HEJDÅ!

Ja då bär det snart iväg då :D
Glöm inte att kolla in på min och Fridas sida på resedagboken.se (thegeeksinasia) och skriv många inlägg!

Jag och Frida ska ha The time of our life!!



Jag kommer sakna er alla! Många Kramar!

(vi kommer tillbaka, det är planen..)


Resfeber?

..nej jag är mest orolig att mina öron ska spricka under flygresan. Därför provar jag lite alternativ medicin; vitlök i örat. Ska tydligen hjälpa på nåt vänster, jag vet inte men det känns iaf som det kommer en härlig stank inifrån huvudet. Haha. Måste prova byta öra snart.

Dagen har varit slö. Frida har varit in till stan och sagt hejdå till en del folk men jag orkar inte röra mej så mkt. Blir halvt slut av att gå upp för trappen. Har kollat på skidåkningen, halvsovit och suttit vid datorn.

Min sista middag blev spagetti och köttfärssås. Har inte kännt mej hungrig på hela dagen så har inte ätit nåt heller direkt. Men när det luktade middag måste magen min ha kommit igång för helt plötsligt fick jag värsta attackmagknipen.

Packningen ligger klar på sängen, stora ryggsäcken = 8 kg. Innebär att jag kan shoppa 12 kg till :D tror det är 20 kg man får ta med?? Tåget går 12.32. Jag och Frids kommer ha typ 5 timmar att fördriva på Arlanda...men nåt måste man ju kunna hitta på.

Resedagbok

Jag och Frida skaffade iaf en resedagbok igår: TheGeeksInAsia

Fan

Vem har straffat mej, och för vad?? Ligger här förkyld med pissigt ont i halsen. Och Frida som skrämt upp mig för att flyga förkyld, det ska tydligen vara ett helvete rent ut sagt! Som tur var har vi ju fått en ny tv av mormor och morfar. Plattskärm 42 tum, där kan man ju hänga..

Ska dinera hos pappa ikväll. Får hålla mej långt från farfar så jag inte smittar honom med nån skit. Hoppas det är nåt gott. Skulle vilja ha tacos men tror inte farfar blir så glad då.

Måste städa rummet också men det får nog bli i morgon, orkar inget just nu.

Paarty!

Shit va kul att träffa alla alla igen! Några var det ett bra tag sedan man såg. Förfest hos Sara innan vi skulle på stadshuset. Där inne var det fullt med folk och ändå träffade jag inte på många bekanta. Men vi hade så kul vi :D

         

Jul 2008

Det var det..slut på festligheterna, nästan. Sitter precis och väntar på att vi ska åka hem till min morbror Magnus och hans sambo Maggan för att trycka lite sista julmat. Sen blir det utgång med tjejerna och Erik, inte att förglömma.

I tisdags åkte jag och mamma lite skidor innan vi for till mormor och morfar. Vi har alltid varit där på julafton men denna skulle spenderas hos far och Kristin i år. Så vi tog en dag i förväg. Det va som det brukar. Jag trodde halvt på riktigt att det var julafton, fick nämnligen för mej att det skulle vara Kalle på tv:n. Julklapparna hade lagt ner detta år men vi barn fick var ett undantag =)

 

På julafton åt vi gröt till lunch hemma hos pappa. Farfar har kommit upp från Stockholm och Kristins bror Jan från Uppsala. Axel hade tydligen tjatat om julklapparna hela morgonen så det blev en rätt tidig öppning av dessa.

  

Usch va med leksaker! Och en radiostyrd robot som skjuter gummiringar ur munnen och dansar disco typ. Låter som bara den, haha. Stackars farfar han får väl inte nån lugn och ro nere i det där huset direkt. Mer julmat, Karl-Bertil Jonsson och sedan Tomten är far till alla barnen. Hysteriskt.

På kvällskvisten blev det ost, kex och vin och kortspel, Chicago. Något segt, två män som drog astråkiga skämt och en övertrött dam som satt och klickade på telefonen. Detta var inte jag! Men jag lyckades vinna tillslut efter att pappa fattat fel om slutpoängen och drog en misslyckad chicago..

