Valborg

Fick mot förmodan med mig mina två yngre bröder ut i förmiddags för att dra ris. Storgranen som legat bakom logen i säkert ett år snart är nu nästan väck. Sen lekte vi pyromaner och eldade lite gräs.

Egil är ute och åker moppe, Joar skulle på fest till Johannedal. Det har varit ett jädra tjat/tjafs om hämtning och skjuts på den fronten. Först skulle ja skjutsa in dom. Sen ringde han och ville ha hämtning istället..men de var fem stycken. Något ja sa nej till. Efter ett tag ringer han igen och säger att ja inte behöver hämta, de har nämnligen fixat nån annan. Timmy kunde visst hämta alla fem, och klockan fyra! till på köpet. Då flippade mamma ur och nu ska jag hämta han klockan tre. Jadu vilket ävel det är ibland.

Jag, mamma och mormor och morfar har ätit middag här hemma. Supergott blev det tillslut fastän vi inte visste vad vi skulle laga. Har nyss tryckt alldeles för mkt gino till efterrätt. Brasan brann fort som tusan och nu är inte så mkt kvar..



Igår fortsatte jag på rensar-fronten. Hittade två hela kartonger med gamla skolgrejjer. Slängde i princip allt. Var dock tvungen att spara några dagböcker från låg- och mellanstadie. Herregud! Ja skratta som en tok!

4/2 -99
Hej!
Jag tycker inte att någonting är svårt. Jag tycker att mina kompisar är bra. På lovet var jag med Ellinor Wegar. Jag har använt min lillebrors tandkräm fasten jag inte fick.

Hejdå!

(sen har min dåvarande fröken Inga-Britt svarat: Tack för ditt brev! Du, vilken sort har lillebror? Jag har pepsodent!)

Hobby?

I förmiddags provade jag jogga en längre runda ja lyckats luska fram. Uppöver mot Gumbölesjön och sedan förbi Västansjö och hem igen. Fint vårväder och man skulle nästan haft shorts! I början kändes mina ben som bly och pulsklockan hade spatt. Först ingen puls alls och sen helt plötsligt 213! Men även den tog sitt förnuft till fånga och blev normal, liksom mina vader. Men jag måste absolut införskaffa mig nya skor, fick riktigt ont i knäna mot slutet.

Hämtade lillebror på dagis efter lunch och vi åkte förbi OK och köpte varsin glass. Självklart ville han ha den största! Vad händer egentligen med glasspriserna?! Jag minns när magnumstrutarna kostade 16 kr och sandwich 10!

Spenderade sedan någon timme hemma hos far med att sortera bort min tidigare hobby: Helen Sjöholm. Gud man kan ju tro man var besatt (skulle nog alla andra iofs tycka jag var). Slängde en hel kasse med urklipp och det var verkligen urklipp på minsta lilla! Allt man kunde komma över från "Se och hör" och "Hänt Extra". Hittade tom en tidning från Helsingborg som jag skickat efter och betalat för! Lite var jag ändå tvungen att spara, haha!

Gryttjomsvägen 3, Löta

Sitter och kollar ut från mitt fönster på rummet. Det är grått och trist här.

Resan gick bra. Trodde bussen från Järpen skulle gå hela vägen till tågstationen men stannade vid busstorget. Var tvungen att konka väskorna till en annan buss. Fan va ryggan skulle väga mkt! Kom på tåget och satte mig vid fönstret. Det är numrerade platser men ingen brukar bry sig om det och det finns alltid gott om platser över. Men tro på fan det kommer är rätt bastant kvinna och ska sitta alldeles bredvid mig, på ett 3-säte fastän platsen längst ut var ledig! Jag var tvungen att sitta lutad innåt för att få plats med min axel! Tröttsamt!

Hann bara vara hemma i ett par timmar innan jag började lessna. Hur ska jag stå ut ända till midsommar med att bo under samma tak som min familj?! Haha. Det löser sig, det löser sig...
Har iaf varit duktig och packat upp allting, städat nedervåningen och lagat middag. Kan ju leka hemmafru maj månad om inte annat.

Hemresa

Har bestämt mig för att dra hem i morgon. Orkar inte vara kvar här nå mer nu, less. Hehe. Nej men det blir skönt att komma hem och slappa. Är sliten efter helgen kan man säga!

Idag har jag tränat och städat Olandergården, grymt skitit här! Druckit te och snackat skit med Jenny nu på kvällskvisten. Trevligt :)

Var så nöjd när allt precis fick plats i ryggan. Hade missat neccessären dock och den är ju inte minst precis...men men den går nog ner med lite våld. Jobbigt att släpa på allt bara; rygga, skidfodral, dataväska + axelremsväska. Ser inte fram emot att byta i Östersund. Har precis ringt mormor och morfar så nån kan hämta hem mig i Sundsvall.

