett högst orimligt svar på en av frågorna :(

Tågresan hem från Östersund igår var tråkig och seg. Kom till centralen halv elva och var innaför dörren vid elva. Tänk om man kunnat stanna kvar istället. Men vi ses ju igen om inte alltför lång tid. 

Nu ska jag hoppa i säng så jag förhoppningsvis känner mig piggare i morgon!


Avkoppling

Jag försöker intala mig att "Man behöver inte ha dåligt samvete bara för att man kanske inte pluggar 8 h/dag också på helgerna.." Men det är som svårt när man vet att det ligger en kontrollskrivning och lurar på måndag morgon. Nu känns det ganska bra iaf, har precis räknar modul 1 uppgifter på ett gäng gamla tentor och det har funkat fint, så min oro är förhoppningsvis obefogad.

Är som sagt i Östersund i helgen. Trivs bra här i Lars lägenhet så det känns bara bra att åka hit! (Är ju faktiskt lättare att koppla bort plugget när man inte sitter hemma i sin egen lilla etta där allt är som det brukar). Hann träffa Kråkan och Melker igår när jag kommit fram också :) Han var en del större än strax efter nyår då jag såg honom sist.
Jag och Lars har bara varit. Någon träning har det inte blivit för min del, känns som jag skulle kunna åka på en förkylning om jag aktiverar mig för mycket. Så jag roar mig med diffen under tiden han är ute. Tessan ville ha med mig på en löptur idag em men det får bli nästa gång! Har gått förbi på skopunkten några ggr nu när vi varit och handlat mat. Jag vill ha nya skor! Tror dock jag ska få med mig nån av tjejerna att hjälpa mig med det där, Lars satt mest och såg bedrövad ut och undrade (som han själv sa) "varför luktar helvetet läder??". Det är inte alltid kul att shoppa nej.  I morgon går tåget hem igen, det blir tråkigt men jag får se fram emot nästa gång då istället...

Ösd

Det blir en weekend i Östersund :) Åker med tåget nu klockan 8. Ska bli underbart att träffa Lars igen och skönt att komma härifrån lite!

2010-09-08

Vad händer? Matteplugg och funderingar över hur helgen ska lösas.. Jag och Lars skulle ses i Söderhamn men nu har hans bil blivit "rånad" och är på verkstan. Ska jag kanske åka till Östersund istället?

Idag var en seeg dag i skolan. Matte är ju alltid matte = för det mesta tråkigt. Elochvåg-föreläsaren är knepig. Elochvåg-övningsledaren är jättebra men då var jag så trött så jag vet inte om jag hängde med så mkt...
I morgon har vi bara skola mellan 15-17. Skönt! Då ska man bara se till att få nåt gjort här hemma också! En löprunda hade jag tänkt mig också. Har inte sprungit nåt sen i söndags. Hoppas att jag inte känner nåt i knäet som dagarna efter tävlingen.

Har investerat i ett nytt årskort på KTH-hallen och var där och biffade igår morse. Idag har jag träningsvärk i magen och i triceps :)

Nytt på CSN-fronten; kravet (som vi trodde var förpassat till dåtid, och på något vis löst) dök upp i brevinkastet i måndags. Jag panikade hela eftermiddagen både över kravet och över eventuella problem inför detta år. Rektorn har visst lovat att ersätta bidragsdelen. Hur det ska gå till är frågan då han inte bara kan ge oss pengar hipp som happ. Om man försöker se det från den ljusa sidan så finns det ju en liten poäng med att betala lånedelen redan nu, vi slipper ju lite ränta! Dock är det ju aldrig kul att punga ut 6143 kronor som man trodde man kunde spara till annat. Men så kan det vara.


Tjejmilen!

Efter en god natts sömn (drömde om löpartider som berodde på bulkmodulen, nåt vi räknar på i el och våg), frukost och nervositet begav jag mig mot Gärdet. Tunnelbanan var översvämmad av tjejer/kvinnor/damer/tanter i löparkläder. Hitta var inget problem, följ strömmen.

Kände mig ganska taggad när jag stod på starten. Första kilometern gick lite för snabbt och det fick jag kanske sota för senare. Det började kännas jobbigt tidigt och inte var det en momentan svacka direkt. Jag slet mig i mål på 51.45 och kände mig lite lite missnöjd med tiden. Hade gärna sett att jag åtminstone klarat vårens millopp där jag hade 50.54. Men så kan det vara. Ska väl kanske ta i beräkningen att detta var en annan bana med sjukt mkt mer folk! Även om det kändes som jag ville lägga mig i gräset på sidan vissa gånger så orkade jag med en liten spurt de sista hundra metrarna. Väl i mål fick man ostkaka och jordgubbdsylt.

