10 timmar labb!

Andra dagen på labbet idag.. kom dit åtta i morse och åkte därifrån vid 18. Men en rolig labb var det faktiskt.

Proteinrening.

Osmotiskt chock, saltutfällning, avsaltning och sedan lite jonbyteskromatografi med analys efter varje steg (koncentration och aktivitet).

Och bäst av allt, vi hann klart idag så vi slipper morgondagens eftermiddagspass :D Trots att jag åkte från Östersund i tisdags kväll tar jag flyget tillbaka i morgon eftermiddag över helgen. Man får passa på de helger som passar...

"Ledig" :D

Tentan i tisdags gick bra! Det var min känsla iaf, vågor dock inte kolla på svaren som ligger uppe på Bilda..
Dagen efter tog jag tåget upp till Sundsvall. Blev en lunch med Malin, som gått och blivit gravid! :) Kul! Sedan hem till pappa. Axel blev halvt till sig när han såg mig. Får lite dåligt samvete över att jag är hemma så lite. Han undrade:
"Amanda, när ska du flytta hem igen?"

Jadu lilla Axel...jag försökte förklara attjag har flyttat hemifrån och inte kommer flytta hem igen. Då deklarerade han att jag får iaf vara hemma vid jul.
Tur för mig så kunde jag också klippa mig under denna lilla blixtvisit. Var ju inte en dag för sent.
Torsdag morgon tog jag då tåget till Östersund hem till Lars. Det är kyligare här uppe kan man konstatera!
Han hade fixat en tid hos sjukgymnast åt mig. Det var bra eftersom mitt knä är inte bra. Hur var då diagnosen? Löparknä har jag antagligen (visste jag ju redan). Men nåt jag inte visste var att det kan bero på två olika saker. Sjävla senan som då bara är att stretcha och man kan bli bra ganska snabbt eller så är det slemsäcken. Och då kunde man antingen vila i typ 2 månader och hoppas att det går över eller gå in med kortisonspruta (förutsatt att läkaren vet vad han/hon gör och inte sätter kortisonet nån annanstans än i just slemsäcken!). Det där med spruta känns ju inte så lockande...

2011-10-16

Det börjar bli lite segt här hemma vid köksbordet med alla papper runt omkring. Längtar till tisdag kväll!

Plugghelg..?

Tenta på tisdag - Kemisk mätteknik. Har som vanligt kramp i ringfingret på höger hand efter att skriva sammanfattningar, vet inte vad jag gör för fel, trycker pennan för hårt i pappret i hopp om att pränta in allt i hjärnan??

Men ska inte säga att jag överanstränger mig än så länge, har väl inte direkt fått ihop till nån heltid denna vecka. Ledig i tisdags och igår. Tisdagen bjöd på lite plugg och simning med Anna och sen fotbollskväll :) Och igår åt jag lunch på Idrottens hus med faster Inger (fiskkakor med lite pannkaka som efterrätt torsdag som det var). Jag fick en lunta med rikskuponger av henne också :D Så nu kan man lyxa till det minsann!

2011-10-05

Sista labben i Kemisk mätteknik är nu avklarad :) Skönt!

Eftersom jag har mina två andra labbveckor i biokemin efter tentaveckan så har jag det ganska lugnt för tillfället. Ledig igår, ledig i morgon, ledig tisdag och torsdag nästa vecka..."ledig"

Vi har ju såklart annat att pyssla med även om man inte är schemalagd. I morgon blir det diffekvationer i MATLAB för hela slanten!

Säsongsskiva

Igår var vi ett tjejgäng i klassen som hade "Säsongsskiva". Konceptet gick ut på knytkalas där alla hade med sig diverse ätbara saker som man kunde förknippa med en årstid/högtid.

Bordet dignade av läckerheter som:
köttbullar, marängtårta a la midsommar, pepparkakscheesecake med vit choklad och lingon,
sill och potatis, sallad och en massa mer!
Nyårssnittarna med tonfisk var en riktig höjdare!! Sen firade vi tolvslaget med tomtebloss.
Grannarna undrade nog...



Spelade "med andra ord" och lekte "vem är jag?"-leken innan det var dags att ta tuben hem och sova :)

Idag har jag bara varit hemma och vilat, blev ju förkyld i torsdags efter jag varit och tränat. Bara smällde till efterråt med ont i halsen. Verkligen lagom till att Lars skulle komma hit i fredags innan han åkte till Italien på lördagen. Vi satt i varsitt hörn av lägenheten och käkade glass och kollade på idol. Lite tråkigt men jag är ändå glad att han vågade sig hit över huvudtaget :)

Förkylningen går lika fort framåt i de olika stadierna som den kom. Är redan påväg att lämna snuvan och gå in i hostan (kanske den värsta, iaf om man ser till att sitta på föreläsningar).

RSS 2.0