Måndag

Idag har jag kört i Järpen igen, landsväg...det gick bra. Åsa kom och hämtade mej så jag var hemma redan klockan elva. Åt lite lunch och lyssnade på spöregnet. Jobbade 13.30-18.00. Nu har jag varit på promenad uppför Lappvägen. Lite ruskväder med blåst och mörka moln, härligt! I morgon ska jag försöka mej på intervallerna igen, puh..


Styrdans i Undersåker

Ja igår kväll drog Vålådalsstyrkan på dans inne i Undersåker, Expanders spelade och vi shakade. Det var riktigt skojj, vi kom dock fram till att vi nog måste ha vår egna lilla kurs här hemma. Det var ju inte direkt så att vi ägde om man säger så... Träffade Johan gjorde vi också, han var där. Lina var dock hemma hon. Får hälsa på henne någon annan dag.

Annars var igår en dag i träningens tecken. Jag joggade 7,5:an på elljusspåret och styrketränade. Dan och jag hann även med ett besök på naturum och blev bjudna på kaffe och pepparkakor.
Kom på igår att jag skulle ha bokat sån taxi i fredags då ja ska till Järpen i morgon bitti igen. Shit! Men de var snälla och gjorde ett undantag så jag blir hämtad i morgon, som tur var! Har precis pratat med Åsa också och hon kunde hämta mej när jag var klar så det var ju kanon =)


Just det ja, pratade ju med Kråkan igår också. Vi drar till Sylarna 12-14 denna månad och hälsar på Lisa. Roligt.

Intervaller på mossen

Jag och Klimpen har idag testat den "heliga" marken Gunders mosse..

Intervaller med stavar på myrmark, fy tusan! Hade bestämt fem intervaller, när jag gjorde min tredje tänkta jag: nej jag gör bara fyra. Men efter den fjärde så, nej men en till går väl så jag klarade mej igenom det med.

Klimpen tappade sin sko precis i början, han hade tänkt springa på mitten eller nåt istället för den runda som var utstakad. Men...han ändrade sig ;P

Nu blir det snart blodpudding till lunch, gott gotti gott gott! Sen jobb från 13.30. Helgen är jag ledig så det blir väl förhoppningsvis lite finväder här i fjällen.

Körlektioner i Järpen

I morse kom min beställda kompletteringstaxi och hämtade mej 07.25 i Vålis. Åkte buss från Undersåker till Järpen och var framme tio minuter innan lektionen skulle börja. Hade bokat dubbellektion. Det gick väl okej men fortfarande det där problemet med att hinna med allt man ska göra innan alla svängar. Men jag ska sitta och meditera in alla rutiner :P

Linn skulle komma och hämta mej i Robbans bil. Fast de satt ju fast i restaurangen och lyssnade på Staffan som berättade om STF. Kul! Jag fick vänta i Järpen nån timme, det finns inte mycket i Järpen. Jag hittade ett litet kafé där jag tog en kopp kaffe och läste tidningen väldigt länge. Men hon kom tillslut. Vi handlade mat på Konsum och åkte sen på obligatorisk shoppingrunda på Lundhags. Jag köpte en 25 liters ryggsäck för 300:- jätteskön men färgen blå var väl inte riktigt min smak men man kan inte få allt...

Satte oss i Robbans bil (som lät lite konsigt) och åkte hemåt igen. En cirka 30-40 minuter lång resa så man hinner med lite girltalk. Sen var det bara att masa sig bort till restaurangen och knega på. Har fixat med lite allt möjligt innan våra alla 4 gäster kom för att dinera.

Nu sitter vi och kollar på fotbollen här borta i Olandergården. För övrigt så kommer jag hem till Sundsvall och Gatufesten på torsdag. Har även halkbana denna dag, i Östersund. Ska boka kompletteringstaxin igen härifrån. Byta till buss 157 som går Undersåker-Järpen och sedan byta igen för att komma till Ö-sund 10.15. Klockan 12-16 är det halkbana och sen går det ett tåg 16.40 till kusten. Jag är hemma vid sju och då blir det väl till att svida om lite snabbt och sen festa natten lång...eller nåt ;) nej men det blir skojj!

