Fotomodell

Idag när jag var i gymmet hade jag fått ett missat samtal plus ett telesvar. Var från Torkel som jag följde med på snöskotur med i vintras. Han behövde "fotomodeller" till på måndag. Undrar vad det kan tänkas vara denna gång då.. Ringde upp och fick höra att det skulle vara ett reportage om rapellering för Åre Idag. Sån tur då att jag är ledig på måndag. "Du har ingen överdriven svindel va?"  frågade han. Nej men det vill jag ju inte påstå, hehe. Fast jag kommer ju säkerligen bli lite skakis..men men, då är det ju bra att vara med sånna man inte känner så man inte kan/vill visa det. Suljätten vid andra sidan Kallsjön skulle vi visst till. Ska bli kanonkul!

Godnatt =)

Torsdag

Idag är jag och Linn lediga, sköönt! Det har nyss varit en konferens här med 80 kemister från hela världen. Igår blev det ärtt sent för de hade bankettmiddag. 12 var vi hemma och jag kunde inte somna förrän efter halv två nån gång. Började jobba redan 12.30 så det blev ett antal timmar. Jag och Robban gjorde i ordning 80 renstutar som de skulle fika uppe på Ottfjället vid vindskyddet. Kul att vara ute och jobba. Kom ju dock en rejäl regnskur på slutet där så vi fick med oss två dyngsura japaner ner i vålle. I morgon är det en ny grupp, 116 ungdomar från Härnösands stift + 32 stycken från Järpens skidgymnasium. Blir till att ösa ut mat åt alla. Danne åker hem på älgjakt så det är bara jag å Linn men det ska nog gå bra!

Idag har vi varit i Järpen. En sväng på Lundhagsoch Ica, sen en varsin halv pizza och förbi Strandbergs innan vi var hemma igen. Nu är det dags för den lediga dagens ständiga syssla: tvätta...

Jo Edvin ringde nyss också, han, Lin, John, Marre och Kalle har varit på tälttur. Det har ju regnat rätt friskt vissa stunder så tjejernas tält var tydligen ganska vattenskadat. Men finns ju hela tre lediga rum hät så vi hyser in dom där =) tyvärr (eller vad man ska säga) så fr de nog klara sej ganska så på egen hand, jag och Linn har nämnligen bokat in tacomiddag borta hos Jenny. Ska bli gottgott!!


I Vålådalen igen

Mycket trevligt när klockan ringde 03.45 i morse, fy fan! Pappa var schysst nog att skjutsa mej till bussen. På tåget var det varmt, de måste ha kört konditioneringen på högsta temperatur. Blev bättre när jag butte tåg i Ö-sund. Linn åkte mot formodan med, kul med sällskap. Buss sista biten och framme vid tio.

På jobbet fick jag nitlotten. Danne och Linn skulle följa med på utemiddag vid Nulltjärn medan jag fick jobba själv inne. Men men inte mkt att göra, har stått och ritat dåliga teckningar bakom disken...

Har beställt mer houdinikläder, inte så mkt dock...ett par tunna byxor och en tunn mössa. Mamma ska slå till på en till hood, vill också ha men ska ju spara pengar.  


Utgång med tjejerna

Förfest hos Linas låtsassyrra Therese ute på Alnö. Malin och Maggie skulle komma sent så från sju fram till typ tio var det bara jag, Lina och Therese. Efter en del prat undrade vi varför det jämt slutar med deep talk när vi tjejer dricker. Nån som kan svara på det? Inte för att vi inte vill det men...samma visa varje gång.

Efter mycket om och men angående vägen dit kom Malin fram och efter ett tag även en nykter körandes Maggie.

   

Vi var på O'learys hela kvällen och drog hem vid typ halv tre. Har sovit i Axels säng inatt så slapp ja bädda i soffan..nu när man inte har nåt rum längre hos far sin! Har bestämt att vara med Kricko idag en stund så klockan ringde vid halv elva. Då hade jag gärna sovit längre!! Ska åka till stan och fika och mysa bara. Sen blir det middag och tårta uppe hos mamma till Joar och mormors ära.


