"Hörde det var någon som ville åka pistmaskin.."

hade ställt klockan på 8.30 idag, tänkte ja snoozar till nio. Vaknar av att det plötsligt ringer i telefonen, Lathi. "Ligger du å sover?" njae, tyckte jag...jag ligger i sängen. "Hörde väl det, ville du åka pistmaskin?" jo det hade ja ju sagt till Kristina dan innan att hon skulle hälsa. Det var bara att pallra sig upp fort som attan för han skulle komma om tio min en kvart. Sådär överdrivet roligt var det ju inte, haha, men nu har jag iaf åkt pistmaskin. 7,5-spåret och lappvägen. Hoppade av (orkade inte åka med milen också) och gick in för att koka gröt till frukost, tyvärr hade ja gjort slut på min sista mjölk kvällen innan (varm choklad men minttu och nybakta bullar ni vet ;P).

Åt min gröt och gick sen för att valla skidorna. Wow, ja hade tom fäste. Kristina hade åkt innan mej och provat lappvägen. Tänkte att om man ska kunna åka Jerryloppet 19 april så måste jag ju iaf kunna orka uppför lappvägen (2 km uppför). Åkte 7,5:an till att börja med och det kändes inte toppen. Hade bra fäste = tekniken gick bättre. Men min kondition. Jag är nog inte helt frisk ändå men samtidigt inte förskyld..men men. Åkte iaf lappvägen och det gick bra tycker jag. Att man sen ska ända upp på Kläppen på Jerryloppet är ju en annan femma..lite mer än 2 km det! Bara att träna på.

Nu har jag ätit lunch har vart bort och slängt i min andra omgång tvätt. Jobbigt att man måste dit å ta ur den om en timme bara.

Bullbak

..det räcker ju inte med att Karin bakade bullar igår. Idag bakar jag :D de är på första jäsningen nu..
Har även slingat håret på Lisa, det blev bra..hoppas jag hon tycker. hehe.

Skandaler i fjällen

...nej det är ont om dom,vad jag vet, haha ;P

Leeedig är jag idag :D så jävla skönt!! ska bara sitta här i soffan och lata mej. Orkar inte röra på mig nåt idag, tränade styrka igår så ja klarar mig tycker jag. Sen vill jag inte bli förskyld heller. Alla är typ sjuka här på Olandergården, det har jag inte tid att vara. Igår kväll trodde ja nästa att jag fallit dit också men ja känner mej "normal" idag. Förutom att jag vil sova i fem år typ...

Försökte ringa Emelie igår hela kvällen. Fick sms att hennes bil hade pajat och att hon skulle ringa sen men icke..måste ju få berätta lite skvaller för dej också ;) hehe. Skickade ett lite roligt sms iaf, hon verkade ganska förvånad.

Jaha, va ska man göra om man inte ska göra nånting då..hm. Ja kommer bli helt rastlös!

Sömnbrist..

Måste verkligen gå och lägga mej snart, så trött! Av nån anledning har det blivit lite för lite sova de senaste nätterna..men i morgon är sista dagen sen är ja ledig ons o tors :D sköönt!

Har åkt skidor idag, 2 mil faktiskt...fick dom ju vallade av oskar annars hade det nog inte blivit något åka alls, hehe.

Nu ska ja kolla så ja fått nån lön idag, sen sova! Bums!
Godnatt

Trött

Tror jag har sovit för lite inatt, sen ringde Linnea typ vid tre men ja orkade inte svara, hehe..får försöka ringa henne. Soligt och fint väder ute men ja orkar inte masa mig nånstans..är ju bara ledig tre timmar.

Synd att ni inte är här nu, det hade varit roligt! Haha!!! (you know what i meen)

Hej från "Coola Mandy" (som Danne säger) :D

Menlöst

Hade ju lika gärna kunnat jobbat en timme till och hjälpt stackarna, istället gick jag hem (börjar 17 igen) i tron om att jag skulle ha något att göra. Jojo, finns ju otroligt mycket att göra här..Själv! I gymmet var jag igår så jag tror inte det är någon större idé. Får väl sätta mej ute på verandan för sol är det gott om :) Hoppas bara jag inte är lika trött som igår kväll, var nästan en pina några timmar där i mitten, jäkla skitdisk! men men..bara att stå ut. Man får väl hoppas att det händer nåt roligt ;P

Dårådalen

Har varit på personalmöte nu klockan 12, sen lunch bak i vår "snygga" personalmatsal. Ja tror alla va där samtidigt, tjockt med folk! Kul, men det spårade ur som vanligt, ännu roligare. Haha..

