Ottfjällstest!

Det finns ju trevligare saker att roa sig med kan man säga, istället för att springa typ 7 km uppför på bästa möjliga tid...

Eftersom jag ska på yran på lördag så kände jag att förkylningsrisken är relativt stor inför nästa vecka. Därför blev jag som illa tvungen att göra testet denna vecka då. Vilade igår och känner mig nu som en halvt död varelse. Drömgränsen var en liten bit bort, pallade inte under timmen utan det blev 01.02.43. Lite småsurt. Tessan tycker jag ska köra igen nästa vecka, får se. Skulle gärna slippa som det känns nu iaf...

Men nu blir det jobba. Sen är jag ledig fre-sön. Gött :D


Klena pojkar - för tunga vikter..

Tycker det är riktigt kul att smygkolla på killar på gymmet som tar för tunga vikter och gör tekniskt helt fel. Skrattar gott innombords varje gång! Idag var det ett sådant exempel nere i vårt lilla ryssgym här, en tanig liten friidrottare :)


Träning.

Ja jag försöker kaika på här med löpning å styrketräning. Igår hade ja tänkt jogga till västertoppen på Ottfjället. Tog det superlugnt uppför Lappvägen (kan inte ta det så mkt fortare innan mina ben dör och min puls går i taket), gick/joggade delen på leden. Sen blev ja så nyfiken på vilken tiden skulle bli till östertoppen när ja inte gjort det hela som ett test. Så jag valde bort västra och gick så snabbt jag kunde sista delen upp. Fy fan va jobbigt det är den lilla biten... Fick en tid på 1.11.20. Så att slå förre tiden på 1.08 torde ju inte vara några problem. Jag har dock mycket svårt att tro att jag skulle klara det på under timmen som ja önskar. Behöver inte öka tempot speciellt mkt på lappvägen och andra delen för att jag ska bli sjukt trött. Så jag får väl se hur det går...

Idag är jag ledig :D Har joggat lite lugnt på förmiddagen. Ätit alldeles för mkt till lunch. Trodde ja löst min matteuppgift och skulle bara läsa igenom den innan ja skickade in den. Det va ju tur! Tre av fyra svar stämde, medan ett inte passade in i ekvationen. Har skrivit å frågat på forumet så ja hoppas ja får ett vettigt svar och kan skicka in den snart! Annars tänkte ja gymma lite i eftermiddag och antagligen gå å basta också. Skulle vara skönt!

Tråkväder

Vilket övertrevligt väder det är för jämnan här! Regn, Regn och åter Regn! Kul att man ska ut och träna senare..

Helgens jobb är äntligen slut och inga fler Gröna Draken-gäster som krånglar. Dessvärre är den knepiga tanten och hennes mähä till son kvar ända till den 30:de. Jag är trött på alla knäppa gäster, den ena värre än den andra!

...

För fan brorsan! Vill inte gärna läsa om bilkrascher på Aftonbladet, blir ju skitledsen även om det gick bra!

Ni hade sjuk tur! Gör aldrig om det!!!

Aaahhh!

Vilken jobbig dag!

Började med att Robban ville ja skulle börja klockan 14 istället för härliga 17.30. Jaja man får väl göra som man blir tillsagd. Sprang intervaller uppför Lappvägen på förmiddagen och det gick helt okej.

Lagom till att jag skulle gå och jobba hann jag bli förbannat irriterad (anledning enges ej men vissa kanske vet..). Kände mej på topp verkligen! Ännu bättre blir det ju när jag inser att det satans ragget från Lunndörren sitter inne i sällskapsrummet. Alltså inte mitt ragg utan han som försökte ragga på mig. Orkade verkligen inte med om han skulle komma och surra med mej. Tassade runt på tå inne i restaurangen och försökte gömma mig. Hade tur och han verkade inte inse att jag var där...

Sen blev det smärre kaos när middagen skulle börja. "Gröna Draken" nån chi gong grupp skulle äta 17.30. De har beställt vegetarisk buffé men vissa hade bytt till den vanliga buffén. Lasse hade lite missat att tiden var en halvtimme i tidigare idag och det blev aningens stressigt! Sen fatta ju inte chi-gongarna att de skulle ta bara av veggiematen utan plockade av allt. Känns som man var på varenda stackars sate för att förklara vad som gällde. Suck va trött och less jag blev!!