Segling

Igår drog vi iväg vid tolvtiden, trängde in oss allihopa i bilen och for till båthamn. Det blåste bra vindar så vi hade god fart ute på fjärden. Seglade till yxskär där vi stannade och fikade mackor och bullens pilsnerkorv. Sen bar det av till kattskär där vi skulle övernatta. Den biten kan jag inte uttala mej om seglingen för jag gick ner och la mej och somnade. Men det var skönt det med!

    

Vi käkade lite chips och tog sen roddbåten över till Holmö Brygga. Kricko jobbade så jag fick träffa henne en sväng =) beställde fisksoppa som smakade toppen. Ett glas vitt räckte bra. Blev fullkomligt proppmätt! Vi orkade inte direkt stanna, alla var trötta och Axel brukar kompensera sin trötthet med att bli halvt vild så han var något jobbig. Egil fick ro tillbaka. Vi spelade lite kort och vid typ tio somnade vi. Tanken var att Joar och Josefin skulle ha tältat men de hade inte någon riktig lust så vi trängdes alla inne i båten! Men jag har sovit gott och vaknade typ vid åtta.

Idag har det inte blåst vår väg direkt. Har fått kryssa hela tiden och tillslsut gav vi upp. Måste ju komma hem nån gång också, Joar lagade klumpig chokladpudding, visp saknades!

Ikväll blir det utgång med tjejerna. Bara jag får tag i Lina nån gång så man vet vad som gäller. Och inga partyskor har jag med mej. Ska skicka upp Egil till mamma så han får hämta ner nåt....fast alla är ju typ trasiga! Nej nu ska jag hoppa in i duschen. Bye Bye!!

Kräftskiva på Vålådalsvis

Igår hade vi kräftskiva i Vålis, mkt lyckat. Jag och Linn jobbade, vid halv nio var vi klar med allt och alla gäster hade gått. Vi drog igång nattkörningen, som numera tar ca en halvtimme att vänta på. Stod och bytte om i bare och drack rosévin och bananlikör. Vid nio var vi klara och gick hem till Olandergården riktigt peppade. Där tyckte vi inte riktigt att festen hade kommit igång. Fast de hade ju väntat på oss för kräftätandet.

Jag har ätit kräftor typ en enda gång för väldigt många år sedan men Jenny instruerade hur man skulle göra. Gott som fan! Vi åt och drack och lyssnade på de som höll tal, väldigt fina tal må jag säga =) Sen blev det dans på bordet. Lite svajigt med 5-6 pers där uppe men inget gick sönder.

  

Sen blev det lite väl mycket dricka kanske, plus att jag fick för mej att smaka snus...hmm. För att citera Linn idag "vilket radarpar"  hon var bra dragen hon med. I princip alla var mer eller mindre på lyset, precis som det ska vara.
Summan av kardemumman så hade jag en väldigt trevlig kväll men fick dock några men...lyckades nocka huvudet i ett glas jag hade ståendes på nattduksbordet så numera har jag ett jack i mitt ögonlock och en fin blåtira. Haha!

Somande nån gång efter halv fyra och vaknade sen vid åtta. Bara att masa sig upp för jag skulle ju åka med bussen ner till Undersåker för att sedan ta tåget hem. Ute i köket Stank det från soporna där våra rester låg. Jag bemödade mej med att städa in alla glas från vardagsrummet. Sen gick jag och åt frukost borta på station. Där var det mannagrynsgröt, yey!

Vid tio hoppade jag på bussen. Blev lagom förvånad när jag väntandes på perrongen såg Linn komma. Hon hade visst åkt med Kristina ner och hann med tåget hon å. Kul med sällskap. Skrattade så jag hade kramp i magen åt vissa av korten på hennes kamera. I Ö-sund fick jag vänta en timme innan tåget till S-vall avgick. Väl på det kändes det att jag bara sovit 4 timmar, shit va trött jag var.

