Ortopedbesök

Hade tid hos ortopeden idag, brukar ju få ont i knäna om jag ska ut och jogga längre än en timme. När jag ringde och bokade tid blev jag allt fundersam, 1800 spänn! Tänk om jag gör det i onödan? I onödan var det knappast, min fot var tydligen väldigt instabil pga hög hålfot så därför "faller" foten som innåt vid varje steg och iom det blir det också en vridning i knät, som i sin tur leder till en vridning i höften. Så förhoppningsvis blir det bättre när ja väl får sulorna :)

Sitter och poppar musik och väntar på tvätten så jag kan packa klart någon gång! Mina grannar måste ju tro ja är knäpp som bara spelar Lady Gaga om och om igen alla dagar i veckan. Men måste ju lära mig låtarna till den 7/5..

...

Känner mig smått olustig till mods, hoppas det är borta i morgon!

Lägenheten är iaf städat, ska bara ta badrummet i morgon också. Fixarlistan minskar..

Solarium?

Fick B på kemitentan :)

I morse var jag och gymmade, i morgon får det nog bli cykel istället för löpning med mitt onda knä..

Annars känns det inte som det blir så många knop gjorda. Sjukt omotiverad att plugga när det enda som är är räkna. Men jag lyckades få till 3 av 6 inlämnningsuppg i mekaniken så det var ju rätt bra ändå.

Satt och kollade lite bilder från min och Fridas resa. Tänk om man kunde vara såhär brun igen!!



Man får väl göra vad man kan för googlesbrännan i vårsolen till fjälls. Känner att packningsproblemet kryper på...har som vanligt lyckats fylla hela soffan!

Helgen

I fredags tog jag och Lisa tåget till Uppsala för att hälsa på Lina. Storasyster Emilia var också hemma och fixade den hemmagjorde pizzan åt oss :) Supergott! Vi pratade om ditt och datt innan vi sedan tog tåget hem igen. Verkligen kul att ses, undrar varför man inte gör det oftare, 40 min med tåget är ju inte mkt!

  

Igår lyckades jag handla mera kläder. Jag förstår inte, nu har jag ju typ gått 3000:- back denna månad :S Linnéa var förbi på middag. Också längesedan vi sågs! Hon skulle iväg på fest men ja kunde ju inte följa med tanke på idag.

Idag har jag nämligen sprungit löptävling, premiärmilen, på Norra Djurgården. Det gick bra, egentligen lite över förväntan. 50.54 fick jag som tid enligt deras tidtagning men då kan man ju inte låta bli att tänka "om jag sprungit lite, lite snabbare...då hade ja kanske klarat 50 blankt". Men ja tror inte ja hade klarat det där lite, lite snabbare. Hade finfint ont i magen sista biten!

Nu måste jag nog ta tag i skolan är jag rädd för. Matte och mekanik och bara räkna räkna räkna....hur tråkigt kan det bli egentligen??


Har lite ont i foten.

Igår ramlade jag ned från mina skåp. Har ju tre meter i tak med hyllor ovanför köksdelen hela vägen upp till taket. Skulle lägga upp sysakerna på hyllan allra överst. Lat som jag är orkade ja inte ta fram stegen utan jag tog en stol, tog tag i ett hyllplan och ställde mig på diskbänken. Lagom till att jag står där och försöker knö in påsen med tyg glider hyllplanet liksom ur mitt grepp. Fick lite halvpanik men lyckades hoppa ned från diskbänken. Jag gjorde egentligen inte illa mig men landade så där hårt på hälen som gör så ont!

Har precis skrivit ned alla mina jonpar till labbarna i kemisk jämvikt. Jonparen skall separeras, med hjälp av våra kunskaper (som man undrar vart de finns??) och dataprogrammet Medusa. Vi har suttit och gjort övningar på det och blev klara idag. Men vi fattar inte så mycket om jag ska vara ärlig. Man kan göra alla möjliga konstiga diagram som man då ska tolka..