Nu sitter jag i soffan och pustar ut. Börjar 06.00 i morgon och jobbar dubbla pass....yey va kul allting är!


Ledig!

Idag har jag varit helledig, skönt skönt. Kände mig trött i morse. Joggade/gick upp på Ottfjället tills att jag kom dit leden delar sig mellan östra/västra toppen. Kändes supersegt hela tiden. Dessutom sträckte jag nog hälsenan när jag var ute och sprang igår för den var inte just tip top idag! Jag måste ju springa Ottfjällstestet innan jag åker härifrån, bara två veckor kvar och gruvar mig som fan. Det är ju så j-vla jobbigt!

Efter lunch kände jag mig halvdöd och ville bara sova i ett år typ.. Men pallrade mig tillslut till gymmet iaf.

19.30 ska vi gå till Naturum och lyssna på "Björn och bär" med Bosse Kristiansson. Hoppas man får fika :D

Superstäd!

Efter pådrag av Jonte har vi haft ännu enstädkväll. Rent och fint och nu luktar det ju nästan normalt i köket! Kuddöverdgaren till sofforna ligger tom i tvättmaskinen :D

Hade tänkt springa till Vålåfallet i eftermiddags. Kanske en skum idé med tanke på att man måste över ett vad och att det ösregnat de senaste två dagarna. Men man kan ju prova. För att komma dit tar man först blanktjärnsrundan och viker sedan av efter ett tag. Leden hade förvandlats till bäck för allt vatten. Men det hade som uppkommit små stigar vid sidan av istället. Dock kunde man inte undgå att bli totalt genomsur. Kom till korsningen och efter bara en liten bit kom jag fram till vadet....

Jadu det var nog inte nån väldans bra idé inte. Provade att ställa ned foten precis intill kanten och redan då nådde det till knäna. Var rätt strömt dessutom så jag kände att jag skippade det hela. Sprang tillbaka och tog resten av Blanktjärnsrundan istället. Får väl prova igen nån dag framöver.


Cake :D

Nu har det regnat i två dygn. Var ut  och tränade i morse på elljusspåret, omkring 1/7 sprang jag nog i vatten, hehe. Sjukt mycket vatten i bäckarna! Tydligen kan man inte ta sig till stugorna för bäcken rdirekt efter ledcentralen har svämmat över.

Nu har vi precis tryckt tårta i överflöd, Åsa fyllde 60 i söndags. Grattis :D

På lunchrasterna har vi roat oss med att försöka lösa DN:s korsord. Har gått framåt i maklig takt, sisådär ett ord i timmen... Idag frågade vi proffsen, Åsa och Örjan löste hälften på ynka minutrarna. Man kan inte vara bra på allt...

Regn..

Man sover gott när det smattrar mot rutan! Hade sovmorgon i morse och ska inte lyfta ett finger innan jag börjar jobba klockan fyra. Har en finfin träningsvärk i magen efter superövningen igår. Skönt :)

Fjällstugetur och fula gubbar

De finns överallt! Äldre män som raggar på småflickor. Bara för att man är i en ödslig jävla stuga mitt ute på fjället ska man minsann inte tro man kommer undan!

Joggade upp till Lunndörren igår förmiddags. Tog två timmar och kändes helt okej i ben och knän. Lagom väder, inte för kallt å inte för varmt och solen sken ibland.

 

Var en medelålders man uppe i stugan när jag kom dit, och man pratar med folk och är trevlig? Det gjorde jag iaf... Efter ett tag gick han iväg och jag tänkte ta mig en tur upp på Saanta. Visade sig att han också var påväg dit och vi kom upp i princip samtidigt. Vi fortsatte prata och slog följe ned. Var väl inget konstigt med det förrän han började plocka blommor åt mig... Då blev det aningens obekvämt, hehe. Väl framme vid stugan igen tyckte han

det var ju Tur för mig att jag fick Så Trevligt sällskap

eller hur?! Jag försökte gömma mig i min bok, ville ju ändå inte vara otrevlig eller så. Han hade ju som inte gjort nåt egentligen. Sen var det bastu, jag var livrädd att han skulle komma och göra mig sällskap men som tur var fanns det ju anslagna tider för damer/herrar/mix. Höll mig väl inom tidsramen så jag inte skulle råka var kvar på nån mixad tid :S Sen stordängde jag honom i poker på kvällen, rätt åt honom!