Intressant vad vädret skiftar här uppe. I morse var det snorkallt! Nu skiner solen och man kan gå i t-shirt ute...

Återigen Vålådalsbo

Pappa kom med bilen igår eftermiddag. Vi lastade den FULL! Sedan bar det av. Jag körde fram till Brunflo där vi stannade och åt sedan fick pappa ta över. Väl i Undersåker körde jag sista biten ut till vildmarken. Det gick rätt så sakta för jag bara kände på mej att det skulle komma en älg helt plötsligt. Det kom ingen...hehe.

Vi lastade in mina saker i racerfart och sen åkte far min hem igen. Jag kände mej jäkligt ensam, det var bara Sandra och hennes dotter i huset än så länge. Försökte komma in på internet men det funkade tydligen inte än. Aja, bara att packa upp sakerna då. Men gud va har jag tagit med mej så mkt för, pucko!! Försökte sova men det tog ett tag. Sen vakna ja nån gång mitt i natten med typ migrän tror jag. Hade så sjukt ont i huvudet. Och det var kvar även i morse. Jag knaprade en ipren, sov lite till och åt sen frukost. Efter det lite läsning innan jag tänkte ut och springa en sväng i fjällnaturen.

Efter lunch gick jag bort till huvudbyggnaden. Har pratat med Robban och Maggan och träffat en ny tjej som ska vara i receptionen. Nu står jag vid restaurangens dator och hänger. Dan kommer iaf ikväll nån gång så då blir vi en till =)


Midsommarhelg

I fredags åkte jag med Malin ut till Tynderö och Lundgrens. Vi va där redan vid ett och hjälpte till med lite förberedelser. Klockan två var det till att korka upp och njuta i solskenet. Vi grillade, och ja..att försöka grilla råa potatisar var kanske inte min smartaste idé. Tur att man fick snylta potatissallad istället då! Folket droppade in och vi blev fler och fler. Jätteskojj! Många gamla ansikten som det var ett tag sen man såg

  

Meningen var att jag skulle sova över. Fick dock nåt ryck och ville sova hemma. Åkte med Lina och Emilia med deras mor som hämtade. Schysst :)


Lördagen blev en slappardag. Åt rester bestående av färskpotatis, kött och tzatsiki till frukost. Sen gick jag ner till pappa. De befann sig hos grannen på lunch så jag slank in där. Sedan bar det av till segelbåten där de skulle fixa och trixa lite. Jag och Egil satt mest och hade det långsamt. Ovädret drog in och pappa skjutsade hem oss precis innan störtskuren kom. Vi bänkade oss framför tv:n jag, Egil och mamma och kollade på film hela kvällen.


Idag har jag spungit en sväng på förmiddagen. Varit på affären och handlat, måste ju ha med mej något att äta upp till fjälls. Vet ju inte när man kommer in till civilisationen nån gång ;P Nu är Joar här också. Vi ska käka lite och sen dyker väl pappa upp om ett tag. Då är man snart Vålådalsbo igen då! Det ska bli skönt att komma upp till fjällen igen. Mysigt..
Men några bilder här på bloggen blir det väl inte framöver då vårt internet där uppe inte har klarat av det tidigare. Iaf inte med min dator, kanske får prova personaldatorn för en gångs skull.

Hade gött!!

Imorgon Tynderö

Ja i morgon bär det av ut till Tynderö och havet, närmare bestämt systrarna Lundgrens. Det ska bli toppen! Massa folk det va länge sen man träffa, Skojj! Har packat ner sovsäcken så får man väl lägga sej på bästa möjliga utrymme och sova in på småtimmarna...Jag och mamma har varit och handlat mat nu tidigare. Hon hade inte ätit middag än och var sådär lagom snurrig och handlingsförlamad som bara hon blir då. Men jag tror vi fick med oss allt. Nu försöker hon städa här hemma inför gästerna i morgon. Ja, hon sa det själv "Jag är så usel på att städa..."

Idag har jag tränat, käkat lunch på Folkan med arbetsgänget och varit i Birsta med Malin. Handlade parfym och en mikrofon till datorn. Och Såklart...fika =D


Tröött...