Hemma blev det tårta när brorsan fyller år sen bar det av ut till Tynderö och Åstön för Räkfrossa. Väldigt stillsamt om man jämför med igår. Många blev vi, 11 girls. Åt så jag trodde jag skulle spricka. Fisksoppa, räkor och tacos...
Skönt att vara hemma igen iaf, i morgon blir det segling med pappa, Egil, Axel, Joar och Josefin. Sen middag ute på Holmö brygga. Kan man ju palla med.

Nu ska jag vara social med Joar och Josefin tänkte jag. Sov gott folket!

Kaffe och dumle

Ja här sitter jag med en kopp kaffe och ett par dumle och slappar =)

Vaknade av mej själv redan innan klockan ringde vid åtta, efter ännu en dålig natts sömn. Konstigt nog kände jag mej inte så värst trött. Tog min tvättpåse och gick. En maskin tar 40 min och det såg väldigt inbjudande ut att äta frukost inne i personalmatsalen så jag tog mej friheten att gratisäta lite. Sen kunde jag gå ner och hänga in allt i torkskåpet och slapp därmed gå två gånger, yippie. Bytte om till träningskläder och gick till gymmet.

Slut på dumle...

Det är bara 12 gäster idag så jag ska roa mej med att städa i diverse förråd istället. Känns ganska skönt, kan ha på mej nå slit å släng kläder plus att jag inte behöver agera trevlig servitris. Ska nog ta med mej mp3 också. Ganska trivsamt att städa ibland!

Pratade med lillebror Egil igår. Fan han låter precis som Joar i telefonen. Mörk röst han har fått! När jag ringde hem för några veckor tyckte jag "vad gör Egil då?" jahaja, det va visst Egil ja pratade med. Haha! Nej men han styrketränar ju så mycket lilla Egil så nu har vi bestämt att vi ska göra det fredag förmiddag han och jag. Blir roligt, måste ju se hur stark han är. Fast ja vet ju att han tar mer än mej i bänk. Känns ju surt, fast ja har ju aldrig maxat men han tar mej nog ändå...

Jobbig natt!

Har hela helgen haft lite småont i huvudet och ätit ipren mer än jag velat. Igår kväll var inget undantag men jag ville inte knapra nånting. Gick och la mej kring elva och somnade efter ett tag. Vid ett vaknade jag dock, hade träningsvärk som känns som växtvärk i vaderna, jävligt ont i huvudet och kunde knappast somna om! Fick ju så lov att ta en tablett ändå men sen somnade jag inte på ett bra tag kändes det som. Låg och vände och vred på mej och blev alltmer frustrerad. Sov iaf länge, ända till halv elva. Nu känner jag mej halvt däckad typ och kan redan nu säga att jag om ett tag kommer ha huvudvärk igen, det är sån tryckande känsla. Man blir ju på sånt tråkigt humör. Surt!

Kollade antalet gäster för onsdagen, jag och Linn vill ju komma hem snabbt som tusan då vi ska ha kräftskiva, det var inte alls många, typ 15. Tanken var att Klimpen skulle inhandla dem på onsdag då han ska till Järpen. Men då kom ju Kråkan på att de ska tinas typ 2 dygn i förväg. Problemet löste sej ganska bra för Marie hade ett paket i sin frys så hon skulle ta fram dom och vi köper nya till henne...


Hade!

Lååångsamt

Står på jobbet för tillfället, hela SJU gäster!! Egentligen skulle det varit 35 stycken men "synskadades riksförbund" hittade inte hit, busschaufförn måste ha varit senskadad han med och missat avfarten :P skämt och sido de kom iaf inte så nu går tiden går en aning segt...
Vi satsar på att vara hemma tidigt idag.

Vill att det ska bli onsdag kväll och sedan torsdag så jag får åka hem. Det ska lbi så skönt :D fast vädret visar ju regn men får hoppas på förändringar där. Jag ser ju framför mej att jag ska sitta på segelbåten i solskenet och glassa med ett glas rosé i handen.

Idag har det regnat precis hela dagen. Tur man inte tillhör Juniorlandslaget i längdskidor, de är här på läger och hade löptest Ottfjällstoppen idag. Kroken såg lagom kall och genomblöt ut när hon kom tillbaka. Sen har man som vanligt kollat på OS fram till jag började jobba. Såg Kallur ramla på första häcken, hade hon ju gärna kunnat skippa tyckte vi i sofforna! Sen sprang vi ifrån restaurangen för att kolla på Musse men det var ju en besvikelse det också...