Nu ska ja dra till gymmet hade ja tänkte mej.

Vad har jag sysslat med hemma då?

Jo jag kom hem måndag kväll vid 23. Pappa hämtade mej och vi åkte hem och fikade. Sen gick jag och la mej. Sov läänge, för länge för man blir bara tröttare. Kristin var hemma med Axel som var halvt sjuk. De skulle ta en promenad för att handla så ja hängde på. Vi gick till Folkan och fikade, chokladboll och the :D

Jag bakade morotskaka till efterätt, min nya favoritkaka! Vi åt sen provade jag Egils guitar hero. Haha, åkte ut första gången men sen gick det jättebra (på easy) ;P
Emil kom förbi på fika och prat, mycket trevligt!

Nästa morgon klev jag upp tidigt trots den sena kvällen innan..sa hejdå till Kristin för jag tänkte sova hos mamma denna kväll. Jag, Pappa och Axel åkte till Birsta. Själv handlade jag en del förvaringsgrejer på IKEA. Sen var det ju vinterrea på Intersport. Hittade en skaljacka som de va 30 % på. Hade kostat 3700 men nu blev det 2600. Jag har ju velat haft en så va fan, ja slog till :P
Käkade middag med mamma.
Fick en rad bisarra sms som vi inte ska prata om här..
Frida kom förbi och så dök Emil upp en till sväng.

Bara att masa sig upp onsdag morgon igen! Mitt tåg gick 10.15 från Sundsvall. Behövde bara åka till Östersund då ja kunde åka med Marie därifrån till Vålådalen, Sweeet! Ja å nu har ja jobbat, surrat med Linnea i telefon och tänkte gå och fika nu innan ja lägger mig.

Hej hopp :)

Mer bilder

Kände att jag var tvungen att vara lite nostalgisk
 
studentbal                    NFMK

Från Olandergården

mitt rum


relaxavdelningen ;P                                            köket


middag                      ...med lila kyckling



Bilder

Kunde inte låta bli, svårt att slita sig från datorn nu när det går lite snabbare med internet. Tänkte ja skulle lägga in lite bilder (här hemma funkar det ju tom :D) blir lite blandat..

Studentskiweek

afterski..                       jag med mitt rödvinssmile (otroligt charmerande)


Från min tur upp på Ottfjället (kan livet bli härligare?!)

Lunndörrspasset             Utsikten!                  Soluppgång


Snöskoturen

Misshandlad av massören

..ja man skulle gott kunna tro att någon har misshandlat mig på ryggen, av alla rödblåa märken. Det måste vara små blodkärl eller någor som brustit. Ser inte klokt ut! Är även jäkligt öm på en punkt. Eftersom ja berätta om min sträckning på vänster sida så blev det att han inrikta sig nästan bara på det. Hoppas det är bättre i morgon..haha!

Nu ligger jag i min säng hos pappa. Skönt att sova i en stor säng!
Tågresan gick bra, kollade på film på datorn =) Men god natt på er!


Hackad sill och päronpaj

Känner mig produktiv idag. Jobbade frukost men eftersom Åsa jobbade plus en praktikant så hann vi med en del annat också. Åsa bakade kakor till påsk. Själv hjälpte jag till med sillen som skulle läggas in. Den skulle skäras i bitar, 20 kg sill. Det tog sin lilla tid men skönt att hålla på med nåt annat än själva frukost/lunch-serveringen. Sen har jag bakat smulpaj med päron. Jag och Rebecka (praktikanten) har skalat ett antal päron under förmiddagen, aldrig tog dom slut.