Vaknade med nackspärr i morse. Kände mej utvilad och klev upp men när jag ätit frukost kände jag mej halvt död igen. Iaf gick jag upp till mamma och svidade om till träningskläder. Tänkte ja skulle jogga lite lugnt nån timme...det gjorde jag också men fy vad mina ben va trötta sen igår. Men det känns ju som alltid bra när man är hemma igen. Väldigt varmt var det, fast solen inte riktigt lyste. Kvavt...

Sedan kom Maggie och Mist förbi. Vi tog en prommis ner till Statoil och köpte glass :) de åkte igen och sen har jag suttit framför datorn typ.

Jag borde försöka kolla min packning lite mer nu, har alldeles för mkt kläder med mej som jag inte kommer hinna eller ha tillfälle att använda så en genomgång skulle inte sitta fel!

Ikväll blir det övningskörning och sen kolla på fotbollen. I morgon ska vi visst luncha ncc-folket, det blir trevligt!

Hej hopp!


(fåordig - nej jag väljer bara mina ord)


Ärenden i stan

Fick i morse kasta mej i duschen och si nabbt gemak pallra mej bort till statoil och E4:an för att hinna med Härnösandsbussen in till stan. Hade några ärenden att uträtta... Ännu en fika på charm blev det, de måste ju tro jag är konstig som kommer in typ varannan dag och äter smörgås. Gick sen runt och kollade ett tag innan Emelie ringde. Vi åkte tillbaka till Söråker och satte oss i solen. Sen vidare ner till pappa för middag. Kakelsättarna var där för badrummet, den ena av dem var det absolut inget fel på ;P

Efter middagen åkte Emzi hem (hon hade tvättstuga idag). Jag, pappa och Axel åkte ner till hamnen och båten och nu är jag hemma. Ska ut och springa, bara gruva mej ett tag först. Det är så vaarmt....

Egil har btw fått för sej att han ska bo i "lilla huset" så han håller på och grejjar. Jag fick också en sån idé när jag var typ i hans ålder. Flyttade ner typ ALLA mina saker, blommor och rubbet. Linnéa kom för att sova över. På natten dök spindlarna upp, och då menar jag spindlarna. De är grymt äckliga och bor därnere. Kompakta svarta med korta ben och springer AS-fort!! Det slutatde med att jag och Linnéa sov i samma säng mitt på golvet. Dagen efter flyttade jag tillbaka in i stora huset och mitt rum...

Alkohol

..nej fy fan. För mycket vin under de senaste dagarna. Baksidan visade sig alldeles nyss då jag var ute och sprang. Tung som fan! Nu får det bli midsommar och sen nog.

Igår va väldigt trevligt iaf! Först hemma hos emilia och kollade på fotbollen. Runt elva åkte vi ner på stan. Hon och hennes kompisar skulle på o´learys. Kvar var jag, lina h och lina w. Lina H lyckades dock fixa in oss också efter att hon pratat med en av vakterna tvärs över gatan som kände en de som stog vakt på o'learys. Kul att komma in nån annanstans än de gamla vanliga :D Vi dansade och hade kul. Käkade på max och åkte sedan hem med Lina H som körde. Plockade upp Emelie också som pratade på om allt möjligt från att välta kor till gud vet vad. Hehe.

Jag mitt pucko fick idag för mej att jag skulle börja packa lite smått. Ja problemet är att man använder ju nästan allt här hemma. Har typ bara stoppat ner alla friluftskläder i en väska och nu ser rummet ut som ett smärre kaos med resväskor över hela golvet. Men då midsommarhelgen kommer spenderas nästan uteslutande i Tynderö så måste jag ha fixat det innan dess iaf.

Nu funderar jag på film; Resan till Melonia eller Dunderklumpen innan jag ska ut och köra med far min.

Qu'est-ce que ton problème?!

                                          

Pictures

  



  

Holmö Brygga

Igår tillbringades kvällen i Tynderö. Först grillat hos Maggie. Sedan for vi till Holmö brygga, jag, maggie, cicci och lina w. Trubadur och ett glas vin. Härlig tillvaro. Som vanligt finns de där äldre männen/herrarna/gubbarna som raggar på yngre flickor, inget undantag ikväll. Vi blev bjudna på en flaska vitt av herrarna vid bordet bredvid. Bara att tacka och ta emot ;P

På dagen hade jag varit hos Erika som klippte mig och tonade på utväxten. Bra att hon läser till frisör. Vi ringde och väckte Kricko som varit och firat sin student natten lång. Tillslut kom hon hem, och mådde faktiskt väldigt bra. Lite avis för nu sitter hon väl på planet till Turkiet.

