Bra jobbat!

När jag öppnade mailen i eftermiddags efter skolan möttes jag av dessa trevliga ord:


"Hej!

Nu har jag rättat er rapport. Mycket bra jobbat! Så här ska en bra rapport se ut! Snygg struktur, bra diskussioner etc. Helt klart den bästa rapporten jag har fått läsa än så länge.

Det är några småsaker ni behöver korrigera bara, se kommentarer i bifogad rapport.

Mvh Josefine"


Rapporten i fråga var den nästan 30 sidor långa Enzymkinetikrapporten :)


Utgång och lussebullar..

...dålig kombo!

I lördags (efter sjukt mycket velande) blev det till slut utgång i Sundsvall tillsammans med Maggie, Lina och Teréze. Lite förfest hemma hos en nyinflyttad Teréze med vin och inte den godaste mojiton jag smakat.






































Sen blev det Oscar's. Riktigt skoj men herregud vilket syrefattigt dansgolv! Och jag ska nog inte dricka nå mer tequila-shots. Kom väl hem kring tresnåret och sen var jag långt ifrån människa på söndagen!

Kan man verkligen vara bakis en hel dag?! Och mitt upp i allt illamående hade jag ju lovat Axel att vi skulle baka lussebullar. Bara att bita i det sura äpplet. Som blev ännu surare då Axel istället ville vara ute och leka i nysnön... Så där satt jag med en hög gul deg att rulla. Yey!

Sedan blev det tåget hem till Stockholm vid fyra-tiden. Hade sällskap av Lina som skulle tillbaka till Uppsala, trevlig att inte resa själv för en gångs skull!


Hemmavid

Efter en seg tågresa sitter jag i soffan hemma hos pappa.
Vi har ätit varma mackor till kvällsfika :)

Armada



Dagens skörd från Armada, KTH:s arbetsmarknadsdagar.

Bioteknik är inte direkt den mest representerade branschen men jag känner mig ändå rätt nöjd med den information jag lyckats skrapa ihop från de olika företagen. Känslan var positivt stigande.

Som det känns nu efteråt så ska jag nog inte välja inriktningen "Medicinsk bioteknologi" som master. Lutar istället åt den lite bredare(?) "Industriell och miljöinriktad bioteknologi", eller om man ska vara så radikal som att välja en kemiinriktning mot makromolekylära material och bli expert på papper och pappersmassa?? Vill ju gärna bo kvar i Norrland och där tenderar ju pappersindustrin att vara rätt stor...

Vinterstudion

Efter att ha haft sovmorgon till 9:35, bakat banankaka som nu står i ugnen, tagit på mig mjukiskläderna så är jag redo för långfrukost framför Vinterstudiorna och premiärtävlingen i Bruksvallarna :)

Hälsomässa

Jag och Anna spenderade eftermiddagen med att kolla runt på Hälsomässan. Vi har plockat på oss ex antal tidningar och prövat ännu fler olika drycker. Magen mår väl sådär...

Men roligast var väl ändå fettprocent-mätningen, har alltid velat göra en sån! Hehe.

19,5% och 20,3%

Fanns nämnligen två företag som erbjöd denna tjänst, varav den ena gav ett mått på ens fysiska ålder. Jag var tydligen 12 år, Yey! Känner mig som pånyttfödd, haha! Nja, man kanske ska ta det hela med en nypa salt. Fast jag kan gärna fortsätta tro på att jag låg strax under de rekommenderade värden för fettprocenten som var 22-34 för kvinnor.

ABC nyheterna

Blev uppringd av SVT ABC nyheterna idag. De skulle göra ett reportage om de mycket förhöjda hyrorna på Högbergsgatan (min gata). Ville ha nån att interjvua och han stod utanför porten. Vilken tur att jag var på skolan! Hade gärna haft en åsikt över telefon och hann väl delge lite av mig mening men att bli intervjuad framför en kamera hade nog känts lite jobbigt...

Btw fick jag ett A på tentan i Kemisk mätteknik!

Jag och grabbarna på gymet

Måste haft något av en überdag på gymet idag!

Jag körde min maxstyrka och efter 10+6+5 chins, lite hantelpress, diverse annat och sedan latsdrag kom det fram en kille och tyckte:

"Well done, excellent work!"

Det var ju kul att höra! :) Sen gick det ett tag innan det var dags för nästa...ryssen(?) som jag sett där flera gånger och som jag jämt tycker stirrar på mig frågade:

"May I ask you what sport you practise?"

None, tyckte jag och började (kanske till hans förtret?) prata om "min boyfriend som är skidåkare"...

"I just wanted to ask, you're really fit"

Sen kände jag nästan att det började bli jobbigt att vara kvar så det var skönt jag bara hade två magövningar kvar!

All alone

Igår hade jag en mkt trevlig kväll hemma hos Lisa. Hon bjöd på goda hemgjorda falafel och vi pratade om ditt och datt.

Ikväll har inte varit lika trevlig. Bara suttit hemma själv och känt mig lite väl ensam...hoppas på en bättre dag i morgon!

Färdiglabbat (i 1 kurs...)

Vi vart klara med Enzymkinetik-labben idag :) Wiee, slipper gå i morgon eftermiddag! Denna labb har varit mkt tänka och räkna själv. Koncentrationer och absorbanser hit och dit! Nu återstår det bara att skriva rapport och med tanke på att labboken är fylld med 23 sidor beräkningar och beskrivningar över hur vi tänkt så lär det ta sin lilla tid.

Eftersom vi skulle ha varit där till 8-18 (fast vi kunde gå redan vid 16) så ansåg jag mig inte behöva göra nåt mer idag. Istället har jag gått igenom gamla bilder och blivit nostalgisk och vemodig. Saknas Vålis. Men nu sitter jag istället vid Mariatorget långt ifrån den fria känslan uppe på fjället...


RSS 2.0