Nu sitter jag och väntar på min massagetid. Det bor en "massagepraktikant" här för tillfället och vi som personal får gå gratis :) det blir bra för jag har fått ondare i ryggen på sistone, sträckte mig i höstas men det har inte gått över än...

Kunde åka med Niklas in till Undersåker så jag slipper ta bussen och vänta i en och en halv timme. Tur! Tåget går halv åtta, är i Sundsvall vid elva. Ska fundera ut något att äta till middag bara.

Hemresa

I morgon ska jag åka hem, nice :) bytte så jag jobbar morgon istället för kväll så då kan jag åka med kvällståget. Åker tillbaka torsdag morgon. Hoppas jag kan åka med Marie från Östersund, hon skulle visst det. Hade funderat på at gå på tur men vädret verkar inte ska bli nå toppen så det får bli en annan gång.

Igår bakade jag tårta åt Lisa som fyllde 21. Har jobbat delad tur hela helgen och varit ledig tre timmar melan 14 och 17. Samma idag..Har dock hunnit med en timme i gymmet idag, det va skönt!

Köpte en kompass igår förresten :P

Tillbaka från snöpulsandet

Skönt att sova i en varm säng inatt! Kom hem igår från vår lilla snöskotur i fjällskogen. Får väl ta det från början.

Jag träffade Torkel och Bea och Kenneth från DN i tisdags, vi åt lunch i restaurangen. Sedan for jag och Torkel och lånade en kälke till skotern utav Latti. Vid två halvtre tiden kom vi iväg. Åkte en bit på Lunndörrsleden och vek sedan av på en gammal skidled som numera är borttagen. Efter ett tag parkerade vi skotern och bytte till snöskor. Vi gick förbi Lintjärnarna och när det började skymma slog vi läger, gjorde upp eld och slog upp tälten. Till middag blev det röding som vi grillade i foliepaket på glöden, Gott! Efter maten hade Torkel planerat en tur i mörkret, pannlampan utelämnades. Det var stjärnklart och månen var framme så man såg rätt bra. Vi gick en sväng upp på några åsar. Sen var det dags för "björnlunken". Den gick ut på att man skulle få en ca 10 minuter för sig själv att få reflektera. Så vi lämnade en person medan resten fortsatte frammåt. När denna fått vara själv följde han/hon bara spåren och hittade sedan en annan person som blivit lämnad på ett annat ställe. Så fortsatte det så tills vi var alla igen. Ganska skönt att stå själv ute i naturen i mörkret och blåsten..
Torkel ledde oss sedan (med 100 meter diff) rätt tillbaka till lägret. Impressive, jag hade nog gått vilse jag :P
Jaja, bara att krypa ner i sovsäcken och försöka sova, hade dubbla sovsäcker men jag tyckte jag frös ändå. Tillslut tog ja på mej en till tröja, men icke hjälpte det mina försök att nå någon slummer. Okej då, jag går väl upp på toa då. Det tar emot när det är en 10 minus ute och det blåser men efter det somnade jag iaf. Man sover ju lite knepigt dock, vaknar i tid och otid så när vi blev väckte kl nio nästa dag var man lite trött..

Frukosten bestog av havregryn som jag hällde hetvatten på. Det blev en ganska ströv gröt men gott var det. Åt upp min korvmacka och drack både choklad och kaffe. Tillslut var jag JÄTTEmätt, haha! Vi packade ihop allt och gav oss av igen. Gick som i en cirkel tillbaka till skotern och på vägen passerade vi blanktjärn och matskålstjärn som skiljs åt av en tvär ås mittemellan. Ganska häftigt att gå däruppe, jag skulle inte gärnas ha ramlat ner på någon av sidorna. Däruppe stannade vi för en välbehövlig lunch.
När vi kom tillbaka till skotern packade vi in allt och gav oss av. Efter ett tag stannade dock Torkel och konstaterade att den bara gick på en cylinder och att vi inte skulle kunna ta oss någonstans i uppförsbackarna. Vi gjorde dock några försök men snön var så lös att vi inte kom nånstans. Vi fick ringa Latti som kom och hämtade oss på fjällräddarskotern. Haha, ja tänkte det på vägen tillbaka när jag satt i kälken med en massa packning. "Nu ser vi ut som några misslyckade nybörjare som har irrat bort sig i mörkret och behöver fjällräddning", tror dock inte att nån såg oss uppe på stationen...