I torsdags var det alltså studentfirande. Vi va i Timrå på grytan för att gratta och åkte sen vidare hem till Högbergs. Mycket folk och mycket god mat och mycket trevligt :D
En väldigt bra dag för på morgonen klarade jag mitt teoriprov!!

Idag blir det helkväll hemma hos linas syrra emilia. Fotboll/utflyttningsfest. Sweet! Får se om det blir utgång också...

För övrigt så Maggie: jag ska sluta fatta dumma beslut som går ut på att du får som du vill :P blev lite suspekt det där men ni som fattar fattar..

Störtregn!

Har haft en rätt slapp dag. Har suttit inne på jobbet och lagt in uppgifter om ett kabelarbete i "MAP" (nåt program). Pappa hade byggmöte och när de åkte på lunch till Folkan följde jag med. Satt och hängde där ett tag innan jag tog bussen till Timrå för körlektion.

Lagom till när jag skulle köra började det störtregna!! Kul då men det är ju bra att hamna i oväder ibland också. Vi åkte till stan och tränade körfältsbyten. Gick bra tycker jag. Hade tur också och kunde boka in en dubbellektion i morgon. Den i torsdags blev inställd och då fanns det inga tider förrän efter jag åkt till fjälls igen.

När jag kom hem tog jag och sprang runt Gryttjom. Skönt med lite duggregn så man får nåt syre att andas in =)

Ikväll blir det fotboll att kolla på. Får se om jag är här hemma eller på Folkan där det sänds på bioduken. Men ja vet inte om jag orkar med en massa folk...

Utgång i lördags

Tjejerna dök upp kring sju lördags kväll hemma hos mig. Vi satte oss ute i gräset och solskenet och myste.


  


Vi åkte in till stan och kollade läget på våningen, tomt. Gick till Stadshuset istället. Då va ju frågan: skulle jag och Frida komma in?? Och Lina också för den delen som inte fyller 20 förrän i december. Han kollade länge och väl på mitt leg men sa till slut att "Ja men klockan är ju innan halv tolv så.." Tack! Frida hade lovat att bjuda mej på en drink mot att hon fick mina gröna pumps som ändå är för stora för mej. Hade hon tur eller, hon fick 2 drinkar för 50 spänn! Okej då kände hon bartendern men ändå..


Mycket folk var det, kul att heja på folk som det var ett tag sen man såg. Träffade bland annat på Cristoffer.


En lyckad och lagom kväll. Kunde åka hem med Frida och Mille och somnade typ 5.


10.30 ringde väckarn söndag morgon. Vi skulle ner till pappa för "Jag och Kristin  har något att berätta" näst intill bombsäker på att de skulle gifta sej. Nej men se där, de har visst köpt segelbåt. Apropå bara...hehe. Hoppas pappa kan segla lite som han påstår!


I torsdags natt ringde mobilen halv två..secret. Vem fan ringer nu tänkte jag och svarade inte. Jag sover ju!! Nej då ringer det på hemtelefonen istället. Mamma svarade där nere. Sen ringde det igen och efter ett tag startar bilen. Jag hoppade upp till fönstret och ser mamma köra iväg. Va fan?? Försöker ringa men hennes mobil var av. Jag blev jätteorolig och trodde att morfar åkt på sjukan eller nåt. Nej efter ett tag kommer hon hem igen. Och ur kliver också Joar haltandes. "Va fan håller ni på med!?" Ja då hade min 16-åriga bror lekt kurragömma med dunk och hoppat från ett tak. Foten var ett mindre problem. Han hade nämligen tagit emot sig med handen och hade nu jävligt ont. Dagen efter åkte de in på akuten men läkaren trodde det bara var en stukning. "Jag skulle ju fridunka.."  Jo visst.