Utsikten från Saanta var fin! Man såg rätt bra in i Lunndörrspasset och hela vägen till Sylarna.

  

Klev upp halv åtta, kokade gröt och städade ur rummet. Var iväg vid nio och tog leden mot Vallbo via pyramiderna. Är en fin vits med att ha med sig karta även om man kollat innan vart man ska springa. Kände mig smått förvirrad ibland men var på rätt väg ändå. Idag kändes benen småsega och knäna lite onda. Sprang förbi pyramiderna, till Grönvallen och sedan tillbaka till Vålis. Ca 18 km och 2,5 timmar senare var jag hemma och kunde äta lunch.

    

Nu degar jag välförtjänt i soffan!

Lunndörren

Joggar till Lunndörren och sover där inatt, själv...hehe. Blir fint det! Igår kväll låg jag och funderade på vad jag skulle göra om jag möter en björn. Kom inte fram till nåt bra så får hoppas jag inte stöter på någon helt enkelt. Men beräknar vara tillbaka i morgon iaf så ni alla vet...


Ny vecka

Frukostjobb idag mellan 6.30-14.30. Inte mycket folk så det är lite segt ibland.

Förkylningen håller på att släppa. Tog en promenad upp på Kläppen innan middagen. Man kan aldrig se sig mätt på utsikten från Lappvägen.

   

Är ledig fredag-söndag denna vecka. Tro vad jag ska hitta på då? Hade varit kul att dra till Sylarna och hälsa på Lisa, men det känns lite småjobbigt att åka iväg själv och Tina som gärna vill dit är tvungen att vara kvar är i helgen. Funderar lite på om jag ska jogga till Lunndörren och sova där en natt. Själv i så fall...kan bli jätteskönt med en egen liten "mental semester" eller bara väldigt tråkigt. Får fortsätta fundera och kolla in hur vädret verkar ska bli.

Gonatt!

Folkstudering

Allra först vill jag bara tacka Barbor Jonsson för hennes kommentar ;P Men jag kan med största sannolikhet säga att fallet av illamående inte behöver genomgå nåt graviditetstest. Men jag ska komma ihåg det till en annan gång...


Snart ska jag, Pernilla och Tina åka till Åre för att kolla på folk, ljuga lite och dricka drinkar? Ja nånting sånt iaf, komma härifrån lite.

Har blivit förkyld =/ surt som fan! Så idag har varit en tycka-synd-om-mig-själv-dag.

Träningsvärk och huvudvärk..

Benen börjar ge med sig lite, lite vad gäller träningsvärken. Men en massage hade suttit fint!

Både idag och igår har jag jobbat frukost. Helt okej men skulle nog behöva sova ikapp lite dock. Har haft ont i huvudet två dagar i rad nu, kommer småsmygande sådär framåt lunch. Igår trodde jag det skulle gå över med en joggingtur, icke. Kom hem och mådde illa istället. Illa nog att stoppa fingrarna i halsen, uscha. Tog en ipren och sen blev det bra. Nästan samma visa idag. Har varit i gymmet och visste egentligen redan innan att det inte skulle bli nån hit. Men inget illamående iaf.

Nu ska jag iväg och äta middag på huvudbyggnaden. Så synd att det ska regna idag då vi ska på "prova på" paddling i Ottsjön. Annika och Torkel Ideström startar ett fjällkajakcenter där. Har laddat med gummistövlar och regnställ!

Btw! Har idag fått besked om att jag är antagen till utbildningen. Upprop måndag 17 augusti klockan 10.00.

Löptävling

Dagen började 03.50 då klockan ringde, fy fan! Hade då sovit knappa 3 timmar så pigg fanns inte med på listan direkt. Jag och Lisa var tvugna att vara i Undersåker senast fem för att äte frulle, sedan skulle vi skjutsa folk till starten av St Olavs i Östersund och droppa fler på deras växlar. 8 grader varmt (kallt?) och regn typ. Fast det är ju ganska skönt att springa i iofs.