Mer massage!

För första gången på över en vecka har jag sovir riktigt bra, äntligen!! Gymmade drygt en timme i förmiddags. Sen har jag kollat på OS-gymnastiken. Fikade mellanmål med Kråkan och fick sen massage.Gah va det gör ont. Men jag är nog helt enkelt överansträngd har vi konstaterat. Och jag som tom läste den där boken "Idrottarens återhämtningsbok" tydligen slarvigt då antar jag...

Var upp och drack te i restaurangen och gick sen för att basta. Nu sitter jag med datorn ute på en bänk i solen och avnjuter mitt glas med bananlikör, Gött!

Ska äta lasagn till middag också Gött!!


Ottfjällstur

Sov dåligt inatt, vaknade två ggr och den andra hade jag ont i huvudet också! Men efter en ipren så sov jag fram till tio. Soligt väder och jag börjar inte förrän fem idag. åt frukost, gjorde matsäck och tog en promenad uppför lappvägen. Där gick jag förbi fallet, la ut liggunderlaget i riset och la mej att sola. Väldigt skönt! Plockade minimalt med blåbär och fikade. Efter några timmar nöjde jag mej och gick hem igen. Ser ut att bli fint väder i morgon också, får se vad ja ska hitta på då när jag är ledig hela dagen.

Pratade med Lina igår. De planerade visst räkfrossa på Tynderö på torsdag, precis när jag kommer hem. Det blir super!! Fredag-lördag blir det förhoppningsvis segling med pappa, Axel, Egil, Joar och Josefin. Och söndag födelsedagsfirande av Joar och mormor (om nu mamma har kommit sej för att prata med mormor och morfar om det?)

Uppe med tuppen

Satte klockan på halvåtta fastän jag inte ska göra ngt innan jobbet. Tänkte nämnligen jag skulle vara lite social och vinka av Mamma Mu. Hon var här på snabbvisit. Hade tagit löparskorna från sylarna! 4,5 mil sisådär, ja vissa är ju hurtiga...
Hann inte träffa henne så värst mycket för jag och Klimpen kom inte från jobbet förrän halv elva. Då var jag lagom kaputt i huvudet efter en ganska hektisk kväll. Ännu mer folk idag men Linn kommer och jobbar extra =D

09.35 är det visst gymnastik för damer på tv:n. Det ska ja kolla på. Ska nog ta en kort promenad innan så jag fåt lite luft.

Massage av Kråkan

Igår fick jag massage av Kråkan. Bara benen men det är ju där det behövs. Tydligen var jag spänd nästan överallt så att jag har ont är ju inte så konstigt. Återigen så gjorde det fruktansvärt ont!! Jag fortsätter att vila mina ben också ska hon massera om några dagar igen så får vi se om det blivit bättre. Jag är dock lite pessimistisk...även fast ja vilar från träning så har jag lika ont varje morgon. Skulle behöva vila från jobbet också men det är ju svårt.

Men nästa torsdag ska jag åka hem och vara hemma över helgen. Blir förhoppningsvis en övernattningstur med segelbåten och pappa. På söndag har jag bokat med mor min. Blir skönt att bara slappa och komma härifrån ett tag.

Nu ska jag styrketräna, förra gången gjorde jag om mitt "program" lite. Det blir ju så ofta där nere nu så jag måste variera övningar känner jag. I övrigt så går det mesta emot mej för tillfället, suck.

Ledighet

Ja skönt att vara ledig efter helgen! Sov till tio och kände mej skittrött! Provade att springa lite, det funkar ju om jag verkligen joggar SAKTA, men låren känns ju fortfarande av. Om jag sen försöker öka steglängden minsta lilla så gör det ont =( det blev bara 4 km och sen gick jag till gymmet. Efter en snabb lunch åkte jag till Järpen med Robban och Pernilla och handlade lite. Sen bastu och snart middag. Trött har jag varit hela dagen...

