MAT

lagar ugnsstekt ost med falukorv!


...för det är ju osten man vill åt ;P

Tenta - Tal och funktioner

Min allra första tentamen är nu avklarad! Det gick bra, jag borde ha skramlat ihop till ett B åtminstone :) Gick rätt snabbt så några 5 timmar behövde man inte direkt sitta. Dock är det så himlans svårt att bestämma sig för att lämna in och gå därifrån. Tror jag kollade igenom nästan 5 ggr! Nu finns lösningsförslag på kurshemsidan och jag har ÄNDÅ lyckats göra nåt slarvfel.

Shoppingdjävulen har tagit mig i besittning också. Bankkortet bara skriker i plånboken. Råkade köpa en klänning nu på eftermiddagen till lördag den 10:e. Hade jag ju egentligen inte behövt då jag har en i garderoben jag först tänkt ha, meeen jag kunde inte låta bli.


Ledig måndag

Tanken med ledig dag innan tenta är väl plugg och åter plugg. Jag har inte riktigt levt upp till de förväntningarna då det känns rätt okej inför morgondagen. Fikade med Linnea i förmiddags. Lite matte på eftermiddagen och nu har jag nästan övergått till att läsa i kemin om orbitaler och energinivåer..

Har en rätt stark känsla av att helgen innan den tentan inte kommer bjuda på så mkt tid till annat än nöjsamma happenings :)


Nära ögat..

Kan inte sluta skratta åt mig själv! Tur hade jag annars hade det blivit riktigt pinsamt!! 

Helgen har varit nice! En tur till Uppsala i fredags. Girlsen hemifrån hade åkt på roadtrip till Lina. Jag tog tåget och joinade på middagen/förfesten. Fegade sedan ur och åkte hem, förkyld som man var (och fortfarande är) + matteplugget. Mamma hittade även hon hem hel och ren så inte behövde ja ut å leta på gatorna :)

I lördags kom det Vålisbesök. Anton och Jonte. Halvt döda efter ett Lidingölopp. Vi åt tacos och tog nån öl. Åkte till stureplan, kände oss allmänt misfit, tog en drink och åkte hem igen, hehe..

Idag har jag pluggat, först själv och sedan med Karin och Anna. Vi fick sisådär mkt gjort. Satt mest och gnällde. Sedan blev det middag på kungshallen och bio på det.

Nu sängen!

23-09-09

I morse hade jag manligt besök här. Låter ju intressantare än det i verkligheten var...

Kom en kille från hyresvärden för att kolla min hallampa. Det är kortis i den fick han erfara. Gnistorna sprakade för fullt här en stund. Nu är det bara till att leta runt efter en ny lampa, han skulle iaf hjälpa mig koppla in den :)

Labb # 2

Framställning och analys av Cu(II)-etylendiaminkomplex. Fina mörklila glittrande kristaller syntetiserade vi fram idag. Synd man var tvungen att hälla bort dem i tungmetallslasken.

Fick tillbaka matte-KS:n idag också. 8/9 poäng :)


Nu har jag tråkigt men från och med i morgon kväll jag kan terrorisera mamma!

Monday

Efter att ha sovit bra under helgen blev det en ny "klurarnatt". Denna gången inte matte utan kemi. Klockan ringde och sjukt trött var jag..

Vi hade bara en lektion, workshop inför labb nr 2. Pluggade lite efter lunch. Lappskrivning i morgon på termokemin. Gick sedan till gymmet. Var ju uppenbarligen ett misstag. Har nu smått ont i halsen. Dessutom har jag nog lyckats få en överansträngning i låret (samma som förra hösten) av all asfalt som tycks finnas här nere.

Nu blir det sängen!

plugg, träning, farfar

Nästan uppe med tuppen för att hinna med allt.

Åt frukost. Medan jag väntade på att magen skulle smälta den så försökte jag plugga och baka bröd samtidigt. Tog sedan en joggingtur runt Årstaviken. Hittade i princip. Farfar hade förklarat. Bort till eriksdalsbadet, över skanstullsbron, sedan utefter vattnet på årstasidan. Kunde ta gamla årstabron över tillbaka till tanto. Jag kom till gamla årstabron men hur skulle jag komma upp på den tro?? Såg ut som jag skulle få jogga en bra bit inöver isf. Så jag joggade vidare till Liljeholmen istället. Blev här en liten kringelikrok innan jag fattade hur man tog sig upp på denna bro (det är ju en sak att hitta TILL broarna men det här med att komma upp på dem kan vara besvärligt!). Jag lyckades iaf, dock på fel sida skulle man kunna säga för väl tillbaka på söder blev det även här en liten avkrok för att komma tillbaka till tanto. Men sammantaget en fin tur :)

Klockan 14 skulle farfar komma på lunch. Jag väntade och väntade. Kvart i tre kom han. Färdtjänst hade tydligen inte hittat hem till honom! Ja för katarina bangata är ju väldigt svårt att hitta till, hmm.. Han gillade iaf mina biff à la lindström och min morotskaka.