Vi var hemma när kl var 18.20 egentligen skulle jag ha börjat jobba 17 så ja tog mitt pick och pack, kastade in det i rummet, bytte om och begav mej till restaurangen. Kände mej lagom vindpinad och överhettad i ansiktet, som hade nästan samma färg som en tomat men annars var det väl okej.

Jättekul att följa med! Tack för det :D artikeln i DN kommer dock inte förren i november så det blir till att vänta på de snygga bilderna, haha! För övrigt hade jag för kalla skor. Latti frågade om ja hade fryst om fötterna när ja kom tillbaka. Han hade tydligen noterat det redan när vi gav oss av men inte sagt något. Det gick ju bra när det bara var två dagar men jag ger mej inte ut nån längre tur i dessa kängor iaf.

Idag blev det tårta kl nio i morse, Pernilla som varit sportchef här slutar idag. Nu sitter jag på rummet och vet inte riktigt vad jag ska göra. Orkar inte röra på mej nåt idag så det blir bara att slappa, laga lunch kolla på tv, kanske jag kan läsa ur boken? Lennart (vår platschef) är ju rolig han, han har en egen koppleriverksamhet här uppe, nej men skämt och sido. Jag och Karin menade på att det finns för lite killar men Lennart har tydligen hittat nån åt mej nu, en boxare som kom idag så vi har suttit och skämtat om det hela för middagen. Sen när jag var påväg upp till hyran tror ja att ja mötte denne kille, han vill jag ju inte ha!! Får ta upp det med Lennart sen ;P

Det var nog allt för nu, tror jag. Hej!

Vin på en tisdag ;P

Bara för att jag varit ledig hela dagen och lagat vegetarisk lasagne med spenat och keso till middag så tänkte jag: "Äh jag öppnar boxen och tar ett glas vin"...jojo, då det första var slut var suget stort på ett till. Fylde på ett nytt och dessutom öppnade jag min chokladkaka jag ska ha med i morgon på turen. Två glas var dock inte nog utan det slutade med fyra samt att jag har bjudit bort ett till Lisa. Jag får ju låna hennes sovsäck och rygga så jag ska inte klaga :P Men boxen är lite lättare nu, haha!

Om turen i morgon vet jag inte mycket, men det blir tydligen bara jag, Torkel och de två personerna från DN, om det är bara killar vet jag inte. Hörde rycktas om en kvinnlig fotograf så jag blir kanske inte helt själv. Här i huset tyckte de jag skulle satsa på fylla och att skämma ut mej själv...njae, jag tror jag kör det mer seriösa rejset. Var och lånade två liggunderlag idag i hyran, det är ju en fördel om man inte fryser arslet av sej i tälet också! Tog en skaljacka också med Vålådalen-logga på. Även att Torkel tydligen ska ha en likadan från Lundhags (vi kommer se ut som ett gift par)..hehe!

Nej nu är det väl bäst att man sover om man ska orka pulsa i nån snö i morgon.
Sov gott!!

Skidåkning och skotertur

Vaknade och kände mej halvt död i morse, menen från helgens arbete kan jag tänka mej. Dock blev det inte så sent utan jag var uppe vid halv tio och började fixa gröt. Sen kom oskar och frågade vad vi hade för oss idag. Karin skulle in till Åre en sväng och jag börjar jobba fem. Själv skulle han köra skoter till Stensdalen fram och tillbaka för att preparera lederna så han fråga om jag inte skulle med.
Åkte ett varv skidor och åt lunch innan sen var det bara att klä på sig. Kul att åka skoter och att komma upp på fjället en dag som denna. Har varit strålande sol och klarblå himmel hela dagen :D frös lite om händerna och fötterna dock.
Har också hunnit prata med Torkel om snöskoturen men han visste inte så mycket för det mesta hänger på DN, när de kommer å så. Men nu lät det som ja inte behövde fixa middag själv iaf för han funderade på röding. Jag som till och med handlat specifikt för det och börjat torka grönsaker å allt, haha, får spara det till en annan gång.
Ska gå upp till restaurangen snart och slänga i en maskin tvätt innan jag börjar. Funderar på om jag ska se på reprisen av melodifestivalen inatt (börjar 23.20) Linnea är ju med och dansar..

