Lördag

Var ut och sprang en sväng efter jag vaknat. Sedan for jag och mamma till Kanothuset i Fagervik för att paddla, ingen havskajak denna gång utan jag tänkte att en fenja klarar jag väl av utan att tippa. Vi paddlade på ett tag sen kom två av killarna som tränar där ifatt oss. De försvann ganska snabbt och syntes sedan som två vita pluppar långt bort. Efter ett tag dumpade mamma mej. Hon ville paddla snabbare, nu ska ni ju inte tro att jag paddlade Jättelångsamt men mamma har ju tävlat så. Ah men det var ju inte hela världen. Hon skulle upp till vattentornet men jag vände en bit tidigare. Var väl ute en sisådär dryga timmen.

Efteråt tog vi en sväng med bilen för att jag skulle få öva på att parkera. Det gick ganska bra tycker jag, mera träning behövs ju dock. Tror jag ska köra en stund med pappa i morgon. Men deras saab var ju så trög på kopplingen! Ja vi körde iaf hem till macken och tankade och sen hem för att äta.

Sedan dess har jag varit helt slut! Skittrött...halvslumrade uppe i sängen men nu må jag upp och göra nåt. Vi ska iväg på teaterkväll med middag och underhållning som börjar 19. Borde läsa nåt kapitel teori innan.

Bad förresten Egil att massera mig (hade lite ont i axlarna efter paddlingen). Ja man är väl blåst kanske men jag var tvungen att betala honom 11 spänn! Just elva, okej då ;P


Nu har kossorna anlänt

Högbergs korna har nu vågat sig upp på ängen utanför vårat hus på kvällsbetet deras, mysigt =)

   
Kossera...                  En stunds avkoppling   Vårt hus                      "Lilla huset"



Vi fick sluta tidigt idag på jobbet, halv två redan. Åkte till Birsta för att möta upp mamma. Hade lovat att hjälpa henne köpa byxor. Själv handlade jag på Apoteket..
Hur många vuxenpoäng får man om man köper: febertermometer, resorb och...stödstrumpor?? HAHA!
Hittade även en blommig klänning på Indiska, ett par gummistövlar på Intersport och en reseneccesär på Designtorget. Mycket nöjd är jag..och ett antal hundra fattigare.



Nu ska jag läsa lite och sen sova. Igår hade jag typ migrän när jag kom hem från jobbet. För mycket sol antagligen. Tog en ipren och gick och la mej kvart över nio. Vaknade med ONT i huvudet fortfarande! Blir man trött eller? Har sen haft mer eller mindre ont hela dagen. Nu ska det sovas!!

God Natt



Förtvivlad/arg ung man

Vissa dagar på jobbet är roligare än andra..

Vi håller som sagt på med en gång- och cykelbana för tillfället. Anders står med grävarn på sidan om och vi andra stod bakom och pratade. Plötlisgt dyker det upp en kille gåendes efter vägen. Han pratar i telefon, med Kim fick vi snart erfara..

"Men VÄNTA Kim!" 

..han går lite till

"NEJ VÄNTA KIM!!!"

Något chockade vi blev när någon kommer gåendes och skriker i telefonen. Vår hypotes är att denna Kim var hans tjej. Killen måste ha klantat sig på nåt sätt och skulle nu förklara sig..hon verkade inte så intresserad av att lyssna ;P

Det var iaf en upplyftande händelse, för vår del.

Vård av sjukt barn och telefonkö

Sitter i telefonkö till försäkringskassan, har plats 153. Började på 303 och med en beräknad väntetid på 25 min. Upplyftande!!

Ja jag ska iaf ringa om överlåtelse av ersättning för vård av sjukt barn. Axel har fortsatt feber. Jag klagar inte, slipper ju gå till jobbet =D

Körsbärsblom

kollade precis ut genom mitt fönster och såg då att våra körsbärsträd börjat blomma, Vackert..