Kemitentan går tydligen att hämta nu, expeditionen är stängd i morgon så det får bli på måndag. Hörde var vår lärare Gabor hade sagt idag när en av assistenterna hade frågat hur det gått:
"ibland kan ju även en blind höna få upp ett frö.."
Meeen, så var ju tydligen inte fallet i år. Det blir intressant, tur man hade KSarna så man klarade sig!

Matten har jag dock fått i min hand idag, ett ynka litet poäng från A.

Kusinbarn!

Igår var jag hemma hos David och Sofia och deras lille Milo. Han var så såå söt! Jag vill också ha en bebis! (På lån iaf)



Nu är jag nyligen hemkommen från ritpub inför Squalp. Squalp innebär att man ska först lägga fram ett förslag för en "vattenfarkost" som i år skall sjösättas den 8:e maj. Träffade på Edvin för några dagar sedan som tillsammans med några polare skulle försöka få fram ett bidrag, så jag och Karin har halvt hoppat på. Om kvällens förslag kommer leda till något känns sådär troligt...men det är ju en vecka kvar innan man ska lämna in så vi får väl se vad som händer.


2010-03-22

Jag tror jag är lite småkär i min läkare, han verkar ju så himla snäll och omtänksam!

Jag var iaf inte glutenintolerant och inte laktos heller (som ja testat här hemma). Har fått en bunt papper jag ska läsa igenom och fundera över så skulle jag ringa tillbaka sen. Sen skulle han skicka mig till en dietist som kanske kunde komma med lite tips.

På onsdag ska jag hälsa på David och Sofia och deras lille Milo! Längtar!! Bara jag inte får ont i halsen nu :S Då kan man ju inte fara dit. Och sen hade ja ju tänkt springa löptävling på söndag också..
Känns som att veckan kan gå rätt snabbt, har ju först onsdag att se fram emot och sen ska jag och Lisa åka till Uppsala och Lina på fredag och mysa :)

En enda dag utan måsten..

I morgon börjar de nya kurserna så det är idag man ska njuta av chansen att inte ha ett enda måste!

Igår var det som sagt tentapub. Vi provade kåren istället för vår egna sektion. Efter vad man hört måste man vara där när de öppnar, och det stämmer! Klockan åtta var det redan en finfin kö. Vi kom väl in efter en 20 min men träffade på några klasskompisar som väntat över en timme. Jag fattar inte varför jag alltid tar högklackat, det suger!! Får så jävla ont i fötterna.. Men förutom det så var det kul :) Vi dansade mest, det var länge sen man gjorde. Blev absolut ingen sen kväll och minsta alkoholkonsumtionen hittills vid utgång skulle jag tro. 3 öl sammanlagt, hehe. Men billigt blir det ju.

  

Sov till tio i morse, lite förvånad faktiskt men det var skönt. Sen har jag varit hem till farfar. Han verkar mest bli sämre och sämre och det är nog inte så länge kvar där...det är tråkigt.

Ikväll ska jag ta mig en tur hem till Lisa och hennes nya krypin vid Telefonplan.


Kemisk Jämvikt

Kollade precis svaren, hehe, jag har gjort en superslarvmiss på en uppgift =/ Det va ju lite surt! Och sen var väl resten sådär, men får väl se vad man lyckas skrapa ihop till när bonusen från KSarna är inräknade..

Nu blir det snart en liten löptur och sedan party (i den mån vi orkar då förstås).

Fredag, vad är det?

Jag har tenta i morgon, klockan ringer 06.00. Nu ska jag kolla på Så ska det låta men sedan blir det sängen.

Man kan ju fråga sig hur tusan vi ska orka med tentapub i morgon?! Slutar väl med att man går hem och däckar halv elva eller nåt...

Felberäkning..