Fjällmarathon

Ja igår var det Vertex Fjällmarathon här uppe (jag har inte sprungit). Start i Edsåsdalen, upp på Välliste, ner, runt Ottsjön, uppför Ottfjället och mål här i Vålådalen. Det fannsäven en kort bana på 13 km. Den hade varit kul att pröva men jag hade inte hunnit innan jobbet och inte men mina ben. Nästa år kanske. De skulle iaf äta bankett klockan 20.00

De "vanliga" gästerna hänvisades att äta tidigare och det fungerade ganska bra. Sen var det bara att fixa om inför en cirka 150 pers. Som vanligt blir det halvt kaos när så många kommer samtidigt. Jag skulle fylla på soppan som var till förrätt när kocken Örjan bara skulle fixa nåt med den innan. Det slutade med att han skar sej på en kniv som låg i diskhon. Svordommar och blod. Men tillslut så. Fylla på mat i massor var vår sysselsättning den första halvtimmen/timmen. Sen diskade jag för fulla muggar men vad gör det när det ändå står typ 2/3 kvar på borden när de äntligen gick kring halv tolv cirka. Klimpen och Linn kom in med överfulla vagnar.

Efter ett tag inträffar dock något intressant. Det har tydligen lyckats komma in en fågel, trodde jag, i matsalen genom ett fönster. Den flög runt runt. Något som dock visade sej vara en FLADDERMUS! Jag skrattade åt Linn som inte tyckte det var så kul alls. Slutade dock skratta när den plötsligt flyger utanför disken och jag skriker i panik "stäng dörren!" diskdörren stod öppen och jag vill för guds skull inte ha in en fladdermus inne i det lilla utrymmet!! Tillslut lyckdes den hitta vägen ut genom fönstret igen. Linn såg helt förstörd ut, inte så konstigt. Den hade tydligen flugit näst intill på henne.

Vid typ halvett var det bara jag och Danne kvar. Vi drog tillbaka alla bord, gjorde kassan och kunde sluta halvtvå. Jag ställde klockan på 11 men vaknade 10. Blir bara att slappa fram till jobbet. Ska gå in en halvtimme tidigare så jag kan duka upp inne i lilla matsalen. Idag är det vanligt antal middagsgäster. Halvtio skulle vara trevligt att vara hemma till..

Less!

Fan va le jag blir (ni får ursäkta om ni tycker jag är tjatig)! Men jag vill bara benen ska vara okej. Har fortfarande ont i låren och det blir inte bättre. Jag har ju förstås sprungit några gånger ändå men inte på de två senaste dagarna. Har varit ledig och igår tränade jag styrka istället. Men efter jobbet kändes det sämre igen. Jag vill ju träna löpning!!


Sockerchock!!

Bakade två olika recept med powerbars, dom ena blev ganska tråkiga och dom andra blev så in i bomben söta så frågan är om man vill ha dom? Kola i grunden med socker, sirap och grädde. Sen var det bara att fylla ut med ingredisenser; musli, russin och mandel hade jag + "raketbränsle" som det så fint stod på nätet. Ville man kunde man ha i någon form av druvsocker eller liknande för extra snabb energi. Jag hade ett paket med dextropur som Mamma Mu lämnat och pytsade i en deciliter sånt. Har försökt paketera in "kakorna" så gott det gick. Får prova vid nästa träning och se om de ger någon effekt. Annars går de nog ner som godis med eventuellt resultat = överspeedad!

Nu står min vegetariska lasagne i ugnen, ska bli gott!

Ledig :)

Idag har jag varit ledig efter att ha jobbat 6 dagar. Jag och Kristina var ut och sprang vid tio, upp till Kläppen och tillbaka. Tog drygt en timme. Kul att springa med någon och bra när det är uppför hela vägen. Själv är det så lätt att man går när orken börjar tryta.