Trött efter en helg i storstan

Åkte med tåget 10.11 från Sundsvall i fredags, var nere i Stockholm 13.30. Under resan roade jag mej med att försöka prata i telefon med Malin. Gick väl sådär, samtalet bröts varje gång jag for in i en tunnel så efter att ha ringt upp typ sjätte gången la vi ner projektet. Väl framme tog jag tunnelbanan till Söder och Skanstull för att hälsa på farfar. Skulle ta en promenad bort till Vintertullen där han bor. Gick Ringvägen fram och sedan Katarina Bangata. Dum som jag var gick jag åt fel håll, något jag inte förstod förren jag kom fram till åsötorget. Bara att vända igen och gå åt andra hållet. Men jag kom fram iaf =D kul att se farfar! Runt halv sju kom mina kusiner David och Daniel och Davids tjej Sofia och hämtade mej. Vi drog till David och Sofias lägenhet i Hammarby sjöstad. GRYMT snygg lägenhet!! Panoramafönster och två balkonger typ, men det smakar det så kostar det...

Vi skulle äta middag ute och gick till ett ställe som hette Jimmy's. Jag åt lax och delade en flaska vin med Sofia. Sedan gick vi till ett annat ställe och tog några drinkar. Daniel tyckte jag skulle följa med honom ut på stan men han menade på att David skulle bli sur då, hehe. Jag var nöjd med att gå hem och lägga mej jag. Vi drack en kopp te och sen somnade jag gott.

På lördagen skulle jag egentligen ha käkat lunch med farfar men han mådde inte så bra den dagen och ville inte ha nåt besök. Istället tog jag, David och Sofia en promenad genom stan. Åt brunch uppe på Mosebacke, och gick sen genom Gamla stan vidare till Kungsträdgården och bort till Östermalm. Sen tog vi t-banan hem och kollade på Eurovision och hade picknick på en filt framför tv:n med lite italienskt plock. Gott!

Jag skulle ha åkt hem på söndagen men lördag eftermiddag ringer Linnea som numera bor i Bryssel typ hela tiden. Ja vilken timing kan man lugnt säga, vart är hon om inte i Söråker! Hon skulle åka till sthlm sön med bussen klockan halv tre. David tyckte då att "men stanna en natt till då om du vill". Jag ringde far och frå´gade om vi hade mkt jobb på måndag...jo det var det ju. Hmm, förklarade saken och han tyckte synd om mej då han vet att jag gärna ville träffa Linnea så jag fick åka hem måndag istället.

På söndagen åkte jag till farfar efter frukosten. Skickade ett sms till Edvin och hörde efter vad han gjorde. Vi bestämde att vi skulle träffas och fika. Isa var också med för hon hade varit på Bosön på nåt ledargrejs. Sedan åkte jag hem på middag och sen tillbaka till centralen för att möta Linnea. Vi skulle egentligen gå och fika men gick och tog en öl istället. Indigo tror ja det hette, låg efter Götbacken iaf. Sen gick vi till Gamla stan till ett ställe som hette Torget där vi träffade Rami, han är rolig han. Kom inte hem förrän halv tolv. De var fortfarande vakna då och hade precis fått ihop sänggaveln de höll på med. Jag gick och la mej på en gång. Skulle upp halv sju och mitt tåg gick idag 8.30.

Trodde jag skulle jobba halvdag idag men det sluta med att jag är hemma med Axel istället. Kristin hade ett möte hon var tvungen att åka på och Axel har feber. Just nu ligger han och sover i sängen här bredvid.

Ska ut och springa ikväll tänkte jag. Är vårruset nu på onsdag. Frågan är hur det kommer gå efter något av en frossarhelg i Sthlm..men det blir nog kul ändå skulle jag tro.

Hej hopp!


Packat och klart?

Nja, inte direkt..men nästan!

Har inte riktigt känt mej på topp idag. Tung i huvudet och allmänt seg. Kan ju kanske bero på att jag var uppe och kollade på fotbollen igår. Något som resulterade i att jag bara hann sova fem timmar. Dumt! Tog bussen in till Timrå i morse och hade körlektion. Sen bussen vidare till jobbet. Ständigt denna justering..man kommer inte så långt på en dag. Jag får så in i bomben ont i fötterna av att stå. Lättnad då man kan sätta sej på välten och köra några minuter.

Sitter just nu och kollar på semifinal nr 2 införr eurovision songcontest, med fötterna i fotbad =) Irriterande nog har jag fortfarande ont i huvudet..