Nu har jag fan mer mat än ja kommer hinna äta upp innan den blir dålig är jag rädd för. Bara för att det är så tråkigt att äta samma flera dagar i rad så handlade ja lite väl mkt nytt. Lagade gulaschgryta ikväll men det blev ju helt stört mkt! Och frysen är redan full :S Så ni behöver inte vara rädda för att jag ska svälta ihjäl här nere iaf!

Kan inte längta nog till lördag em. Så himla, himla less på att tentaplugga nu!!

Kusinbarn! :D

Faster Inger ringde nyss och berättade att David och Sofia äntligen fått en liten pojke. GRATTIS! Jag får sätta fart med sömnaden och mera presenter.

Idag stod det Tentamen Linjär Algebra på schemat. Den var klurig, inte som extentorna i utseende tycker jag. Från början fick ja lite halvpanik och kunde inte komma på hur ja skulle lösa nånting. Men jag lugnade ner mig och löste i princip allting. Har precis kollat lösningsförslagen och B har jag ju, 3 "skrappoäng" till skulle ge mig ett A. Man kan ju alltid hoppas!

Jag och Anna var och kollade på slottssprinten på eftermiddagen.

 


Nu är väl bara frågan om man ska kolla på kemin nåt idag eller vänta och ta tag i det i morgon?


Sova

Skönt att gå och lägga sig kvart över nio och kliva upp halv åtta! Det behövdes :)

Dock är nacken fortfarande ond och mera plugg lär ju inte göra det bättre..synd man inte kan skriva mer vänster också så huvet fick bytta vridning lite!

KaosKaos

Vilket strul! Igår kväll hade jag bestämt mig för att inte gå till skolan och skriva tenta idag. Något paff jag blev när man fick höra om hotet att någon skulle skjuta ihjäl så många som möjligt innan polisen hann dit. På kvällen kom det meddelande från KTH att polisen skulle vara närvarande på området men att man kunde välja att avstå från att skriva och istället få möjlighet att göra det vid senare tillfälle.

Jag satt här hemma som ett vrak som inte kunde bestämma mig. Men varken mamma eller pappa ville ja skulle gå så tillslut hade jag som sagt bestämt mig för att avstå. Men så jävla jobbigt när man pluggat och pluggat och äntligen ska få skiten gjord, så kan man inte gå för nån idiot som hotar skjuta alla han ser.

Ställde klockan på vanlig tid, sov som en kratta och 06.15 kom det nytt meddelande om att hotet var avvärjt. Så då var det ju fritt fram då. Tentan var sedan 21 sidor tjock och efter 1 timmes skrivande hade jag kramp och hälften kvar. Men det gick helt okej, knappast ett A men B skulle kanske kunna gå...

Väl hemma har jag tagit mig ut i luften och solen och sprungit, hjärnan var som ett enda mos. Nu lunch och sedan är det väl bara att ta tag i nästkommande mattetenta på ons!

Tenta!

Det var ju för trevligt att man kan gå och skriva sin tenta idag utan att bli ihjälskjuten!

Exempelsamlingen i kemisk jämvikt, uppg. # 71

"En galen terrorist, som också är en skicklig forskare, håller på att framställa en katalysator, som effektivt skall kunna katalysera oxidationen av luftens kvävgas till nitratjoner, samtidigt som luftens syrgas reduceras till vatten. Om detta lyckas, kommer atmosfärens syrgas att försvinna och världshaven förvandlas till salpetersyralösningar. Livet kommer då helt försvinna från vår planet. Innan nidingen sätter sin lömska plan i verket, gör han följande test. Han löser upp sin katalysator i en bägare med vatten. Därefter bubblar han igenom luft tills han anser sig ha nått jämvikt och mäter pH i bägaren. Vad ska pH bli om han lyckas? Antag att lufttrycket är 1 bar och luften innehåller 20% syrgas och 80% kvävgas."

Ja, de är ju uppfinningsrika med exemplen våra lärare iaf!


Friday

..men knappast free-day! Men kan inte påstå att jag känner mig så stressad inför kommande vecka, "råkar" ju ta en sådär 4-5 timmars pluggpauser titt som tätt...kanske inte så smart.