Vålådalsloppet!

Jag åkte öppet spår och det gick förvånansvärt bra :D Jag och Angelica pinade oss uppför backarna fram till vätskestationen. Jag bestämde mig för att åka hela banan och snurrade runt på serpentinerna upp mot Kläppen. Sedan utför då, ploga ploga ploga. Jag gillar inte när man inte vet vad som kommer.. Hann i mål innan damerna kom in på stadion. Tessan blev två men lyckades ta hem spurtpriset uppe på toppen, kul!

Käkade lunch och sen på spriten. Gick till badtunnorna runt halv fyra och drack rödvin ur cocacola flaska. Tydligen alldeles för mycket rödvin, hmm. Jag missade bankettmiddagen räcker det väl med att säga. Vaknade klockan 10 av att Jerry och Oskar satt och försökte få liv i mig. Klädde på mig och buggade runt på dansgolvet resten av kvällen. Idag har jag ett blåmärka på axeln, foten känns typ stukad och jag har skavsår av de där jävla skorna!

Men annars var det kul, haha! Kände mej som ett kolli efter loppet med huvudvärk och solsting. Så jäkla fint väder och sjukt varmt! Verkligen en toppendag :D


Småkrasslig

Det ytterst lilla halsontet från igår var värre när jag vaknade i morse. Surt! Jag var typ helt säker på att det skulle ha gått över. Men jag har försökt kurera mig med ingefära-vitlök-honungs-vatten. det verkar fungera lite iaf, nu känner jag knappt något alls.

Har dock ändrat min anmälan från tävlingsklassen till öppet spår. Då kan jag ju välja att åka den kortade banan eller hela sträckan. Min tanke är väl att åka runt hela och se vilken tid man kan få till. Det kommer väl bergis sluta med att jag hamnar mitt i herrarnas målgång bara för det! Vi får ju starta mellan 9.30 - 10.00 och de startar 11.00.

Har hjälpt Jenny med alla priserna under dagen. Grymt schyssta grejjer!! Jag får hoppas jag har tur och får rätt lott i vår lottning på öppet spår. En Swedemount-jacka, skulle ju inte vara helt fel. Men bara för det så lyckas väl jag få regnponchon istället. Haha!

Nu ska vi kolla på Så ska det låta. Sen kan det ju vara en fin idé att gå och sova skulle jag tro.


Fyllevasan 2009

Efter en del tveksamheter från grabbarnas sida så genomfördes igår ändå fyllevasan! Det blev succé!

Resultaten:
Herrar: 1. Philip 2. Jöri 3. Jonte 4. Klimpen 5. Anton 6. Jimmy
Damer: 1. Tessan 2. Jossan 3. Angelica 4. Jag själv

Det var en fördjävla jobbig tävling (i alla fall för min del). Konditionen och styrkan är ju inte på topp + att valet av utklädnad störde mig något i koncentrationen. För att piffa upp min kimono och vietnamhatt tog jag på mej stay-ups och strumpeband under. Förstår inte varför jag trodde att kimonon skulle hålla sig stängd under åkningen?! Egentligen så vet jag ju att det aldrig är så! Och självklart så höll den sig inte på plats för fem öre...försökte dra den runt mig så gott det gick varje gång jag skulle in för vätskekontroll.

Jag och "humlan" (angelica) gick en hård kamp under hela loppet. Jag hade inget fäste så hon tog mej i uppförbacken varje varv medan jag åkte snabbare på platten. Tillslut fick jag ändå ge mig. Vi konstaterade efteråt att ett varv till och en till drink så hade det gått åt helvete. Man mådde sådär efter målgång kan jag berätta. Men en liten promenad senare så kunde man festa natten lång. Jag gick och sov runt halv två tror jag.

Idag har jag hjälpt till inför tävlingen på lördag. Skottat rent runt badtunnorna och rengjort dom. Fyllde dom med lite för mkt vatten, när ja kom tillbaka stod det och rann över kanten..


Personalavslutning!

Gårdagens personalfest ute vid Ajven Sijte var väldigt lyckad! Superhärligt väder med strålande sol, klarblå himmel och vindstilla. Vi pimplade och drack öl, sedan blev det grillade hamburgare till lunch. Tävling med lassokastning, snöskolöpning och äggskjutning. Kul Kul!

Efter tävlingen var det dags för badtunna + isvak. Jag har ju aldrig badat isvak men kan nu säga att det inte var så skrämmande. Jättegod middag och massor utav rödvin. Några gick kanske lite over the top och vi andra skrattade så vi höll på att dö.