Nu är det plugg som gäller. Blä. Har nyss ätit en ipren, ännu mera blä.

vad är en ÄPS för nåt??

"ärtsoppa, punsch och sång"


Vi har nu varit på vår första ÄPS! Och ärtsoppa ÄR faktiskt gott! Hehe, jag ska köpa hem mig en konserv..
Kan även meddela att det är fullt möjligt att dricka sig lullig på just punsch. Säkert fem påfyllningar, himla givmilt :D Kvällen fortsatte med utgång för de som pallade trycket. Det gjorde inte jag, måste sova!


Resultat

Vilket trevligt mail jag nyss fick!

Hej du har fått 20 poäng på KS1 i inledande kemi.


20 poäng av 20 möjliga! Yey vad jag är bra :D Lika bra resultat nästa torsdag för KS:n i termokemin tack!


Jag kan verkligen inte sluta lägga märke till alla olika typer på gymmet. Idag skulle jag göra rygghävningar. Det var en kille bredvid mig som gjorde samma. Jag tog en 5-kilosvikt. Vet inte om han fick prestationsångest eller bara tyckte att det var en bra idé för nästa vända tog han också en vikt....en 10 kg.

I morgon är det redovisning av n0lleuppdrag :)


Stökiometri

Ont i magen på t-banan till skolan idag. KS kl 10.00 :S Såhär i efterhand kan man ju fundera på varför man stressar upp sig så man mår illa? Himla onödigt! Skrivningen gick bra, tom mkt bra tror jag! Nivån på frågorna kändes som snäppet lättare än boken och vi hade i princip samma svar på allt. Förhoppningsvis får vi dem tillbaka redan i morgon.

Matteskrivningen däremot. Vår stackars föreläserska verkade djupt deprimerad över gruppens resultat

"vissa skriver allting rätt, andra skriver....en del konstiga saker"

pratade om att sänka gränsen för godkänd så att inte så många blev underkända. Hehe, jag hoppas man inte hör till gruppen som skriver konstiga saker..

Idag har vi behandlat det imaginära talet i och tusen exempel på vad man kan göra med det. Fint att man hade en så välplanerad och strukturerad mattelärare på gymnasiet. Bara för att man i pappret har ett MVG i matte E så behöver inte det betyda att man läst den kursen. Skrev jag ens ett prov på första kapitlet måntro??

 

 

 


Tisdag.

Kråkan, kan du inte tala in det där som ett mantra jag kan lyssna på varje gång det känns som jag vill sätta mig ner och gråta! :)

Matte-KS:n gick okej hoppas jag. Det var 3 uppgifter. Har nog inte helt rätt på alla men skrapa ihop delpoäng till godkänt borde gå.

Kemin är lömsk. Ibland känns det som man kan, ibland fattar man abslolut ingenting! Bara man kommer på hur man ska ställa upp allt så är det bara att räkna med alla formler och se glad ut. Men det är det där i början som är klurigt. Jag hoppas, hoppas, hoppas jag klarar det i morgon! Innebär ju att man får första delen av 3 på tentan godkänd i förväg. Ett misslyckande skulle kännas rätt segt...

Idag sprang jag intervaller igen efter typ 1,5 månad sedan sist. Det gick rätt bra fast jag har som inte nåt att jämföra med när det är ett nytt ställe. Okej det kändes bra men teoretiskt sätt borde jag vara sämst! Haha. Hann även med lite mage-rygg i gymmet.

Och what's up med min hallampa?? Nu har jag bytt lampor 3 ggr innom en vecka! Den bara dör hela tiden =/


KS:ar

Hur många dagar är det kvar till jullovet?? Vi behöver en sabbatsvecka. I morgon är det KS (kontrollskrivning) i matte och på onsdag i kemin. Jag vaknar av att jag drömmer om mattetal och huvudet ramlar snart av mig av all ny information..