Vi diskuterade den nya vägen utanför Uppsala här om dagen på en rast, att det går mkt fortare att åka till Sthlm nu. Jättebra. När jag sen skulle kolla bussar insåg jag att här var nackdelen. Snabbturen gick långsammare än tidigare. Jag kom fram till att jag inte orkade åka buss i 5 h 20 min. Har istället tagit en sista minuten på tåget, 100 spänn dyrare men det känns det värt.

Stockholm snart

På fredag åker jag till Sthlm över helgen. Ska bara slappa och hälsa på. Hade först tänkt bo hos farfar. Ringde i fredags och kanske men det lät som att han nog skulle säga ja senare. Dock har pappa pratat med honom senare och nu verkar han inte må så vidare. Hade surrat om att han ville åka in på sjukhuset men det är nog inte nödvändigt, han är väl le som han kan vara ibland. Ja iaf så tror jag ju inte att det kommer funka att sova där. Ringde min ena kusin (Daniel) igår och frågade. Då hade han hyrt ut sin jägenhet och bodde istället i en kompis pappas etta, hmm ingen bra lösning. Funderade, ska man våga ringa den andra kusinen som jag knappt känner och nästan aldrig pratat med? Han ovh Sofia kom ju faktiskt upp på min student och erbjöd sig då, har jag för mej, att ja kunde bo hos dom om jag någon g¨ång behövde. Tog mod till mig och slog en signal. David blev nog ganska förvånad att jag ringde och säkert förvånad över min fråga. Det gick iaf alldeles utmärkt och ska bli kul att träffa dom och lära känna dom lite bättre!

I övrigt går livet sin gång, kliver upp halv sex och åker med far till jobbet kvart över. Löpte intervaller när jag kom hem igen och sen har jag försökt läsa lite teori. I morgon får jag en timme sovmorgon för pappa ska skjutsa Axel. Egentligen skulle ja ha körlektion 7.20 men min lärare hade blivit sjuk så den blev inställd. Synd...

Känns knappt som jag hinner med mej med allting. Jobba, träna, plugga teori...äta och sova. Man vill ju gärna komma i säng när klockan ringer 05.30. Måste fundera över hur jag ska ta mej söderut, buss eller kanske tåg med auktion på tradera?? Aja, får ta itu med det i morgon istället.

HejHej

Insida lår!

..gör relativt ont just nu. Infann mej klockan nio på stallet i morse. Precis lagom till mockningen, Frida och Malin dök upp bara ett tag senare. Efter att ha mockat alla ridskolespiltor skulle Maggies häst Ubbe frihoppa sen var det att fodra. Jag och Malin åkte sedan för att inhandla lunch. Grillad kyckling, baguette och currygegga, samt kanelbulle till efterätt. Efter lunchen fick vi äntligen rida..och tro inte att jag fick hästen att gå framåt denna gång heller. Frida fick rida framför för att det skulle bli nån fart. Efter ett tag bytte vi så ja fick prova Fighter istället, skillnad! Nu var problemet snarare att stanna, hehe. Nån galopp våga jag mej inte på men trav funka ju iaf. Vill dock inte veta hur jag själv såg ut för sedan stog jag tillsammans med Maggie och skrattade lite smått åt Malins stil. Provade Poudi igen efter att både Frida och Malin ridit honom och nu gick det mkt bättre. Ja det märks ju att man inte använder insidorna sina till så mkt, hann inte rida många minuter innan det kändes. Efter ritten tog vi in alla hästar och ett tag senare åkte jag och Frida hem igen. Nu va klockan fyra, det blev några timmar.

Kom precis hem från att ha hälsat på Joar och Josefin i Sörberge. De var så gulliga att de bakat kladdkaka för att ja skulle komma, Gott!! Vi kollade på hockeyfinalen och pratade tränig typ..hehe.

Har inte nån större lust att jobba i morgon...men klockan 14.10 ska ja vara hos tandläkaren. Och har inte pappa tid att skjutsa mej så är jag illa tvungen att åka buss från Birsta 12.40 så det blir ju ingen superlång dag direkt. Men nu dags att sova.

Godnatt alla glada!