Sen blev det lunch och en tur bort till huvudbyggnaden och Naturum. När vi kom tillbaka knådade Kristina mina lår lite grann. Satan! Jag fattar inte att det kan göra så förbannat ont ibland! Ja det var ju lite spänt här och var så kanske beror smärtan på att jag är överansträngd. Men det känns ju alltid skönt efter en massage iaf =D

På eftermiddagen hakade jag på Jenny och Tessan för att köra lite i gymet. I morgon ska jag vara heeelt ledig. Inget jobb ingen träning. Jag hoppas på spöregn så jag bara kan sitta inne hela dagen. Har tänkt jag ska prova göra egna powerbars. Planerar även att basta och kanske spendera nån timme av kvällen borta på Naturum där Bosse Kristiansson skulle ha föredrag om björnar. Kan ju vara intressant.

Nu ska jag dricka te!

Ta rygg på renen!

Idag blev jag något paff när jag var ute och sprang på elljusspåret. Hade tagit 7,5 bakvägen och efter cirka halva sträckan ligger det plötsligt en ren mitt på stigen. Den reste sig och sprang en bit när jag kom, stannade och vände sig om för att glo på mig. När jag kom för nära sprang den en bit till.. Sen höll vi på sådär i knappt en kilometer. Va tusan ska jag behöva ha den här token framför mej hela vägen hem tänkte jag men renen hittade en öppning i skogen och sprang över på andra sidan elljusspåret. Skönt! Bra stora horn hade den också så jag funderade ett tag på vad jag skulle göra om han skulle bli sur på mej, haha! Men den verkade ju ganska ofarlig..

Konditionen kändes bra men det är nåt vajsing med låren och upp mot höftböjarna =/

Ynklig

Känner mej inte alls på humör idag, skulle vilja sitta hemma på rummet och bara tycka synd om mej själv. Har tränat styrke nu i morse, det gick väl bra men jag är sur över mina lår som ja inte vet vad det är för fel på. Om jag har sträckt mej eller om det är nån bristning tom, gör ont då och då anbart av att gå. Allmänt less helt enkelt. Har även drömt en massa konstigt hela natten som snurrar runt runt i huvudet...

Kändisar i Vålådalen

Woho...igår när jag och Klimpen äntligen fått sätta oss och ätit klart vår middag (det blev stress ännu en dag) kom det plötsligt några in i restaurangen med jackorna på. Fan tänkte jag, nu är det några om vill ha något att äta så här sent eller nånstans att bo. Men se där, riktiga B-kändisar: Idol-Knut och Anna Parrow från Skilda Världar (spelade Tom Bovallius flickvän Jennifer) haha. Som tur va ville de bara ha kaffe och varm choklad med vispgrädde. De satte sig vid ett av borden längre ner medan jag och Dan satte igång att röja. Bara att ställa in sej på en sen kväll. Danne surrade lite med dom och tydligen funderade Knut (som är bla är kock) på att söka jobb här nästa sommar för det va ju så fint här uppe :P Jag och Klimpen kunde roa oss med att minnas tillbaka Skilda Världar-tiden och vilka som spelade vilka osv. Skojjigt värre! Haha!

Idag är det underbart väder, förusatt att man inte ska träna ute eller nåt sånt men jag bara slappar. Det regnar, äntligen känns det som. Synd att man inte kan ha en hel hemmadag/kväll utan att man ska jobba. Men nu kanske det inte behöver vara sådär gräsligt varmt inne i restaurangen iaf..


Hej hopp!


A la carte

Idag hade jag och Klimpen sett fram emot en till lugn dag på jobbet, men icke. Helt plötsligt kom det 4 + 7 + 2 som skulle äta a la carte. Numera vet jag att jag kan göra rencarpaccio iaf. Hjälpte Marie inne i köket med det jag kunde. Men vi hann med oss bra tycker jag! 

I morse sprang jag blanktjärn. Om jag igår inte kände någon särskild förbättring på fysiken så kändes det iaf så idag. Jag orkade mer i uppförsbackarna och hade en bättre kilometer och sluttid. Nice. Men jag har fortfarande sååå ont i låreb sen jag missade att stretcha för några dagar sedan. Inte som riktig träningsverk utan som nån konstig smärta då och då. Därför blir det styrke för överkropp och bål i morgon så får benen vila =) 


RSS 2.0