Hemma igen

Åkte med pappa till jobbet i morse, hann vara där drygt en timme innan jag insåg att det inte kommer funka. Egentligen kände jag mej inte fräsch när jag klev upp heller men ville inte verka mesig och vara hemma bara för att man är lite förskyld. Jag åkte hem med pappa som ändå skulle till sitt andra jobb här i Söråker. Fikade lite och gick och la mej. Sov till halv ett när Egil och hans kompis dundrade in i huset och började spela gitarr, suck.

Nu har jag ätit lunch, resterna av thaimaten från igår.,

Fick precis för mej att jag skulle kolla bankkontot. Skumt va mkt pengar ja hade...kolla lite noggrannare så insåg jag att det förts över 8332:- igår till mej. Från VAD?? Sk stod det framför och sen hela mit personnummer. Smart Amanda, det är ju skatteåterbäringen insåg jag efter ett antal minuter av förvirring. Men så bra då att dom är på plats.

Egentligen hade jag tänkt läsa teori nu när ja ändå var hemma men vaknade med den där förbannade huvudvärken igen. Jag fattar INTE!!!! Den kan väl lämna mej ifred för nån gångs skull...

En dag av bussåkning..och lite till.

Klev upp tidigt i morse för att åka med bussen in till stan och vidare upp mot sjukhuset. Sedan tillbaka ner på stan. Lämnade igen ett par byxor som ja köpt för att servera i men som såg helt stört roligt ut när jag kom hem och provade. Så kan jag INTE gå omkring!! Hittade en kortärmad skjorta istället. Nu måste det snart vara nog på shopping. Köpte lunch i thaikisosken och satte mej vid ån och njöt ett tag. Eller njöt och njöt. Var inte på mitt bästa humör idag. Fortsatt förskyld med förhöjd puls så allt kändes bara jättejobbigt och jag blev trött av minsta lilla. Dessutom skulle jag ha min första dubbellektion, inne i stan :S kul då när man inte orka koncentrera sej riktigt.

Jag satte mej på bussen in till Timrå och tog en irpen. Den måste ha hjälp en aning för jag blev lite bättre tyckte jag. Körningen gick bra tycker jag. Har åkt runt runt på Sundsvalls enkelriktade gatorna. Men nåt körkort innan fjällen blir det inte. Skulle höra om halkbana idag, första lediga tid 29 Juli! Njae...jag får nog allt börja på körskolan inne i Järpen jag.

Åter i Timrå med körskolebilen var det dags för ännu en bussresa. Hem :D satt i min egen lilla värld och missade min egen busshållplats. Irriterande, förstår inte varför. Jag har typ gjort det 2-3 ggr tidigare också. Men en minipromenad är aldrig fel. Ringde Kricko och hörde vad hon hade för sej. Inte så mkt...hon skulle ner på affär'n och handla så hon kom och plockade upp mej. Sen åkte vi tillbaka till henne och satt och pratade "senaste nytt" tillsammans med Erika. Som det alltid bruka bli så blev jag kvar på middag. Grillat och gott!

Vid 20.30 kom pappa för vi hade bokat in en liten sväng med bilen sådär på kvällskvisten. In till Timrå och nu är jag hemma igen. Måste sova för jag ska upp och jobba i morgon. Hoppas man är lite piggare då bara.


Sov sött!

Förskyld

Blev till att stanna hemma idag, ont i halsen och upp mot öronen =/ började redan igår..

Segt att vara hemma, har legat ute och solat men man orkar inte så länge. Varmt.
Sitter just nu och lyssnar på Anna Stadling & Idde Schultz skiva "Hjärtat fullt"

Sommaräng

Jag ville tala om
för att du skulle veta
tala om för dig
Det finns om sommar en äng
där jag brukar leka
dit ska du följa mig
Där är det gröna grönt
och det sanna sant
dit ska du följa mig
och knyta vänskapsband
Där ska vi slänga våra skor
och gå så lätt på tå
och nå varann i skogens ljuva famn

Din blåa sommarklänning
som blåser vid min sida
den ska du ta av
Och vi ska dansa
under himmelen den vida
dig vill jag ha
dig vill jag ha
dig vill jag ha
Sen ska du ska ligga i min famn
tills dess du somnar
och jag ska be att solen ger oss evig sommar
då kan jag lova allt jag har
att jag har allt som jag vill ha
Allt varmt och smeka fjunet på din kind

 av: John Holm


RSS 2.0