Fulla fjällräddare

En sisådär 50 stycken från fjällräddningen hade vi igår på middag, de drack, iaf de flesta...vid halv tio gick Magda hem så då var det jag och Karin kvar. Spendera pengar var inget problem, roligast var mannen med hästsvans och skägg. Han hade nog köpt en hel del när han säger att han vill ha resten av Jägern, Karin mäter upp, 4 dl. Han häller upp det i ett glas och säger "kan man få ett sugrör?". haha, så ska man supa :P efter ett tag kände vi dock att dom gärna kunde få lämna vår matsal och sätta sig i sällskapsrummet. Ja tror Karin höll på nästan en timme med "sista beställningen". Tillslut bad hon mig att säga åt dom att gå därifrån. Till min stora förvåning reste sig alla och gick, känner mig Stolt!

Något tärt att börja åtta i morse, har kanske sovit en fem timmar eller så...men bara man kommer upp så går det ju relativt bra. Har dock tappat och slängt en del saker omkring mig. Åsa och Marie mena på att man hör ju vart hon är iaf ;) Vi han ganska mycket jag och Åsa. Frukosten flöt på lugnt så vi har bakat kakor till påskbuffén. Blev många goda kanter över..
Nu börjar jag fem idag igen, Magda ska visa mig lite i servisen ifall de behöver hjälp senare. Men i morgon får jag sova. Skönt! Fixa lite inför onsdag/torsdag också kanske. Har smörjt kängorna idag så de ska hålla snön borta hoppas jag.

Hej Hej!

Pinnbröd vid Nulltjärn

Hemma från jobbet för idag, sköönt! Lite störigt bara att man aldrig får ihop dom timmar det står på schemat, inte tillräckligt med gäster än för det. Kommer väl få jobba halvt ihjäl mig sen istället.

Idag har jag för första gången haft fäste när jag själv vallat skidorna :D åkte 7,5 (som vanligt typ) och det gick riktigt bra. Får se om jag orkar med att ta mej ut i morgon, jobbar 8-14 och sen 17-23 men där i mellan kanske..

Efter lunch drog jag, Lisa, Kristina, Dan och Jonte till Nulltjärn och grillade korv och pinnbröd + bananer med choklad. GOTT! Mysigt att göra lite annat än att bara sitta i Olandergården eller åka skidor. Även att det fortfarande inte fungerar att lägga upp bilder för mig annars hade ni kunnat fått se våra fina pinnbröd. Har även hunnit med att städa mitt eget rum, köket och korridoren idag. Så nu är det rent och fint, ett tag.


God Natt på er därute!


Storshopping i Järpen ;P

Jo det går faktiskt att göra av med bra mycket pengar där med..Jag, Dan och Jessica åkte i morse. Först till Lundhagsbutiken. Handlade för 925 kronor, men då hade ja ett presentkort på tvåhundra, så 725 endast fick jag betala. Köpr en underställströja i marinoull och ett par shorts eller vad man ska kalla det i samma material. En pannlampa från petzl för 359 och nå andra smågrejjer. Sen vare apoteket och systemet som gällde. Njae, Amanda fick ju förstås sitta kvar i bilen och vänta när de andra var in på systemet, haha! Gick ett par hundringar där med. Nån timme senare och en 780 spänn fattigare hade jag handlat klart på Ica också. Det börjar bli trångt i frysen här och på hyllorna.

Nu är det bara att invänta arbetspasset som börjar fem. Vi får iaf lax till middag..

Snöskotur i Järvland

Ja då har jag då "anmält" mig :P Polarfararen Torkel som bor borta i östra ska ha en tur där DN ska följa med och han behövde deltagare, därför får vi i personalen följa med gratis. Jag tror jag blir den enda då de flesta andra jobbar, men va fan..ja bangar inte. haha! Måste fixa lite grejjer innan, min sovsäck klarar nog inte tältning i vinterkyla, kanske kan låna någon annans. Och maten, vad ska jag äta tro??