Nu känner jag att jag måste skrika på mina brorsor som bara sover och är allmänt oansvariga typ!

Hål

Hade telefontid med en läkare om malariatabletter i morse kl 8 så var tvungen att masa mig ur sängen i tid. Sen åkte ja in till Malin så tog vi bilen till stan. Mycket folk men nåt annat hade man ju inte väntat sig. Det gick förvånansvärt snabbt på apoteket. Självklart blev det inköp som inte fanns med på listan. Malin skulle ha en kuvertväska. Jag rotade runt lite jag med. Fick syn på en i knallrosa som jag helt enkelt var i Stort behov av att köpa!  Så nu sitter jag här hemma i hela Juldags-outfiten och tycker att jag själv ser jävligt bra ut, haha!

Mammas gamla stövlar jag har traskat runt med i säkert två år nu får jag nog lägga på hyllan dessvärre. När vi var ute och gick tyckte jag; fan det är lite småkallt om hälen. Sen hade det plötsligt kommit in en sten. Hela hälen var ett stort hål, mittsömmen hade gått upp där bak. Fan också, jag gillade ju dom skorna så bra...


NFMK-möte + konsert

Den årliga julmiddagen bestående av tacos är nu avklarad. Mycket trevligt! Vi passade på att fira Lina som fyllt 20 år i veckan också.

 

Sedan bar det av till staden med mamma och Mona. Julton med Kell Lönnås 3 körer. Konserten började sju men vill man ha en bra plats är det bara att köa! Vi var där redan halv sex. Jag hade gjort en smärre missberäkning av temperaturen och valet av skor var ingen höjdare. Orutinerat, men jag hade iaf täckbyxor som tur var..
Konserten var lika bra som alltid, knappt två timmar med gåshud. Mäktigt när alla (kanske 150??) sångare tar i för fullt i Dotter Sion och O Helga Natt. Annars var "Singa Yesu Singa" en av de bättre tyckte jag. En julvisa från Uganda med superhärlig rytm.

Och får man tråkigt av att bara lyssna kan man ju alltid titta på den yngre mannen längst upp i kammarkören. Han sticker som något ut med sin smygtuppkam bland gubbarna + att han ser ut att ha så sjukt kul så man måste småle =) Dirigenten Herr Lönnå var också underhållande. Som en spratteldocka man kan dra i när man vill att kören ska trycka på, då står både ben och armar rakt ut. Undrar hur han ser ut framifrån...

Men allra roligast är när man får sjunga med själv!

Ute hade det börjar snöa för fullt. Har kommit rätt mkt. I morgon ska jag in till stan en sväng med Malin. Malariatabletter och hänglås är ett måste!

Trötter

Har sovit länge länge på mornarna, halv elva. Förstår inte...och hela dagen försvinner känns det nästan som.

Igår gick jag till Folkan nån gång mitt på dagen. Åt lite jullunch med Kricko och Emelie. Hjälpte till och fixa iordning för dagens operasändning. Skulle ju spendera kvällen med Kricko och ju snabbare de blev klar så ju mer tid skulle ju vi få ;P hehe. Man får ge och ta. Vi käkade middag och åkte sen på Ica för att hyra film; "Ping Pong Kingen". Handlade om två brorsor som var rätt olika varandra. Plötsligt uppdagas en hemlighet som gör att brödernas band till varandra går rakt av. Ganska annorlunda film, va lite seg ibland men rolig.

Fick höra en chockade sak angående vårt stall på gården. Två olika "spåkvinnor" ska oberoende av varandra sagt att en tant som bott här innan oss ska ha grävt ned något därute, något hon ville mamma skulle ha. Den ena mena på att det ska vara ett smycke. Och den andra har visst pekat ut vilket vädersträck. Spookie! Jag kommer inte släppa detta förrän vi grävt upp hela hörnet där det ska ligga! Skulle ju vara så sjukt om man skulle hitta nåt, hjälp..

