Mora!

Ja nu sitter vi i mora och laddar infor sondag. Har lamnat in skidorna for vallning, hogfluor kostade vi pa oss. Taget var lite forsenat men vid bytet i borlange vantade de in som tur var. Man blir allt lite taggad av allt folk som ar pa plats. Fullt med tjejer, kvinnor, damer som ska aka tjejvasan i morgon.

Nu vantar vi bara pa att lagenhetens agare ska komma tillbaka fran konsert sa blir det sangen sedan. Mina tremanningar har vi traffat iaf, Erika och Adam.

Torsdag

I princip packad och klar, vålåluvan är jag väl tvungen att ta med också. Pratade med Jenny som sa ja skulle stå och vifta och skrika med den vid målet på Tjejvasan på lördag.

I morgon stundar kontrollskrivning #2 i kemisk jämvikt. Skulle ja spika de 10 poängen innebär det att tentan redan är godkänd. Hade ju varit skönt men eftersom ja missade lappskrivningen har jag inga bonuspoäng till KSn ifall jag gör fel. Vi får se.


"en gravid mask"

..ja så tyckte tunnelbaneföraren att vårt tåg kunde liknas vid i morse. Det stämde väl rätt bra. Kaoset fortsätter här nere.

Efter föreläsning i matte och sedan immunologi var hjärnan fullkomligt mos! Helt stört fint väder har det varit idag, jag hann få lite lite sol under joggingturen. Skönt att det är ljust längre och framförallt tidigare på morgonen. Slippa åka till skolan i mörker!

Har suttit med mitt CV och personliga brev nu på kvällen samtidigt som skidstafetten står på. Men nu orkar jag inte slipa mer på det. Ska äta kvällsfika istället och se på avslutningen.

Snart skidtävling för egen del..inte långt kvar till söndag och öppet spår.


Suris

Lappskrivningen gick inte alls bra, fånigt kanske men riktigt sur och frustrerad blev jag. Det är ju verkligen ingen katastrof men när man bara sitter och stirrar på uppgiften och inte vet vad man ska hitta på är det inge kul. Tillslut fick jag en halvdan snilleblixt men den stämde inte riktigt. KS på fredag..

Jag gjore raggmunkar till middag, med bacon, lingonsylt och rivna morötter. Satans vad gott det blev! Lite shopping har jag hunnit med också. Behövde en midjeväska till på söndag. Tyckte jag gjorde ett riktigt kap som hittade en för 150 kronor. Sen köpte jag en digital-våg också, extrapris..bara 199:-. Hehe.

 

Lite promenad utefter Årstaviken.


Åter i hufvudstaden

Även vi drabbades av tågkaoset, det blev buss från Gävle. Blev väl en cirka 1,5 timme sen. Och här nere är det ju också kaos. Röda och gröna linjen går bara inne i stan typ. Röda till Liljeholmen men sen är det visst stopp. Men mig drabbar det ju inte iaf :)

Nackdelen med att åka hem, göra roliga saker och slappna av är att när man kommer tillbaka till verkligeheten är den så jävla tråkig!! Jag har inte den minsta lust att plugga och detta kemikapitel var krångligt dessutom. Jag förstår inte!

Funparken


Trötter

Sitter hemma i soffan och degar framför tv:n. Vi konstaterade just att vi inte är vana vid så här mkt frisk luft, man blir rätt trött! Men vi har hunnit med en del skidor iaf. Idag hann vi precis klart innan busvädret kom.

Har varit uppe hos mamma och ätit middag. Egil skjutsade upp och ned med skotern, skönt att slippa gå! Nu är det OS hela kvällen som vanligt. Tänk om man hade skippat herrarnas skidor igår, då hade vi ångrat oss stort!! Ikväll vill jag sova nu men damernas skidskytte börjar ju tio. Det blir skönt när OS tar slut, vad mkt tid man ska få då :)

Hemmavisit!

I torsdags tog jag och Anna tåget mot Norrland. Vi hade inte bokat sittplatser, det var dumt. Mellan Stockholm och Gävle fick vi stå.

Riktigt mkt snö här uppe! Tom så jag blev förvånad. Vi har åkt skidor idag och igår vid Bergeforsen. De hade långloppstävling för nån helg sedan och det spåret fanns kvar. Alldeles lagom. Och gud så skönt att åka omkring helt ensam i skogen!! Känns otroligt mentalt stimulerande!

Här hemma hos pappa och Egil och Anton byggt en egen funpark. Riktigt avancerat. Vi har nyss varit nere och kollat när de trixar. Man blir bra sugen själv också..


AJ!

Usch va knappt så ja vågade kolla färdigt på störtloppet efter Anjas fall! Nu är det sprinten som gäller..