Hade oroat mig lite för magen men hade inga problem alls under loppet. Annat var det när jag kommit hem och skulle försöka äta. Magknip!! Fick inte i mig mycket, hade sjukt ont och mådde bara illa. Nu har det äntligen börjat ge med sig, inte en sekund för tidigt!

Summan av kardemumman så är det skönt att det är över och jag vill ha en bättre tid nästa år!

Mera shopping!

Idag hade vi besämt shoppingträff klockan 15.00 utanför Åhlens. Jag fick en chock när jag kom dit. Så in i helvete med folk! Sen kan man ju konstatera att det märks att det var länge sedan man gick på stan och i affärer. Skulle kunna köpa allt! På H&M har de 100:- rabatt på alla jeans. Jag hittade ett par, i storlek 25?! Nånting skumt...har inte haft 25 sedan typ i 7:an. Sen kan man ju utelämna att det var 27 som gällde närjag prövade ett par wrangeljeans...

Hittade en blus på Indiska också. En gullig sak som jag kommer känna mig ovan att använda. Men har ju tänkt länge att jag ska försöka att inte bara handla tråkiga basicplagg. Strumpbyxor, nagellack och läppglans slank det också ned. Men nu får det vara nog! Inget mer spendera pengar på ett tag!

Pratar med mamma i telefonen. Hon har varit på ett nytt träningspass: dancehall. Med jamaicansk musik och konstiga steg som typ moonwalk. Det var tydligen ingen som kunde det. Men killen som höll i det var tydligen SÖT. Nu vill hon kompensera för att detta eventuellt skulle kunna låta fånigt. Men tydligen har hon fått 39/40 på orddelen på högskoleprovet, med 3 glas vin intaget först! Skillat ;P

Jag har laddat inför loppet i morgon med tacos och glass, dessutom har jag shopping-ont i bena. Men det kommer gå finfint detta här!




Shopping

Igår var jag och Karin på IKEA. En ram stod på min lista. Det blev lite annat nödvändigt; ram, bordstabletter, värmeljus, servetter (de var ju så små och söta), förvaringslådor och ett litet fat. Efteråt gick vi till deras restaurang för lite mat/fika. En portion köttbullar med potatismos, kaffe, kanelbulle och chokladbit - 23:- Ett alldeles utomordentligt pris! Nöjda och belåtna stod vi på perrongen strax efter tolv.

Men det var ju det där vaxet då. Vi gick upp till köpcentret vi Skärholmen. Köpte vaxet och började fundera på Indiska. Hade ju tänkt jag skulle köpa en till gardin att hänga intill den jag redan har. Jag fick beslutsångest och köpte 2. Men jag SKA lämna tillbaka den ena. Resultatet känner jag mig nöjd med iaf.



Idag blev en liten "down-dag", i vart fall om man ser till morgonen/förmiddagen. Men det tog sig. Matteföreläsningen överraskade. Kändes ju som man hängde med och förstod i princip allting. Sen var det dock bra segt att gå till 17!

Åkte till Östermalms IP för att hämta ut nummerlappen till på söndag. Sådär lagom till att sommaren är över hittade jag de där korta tightsen jag letat hela sommaren, och för bara 200 kronor. Ett paket spagetti fick man i påsen också. Längtar till målgång, då ska man få ostkaka :D

Ikväll blev det EM-kval match. 6:an verkar hittar jag inte så fick hålla tillgodo med datorn. Men då kunde man ju slå två flugor i en smäll. Flyttade in i badrummet och kunde vaxa benen samtidigt. Tidseffektivisering!

Ska lägga mig tidigt ikväll och hoppas jag sover mindre oroligt än tidigare nätter (+ hoppas att jag inte behöver gå upp kring midnatt för att äta mackor...)


Dåligt gummi!

Tillbaka till det gamla vanliga; suddgummiresterna invarderar! Det finns överallt och blir bara mer och mer. Måste seriöst hitta en bättre sudd! Nu har jag suttit med inlämningsuppgiften i el och våg som ska in på tisdag. Tror jag har löst några av frågorna. Vi hade vår första övning i ämnet idag. Assistenten verkar bra, kan bli räddningen då föreläsningarna hittills inte varit på topp.

Annars laddas inför Tjejmilen på söndag. Idag hade jag bestämt mig för att springa milen i tempo något närmre det tänka för loppet. Om jag räknat rätt så är det väldigt precist 10 km från mig och runt Årstaviken. Fick 55:30 och det kändes bra men jobbigt. Hade kanske kunnat gå lite lite bättre om det inte var för den lilla detaljen magen, den önskade nämnligen vara på annan plats, stavat T-O-A.

RSS 2.0