Idag har jag och mamma fixardag. Fast vi har inte just fått något gjort känns det som. Efter frukosten sprang jag intervaller i backen. Fy fan! Min mage kändes som ett vakuum efteråt. Sedan dess har jag varit seg hela dagen. Det enda jag trixat till är en början på ett mindre syprojekt, men jag orkar inte plocka fram någon maskin idag känns det som. Mamma ska lägga in sill och griljera skinka är det tänkt.

Jag hade tydligen tagit fel försäkringspapper för det hade kommit ett nytt som mamma hade i någon hög. Så det fick bli en till sväng ner till far för att scanna och kopiera. Det va ju tur för far och Kristin och grannarna. De skulle på operan på Folkan. Trodde middagen började halv sex.. "Men är det inte halvfem då??" undrade jag. Ja ser man på, inte hade de någon koll inte. Såklart det va halvfem så det blev lite småstressigt i Nedre Ala.

I morgon är det Julmiddag med NFMK som traditionen bjuder. Men vi kör på tacos! Redan klockan 14 eftersom jag ska iväg på Julton på kvällen med mamma. En utsökt dag helt enkelt!

Bildnostalgi

          
    

Kritkul

Axel hade fått en julklapp på dagis idag: färgkritor för ansiktet/kroppen Wohoo!





Är vi inte söta så säg?

Paperwork

Sitter med 3 datorer igång samtidigt, kopierar, scannar, skriver ut och skickar mejl till mej själv med viktig information. Har laddat telefonen med SOS- och ambassadnummer. Plus att jag försöker ladda hem nån bra musik dessutom. Blir helt snurrig. Igår ringde jag Folksam och förlängde reseskyddet på hemförsäkringen. 985 kronor ska jag betala. Jag bara älskar pengar! Haha.

Gårdagen bjöd på ännu en tur till Birsta, denna gång med mormor. Vi klarade ut våra ärenden rätt fort. På kvällen hade mamma yogan. Jag följde med och tränade i gymmet. Timrå hälsostudio, var länge sedan jag var i de gymmet. Tycker nog jag växt på mig en del. Nu gick jag ju inte runt och kände mig sädår lagom osäker, haha! Trodde jag skulle smälta bort uppe på löpbandet. Så sjukt varmt! Insåg när jag sprungit klart att det stod en fläkt oinkopplad vid sidan om, undrar om man skulle ha satt igång den kanske? Hmm

I morse hade jag ställt klockan på 07.30. Tänkte upp och springa. Men kände mej trött som tusan både i huvudet och kroppen. Somnade om och vaknade halv elva av att det ringde istället. Skönt att sova =D Efter middagen hra jag lovat hjälpa Egil med ett skolarbete om Österrike. Hur avancerat skrev man i årskurs 8??

Shopping!

Frida dök upp kring halv elva, vi gjorde en ordentlig inköpslista innan vi tog hennes lilla blåa till staden. Shoppade loss på apoteket så det stod härliga till. 640 kronor. Åksjukepiller, resorb, steri-strips, solskydd m.m. Gick några andra viktiga ärenden innan det blev fika på Chocolate House. Sen sprang vi upp och växlade pengar på forex och hoppades vi inte fått p-böter. Åkte vidare till Birsta. Jag köpte en egen uttags-adapter (eller vad det kallas), en vattentät ficka för värdesakerna och en resekudde.

Till juldagen har tydligen alla tjejerna inhandlat klänning. Jag hade egentligen inte tänkt mej köpa nåt mer innan resan men jag föll för grupptrycket och hittade en klänning jag också. Men man får fan inte böja sej framåt i den!

Och skor till det här då? Ja det finns ju bara ett alternativ; mina hatskor.. varenda gång jag tar dom så står jag och svär efter några timmar och lovar mej själv att aldrig ta dom igen när jag kommit hem. Men dom skulle ju passa så bra. Ett par svarta stövletter med för hög klack så jag får sjukt ont i framdynorna.

När vi kom hem igen har vi kollat lite angående visum för hundrasjuttioelfte gången typ. Men det löser sej på plats antar vi. Nemas problemas =)

Nu väntar jag på att mamma ska ropa: maten är klar! Hon äter bara fisk för jämnan verkar det som, men inte mej emot det är gott med fisk.