 

Har tyckt synd om mig själv och ätit upp resten av morotskakan. Stoppade tillslut in den i frysen då jag började få ont i magen.


Tröstshopping

Förmiddagen spenderades till att spendera pengar, dryga tusenlappen tom! Tröjor, pennor och bokplast. Dagens enda roliga.. Eller ja, min lyxfrukost med risgrynsgröt var också ganska angenäm. Sedan har jag pluggat, kemi och matte. Det går lite framåt. Men hur ska man lägga upp allt?

Nu har jag precis ätit middag i all min ensamhet. Riktigt gott blev det, å lite vin en lördagkväll kan man ju få unna sig.

Igår skulle jag ha åkt hem till min kusin, som vanligt blev det inte som man bestämt. Har en tendens att aldirg bli så när det gäller honom. Men Anna kom förbi istället :)

Tror jag ska ta en sväng ner till ICA nu och se om jag kan hitta några dammsugarpåsar. Det var himla krångligt med dom där!


Morgonjogg

06.45 var jag ute och joggade och tänkte för mig själv; vad fan håller jag på med nu??


Här klagar man på att man är trött också ställer man klockan på 06.15 fastän man inte har skolan förrän 10. Men har man mkt att göra så har man. Vi hade en enda föreläsning idag 10-12. Men jag ville träna och det skulle ju vara skönt att känna att man har resten av dagen till plugget. Vi stannade kvar efter lunch och försökte räkna matte. Trodde jag hade någonsånär koll på det mesta. Drog ut extrauppgifterna från kurshemsidan och väl hemma vid köksbordet ville jag bara gråta. Fatta ingenting kändes det som och i "svar/lösningsbladet" har vår skumma lärare inte just skrivit några svar utan istället hänvisningar till sidor i boken. Hur ska jag veta när jag fått rätt??


Drog sedan in till stan, mötte upp Edvin och gick på Linnéas föreställning med DiggaPony. Skönt att göra nånting annat! Det var roligt. De bjöd på vin och popcorn.


Induktion??

Idag satt vi som frågetecken på matteföreläsningen..vår lilla stressade lärare Marsha som bryter på nåt språk försökte gå igenom "Induktion". Det var bevis hit och bevis dit. Plötsligt har hon skrivit in pi i HL och någon frågar varför just pi?


-Det är bara ett antagande, man kan anta vad som helst...månen är blå, månen är röd.


Ja det blir till att läsa i boken istället.


I morgon ska vi ha lappskrivning i stökiometri. En uppgift, har man rätt på den får man 1 poäng till kontrollskrivningen, klarar man i sin tur den har man den delen godkänd på tentan. Jag vill helst bara spy på all kemi, och matte för den delen!

Som tur var har jag tagit mig tid till att träna idag iaf. Joggade en kortis och sedan gymmet. I övrigt har jag matfantasibrist. Standardmiddag har blivit lax och råstekt potatis.


Labb # 1

Idag hade vi vår första labb i kursen Inledande Kemi. Den var rätt simpel, vi skulle bestämma substansmängden kaliumjodat i ett okänt prov. Detta genom 2 olika titreringar. Jag var klar halv fem redan vilket var grymt skönt! Man blev riktigt trött av att vara där inne, fläktar som surrar och skyddsglasögon smed smärre brytningsfel...kändes som jordens lättnad när man väl fick ta av dem!

Vår lilla tenta på periodiska systmet gick finnemang :D så nu kan man ju äntligen glömma allt det man nött in.

Var ju hemma tidigare än beräknat så jag tog en liten joggingtur efter vattnet. Denna gång med rätt mängd kläder. Mycket behagligt. Väldans massa folk som joggar där så även när det blir mörkt hoppas jag man törs. Lill-Janskogen har jag däremot blivit starkt varnad för att springa under mörkertimmarna. Har visst hänt rätt mkt där, vilket inte är så svårt att tänka sig..

n0llefest i kth-stugan

Var ute i supergod tid verkligen, tur! Stopp mellan Mariatorget och Stadion, tydligen hade det börjat brinna vid t-centralen hörde jag sen. Stod och trängdes på buss 43 och hann precis till 13.00 till KTH och gula K:t (typ en tredjedel hade kommit i tid...). Bara för att höra att vi tydligen ska till Slussen för att åka buss därifrån till Värmdö. Så vi åkte buss, hela dagisklassen. Först 4:an, sen bytte vi till 2:an, sen blev vi ståendes vid Karl XII:s torg. Tillslut hoppade hela skaran av och det slutade med att vi gick istället. Kul att jag spenderade typ 2 h sammanlagt på att åka buss runt i innerstan!!