Åstön, löpning och middag hos far

Sov länge idag, till 10. Skönt! Gick ner och år frukost och försökte få ur mamma vad vi skulle kunna hitta på. När vi va ute på Åstön förra helgen var Timrå SOK där. De har satt upp ett fyrtiotal kontroller runt omkring på ön och sålde karta och startkort? för en femtiolapp. Lagom stor yta att irra runt på och leta. Jag tyckte ju då att detta kunde väl jag och mor syssla med en stund idag så tillslut kom vi iväg (en chans att köra lite också). Jag har gått orienteringsskola för många många år sedan när ja typ gick i lågstadiet. Det satt inte riktigt i om man säger så... men det gick bra ändå =) vi höll på nån timme och sen for vi hem igen. Har "bara" 45 kontroller kvar, haha! Och mamma har noll lokalsinne...hon kan gå tio meter i skogen och sen undra vilket håll hon kom ifrån. Gå ingenstans utan en kompass Tack!! Sen körde vi till affären, var nu hungrig så ja trodde ja skulle dö.

Men som tur va fanns det ju fisksoppa kvar där hemma, bara att värma. Sprang runt Gryttjom och gick sen ner till pappa och co för middag. Va tror ni det bjöds på?? Jo men fisksoppa. Men min va mkt godare!

I morgon ska jag infinna mig på Timrå ridstadio kl 9 för att hjälpa Maggie med hästarna. Hon har jour typ. Frida och Malin kommer också. Ska få rida också. Det blir då tredje gången jag gör det själv. Samma häst som förut...hmm. Otroligt trög var han, i paddocken. Ute i skogon var det tydligen roligare för då behövde ja inte göra mkt för att det skulle gå för fort för min del. Tur att Frida och Maggie blockerade vägen för mej och min häst :P har ett svagt minne av att jag knappt kunde sätta mej ner på flera dagar pga av extrem träningsvärk, får väl se hur det ter sej denna gång.

Tjejmiddag :D

Girlsen har nyligen åkt hem, sitter nu själv och kollar på hockeyn. Väldigt trevlig kväll och kul att alla kunde komma även om det bara blev jag, Frida och Malin som åt middag. Kan rekommendera detta recept på fisksoppa, mycket god. Har matlåda för ett par dagar framöver skulle jag tro. Det blev en del över.

Nu har vi betat av de senaste skvallret och pratat skit om dem det finns något om så det är som det ska vara. Fick även en försenad födelsedagspresent. Men det var ju precis en månad idag så lite passande iaf. Jag lovar att jag ska prova detta ting (som de ansåg att jag numera behövde, konstigt nog ;P) nån dag framöver eller så...haha!

Körlektionen i morse gick bra så det var ju något av en lättnad. Tog sen bussen till Bydalen där pappa mötte upp och vi åkte för intag av lunch. Sedan bar det av till Johannedalsvägen och jobbet. De andra höll till i hamnen så jag hade som inget att göra riktigt = Amanda kan städa i kojan. Yippie! Aja jag fick va inne en stund istället för ute i snålblåsten så jag klagade inte. Killarna kom tillbaka efter ett tag och sen gick dagen i snigelfart. Stå och kolla på Anders i grävaren som grejsade med gruset som Peter kom med. Inte mkt jobb för mej och Micke direkt. Långtrååkigt! Inte blev det bättre av att jag trodde vi skulle få sluta tidigt som pappa yrat om igår. Kom ju inte därifrån förrän tre. In till stan och hämtade nummerlappen till vårruset. Men inte hade de nån sån tröja jag ville ha tag i. Hmmm. Hem till mamma och bara att sätta igång med mat och brödbak. Det gick väldigt smidigt så inga bekymmer på den fronten.

Får se vad som händer i morgon, kosläpp hos familjen Högberg på förmiddagen men jag har nog en del sömn att ta igen så vi får väl se. .. 

Dåligt humör

..fattar inte vad det är med mej, jag är på riktigt uselt humör. Känner mej stressad av nån anledning. I morgon ska ja ha min första körlektion 7.20 sen kommer jag säkert behöva åka bussen in till Sundsvall där mina arbetskamrater i morgon ska hålla till i hamnen. Hoppas det blir en kort dag i morgon, måste hem och laga middag tills när tjejerna kommer. Hade även tänkt hinna in på team sportia och hämta ut min nummerlapp till vårruset. De har tydligen bra priser på en del träningskläder för de som ska springa så ja får väl se om ja hittar något.