Ingen huvudvärk idag, så nån hjärnskakning kan jag inte ha dragit på mej, haha. Fast jag är sjukt stel i nacken. Måste vara av stakningen, vi hade noll fäste igår..

Är huvudet dumt får kroppen lida

..som mamma brukar säga. Såhär i efterhand undrar jag hur jag tänkte som. Jag och min kära mor tog bilen bort till elljusspåret här i Söråker för att åka lite. Nu kommer jag ha ständig skräck för den förgrymmade Z-backen. En kort brant backe som svänger åt höger. Jag åkte bara rätt ner i tron om att kunna trampa runt. HA! Flög rakt fram och dunkade pannan hårt i backen. Nu har jag ont i huvudet, surt.

Sov ända till 12 idag vilket innbär att jag sovit hela 12 timmar. Nån gång mitt i natten kom mamma hem från festen och skrämde slag på mej. Vaknade och såg nån smyga sej fram mot sängen, jag hoppade högt. Knepigt det där för man ser personen och min hjärna hann tänka att det var mamma men 1 sekund senare hoppar man ändå till. Mamma sov lika länge hon så vi var klar med frukosten vid ett. Hela dagen kom som lite efter. Men sen var vi duktiga och gick ut och skottade och städade sedan inomhus.

I morgon kommer Frida. Klockan tio har vi bestämt, men Frida är ju inte den "ute i tid typen" så vi får väl se. Vi ska prata lite resa, åka till stan och införskaffa saker vi behöver. Typ passfoton och lite annat smått och gott. Det blir trevligt!

Cirkusträning

Vaknade till strömavbrott i morse. Bara att leta fram pannlampan. Klockan nio var det dags för första workshopen på Folkan. Jag hade valt Cikus Cirkör, brorsan också, kul! Vi började med lite lekar till uppvärmning och fick sedan prova på jonglering och gå och på lina. Jag var ju på workshop med Cirkus Cirkör hösten när jag gick i nian så man kände sej nästan som hemma, haha. Efter det så blev vi uppdelade i två grupper och fick prova tyg och trapets.

     

Brorsan var riktigt duktig i tyget! Erika kom på den briljanta idén att om Folkan köpte in ett till tyg skulle vi ju kunna köra en synkad show; Syskonen Steen. Känns dock inte så himla aktuellt får jag säga..
Det blir ju inte så värst mycket tid per person när man är en hel grupp. Men jag fick lite hjälp de sista minutrarna med nya tips och tricks. Dock blir man ju så jädrans trött snabbt, mina underarmar kändes rätt blodfyllda efter ett tag.





De är ju riktigt duktiga de som håller på. Skulle vara sjukt kul att gå på cikrusträning regelbundet!

Pass två hade jag valt sångteknik med Anna Hanning, operasångerska. Vi sjöng ingen opera men tränade andning och lite olika låtar. "Tänk strykjärn, texta, släpp ut magen!"  osv. Saknar att sjunga, det var roligt när jag gick i kör men tillslut blev man som för gammal i den kören. Antar att jag får börja med det igen när man kommer igång och pluggar någonstans.

Jag har lyckats ragga Lisa hem till mig ikväll iaf. Blev bara hon och jag, de andra var upptagna. Mamma har visst åkt skidor idag här i Söråker. Tydligen rätt fina spår. Hoppas jag kan komma iväg och göra det i morgon. Nu måste jag fortsätta med min uppackning..

Kaos!

Just nu känns det som om naturlagen "allting eftersträvar entropi" stämmer rätt bra in på min situation här hemma;

Jag skulle behöva ett halvt hus för att få plats med mina saker. Var ju fullt redan innan jag kom hem med allt jag haft med mig till fjälls.

Spikmatta

Mamma har köpt en spikmatta. Har precis provat, gjorde ont i början men sedan försvann det. Ska öka blodcirkulationen, då kan man ju sluta träna nu då och ligga en timme på mattan per dag :P smidigt! Inte lika smidigt av mig att glömma bort att den låg kvar på golvet och sedan gå rakt på den med foten, aj..