Vi lämnade av alla sedan skjutsade Lisa mig till min växel. Blandade lite koffeindrinkar innan hon åkte tillbaka till sin för att värma upp. Jag fick en bra stund att vänta men en snäll kvinna berättade att jag kunde gå in i den gamla skolan och värma mig :D Fick förvarning att Lisa var på ingång så bara att dra av sig överdragskläderna och ställa sig i fållan.

Valne-Glösa 6,6 km. Det var mest platt och utför, skönt för mig för der var ändå sjukt jobbigt. Snittade 193 i puls och sprang i på runt 34 minuter och 15 sekunder. Skulle kanske ha tagit det lite lugnare i början för redan efter 2 km ville man ju sluta, bara att pinna på. Men riktigt kul!! Tack för att jag fick vara med :D Efteråt väldigt skönt när man gjort sitt och åkte runt i bilen och hejade på resten av laget.

Hoppade av vid Undersåkers kyrka, hämtade Jennys bil och hämtade sedan Jenny i Undersåker innan vi for tillbaka till Vålis. Där blev det varm choklad, rostade mackor och bastu. Inte helt fel!

Tävlingen fortsätter till på lördag så man får hoppas det går bra för dem resten av dagarna också!

Sovmorgon :D

Tog mig en välbehövlig sovmorgon i morse. Vaknade först vid åtta och då ösregnade det ute. Väldigt skönt att vända på sig och somna om igen! Vaknade nästa gång vid 10.20. Lite smått förvånad av att klockan runnit iväg så mycket.

Igår ringde Lisa. Undrade hur jag jobbade på onsdag, fanns nämnligen en sträcka över att springa på St Olalvsloppet hon tyckte jag kunde ta. Självklart är jag ju ledig i morgon så det gick ju som inte att slingra sig. Nej men det ska bli kul att få vara med. Springer för STF Jämtlandsfjällen. Ska springa mellan Valdne (?) - Glösa. 6,6 km och mest platt och utför som jag förstod det. Bara att lägga långa benet före, dock är ju inte mina ben de snabbaste kanske, haha!

Monsunregn och åska

Sitter inne och myser framför tv:n medan regnet riktigt öser ned utanför, åskar har det också gjort.

Lite lagom trött efter att ha sovit typ 5,5 timmar inatt. Jobbade kväll igår och sedan upp till frukosten klockan 6. Gick bra fram till 10 typ då kom jag in i "allt är kul stadiet".. Fötterna har känts som uppsvullna ballonger hela helgen och ont, ont, ont har jag haft.

Kopplar av med en mjölkdrink och skulle tro att det blir en relativt tidig kväll ikväll.


Blanktjärnsrundan

Provade springa Blanktjärn idag. Gick sådär, bena va lite sega sedan igår och knäna mina ville inte riktigt vara med hela vägen. Framtor slutet gjorde det ont igen så jag får nog hoppa dessa längre rundor tyvärr.. Men det var grymt fin utsikt som vanligt!

  

Har sovit en timme nu och skallen känns som mos. I morgon måste ja unna mig en sovmorgon.. Robban ringde precis, ska visst börja tidigare så vi hinner skura golven. Åh va kul! Orienteringstävling här uppe i helgen så det är väl fullbelagt.

Middagscykeltur

Hade precis tränat klart när Tina ringde, hon undrade om vi inte skulle cykla till Östra och äta middag. Klart vi skulle göra det. Lånade varsin cykel, snea styren och opumpade däck, haha. Men vi kom fram! Superskönt att komma bort från stationen ett tag och göra nåt annat än att sitta i soffan upp och ner på kvällen.. Käkade lövbiff och drack rödvin i solskenet. Marie lagade maten till oss. Tillslut blev svädan för mycket att mäkta med så vi betalade och cyklade hem. Nu har Tina bjudit på öl :D


Storstädning

Aldrig har väl Olandergården varit så rent! Vi har storstädat dagen till ära, något som aldrig inträffat de senaste två åren typ.. Men nu luktar allt av sanitärrent, Lövely!


RSS 2.0