Mera fest..

Lina och hennes kusin Linnea kom förbi här igår på kvällskvisten. De skulle ut och dansa och mot förmodan var även jag på partyhumör så jag hängde på. Men först drickaintag, killsnack och musik här hemma. Vi hamnade på ett ställe som hette Strand och som låg någonstans utefter strandkanten borta vid Hornstull. Dansen blev det inte så mkt av, iaf inte för min del. Klockan ett var jag sjukt trött och åkte hem..

Idag har jag varit ännu tröttare och inte gjort åt alls. Känner mig lite uttråkad! Men ja vad ska man hitta på? Tog en kort promenad genom Tantolunden. Har ju inte fått hem kurslitteraturen än så den kan man ju inte kolla i. Hade tänkt bjuda in min andra kusin David och hans sambo Sofia men han svarar aldrig i telefonen :(


Osquarsmottagning och gasque!

Igår hade vi vår första föreläsning i Inledande Kemi. Inte så mkt fakta att ta in utan vi gick mest igenom alla praktiska frågor, tentamen, KS:ar, lektioner osv. Känns som att det ska bli intressant och kul att läsa igen men det blir till att plugga!

Sedan hem. Pappa, Kristin och Axel kom förbi och hjälpte mig med hyllor och lite så. Nu är allt klart känns det som. (Fast jag håller just nu på att måla om soffbordet..)

  

Igår eftermiddag var det Osquarsmottagning och vi n0llor skulle äntligen få klarhet i hur allt hänger ihop.. pHeusarna var extra högljudda och arga på oss. Vi blev inhysta i en föreläsningssal och in kom alkemisterna.

 

Tydligen har det funnits fejkn0llor. Jag hade aldrig hört talas om detta förrän i onsdags när vi var ut och tog en öl några styckna. De har blivit mer och mer uppenbara och i torsdags eskalerade det hela totalt. Bla en tjej som klätt sig i rosa varje dag, hon kom då i riktigt knallrosa hela hon plus ett luddigt rosa diadem. En annan tjej är sport-orienterings-galningen. I onsdags morse sprang hon intervaller uppför backen från t-banan mitt på KTH-campus typ fem i åtta. I torsdags kom hon försent åkandes på rullskidor genom hela pheuseriet och sedan rakt in i alla oss andra...såg riktigt kul ut! Men dessa avslöjades igår och faktiskt var det en tjej jag missat totalt!

Sedan var det dags för huvudnumret skulle man kunna säga. pHeuseriet rakade av sig skägget och skippade solglasögonen och dom LOG! J-vligt skum upplevelse och man kunde inte säga vem som varit vem, och va snälla alla såg ut att vara!!

Sedan var det dags för fingasque. Supergod mat och dryck och mkt trevlig underhållning av KOMPIS, MD och pHeuseriet.

  

Sedan gick vi vidare till "Draget" som är kemisektionens lokal. Där var det dans och pub. Självklart provar man den inhemska drycken...organslask:






Money money

Idag fick jag äntligen besked från försäkringskassan om bostadsbidrag. Får 900 kr/mån :) och dessutom ända från juli, så redan i morgon kommer det 1800 för juli och augusti. Jippie!

Har precis beställt böcker till de första kurserna: Inledande kemi och tal och funktioner

En riktig nördgrej vi ska lära oss HELA periodiska systemet utantill på första kursen!! VARFÖR?!?! Har fått ett helt papper med ramsor att träna in så vi ska klara det...

"Hennes Lilla Nakna Kropp Rubbar Classes Frack"  => Helium, Litium, Natrium, Kalium, Rubidium, Cesium, Francium. Med andra ord alla alkalimetaller. Sen fortsätter det på samma sätt för resten av de drygt 100 grundämnena! Helt enkelt underbart!

Nu ska jag snart hoppa på tuben och åka in till stan för fika med några från klassen. Det är egentligen sångargasque idag men fanns inte biljetter till alla, och vi var ju på förra så då var vi inte högprioriterade...

Utbildningskickoff

Idag har vi varit hela dagen ute på Bosön med lärarna inom kemisektionen. Man skulle kunna sammanfatta det med två ord: massinformation + FIKA! Från att vi kom dit har de gött oss med 9-fika, lunch och sedan tårta kl 15 :) Vår buss körde fel så vi fick även en liten sightseeing av Lidingö's bondeliv. Det har varit en bra dag men mkt info om programmet och diverse studierelaterat nyttigt.

Trodde min kusin skulle hälsa på mig ikväll men den drullen hade visst annat för sig. Men han skulle "kolla sitt schema och säga till när han kunde" . För jag kan ju närsomhelst jag?? Inte just! Vi har hela dagen fått inpräntat i våra hjärnor att:

     Utbilningen är heltid!
     Ni har inte tid med nåt extrajobb!
     Rivstarta!
     Plugga varje dag!