Tillbaka till Southfield

Det är med blandade känslor jag är hemma igen. Känner mej lite borttappad och vet inte riktigt vad jag ska göra här. I fjällen hade ju dagen sin gång, även om man hade ganska långtråkigt ibland. Jobba, äta, träna och sova..

Jag får ta tag i lite fixar-saker så jag har nåt att sysselsätta mig med. Ikväll ska jag iaf äta middag här nere hos far och sedan Idol med lantchips uppe hos mamma.

Va upp på Folkan tidigare för att kolla inför i morgon. Det va inte så kul att komma in faktiskt, alla va superstressade verkligen! Så jag gick ganska snabbt därifrån. Brorsan ska också vara där, men han åkte redan nu. Han sover över hela helgen. Sa åt honom att han skulle ta Cirkör på första passet i morgon bittti. Klockan nio börjar det. Och jag som är så sjukt trött idag. På tåget från Ö-sund till S-vall halvsov jag hela vägen. Positivt att tiden går fortare! Jädrans med folk på stationen, hade precis kommit in ett X2000 från sthlm.

Vad gör folket i morgon?? Lägger in en förfrågan om att hitta på något. Mamma ska visst på fest och pappa och Kristin på middag...sitta själv lördagkväll låter rätt trist!



Packar

Har precis ätit sista middagen uppe i restaurangen (för denna gång). Bastat med Lisa och nu sitter jag i soffan.

Trodde att mina saker lätt skulle få plats i ryggan, jag hade fel..det blir proppfullt! + skidorna + dator + vallan. Men Örjan skjutsar mig ner till Undersåker iaf :D



Biljettlöst

På jobbet har jag idag tjänat 13 kronor och en rånarluva, den tänker jag sno...någon personalförmån ska man väl ha? Det blir väldigt hattigt, jobbade i 1,5 h efter frukost men sen var det inget mer som skulle städas. Robban ville jag skulle torka hyllor i köket men inte förrän efter lunch då det skulle komma en massa varor på förmiddagen. Så vid tio gick jag hem igen. -18 grader ute men jag klädde på mig och åkte lite skidor. Jättefint väder med solen som glittrade i snön.

Min middag alternerar mellan köttbullar med makaroner och korv med makaroner. Man kan ju inte gärna gå och köpa annan mat när man redan har och ska åka härifrån. Har en jädra purjolök jag inte vet vad jag ska göra av..

Just nu sitter jag och funderar över vad som hänt med "åka biljettlöst med id"?? Varför ska de ta bort det alternativet nu för. Det som va så smidigt!

..tyg

 

Puben

Gårdagens pubkväll urartade, tydligen. Jag halsade i mig ölen lite väl snabbt och gick till sängs en bra stund innan alla andra. Men ölen hade visst hamnat på golvet, glasen också så det hade visst varit tvunget att ha skor på sej tillslut. Det stinker satan i hela korridoren och mattan är det nog lika bra att slänga...

Till helgen är det "yunation" på Folkan hemma i Söråker. En helg med olika workshops och aktiviteter. Cirkus Cirkör kommer dit. Pratade med Emelie idag som har hand om det. Det verkade gå bra att komma bara på lördagen och delta om det fanns plats. Ska bli superkul om det funkar. Måste ju lära mej det "stora" fallet i tyget igen. Glömde ju ganska snabbt i vilken ordning man skulle linda tyget kring ben och kropp. Känns inte så aktuellt att pröva och hoppas på att man kom ihåg rätt...

Skidtävling

Idag har det körts tävling, Vålådalen Classic Ski Marathon. 42 eller 21 km klassiskt. (Jag åkte ju som sagt inte då). Vi klädde på oss varmt och gick ut. Axels förtjusning för Kråkan växte för varje stund och han ville inte hålla mej i handen längre...



Klockan elva gick starten, ut på 7,5:an och sedan milen där de gjort en extrasväng på 3 km.