Så vidare mkt sömn har det inte blivit. Jag trängdes i en överhettad stuga istället för att sova med fyllbultarna i kåtan. Men det var kvavt som tusan där inne! Jag har säkert slumrat till då och då men hatar känslan av att man ligger vaken timme efter timme och bara inte kan somna..

Har en känsla av att dagen kommer spenderas i soffan. I morgon är det dags för fyllevasan. Hälften av startfältet påstår dock att de dragit sig ur efter igår, vi får väl se vad som händer.

Helg

Sitter här och laddar inför morgondagens personalavslutning. Vi ska åka till Ajven Sijte (stavning?) och fiska, bada tunna, äta middag och parta. Även övernattning, det blir najs!

I helgen har jag varit fyllechaffis. Klimpen och kocken drog inöver Duved i fredags. Mitt i natten ringer det. Orkade inte svar men Klimpens meddelande löd: Mandy, du ska hämta oss i morgon. På lördag ska du hämta oss.
Ja vad har man för val?? Men att fa köra Klimpens bil får man väl betrakta som en ära! Han är ju annars rätt rädd om den..Jag åkte iaf till Duved och hämtade hem dom, dagens fest var du tydligen redan igång!

Själv försökte jag åka lite skidor. Klister + nysnö i spåret var ingen hit. Tvärstopp tog det! Blev tillslut less och sprang istället.

På kvällen gick jag med på att vara chaufför igen mot att få min middag i Åre betald. Det skulle visst vara 50 % på Oliven. Något av ett mindre fiasko. Vi fick inte direkt det vi beställt för det va visst slut. Servitrisen var supervirrig och en tjej fick vänta på sin mat i en evighet, när den väl kom in var det fel. Vi drog på förfest men ingen utgång blev det. Alla var rätt sega. Kom hem strax efter två. Fan va mörkt det var att köra hem på Vålåvägen!

Idag försökte jag mej på skidorna igen. Eftersom ja tyckte det va samma väder som igår så skrapade jag av klistret. Ack så man kan bedra sig! Efter tips om att det skulle vara fint uppe på fjället så segade jag mej uppför lappvägen och åkte sapporo. Ja det gick sååå bra verkligen! Eller så inte..nu har jag varit superseg hela eftermiddagen. Blir nog sängen rätt tidigt.

Äntligen vuxen!

20 år :D Frida väckte mej kvart i åtta på telefonen. Sen låg jag och väntade på den utlovade sången av Klimpen och Jonte.

Vad gör man då man fyllt tjugo då? Klart man måste på affären med gröna skylten! Vi åkte till systemet i Järpen och shoppade.

Bäst av allt är nog pappas besked, jag har en lägenhet på söder fixad om jag vill ha den! Känns helt underbart! Hyran är rätt hög men sånt löser sig, jag har nånstans att bo iaf :D

Nu ska jag ut och åka lite skidor innan mor och co kommer ner från ett blött fjällen...


Anmäld

Fick just höra att jag är anmäld till Vålådalsloppet. Så nu är det väl bara att pressa sig runt antar jag. Får nog be till högre makter om lite extra ork!

Idag har jag inte gjort ett jota, har nån retlig liten hosta i halsen så någon träning blev det inte. Följde med Klimpen till Järpen, han skulle åka till systemet men all öl va tydligen slut. Själv ska jag åka in på torsdag och shoppa loss för första gången :D Mamma kom upp igår och drog ut på tur så jag har bilnycklarna till på torsdag. Fast man har ju just ingenstans att åka. Hon hade med sig ett kuvert ifrån mormor och morfar. Det är nästan lite svårt att hålla sig från att öppna men det är ju snart torsdag iaf!

Igår fick jag hoppa in som lektant på "barnens after ski". Vi ritade, åt godis och byggde koja. Man blir ju lite smånervös när föräldrarna också sitter med men ja hoppas alla var nöjda..

Som det ser ut nu är jag ledig hela veckan. Tro vad man ska lyckas roa sig med då??


I plurret!

Det blev pimpeltävling på Nulltjärn.

På vägen tillbaka gick jag igenom isen. Kallt som fan!

Solen skiner!

Vaknade tidigt i morse till strålande sol. Får se vad jag ska hitta på under förmiddagen. Igår åkte jag skidor igen första gången sedan i december. Det gick rätt bra fast skitjobbigt, men kul! Frågan är om jag ska orka ta en sväng idag med eller om jag bara ska sätta mej i en driva med en bok..

Jobbet är full rulle men det flyter på bra. Mina hälar mår desto sämre! Pissont! Det är ju kul när man går och lägger sej och sedan vaknar och fortfarande har ont när man ställer sig upp. Bådar gott för ännu en dag med spring i matsalen.