Men se till att njuta också...
Mm ska tänka på det när jag sitter med mina böcker på 3,4 kg var och inte har något liv :D


Söndag.

Fick middagssällskap idag av Cecilia i min klass. Mycket trevligt :)

Känner mig mkt bättre idag jämför med igår men knappast frisk. Turligt nog kunde jag sova helt okej inatt iaf. Dagen har gått åt till att plugga kemi och laga sojabiffar...

I morgon en ny härlig dag i skolan 8-18. Underbart med långa dagar!!


Nedsatt immunförsvar

Ja då var man förkyld igen! Sur jag blir. Hade tänkt träna i helgen och hälsa på farfar. Men han vill nog inte och bör itne ha besök av en sjukling. Har hostat som en tok hela natten och sovit krasst. Vaknade sju och kunde inte somna om. Kollade upp apoteket, de öppnar redan kl 8.30. Så jag gick och handlade hostmedicin och gick sedan på ICA. 

Att jag köpt fel sorts hostmedicin var ju bra. Tog den slemlösande för ja tyckte väl att det skulle stämma. Nu säger mamma att den inte just dämpar hostandet något. Blir väl en till sömnlös natt då.

Har hunnit med rätt mkt här hemma i mina 28 kvadrat. Bakat bröd (som jag verkligen har pressat in i lilla frysfacket), tvättat, packat upp de sista kläderna. Vart och handlat på ICA en andra gång och lite till. Men största delen har jag haft jävligt tråkigt! 

Dricker ingefärs-vitlöks-honungs-vatten i massor och har även inhandlat echinacea och ginseng. Och sist men inte minst; mentholnässprayen !

Nu ska jag trösta mig med glass...

Första gasquen

Igår hade vi en liten utflyktsdag. Hela kemisektionen var iväg till Stora Skuggan där vi fick gå runt och träffa kemisektionens olika organ, samtidigt som vi skulle skaffa så många poäng till vår grupp som möjligt. Det blev mariekextävling, dans och teater och mkt mer. Väl tillbaka på kth-området var det dags att muta pHeuseriet med gyllengula gåvor. Nu hade man även chansen att ta silvergrodan än en gång i livet. Detta genom att simma ett varv i fontänen Millespottan.

Såklart man vill ha en silvergroda!!


På kvällen var det dags för vår första gasque. Det var mat och dryck, sång och gyckel...inte att förglömma punschen! Tydligen alla teknologers favoritdryck. Det luktar ju skit! Men om man inte bryr sig om odören så var det ju nästan gott :D Sen var det dans natten lång. Inte riktigt kanske, själv var jag hemma till 12. Skönt att sova.

 
KOMPIS                            pHeuseriet

Idag har vi haft lite prepkurs i kemi och matte samt alkoholföreläsning och MD-show (music directoriet på kemi). Inte hemma förrän halv sju. Nu lagar jag lax och rotgrönsaker i ugnen.

Stympnolla!

Min andra dag på KTH är till ända och slutade väl lite bättre än gårdagen skulle man kunna säga. Nu var det absolut inget fel på gårdagen! Absolut inte men många nya intryck och sjukt mkt folk. En kombination av alldeles för lite vätskeintag resulterade i en smärre huvudvärk. Tyckte inte det var så farlig och hade ingen lust att knapra piller när jag kom hem... MEN det blev värre, och värre, och värre!!! Slutade med att jag halvt gråtandes och halvt hyperventilerandes kravlade mig till toaletten och körde fingrarna i halsen i hopp om att lätta på trycket. Mindre lyckad kväll!

KTH-livet är än så länge roligt, intressant och sjuukt hektiskt. Vi forslas av "KOMPIS" fram och tillbaka mellan diverse lokaler och olika föreläsningar och lektioner. Lite prepkurser och lite ploj...

Som bekant tillhör vi gruppen nollor (skall egentligen stavas med ett norskt ö på första o:et). Den förskräckliga uppgiften att tukta och förmedla en teknologs vett och etikett till det "schlem" som vi tydligen utgör har "pHeuseriet" fått på sina axlar. pHeuseriet består av ca 13 gyllengult overallklädda rasande personer. Dessa skall iakttas med stor vördnad och vi är illa tvugna att jubla högt när de kommer. Att hälsa på dem med den speciella keminollehälsningen är även det av stor signifikant!! Det går till så att man böjer sig fram (som för att bocka) samtidigt som man skrapar med högra foten i backen och samtidigt susar med munnen. Inte alls att man känner sig som en förnedrad åsna, nej nej...

"Varför skrapa och suse inte nollan?!"

I morgon ska vi ut i skogen på vandring i skogen, sedan blir det första gasquen på kvällen.

"Kan vara läge att planera gyllengula mutor nollan!"