I tisdags hade läkarn pratat in på telefonsvar. Han hade fått svar på allt förutom gluten och det såg så fint ut. Så får vänta till nästa måndag för svar på det. Då ska ja ju även ha gjort laktosprov här hemma. Vi får se. Annars kanske det är det som han pratade om som hette Colon irritable.

I morgon funderar ja på att jogga runt söder, har ju fortfarande inte provat det :) Sen ska jag, Anna och Karin diskutera cellbiologin och immunologin, äta middag och kolla på schlager!

 


Hypokondrikern

Nu har hypokondrikern varit i farten igen, har hunnit vara mkt till farbror doktorn under det nya året. Nej men nu är det inget hypokondri som förre gången iaf. Det är den där satans magen som inte kan bete sig normalt vad man än äter! Ska inte säga mer om det. Jag fick iaf träffa en bra läkare tyckte jag. Efter att ha klämt lite på buken blev jag nedskickad till labbet för blodprov. Det gick ju som det brukar när jag ska bli stucken, mindre bra...

Inga supersvimattacker men hon fick såklart inget blod från min vänsterarm, så efter lite grävande med nålen gav hon upp. Stackars dam tyckte så synd om mig, hehe. Men högern gick ju som tur var mkt bättre! Så får väl se vad som sägs när jag ska på återkallning.

Lyxade även till det med tacos till middag, på en tisdag!

Slava..

Hoppas inte jag ska få en sån där elakartad sovperiod igen. Gick och la mig kvart i tio igår men somnade inte förrän 3 timmar senare..Hm

Sen upp tidigt för att hinna springa lite intervaller innan matten kl 10. Det gick bra förutom att jag efter första kände mig som jag skulle svimma. Det var kanske lite tidigt på morgonen.

Nu har vi bara en lektion till denna vecka, på ons 10-12. Resten av tiden ska vi försöka disponera så bra som möjligt inför nästa veckas tentaperiod :S Vad gör man för att hålla koncentrationen uppe egentligen när det känns som man sitter fastspänd vid bordet men alla böcker??


Vasaloppet!

Hade ställt klockan på 07.20 för att inte missa nåt meen jag vaknade ju av mig själv redan 06.53
Blev ju tyvärr ingen större dag för Jenny, Jerry eller Oskar. Men min gamla platschef Lennart imponerade ju iaf och klarade sig under sex timmar (han är typ 63 kanske man ska tillägga).

Fick ju för mig att sen gå till Ringen för att eventuellt byta ett av gårdagens inköp. Hade kommit på att jag nog ville ha min tröja i "vit leopard" istället för gul... Sen lyckades jag ju även hitta en vårjacka så jag slog till, är väl lika bra antar jag så att man är förberedd när det blir varmt.

Sen har det varit sådär lagom tråkigt med plugg här hemma.

Plugg?

Kom igenom halva kap 8 i immunologin, sen gick jag ner och shoppade istället :S Nu får jag väl sitta ikväll istället antar jag..

   


Konsertbilj och öldrick

Igår satt jag framför datorn på hugget klockan nio, det var biljettsläpp för Lady Gaga's konsert i globen 7:e maj. Jag och Anna tänkte vi skulle försöka gå. Fick stå i kö för att komma in på sidan men tillslut blev det min tur att boka. Sitter väl rätt långt från scenen men det är väl inte hela världen. Hade man varit tät hade man ju kunnat köpa VIP för knappa 3000...eller så inte!

Sista frl i immunologin igår, gud så skönt! Nu är det bara att läsa in allt så det sitter till nästa måndag.

På kvällen ar jag ut och drack lite öl. Blev lite som en Söråker-Timrå återträff. Edvin, Lisa, Sofie Edström och Nima. Karin och en kompis till henne dök också upp lite senare. Det var trevligt! Som vanligt blir det rätt tidigt, vi åkte hem vid tolv. Då pallar vi inte mer, haha, nej men va tidigt man blir trött nu för tiden!