Har handlat för i middagen i morgon iaf, sorry Frida jag bjuder inte på grillat. Fisksoppa tänker jag nämnligen laga...hehe. Ni kanske tycker det va en dålig idé men jag blev sugen så. Har förhoppningar om att hinna baka bröd till också!

Mamma har dragit till hälsostudion för träning, själv ska jag ut och springa. Var ut igår och det var riktigt roligt tom :P känner mej så trött i kroppen på jobbet men det känns som att jag får ny energi efter jag tränat så det är ju positivt. Sover garanterat för få timmar men det är inte så lätt. Jag måste kliva upp 5.30 och ska ja hinna sova 8 timmar så måste jag ha somnat när klockan är halv tio..så brukar det ju inte bli, jag går och lägger mej tio men kan ju aldrig somna på en gång. Är glad om ja hinner innan elva.

Nej jag ska väl försöka ta mej ut nu så ja hinner hem och kanske städa lite innan det är dags för sängen.

Hade!

Dags att knega igen..

I morgon börjar jag på NCC för en tid. 06.45 mmm va ja längtar. Men det är pengar, lika bra att jobba annars går man ju hemma och tråkar bara.

Idag har jag sprungit en svän sen åkte jag och mamma till Åstön. De hade nån naturdag därute. Har gått e frågerunda och gissat djurskinn, svårt..hehe. Lade en tia på ett lotteri där man kunde vinna en sten. Ja vad ska ja med en sten till kan man ju fråga sej. Jag valde en kalcit (tror ja det hette) som de hade hittat i Torsboda. Det va ju lite passande tyckte ja eftersom jag bor där. Men fin var den inte enligt min mening! Mamma fick dock en ännu fulare, en saltsten från polen. Yippie!

Har ätit middag nere hos pappa och vi ska ut och övningsköra om ett tag. Sen är det bara att krypa till kojs så man orkar med morgondagen.

Hej svejs!

Trött och less

Ja så känner jag mej idag. Var på 20-årsfest hos Lisa igår, skojj skojj. Väl hemma kröp jag ner i sängen och när ja nästan somnat ringer Daniel min kusin. Han hade nyss slutat jobbat och hade väl tagit nån öl för han va "ledsen att ja ringer dej när jag har druckit". hehe, det gör ingenting försökte ja säga. Pratade med honom nån halvtimme och sen fick jag äntligen sova! Nån timme ja typ..vaknade och hade typ kramp i magen och mådde illa. Inte för att ja hade druckit för det va inte nå stora mängder. Fan har ja blivit matförgiftad eller?? Tillslut somnade jag iaf och kände mej jättetrött när ja vaknade vid 11.

Hade inte tränat sen i söndags heller så det bidrog till att tillvaron kändes hopplöst jobbig. Aja, man måste ju prova foten nån dag iaf så ja fick tom med mig broder Egil ut på en löprunda. Foten kändes bra och konditionen mindre bra på vägen tillbaka men jag tog mej ut iaf. Sen cyklade vi ner på ica och handlade kött till grillen. Gott blev det!

Ska in till Timrå om ett tag och kolla på crousing..

Massage!

Har tillbringat ännu en dag på stan, hmm...nu får det va slut på detta. För att slippa mjölkturen med bussen gick ja bort till statiol och åkte med härnösandsbussen istället. Det gick snabbt det. På stan irra ja runt lagom förvirrad...va in på team sportia och skulle prova en jacka. Tydligen måste ja sett ganska förvirrad ut för när ja kommer ut från provhytten frågar killen som jobbade där "hur går det för den här tjejen" hmm...tror ni ja kände mej fånig eller??

Jaja, kom hem kring tre och gjorde ingenting. Klockan 19 hade ja massage hos Gunnel. Samma visa som förre gången, inga problem någonstans förutom mitt ass som det gjorder fördjävla ont i!!! Fortfarande öm...

Sitter nu och funderar på om det är någon vits att försöka sova. Igår gick ja och la mej 22.30 men somna nog inte förrän ett eller senare. Tillslut började ja svära åt stereon för ja va så frustrerad. Kanske för att ja inte har tränat pga foten. Har väl för mkt energi eller så är det nåt annat. Störigt i vart fall!