Men ut till Värmdö kom vi. Blev indelade i grupper och gick en liten slinga med stationer. Sångtävling hos MD, mer sångtävling hos KOMPIS, gammel-pH hade "coctailhävning". 4 personer skulle ligga ner på backen, sen hade de tejpat fast muggar på en planka och hällde däri coctailfrukt. Sedan var de upp två andra att se till att vi kunde få i oss detta utan att använda händerna :) årets pHeuseri hade den klassiska äpplet i vattnet och sockerbiten i mjölet tävlingen. Vi såg fördjävliga ut allihopa!

Sista stationen var ölhävning, SÅKLART! Måste säga att det gick bra mkt över förväntan. Jag trodde inte ja skulle klara det alls. Vi hade 10 sek på oss, dock hade jag lite mer än 5 ml kvar i flasken + att jag "sluskade" lite, men bara lite...

Sen var det middag och SÅNG. Och PUNSCH, och punsch och ännu mera punsch. pH körde ut oss för att röja undan för dansgolvet. Vi hade förmånen att kunna trippa ner till bastun istället.
Hur många n0llor kan man få in i en bastu på ca 12 kvadrat??

Ja vi var för många iaf. Luktade äckligt unket därinne.  

    

Vissa förhållningsregler fanns det. Vi skulle akta oss för de 5 S:en

          Stupet
          Strappan
          Stenen (dyk inte från bryggan)
          Skogen
          ...och spriten

Den var väl nån enstaka som trillade dit på sistnämnda.


Vi dansade och dansade och blev riktigt trötta. Jag, Karin, Åsa och Hanna passade på att lägga oss tidigt och fick därmed sängplats ute i baracken. 2 våningssängar och 8 pers. Vi stängde dörr + fönster. Vart tog civilingenjörsintelligensen vägen måntro? Vaknade kl 6 av att det snart inte gick att andas och fönstret var fullt i kondens. Öppnade dörren lite och försökte somna om. Vad händer...då går brandlarmet! Fuktkänslig brandvarnare?

07.30 blev vi väckta och frukost var framdukad. Sen var det bara att åka bussen hem igen. Riktigt skönt att vara hemma redan vid halv elva. I morgon väntar i ny härlig vecka. Måndag 8-18 med vår första labb från 13-18. Hur pallar man sånt?




Pluggfredagskväll.

Sitter här med kemin och matten. Kuligare fredag evening skulle man ju kunna tänka sig. Men i morgon ska vi iväg till Osquevik, kårens stuga ute på Värmdö. Tror vi är runt 100 pers och övernattning är det som gäller. Känns som att man kommer vara död på söndag!

Idag köpte jag kort på KTH-hallen. Ett helårs för 2900 minus 500 kronor i n0llerabatt, alltså 2400. Riktigt bra pris =) Joggade en sväng runt i Lill-Janskogen. Fattade inte riktigt spårsystemet då jag lyckades komma år fel håll och därmed inte såg markeringarna..hehe. Sen lite styrka.

Nu ska jag äta nachos i ugnen och kolla på Golden League.


Till alla som känner sig åsidosatta..

Det är inte så att det är något fel på er, men jag har skaffat mig en ny vän som tar upp all min tid. Han/hon heter

"Chemistry3, introducing inorganic, organic and physical chemistry"


är på 1395 sidor, väger knappa 4 kilo och ligger mest tyst och hånler åt mig.



Kom precis in efter att ha varit ute och joggat. En hel månad sedan jag tränade och det känns ju typ som om alla sommarens timmar mystiskt försvunnit ur min kropp..det va rätt jobbigt. Och värmeslag kändes det som jag fick dessutom. Men fint utefter strandkanten!

7.30-23.00

Härligt lång dag borta på campus! Vi hade n0llepubrunda ikväll. Började vid 17 och har varit runt på nästan alla sektioners lokaler. Jag och Anna gav upp någon gång efter tio och jag var väl hemma igen runt elva.

I morgon ska vi och kolla på kårspexet på vasateatern. När ska jag hinna med allt plugg undrar jag?! Hehe..

RSS 2.0