Känns som ja tappat pluggsuget rätt rejält. Idag har det inte blivit mkt gjort efter skoltid. Matten är fortfarande som ett virrvarr. Vi börjar på nya kapitel varje föreläsning känns det som, men räkna på dessa kapitel...ja när gör man det??

Fettisdagen

Nu är det äntligen slut på semmelbullarna i frysen! Vilken tur för mig!

Idag var det KAKA - Kemisektionens Arbetsmarknadsdag. Det var väl sådär får man säga. Inte så många företag som var där och pratade men vi orkade ändå inte stanna och lyssna på alla. Ibland känns det som att det mesta bara är riktat mot kemi ändå, lite för lite bioteknik...men man kan ju alltid roa sig med att äta kakor.

Inga medaljer i skidskyttet idag :(


Söndag

Sitter och funderar på vad jag ska ta mig för. Orkar inte plugga mer! Jag och Karin har suttit en liten stund idag och kollat på gamla KS:ar. Vår tanke var att plugga på café. SvD hade utnämnt bästa semlan i stan, de skulle finnas på Bananza alldeles i närheten av mig. Vi gick dit men tusan det var världens kö. Köpte med oss hem istället.

Har även hälsat på farfar idag. Han tyckte vi skulle dricka vin till lunchen. Så runt klockan ett hade jag druckit 2,5-3 glas och kände mig aningens berusad faktiskt.

Nu önskar ja bara att veckan går rasande fort så att det blir torsdag. Då ska jag och Anna åka hem till mig på "träningsläger". Det blir skönt att komma härifrån ett tag!


Säger som mamma:

..det blir inte roligare än man gör det.

Därför lagade jag 3-rätters till mig själv
-svampsoppa
-fläskfilé med råstekt potatis
och ja efterrätten var väl inte särskilt homemade men vad ska man göra när de har extrapris på Ben&Jerrys-glass??

Annars har det varit en helvseg/halvkass upp och ned dag. Har pluggat cellbiologi, funderat på om ja kunnat träna, försökt köpa present åt lillebror men det va slut. Sen ringde ja mamma och surade över om jag kunde friskförklara mig själv eller inte, det sluta med att ja börja grina. (Undra om ja har pms eller nåt) Sen ringde ja till pappa och grinade. Tillslut sa han åt mig att han visst trodde ja kunde träna. Så det gjorde ja tillslut, en joggingtur, och jag hoppas det är lugnt. Sen ännu mera bio, handla mat, prata i telefonen.

Ja, jag känner att jag hunnit med rätt mkt idag. Men det blir väl så om man vaknar halv åtta. Mindre trevligt eftersom jag vaknade halvt gråtandes av en mardröm. Så denna obehagskänsla kanske har hängt med resten av dagen också..

Igår var jag hemma hos Gösta och Karin igen (morfars bror). Deras barnbarn Åsa var också där, jag försökte tipsa så gott jag kunde i söka-universitets-frågan. Hoppas jag var till nån hjälp åtminstone.

Nu är det snart skidskytte på tv:n :D Sitter och kollar på damhockeyn nu, Sverige-Schweiz. Är ju en tjej från Timrå med faktiskt!


Längtar till påsk..

Ge mig en extra-hjärna och dubbla dygn, tack!

Hur tusan ska ja hinna plugga in 10 föreläsningar a 45 slides under helgen?? Proteiner åt höger och vänster med alla möjliga funktioner. Iofs är väl kontrollskrivning inte blodigaste allvar men ändå.

Personolyckan igår var ingen som hade hoppat utan en man i 40-årsåldern som tappat ner sin mobil på spåret. Dum som man måste ha varit hoppade han ner och strax därpå kommer ett tåg. Folk hade försökt hjälpa honom upp men de hann inte. Utan han blev påkörd och dog mitt i rusningstrafiken på centralen.


Go'natt!

Kaos

Idag tog det nästan två timmar att komma hem från skolan! Mellan Östermalmstorg och T-centralen tog det stopp, tåget stannade. Jag och Karin och ex antal till stod fast under marken. Tydligen en personolycka, dock inte vårt tåg utan det framför. Vi fick stå där i dryga timmen! Vid centralen bytte jag till gröna linjen och klev av vid Medborgarplatsen. När jag kom hem till min gata stod polisen och brandkåren där med avspärrning. Det var väl själva fan då. Jag gick runt kvarterat för att komma från andra sidan. Där blev jag stoppad av en polis som undrade vart jag bodde och uppmande mig att gå raka vägen in i porten för det var gasläcka. Vad innebär det egentligen, vad händer vid en gasläcka??

Sen ringde jag Robban så nu ska jag upp till Våis och jobba i påsk, lagom mkt förhoppningsvis. Vill ju inte bli utsliten...

Maxat schema

Sitter och kollar på vetenskapens värld på svt2. Handlar om backhoppning.