Det verkar ju som jag kan jobba här i sommar iaf. Fast ja måste dra nån gång i augusti om man nu ska börja plugga..

Vålådalen

Ja då hamnade man här igen då. Kan bara säga att det är sig likt. Karin skrattar ljudligt, hela huset ser ut som ett bombnedslag och man degar i soffan varje ledig minut. Örjan blev som vanligt glad att se mej, Robban hade redan gjort ett schema så jag börjar knega igen i morgon.Åsa undrade vart hennes vietnames tagit vägen (tyvärr kunde jag inte smuggla ned honom i ryggan..)

Även att man inte mer än hinner komma innanför dörren innan man blir utlurad på joggingrunda Nulltjärn t/r. Det var en aniing jobbigt för min del. Man skulle kunna sammanfatta det som att Klimpen och Jonte var ute på en mystur medan jag sprang på intervallnivå i 45 min.

Nu är vi hemkomna från Staden och sprinttävlingar. Jag kände mej som jag skulle frysa ihjäl, inte van denna kyla!

Måndag

Förmiddagen spenderades med Frida inne i staden för att "fixa" lite. Attans att man ska vara förkyld så saker skiter sig...men senare tillfälle.

Nu har jag varit på vårdcentralen för halsprov, ingen streptokocker så det va ju skönt! Bara att kurera sig på vanligt vis då. Kikade in på Folkan och där verkade ju saker och ting vara som det brukar.

Just nu snöar/regnar/haglar det. Jättekul. Känns bra att åka härifrån så man slipper allt töväder, borde vara bart och torrt när jag kommer tillbaka igen.

För stunden bakar jag bröd, andra gången för idag faktiskt. Är man inte duktig så säg? Undrar vad mamma tänkt sig för mat. Har ätit kyckling i 3 månader känns det som. Jag vill ha en riktig biff med potatis och sås!


Halsfluss?

Har haft ont i halsen sedan i onsdags, skitkul! I morgon ska jag ringa vårdcentralen och se om jag kan få någon tid. Börjar allvarligt tro jag lyckats få halsfluss, senast jag hade det kan jag knappt erinra mig. Jag brukar aldrig ha ont "utanpå" halsen men nu gör det skitont och jag tror att det är lymfkörtlarna(?) som är orsaken...

Igår var det inflyttningsfest hos Maggie. Hela NFMK-gänget + Tynderögänget och några till. Skoj skoj. Utgång stod på schemat. Jag var nog inte på topp kan man påstå. Spriten tog ingenting, kände mej trött och plötsligt blev jag ledsen till på köpet. Och ingen aning varför?! Nej men mamma blev ju glad som slapp hämta mej klockan tre.

Nu sitter jag uppe i Gryttjom och funderar över vad jag behöver ha med mej till Vålis. Alldeles för mkt grejjer kan man säga. Jag kan ju inte rensa bort uppenbarligen för hela sängen är full! Och vissa saker måste jag försöka lokalisera nere hos far min. Båda mina handskpar har mystiskt försvunnit. Kan det vara min kära lillebror som "lånar" dem för att åka skoter i tro? Mamma har visst blivit av med en del sak

Home sweet home

Återigen i Sverige och det mesta verkar vara som innan vi for..

Efter ett dygns resande och cirka 18 timmar flyg landade jag och Frida på Arlanda. Vi inväntade hennes föräldrars flyg från Bryssel och åkte sedan bil hem till Norrland. Klev innanför dörren 03.30. Mamma såg ut som en zombie och hade ingen lust att kolla på alla mina inköp för tillfället. Tur för mej för jag var rätt trött jag med..

Resan har varit WONDERFUL! Vi har klarat oss från missöden och inte gått varandra allt för mycket på nerverna. Budgeten har vi hållit, kanske nån tusenlapp över. Dock vet jag inte hur jag tänkte innan vi for, det här med att ha pengar över när man kommer hem...vad är det?? Jag äger cirka 1000 SEK. Känns sådär måste ja säga! Men på osndag bär det av till Vålådalen igen så jag kan casha in lite stålar under påsk. Jobbigt att man inte får dem förrän slutet av maj. Men det löser sig :)

Idag har jag varit i stan och fått en klippning av Erika på skolan hennes. Sedan blev det lunch med pappa. Ska åka och hälsa på mormor och morfar i morgon på dagen innan det blir NFMK-middag inne hos Maggie i nya lägenheten. Jag och Frida var där igår och checkade in den. Supermysig! Hon ska ha inflyttningsfest på lördag + utgång, blir kanoners det.

                     

Ahh! Det finns så mkt bilder att tråka ut er med!!

RSS 2.0