Efter omkring en timme kom de tillbaka.  Blev spurt mellan Jonte och Gunnar som åkte halva. Gunnar vann med någon fot. Resten av klunga hav sig vidare ut på andra och sista varvet.

 

I damklassen var Jenny överlägsen, ett par minuter före Tessan. Herrarnas långa avgjordes med stenhård spurt mellan Jerry och Oskar. Jerry slängde sej fram och vann tillslut, Kul!

     

Ikväll blir det väl lite festligare middag. Hoppas jag och Klimpen kan komma hem rätt tidigt från kvällsfikat. Det ryktas om pubkväll här. Fast om alla får plats i det 11 kvadratmeter stora rummet är ju en fråga...

Freezing

Det är sjukt fint väder ute, men dödskallt. -20. Jag och Axel var ner till fotbollsplanen för att åka skidor. Efter tio meter lät det "jag vill inte, jag vill inte!" så vi gick in igen. Åkte till Åre och åt lunch på bageriet. Thai buffé och pankisar till lillebror.

"När jag blir så här många år" (visade på fingrarna) "Blir jag storebror då?"

Han hade inte riktigt hängt med på att man bara blir storebror om man har ett yngre syskon ;P
Pappa träffade nån han kände sedan långt tillbaka. Tydligen kände denne man igen mej från Vålådalen. Han trodde jag hade samiskt påbrå, hehe.


Nu har vi precis packat in sakerna i pappas bil. Så det borde inte bli så tungt att släpa på tåget det som är kvar.

För övrigt har jag ställt in mitt deltagande i tävlingen i morgon. Vaknade med ont i halsen igen, tråkigt men vad ska man göra då. Får leka hejaklack istället.


Depp

Skulle ha skippat sista varvet skidor igår. Det är väl då själva fan att man ska dra på sej en förskylning. Kom in och duschade, åt lunch å tänkte: "nej men jag klarar mej nog, det känns ju bra det här". På eftermiddagen åkte vi in till Östersund för att kolla på skidskytte-VC. Det borde jag inte heller ha gjort, skulle ha stannat hemma och dragit täcket över huvudet.

Jag hoppas verkligen att det är completely gone i morgon. Känner mej bättre redan nu. Men man kan ju inte låta bli att sura ändå. Sämre för Klimpen då, han tror han har feber..

Nej man ska tänka positivt annars blir ju saker och ting knappast bättre.


Välgörenhet

Vi kom precis tillbaka från Naturum och adventsfika. Överraskande mycket folk och goda lussebullar! Jag har stöttat Mayaindianerna? i Guatemala genom att köpa ekologiskt rooibos-te.

I morse blev det intervaller på Lappvägen. Gick ganska bra. Styrka på eftermiddagen. Och städa i sporthallen därimellan.
Tydligen har de på hemmaplan bestämt: inga julklappar. Fast när ja pratade med mamma i telefonen hörde jag Egil i bakgrunden "bara till barnen". Visst hör man väl till barnen fortfarande?? Har absolut ingen aning om vad man skulle kunna önska sig. Pengar är som ingen vits längre när man tjänar egna, kläder...va ska jag med det till när ja ska åka bort hela vintern. Men jag vet vad jag vill ha i present i april, ett par rullskidor :)

Aktiviteter

Blir en mysvecka detta. Igår var jag och Jenny till Åre för att äta sushi, första gången för mej. Jag fick tom köra hennes bli in. Bra för mej att öva lite. Sushi var okej, varken gott eller äckligt. Men inget jag väljer igen kanske...de var så tråkig personal som jobbade, frågade inte om vi ville ha dessert så då gick vi till Broken istället. Hem till Vålis igen för Pubkväll. Blev kanske nån grogg för mycket men trevligt! Vaknade lite småbakis, upp och städa.

Nu är det snart tacos för hela slanten. I morgon är det adventsfika på Naturum 19.00. Det blir mysigt det. På onsdag ska vi nog in till stan för att kolla på skidskyttevärldscup. Kråkan hade gratisbiljetter =)

RSS 2.0