Påbörjad vecka känns smått hektiskt:
     - lappskrivning kemin (i morgon)
     - kontrollskrivning kemin (fredag)
     - kontrollskrivning cellbiologin (nästa måndag)
     - matte hemuppgift (till nästa måndag)

Yihoo så kul! Värst blir bion, en satans massa fakta att trycka in.

Men nu vill jag bara bli frisk igen så jag kan träna bra sista tiden innan öppet spår!



sjuk sjuk sjuk

Jag som trodde det var nån eventuell miniförkylning i fredags. Fel! Idag har jag känt mig ännu sämre. Täppt som tusan och det känns som om trycket i mitt huvud ökad med några atmosfärer.

Så sjukt tråkigt att bara sitta här inne hela dagen!


Hotellverksamhet

Mamma är utkastad och nu är Linn här. Vi har uppdaterat varandra på händelsefronten för de senaste 18 månaderna. Och tänk vad man kan komma ihåg mycket!


Besviken!

I morgon skulle jag ha åkt skidtävling igen, Värmdöloppet. 50 km klassen hade jag anmält mig till och verkligen sett fram emot detta. Men det kan jag ju glömma för igår vaknade jag med ont i halsen. Kanske, kanske skulle det va bra idag var min förhoppning men det är istället sämre. Jag får väl åka med och heja på Anna som åker 30 km. Student som man är kan man ju inte låta bli att sura lite över 350 spänn i sjön också!

Mamma ligger och sover och jag känner mig multipigg, men hon är ju jämt så trött så vill inte väcka henne riktigt. Sen får jag ligga hemma och sura hela dagen och plugga kemisk jämvikt, rita pH-diagram. Men op eftermiddag kommer Linn och sover här iaf, då ska vi snacka skit!

Apoptos

Wiee, inatt sov jag hela natten! Men nån avsaknad av huvudvärk infann sig inte =/ Och jag som skulle springa intervaller efter skolan. Man kan ju alltid prova och mystiskt nog så släppte det. För stunden... Väl hemma igen kom det tillbaka. Så fort jag reser mig moler det på som tusan!

Idag hade vi en av de mest intressanta föreläsningarna hittills. Handlade om apoptos = programmerat cellsjälvmord. Snart ska vi prata om cancer! Som i många fall beror på fel i apoptosfunktionen.

Nu sitter jag och väntar på mamma, fast hon kommer väl inte förrän tio. Känner mig redan smått frustrerad. Jag vet precis hur det blir, hon sprider ut sina saker överallt och jag får knoster på det! Har kommit på själva grundproblemet tror jag. Det är nog inte att sakerna ligger där utan att hon tycker sig ha rätt till att vara överallt och ingenstans. Men det här är MITT hem, visa lite hänsyn va?! Hehe. Nej så illa är det faktiskt inte men lite småjobbigt. Vi är inte riktigt lika när det kommer till struktur, i vart fall inte hemma.

Skallebank

Fick nyss ett sms av Kristin (fast med Axels ord):

"Tack storasyster för sagan mamma har läst den 2 ggr. Kul att få ett eget brev också. Godnatt!"

När jag städade bland papprena hittade jag nämligen Sagan om den försvunna kattan skriven av Mig som en uppgift i svenskan -04. Snäll som jag är, ibland..skickade jag den per post till lillebror!

Natten som var sov jag nästan bra, om man jämför med den senaste veckan då ja vaknat typ 5 ggr varje natt. Om det är en slump eller faktor att jag inte druckit något kaffe den dagen kan man fundera över. Därför har jag hållt mig ifrån drycken även idag. Då kan man ju fundera en gång till om det är ännu en slump att jag från igår eftermiddag haft huvudvärk. Idag har den eskalerat multum på eftermiddagen. Och nå tabletter verkar inte funka =/ Därför har jag höga förhoppningar om att sova som en stock inatt och vakna toppenpigg i morgon!


Skolvecka nr. 3

Oj så jobbigt, denna vecka har vi hela 2 lektioner varje dag! Det är vi inte vana vid. Men förutom idag och på fredag så är det ju 8-12 vilket är rätt bra. Då har man hela dagen kvar känns det som. I morgon ska vi ha lappskrivning i kemiska jämvikts-kursen. Jag undrar just om plugget är nedlagt för dagen? Dessutom har jag ont i huvudet.

Igår tog jag en promenad utefter söder mälarstrand, det är ju faktiskt rätt vackert här i Stockholm också vissa dagar. Idag har det dock varit grått.




Trots att måndag är en väldigt seg dag så finns det något bra med även denna dag; reklambladet från ICA kommer ju! Då kan man sitta och bläddra efter extrapriser och skriva veckans handlingslista, det gillar jag!


RSS 2.0