Vi har även fått en nollesymbol (en kroppsdel) som skall bäras väl synlig! Denna består av en otroooligt fin gul kepa som vi fått skriva våra namn på. Själv har jag lyckats med bedriften att få ett tillägg på min. Att ha keps på sig hela dagen kan kännas aningens jobbigt, därför hade jag tagit av min inne på en lektion. Plötsligt rusar pHeuseriet in och jag hann inte få på mig min innan någon gulklädd suris hade grabbat tag i den i inpräntat de vackra orden: STYMPNOLLA
Jag får väl leva med det två veckor framöver..


Nu ska nollan sova, nollan, nollegrant nollan! Go'natt!!


Ur kaoset..

Igår kom jag och mamma fram till lägenheten, efter bilkö i taxin och sedan spöregn + hagel!

Fick en chock när jag öppnade dörren, hade jag verkligen packat ner så här mycket saker?! Fick en ännu större chock när jag skulle packa upp kartongerna... Fy fan! Och vinglasen! Man kan ju tro att jag pimplar 3 flaskor per dag med så många glas!

Det tog ett tag innan vi såg någon slags struktur på det hela. Mamma var trött så hon gick å la sig,  jag hade ingen ro så fortsatte att packa upp.

 

Men nu har vi nästan fått till allt. Skulle hänga upp min fina tavla från Bali. Väggen stod dock inte på vår sida och kroken rörde sig inte en millimeter..tråkigt. Sen var vi runt halva byggnaden och letade förrådena. Var visst tvugnen att gå in i 99:ans port. Tur för oss att vi hittade så vi slapp detta här:



Bara att invänta pappa och Kristin som förhoppningsvis kommer ner om två helger med TV och badrumsmöbeln + ännu några kartonger :)

  

Nu blir det te och mörk choklad!

Sista natten hemma

Ja i morgon kan jag titulera mig stockholmare då. Känns ju lite skummert. Telefonen ringde precis. Jag har  nu fått en sk "KOMPIS" som kommer ta hand om mig lite extra de två första veckorna :D Känns bra! Redan på söndag drar det igång med mottagning i Blå Hallen på Stadshuset. Efter det ska vi visst på en liten båttur vi som hör till kemisektionen. Sedan upprop på måndag och två veckor framöver diverse roliga upptåg innan det börjar på allvar.


Kan inte påstå jag gjort många knop idag. Släkten har precis åkt hem, vi har ätit middag och tårta. Maggans son Oskar är så rolig. Vi satt och pratade om vilka stjärntecken alla var. Mormor säger:

"Men jag är nåt fint jag, jag är jungfru"

Då kläcker Oskar sju år ur sig:

"Men det är du inte nu längre!"

Haha!


Snart är det väl bara att bädda upp soffan och krypa ner antar jag..





Onsdag.

Igår spenderades kvällen ute på Tynderö med girlsen. Taco och skvaller, blev en väldans massa skvaller men sen var det ju typ midsommar alla sågs senast så :D

Idag har jag packat. Lånade två resväskor hemma hos mormor och morfar igår, rymdes mkt i dem! Gick en promenad runt Gryttjom regelbundet hostande. Jag vill träna nu! SKa masa mig ner till pappa för middag och klippning, vår privatfrisör Bitte skulle komma förbi förhoppningsvis.

Utmanad av Emilia..

Berätta 6 hemligheter om dig själv som du aldrig berättat i bloggen.
Knäppa, allvarliga, du bestämmer! Vågar du?



1. Var dödsrädd för flugor när jag var liten.

2. Har stalkat Helen Sjöholm ute på Alnö en sommarkväll för ett antal år sedan.

3. Står fortfarande framför spegeln och sjunger, gärna med ett substitut till mikrofon!

4. Hade en dödskallering med gröna ögon som förlovningsring (tillsammans med Henke) när jag var typ 7 år.

5. Snattade tuggummi när jag var 6 år, mamma kom på mig när jag började tugga frenetiskt i bilen hem. Sprang och gömde mig i skogen efteråt. Sedan fick man till att skämmas vid informationsdisken på Domus.

6. Fick raseriutbrott på grannen och körde naglarna i handleden på han tills han blödde. Stackarn!



Jag utmanar:

Mamma Mu
Klimpen
Kråkan
Linnea
Frida

Southfield!

Vålådalen är ett minne blott, lite ledsamt att säga hejdå faktiskt..

Resan gick okej, tur det fanns snälla människor som kunde hjälpa mig med packningen på tåget, hade aldrig kunnat lyfta upp mina väskor på hyllorna själv!