  

Nu ska jag ta mig en långprommis runt Årstaviken.


03-03-10

Hade lite sovmorgon i morse, det va skönt. Kände mig utvilad. Men vaknade inatt runt 3-4 av en salig drömblandning, tror det va kemi, matte och skidor på samma gång. Snurrigt!

Fick sen en mycket positiv överraskning när jag hämtade ut kemi-KSn. Hade fått 9/10, jag som trodde jag gjort helt fel på första uppg. och bara få 5 poäng max :D

Idag har jag tränat lite igen, ut och joggat! Inge värre krämpor från Vasan förutom min blåsa på lillafingret då. Men det ser ju nästan fint ut det med. Fast jag har ju så svårt att inte pilla på skorpan!


Dipping

Att det alltid blir sånna här mentala dippar när man vart iväg och haft skoj och inte tänkt på skolan. Så kommer man tillbaka till vardagen och vill bara spy! Jag tar tillbaka det där ja skrev igår om att det är skönt att vara hemma igen, hell no.

Idag höll ja på att få nåt fel när jag suttit och räknat samma uppg i matten om och om igen utan att få det att stämma. Efter hundrasjuttioelva ggr fick jag ju till det åtminstone. Hetskäkade typ 2-3 dl russin bara för att ja blev så frustrerad, hehe. Dom som ja skulle ha till min gröt...

9 mil och ex antal muggar sportdryck senare!

Ja igår ringde klockan den fina tiden 04.00. Bara att he sig upp, äta frukost och gå till bussen som skulle ta oss till starten vid Sälen för Öppet spår. Det var stört med bilkö så vi kom inte iväg förrän 08.23 enligt pappa. Självklart hade jag ju engagerat hela släkten att följa mej på internet under tiden.

Som Klimpen sagt innan: "Ja nu få du se hur brant första backen är" Det var bara till att saxa hela vägen upp, några spår fanns det ändå inte. Men jag tänkte mest på Jerry som stakat upp för hela skiten på ovallade skidor! Det snöade dagarna innan och hela natten så spåren under loppet var inte nåt att hänga i granen just, men absolut ingen katastrof heller. När jag hade åkt cirka 3 mil kändes det mindre roligt, och backarna sedan upp mot Evertsberg var plåga!! Men sen fick man ju fler bullar och blåbärssoppa (tror det var min första mugg som smakade gudomligt gott!), ett toalettbesök och en massa utför så då piggade jag på mig lite.

Intressant att man kan tänka "nu är det bara 3 mil kvar!". Kändes ju som man i princip var framme. Men då fick man tänka om så man inte ökade farten alltför tidigt. Mitt mål var att komma under 9 timmar, annars hade jag blivit skitsur. Egentligen hade jag velat under 8 också men med dagens före kändes det inte så aktuellt. 8.26.02 blev tiden. Riktigt nöjd är jag att jag hade högsta hastighet från Eldris och in i mål. Det kanske var kaffet som gorde det...Men när skylten visade 3 km kvar då började det bli riktigt segt och kilometrana kändes dubbelt så långa, 1 km-skylten tycktes aldrig vilja komma!

Väl i mål funderade jag på vilken sekund jag skulle få kramp i låren, hade sjukt ont i dom! Och bak i ryggen, som vid revbenen, värkte det fint om jag skulle ta djupa andetag. Men annars har jag klarat mig fint. En enda blåsa (dock gigantisk) på händerna och den satt på lillfingret konstigt nog. Fast knäna har jag också ont i, hua!

Nej så nu är det väl bara att se vilket startled detta genererar i till riktiga Vasan nästa år :)


En väldigt trevlig helg iaf! Och bodde toppenbra hos mina släktingar alldeles i centrum. På lördagen var vi och kollade på Tjejvasan och hejade på Jenny och Tessan.

    

Nu är det rätt skönt att vara hemma måste ja säga!

 


RSS 2.0