Jobbar

Sitter här på folkan på jobb men jag har noll att göra. 6 pers som har möte och som redan har fått sitt fika så det är bara att invänta disken. Hoppas på att mamma har lust att paddla sen, men ja vet inte om det blåser nåt ute. Hittade en jacka igår på birsta + ett linne och en sjal. Jag är inne i en köparsväng...vill bara handla och handla. Camilla lurade med mig på fest igår. Var tveksam först men det var skoj faktiskt. Kände ju inga där men jag klarade mej ändå.

Har stor lust att lägga mej ner på golvet och sova, blev lite för få timmar inatt, men det går ju inte för sej.

Pratade nyss med mamma, tydligen blåser det lite väl för att de ska va nå kul att paddla, synd. Blir nog styrke istället..


Totalt misslyckad löprunda =/

klev upp redan klockan 8 idag för ja skulle ut och springa efter frukosten tänkte jag. Styrde stegen uppöver gryttjomsvägen. Hann inte komma knappt en km förrän ja klev fel och stukade foten, fortsatte några meter men ont som satan gjorde det. Inget annat än att vände. När ja började hanka mej hem gjorde det ont på insidan upp mot knät också. Lyckat! Det kommer ju ta över en halvtimme för mej kändes det som. Sur va ja också, hade ju tänkt springa runt gryttjom idag och se hur det kändes. Efter ett tag släppte dock allt ont och jag provade att jogga igen. Det funkade bra. Sprang förbi vårt röda hus och fortsatte på Ala istället där ja vände och sen sprang hem igen. Väl innanför dörren märkte jag att det gjorde ju trots allt väldigt ont i foten! Har lindat om den x antal ggr, varför ska man jämt linda så himla hårt de första gången så tårna blir alldeles blåa och stickiga??

Har bara varit hemma resten av dagen, läst i teoriboken, sytt gardiner och sytt in en skjorta ja fått från NCC nån sommarsäsongsavslutning (typ strl XL eller nåt). Nu ska ja å mamma dra en sväng till Birsta. Hon ska köpa tyg och jag vill ha en likadan sjal som Emelie köpt.

Från vår tur till Lunndörren

Tur till Lunndörren

Valborg

Ingenting inplanerat denna dag direkt. Emelie skulle komma på middag vid 18. Ja vaknade nån gång runt 9-9.30. Åt frukost och stack sen ut och sprang en stund. Hemma igen läste ja lite i teoriboken sen kom mamma hem vid 14 typ. Då skulle hon bort till elljusspåret och springa hon med så ja hakade på, duktig jag kände mej sen då när ja lyckats springa 2 ggr samma dag ;)

Vi åkte på affär'n och sen hem för att fixa middag. Emelie blev lite sen och dök upp vid halv sju men då smakade bara maten extra gott! Vi kollade på vårshowen från nian. Jag hade dock redan sett den men kunde nog palla en omgång till. Koinstigt det där, den va inte alls lika bra som ja kommer ihåg den som. Haha! Vi satt och funderade ganska ofta "hur hade vi tänkt här??" men jättekul att ha på dvd iaf =D. Frida och jag hade pratat om att hitta på något senare på kvällen efter att hon frossat i räkor på idyllen. Vi kom ju såklart inte på nåt och det slutade med att vi la ner helt. Snacka om dålig fantasi! Istället tjatade emzi med mig in till stan till hennes kompisar. Det blev filmkväll med "Honey" och chips med dipp. Shit va längesen jag åt det, fullkomligt vräkte i mig. Hua! Blev hemskjutsad och gick å la mej vid två typ. Sov ända till 12 idag men ja tror ja hade kunnat sova till fem om ja bara legat kvar. Kände mej dödstrött. Har inte gjort nånting nu förutom att hjälpa mamma lite med bilen; dammsuga och städa. Sen har hon bytt däck också. Vi ska på "Slimfit" idag, nåt nytt träningspass. Det ska bli kul. Sen ska ja ut till Tynderö till Maggie och Frida och grilla å mysa. Nice...


RSS 2.0