Har ätit middag hemma hos pappa å co. Sedan hem till mamma där jag inser att det blir nog till att sova på soffan! Egil håller på och renoverar ett av rummen på övervåningen och allt jävulskap är inställt på mitt rum! Inser också att resan till sthlm blir liite jobbig. Hade visst lämnat kvar rätt mkt saker ändå och mamma vägrar köra som sagt. Det blir bussen...med typ 4 väskor var?? Nej jag får försöka prioritera. Vägrar se ut som ett helt överdrivet tattarlass. Men just nu är allt a BIG mess!! Ska hem till mormor och morfar i morgon och låna några stora resväskor. Och det blir taxi från busstation kan jag lova!

I morgon blir det iaf tacokväll ute på Tynderö med NFMK :D Alldeles för länge sedan sist!

So long suckers!

Sista jobbdagen avklarad, klockan är fyra och har börjat sippa rosévin. Ska försöka att inte låta mina (snart f.d) medarbetare supa ned mig totalt. Ikväll är det fest!

Tåget går 11.14 i morgon hem till Löta...


Sjuk och uttråkad!

Kul att mina sista lediga dagar här uppe ska gå åt till att ligga sjuk i soffan/sängen på olandergården! Pisstråkigt!

Kärleksbrev?!

Här går jag och klagar på att jag inte får någon post... Så kommer Robban upp från repan med orden "håll i hatten". Jag trodde han skulle säga att det bokat på typ 20 gäster till, istället sticker han ett kuvert i handen på mig..

Vålådalens Fjällstation
till Amanda i serveringen
830 12 Vålådalen

med ett frimärke bestående av en pussmun!

Tordes knappt öppna det, tänkte att nu är det trettionioåringen som skickat nåt! :S, det var det inte men följade text:


Hej Amanda! (läste på din namnskylt när du serverade)

Att få se dig igen
i Vålådalen gjorde mig varm i hjärtat dina vackra ögon och tilldragande leende var svårt att undgå du har det där lilla extra som man faller obönhörligt när man ser dig och man undrar vem du är och hur det skulle vara att få krama dig en liten stund. Från en beundrare i Sollefteå

Thomas / rum 218 / 24-26/7

PS. Hoppas det kom rätt nu. DS


Skratta så jag grät medan jag läste. Har nu äntligen lyckats googla denna människa, född 1965!!! My God ja ska sluta vara trevlig mot folk! Haha!



Förkyld

Jaha då vakna man med en torr och lite ond hals, surt! Jag som skulle på romatisk löptur med Klimpen idag, hehe! Men har jag tur så är det över till i morgon för det är inte så illa...

Ansträngningsastma?

...har snart inbillat mig att jag lider av denna åkomma. Känner mig jämt igensvälld i näsan och det skorrar när jag andas om jag anstränger mig riktigt ordentligt. Kan även vara så att Olandergården och särsklit mitt rum (?) sväller över av mögel?? Ja rätt irriterande, nästa gång ska ja ta med tigerbalsamburken och sniffa medan jag kutar. I övrigt gick dagens intervaller riktigt bra, kolhydratdopad av ölen i helgen kanske...

Jobbade frukost idag och hoppade in nån timme i repan. Nu är det bara 3 jobbdagar kvar! Om det inte blir någon förändring såklart men det hoppas jag inte. Ska vara ledig ons-fre :D Sen smäller det med vertex fjällmaraton i helgen.

Yran!

Jag och Tina har spenderat helgen i Östersund. I fredags förvisso bara utanför området men det blev några öl tillsammans med Linn också. Längesedan vi sågs, hon skulle dra till Irland och försöka hitta jobb.

Lördag inhandlade vi dricka och kollade runt lite på stan. Åt lunch och satte oss sedan på Kristinas (som var snäll å lånade ut sin lgh till oss!) balkong och drack öl i solen :D Några öl och groggar senare drog vi neröver stan.Tina lyckades lura i mig en skum shot och sedan letade upp nåt att äta, blev nå äckliga wookade nudlar med ett ynka kycklingspett till... Vid tio va det dags för Amy Macdonald. Jättebra var hon! Inte så överdrivet mkt folk just då så vi såg bra. Efter det rockade vi loss till Petter. Inte min musiksmak direkt.

   

Presidenttalet av Evert Ljusberg klockan 24 var ju ett måste enligt alla andra. Vi gick dit och stod fascinerade och kollade på alla jämtlänningar som lyste av patriotism. Och packat med folk! För vår det var det en något skum upplevelse så vi gick tillslut därifrån.

 

Kom lite sent till Lady Gagas spelning och det var riktigt mkt folk så någon höjdarplats fick vi inte. Såg mest på storbildskärmen till en början innan några försvann framför oss. Jättebra show och riktigt duktig på att sjunga, nåt man kankse inte fattar bara genom att lyssna på skivan. Lite väl lättklätt och porrigt på slutet kanske... När showen va slut var vi trötta och gick hem, kokade tagliatelle och gick å la oss. Tack för en superhelg Tina, ska försöka följa dina rekommendationer angående livet :P Haha.

RSS 2.0