Skidåkning

Kan vara bud på att detta är min tidigaste skidpremiär någonsin. Jag och Lars åkte i morse till Bydalen där vi hört att det skulle finnas spår. Till klassiska spår räckte snön tyvärr inte till så jag har ofrivilligt fått öva på positionen på skidorna denna gång. Efter 2 timmar kände jag mig ganska mör och nöjd!
 
 
Att vara ute och motionera tär på krafterna så det råkade sedan bli en "liten" tupplur på cirka 1,5h...
 
 
 
 

KA-CHING!

Snart 24 000:- rikare, TACK för det Stiftelsen Ingenjör Ernst Johnsons fond. Och kanske lite cred till mig själv också som tydligen är "studiebegåvad" nog för att få en del av kakan :)
 
En trevlig överraskning såhär på en måndag då en ny period i skolan drar igång!
 
Ny kurs för perioden är Molecular Enzymologi. Det blir nog intressant och troligen en rätt svår hemtenta. Har ju aldrig haft hemtenta förut så det blir något nytt...
 
Tar lite semester från storstaden och beger mig till Östersund i morgon kväll. Passar bra när vi är lediga på onsdag och jag bara missar en lektion i princip de två andra dagarna. Får väl fira min nya inkomst på nåt trevligt sätt!
 
 

Teriyaki-lax

Man får försöka lyxa till tentaslitet så gott man kan; jag försökte med teriyaki-lax...


Tentavecka

Har idag skrivit den första av två tentor denna vecka. Industriell ekonomi var dagens ämne. Det gick bra, några små 2-poängsfrågor jag inte hade koll på. Vad är WACC??
 
Efter en sväng till gymmet var den sen dags att börja på tenta #2. Den värre! Har nu kollat på glycolysen, metabolism av diverse socker, Kreb's cycle, oxidativ fosforylering och fermentation för hundrafemtioelfte gången! Måtte något fastna. I morgon lipidmetabolism...
 
Har testat något nytt de här dagarna innan, tentapluggat hos Lars i Östersund. Det gick faktiskt över förväntan :) Trodde jag skulle bli jätteless och inte få så mycket gjort men så vart det inte, fick rätt mycket gjort istället. Dessutom vart jag ju blivit servad med matlagning och kardemummaskorpor så bättre kunde man inte ha det! :D
 
Men det va ju inte superupplyftande att sätta sig på flyget hit ner igår. Hade hellre stannat kvar där uppe!
 
Detta var vad som mötte oss tisdag morgon, första (?) snön.

Poledance

Det skall öppna ett ställe med poledance 2 portar längre bort från min så jag har gjort slag i saken och anmält mig till en nybörjarkurs. Börjar måndag den 22:e oktober. Jag och Anna var på ett annat ställe i fredags på "prova-på", det va kul men inte någon självklarhet. Hoppas det blir lika kul med en hel kurs! :)
 
Fredagen bjöd även på intermediate exam #2 i Cellfabriken. Den gick okej, det hade kunnat varit mkt värre. Tyvärr gör man ju alltid nåt litet misstag som att hoppa över ett helt steg i en pathway eller döpa diverse enzym lite fel.
 
Mamma har vrit här i helgen också. Hon skulle på Carinas födelsedagsfest i fredags. Och tur hade jag som också blev medbjuden, slapp man laga middag den kvällen :) Att maten dessutom var supergod gjorde ju inte saken sämre...
 
Igår var jag på en skön powerwalk runt Årstaviken i finvädret. Man kan ju behöva lite solljus och luft nu innan tentaplugget verkligen drar igång!
 
 
På kvällen var vi på bio; Palme. Den var rätt bra med tanke på att det var en dokumentär. Dock kan jag tänka mig att en något äldre generation tycker den är lite bättre. Jag var ju inte ens påtänkt när han sköts.
 
Idag har vi varit på stan utan större lycka. Leggings, örhängen och concealer var mina enda fynd. Den där kappan verkar bli svår. Men jag köpte ju mig en liten dunjacka i fredags så jag kanske ska nöja mig??
 
Sitter nu här med mina igen mycket misslyckade falafel...Lisa hur fasen gör man?!
 

Eh?!

Intermediate exam #2 coming up on Friday!
 
Om ni bara visste hur mycket det är! Att säga hela biokemi-tentan i en KS är en underdrift...
 
    
 
...synthesis of membrane lipids
 
Ja det är väl bara att fortsätta i morgon då, kanske ska kolla på degraderingen av sukros då, eller syntes av stärkelse, eller glukoneogenesen, eller beta-oxidation? Eller kanske allt på en och samma gång. Vi ska ju trots allt kunna hur allt är "interconnected", speciellt via "key metabolites" som pyruvat, acetyl-CoA, oxaloacetat...
 
 
 
 

RSS 2.0