Man får hoppas man hamnar i tidningen iaf då ;)

Segis

Fan va trött ja känner mej och ont lite här och var. Försökte åka träna i förmiddags men så mycket träning blev det inte. Tog mig runt 7,5 spåret i segaste tempot hittills, hade inget fäste (inte så konstigt när tejpen har nötts bort lite överallt) så jag hde måttligt ont i armarna när jag var klar. Gick upp till hyran för att höra hur ja skulle få bort resten av tejpen. Någon halvtimme var skidorna iaf fina igen och mina händer ihopklibbade av vallaväck :P Lisa har nu lurat i mig att ja klarar av att valla istället för att köra med tejp, får väl se hur det går med den saken, ja köpte iaf ett gunde pack från svix, haha!

Sen vare dags för lunch, blev stuvade makaroner med köttbullar idag, gott gott..

Tog en skidtur med Jessica bort till Nulltjärn och tillbaka, observera att detta var på mina vallningsfria turskidor, inga problem med fästet där inte.

Var nyss och handlade en semla i restaurangen, sniket som det är så fick vi ingen personalrabatt utan 25 kronor för oss som för alla andra, Snålt!!

Även att en tjej hade kört in i ett träd i slalombacken så hon låg i receptionen på en bår och de höll precis på att ta hand om henne, hoppas det gick bra. Nu sitter jag och väntar på att vi ska få nåt vatten tillbaka men senaste budet var klockan 18, jag vill ju basta och duscha...


Middag på Olandergården

Idag har känner jag mej nöjd, har hunnit med mycket. Jobbade mellan 9-14. Sen åkte jag milen, snabba spår idag! Han bli rädd ett antak gånger när farten var hög utför samtidigt som det svängde lite för mycket men jag klarade mig stående genom hela ;P Efter skidturen blev det gymmet en timme, och jag till och med gjorde något där nere och inte bara gick runt och kollade, hehe.

Efter en skön dusch var jag tillbaka i Olandergården där Kristina var i full färd med dagens middag. Tjälknöl på Dans älgkött, klyftpotatis, sås och sallad (samt ett glas rödvin). Kladdkaka till efterrätt som Lisas kompis Johannes hade bakat. Mycket god! Sen satte vi oss vid brasan och myste och Lisa bjöd på bananlikör, det var intressant smak på den men gott med ett glas sådär. Efter en del diskussioner kom vi fram till att det smakade som det man fick hos tandläkaren när man var liten..

Nu ska ja sova, har nyss bunkrat upp med vatten för i morgon blir vi utan mellan 9-15 (tur att jag är ledig i morgon och inte jobbar i disken) God natt!!

De har åkt hem :D

Idag (efter lunchen) åkte härnösand stiftarna hem och vi blev 205 gäster kortare i restaurangen. Det var bra segt att kliva upp halv sju i morse när jag jobbat till tolv igår. Slutade iaf kl tre och tog ett varv i 7,5 spåret :) skönt men Kallt! Mina ögonfransar frös typ ihop, var ca 18 minus nåt sånt. I morgon ska ja jobba några timmar mitt på dan och hjälpa till att städa efter allt folk...

Men nu: MAT

Efter hund på skidorna :P

Jadu, kom ganska nyss in från skidspåret. Lisa frågade tidigare "ska du med och köra hund?". Man kan ju inte tacka nej till den chansen så sagt och gjort. Jag var upp till hyran och lånade skate-utrustning (skall tilläggas att jag inte kan skate direkt). Även att skorna var storlek 39, jag som har 37 i vanliga fall...

Efter en del krånglande med att spänna fast sig och med hundar som far runt benen, superivriga att komma iväg =) så kunde vi starta. Och jag ramlade, inte bara en gång utan säkert över tio. Finns ett ställe där spåret svänger tvärt. Jag kör rakt fram rätt ut i djupsnön och Lisa asgarvar. Noll kontroll men det tog sig, om jag får säga det själv ;P haha! Nu ska ja äta lunch, ris och kassler.

RSS 2.0