LOV!

I fredags 11.10 lämnade jag in tentan i molekylär struktur och tog lov! Den tentan kändes som den gick hundra ggr bättre än termon :) Vi firade med fläskfilé, potatisgratäng och ben & jerry's glass hemma hos Anna till middag. Tyvärr vart jag tvungen att åka hem rätt tidigt då huvudet kändes som det skulle sprängas.

På lördagen blev det en till runda på stan i försök att hitta några julklappar, gick väl sisådär. Lunchade med Lisa på götgatan. På kvällen var det tentapub. Vi var bjudna hem till en kille i klassen på förfest, det var kul! Som vanligt tycker jag att det blir lite halvsegt ett tag efter man väl kommit in på kåren. Karin kände samma som jag så vi åkte hem redan halv tolv.

Så igår då hade jag en tågbiljett till Söderhamn 17:28. Hade avböjt erbjudande om att åka bil med Högbergs eftersom de skulle fara redan runt 12-13 tiden. Men när jag drog upp rullgardinen på morgonen och det toksnöade + efter att ha läst på aftonbladets hemsida där de varnade om en halvmeter snö i svealand och götaland ringde jag tillbaka till Kricko. "Jag kanske kan få åka med er ändå??" Det gick bra så blev till att lägga i turboväxeln där på förmiddagen! Packade det sista, åkte bussen t.o.r. till farfar och sa god jul och hoppade sen på pendeln till märsta. Mitt upp i alltihopa kändes det som jag skulle svälta ihjäl, hann äta en banan och en enda hårdbrömacka utan något som helst på. Högbergs fick en mindre chock när de såg mig och min packning, hade kanske hållt mig lite i underkant när jag sagt hur mkt jag hade :S Men vi fick in allt tillslut och jag och Kricko satt och trängdes på två säten där bak. Ju längre norrut vi kom desto sämre väder blev det! Hua vad med snö! Snittade väl 60 km/h från gävle till söderhamn och gång på gång kom det nya olycksrapporter på radion. Tillslut blev jag avsläppt hemma hos Lars och hans familj i Norrala och senare på kvällen hade även min skjuts kommit hem välbehållna :)

Idag bara fortsätter det att snöa. Vi gör inte så många knop. Lars mår lite dåligt, är väl kanske parasiten som spökar. Själv tror jag att jag drabbats av post-trötthet från förra veckan!

Fy tusan!

Har inte haft någon superupplyftande helg så bloggandet har uteblivit.

Igår skrev jag min värsta tenta ever!! Det dök upp uppgifter man långt ifrån hade förväntat sig :( Å riktigt, riktigt dåligt gick det! Har aldrig tidigare varit med om att inte svara på alla uppgifter, har alltid kommit fram till något, felande ibland då men ändå ett svar. Igår hade jag nog 4-5 deluppgifter där det var helt blankt i huvudet.. KS-poängen räknas in till uppgift 1 och 2 och man kan max få 20 p. För godkänt måste man ha 25. Facit låg uppe idag så jag har suttit och funderat på det. Får nog full pott på 1+2 men då är det de där 5 poängen till då. Den uppgift jag lagt mitt hopp till har jag lyckats slarvräknat och gjort nåt fel men haft rätt princip å allt. Sen hade jag lyckats göra rätt på en annan fråga. Så jag tycker jag borde vara godkänd precis men man vet ju aldrig. Är det Gabor som rättar just den frågan och om han är på sitt nitiska humör kan det bli tajt...

Idag har det varit svårt att ladda om för mollen som är på fredag. Har lyckats räkna lite gamla tentor och ska väl fortsätta med det i morgon.

Var hos sjukgymnasten igen i morse och fick lite ström skickad genom knäet, kändes rätt bra efteråt. Nu har jag tagit kvällsledigt och började lägga fram kläder för att packa. Längtar så mkt till på söndag! Men det är som vanligt, hela soffan full i grejer som jag vill ha med men som jag kommer använda 10% av.


Friday!

Tänk att om en vecka är jag ledig! :D Det ska bli så oförklarligt underbart!

Klev upp tidigt (7-snåret) för att plugga. Det har gått ganska bra, inte så fort kanske..det tar en himla tid ändå att räkna gamla tentor. Men det känns bra mycket bättre än i onsdags!

Tog en sväng till systemet och handlade whiskey åt farfar och sen åt vi lunch. Biff á la Lindström, trodde det skulle vara rödbetor och karpis i sånna? Farfar hade i sin biff men i min syntes inte ett spår, besvikelse!

Nu sitter jag hungrig utan nåt att fika på...

TERMO!

Hela eftermiddagen har varit vigd åt kemisk potential, fasdiagram, Clausius-Clapeyrons ekvation etc etc. Man kan ju tycka att med ett matbord med plats för 4 ska klara sig ganska bra? Jag får ändå inte plats...


Har känts bra mkt bättre idag än igår! Igår hade jag big time ångest för att det kändes så svårt och jag fick knappt något gjort.

Har även fått diagnosen "löparknä" av sjukgymnasten igår. Det kändes ju inte så oväntat.. Man kan ju se det från den ljusa sidan och tänka att det kommer så lägligt som möjligt, snart lov och då tänker jag minsann åka skidor och inte springa! Har ingen större koll på hur länge det kan dröja tills det är bra igen men jag får försöka vara noga med stretchövningarna.

I morgon blir det en hemmadag vid det översvämmade bordet med en lunchpaus med farfar :)


Kaos-Tisdag?

Usch, åker man till skolan klockan sju på morgonen och kommer hem halv åtta på kvällen med bedrövlig huvudvärk är det inte toppenroligt just. Vi hade KS på morgonen, det kändes som den gick bra så borde inte vara så orolig inför tentan nästa fredag.

På föreläsningen efter lunch vart det bara en enkeltimme så vi var klara strax efter två. Då skulle vi sitta med sista termorapporten. Vi blev 6 st i vår grupp då en av apparaterna inte funkade på labbet och vi bestämde att vi skulle skriva rapporten ihop och inte i två grupper. Såhär i efterhand var det kanske inte världens bästa beslut... Har varit aningens struligt idag att få till det med en del felräkningar. Tillslut hade vi fått ihop det mesta så nu ska vi bara skriva felkällor och diskussion i morgon. Puh! När jag satte mig på bussen hem dunkade huvet så gräsligt att jag fick anstränga mig för att inte må alltför illa!

Och mitt upp i alltihopa har jag ett helt fantastiskt instabilt humör och sover urdåligt varje natt. Lovely!

Sega måndag

I morse och förmiddags hade jag en bra feeling trots min usla natts sömn. Gick och la mig halv tio, åå så länge jag kommer hinna sova! Eller inte! Klockan elva klev jag upp och fikade,; fil och musli och saffranskaka. Kvart i tolv kändes det som jag skulle få ett raserianfall och strax efter ett någon gång somnade jag tillslut...

I alla fall så satt jag hemma och pluggade lite i morse. Åkte sen in till gymmet där det kändes bra, extra bra när jag gjorde fler chins en muskelkillen bredvid :P Klockan tickade på och under eftermiddagen gick humöret stadigt nedåt i samma takt jag blev mer och mer le på mollen. Traggla, traggla, traggla. Men i morgon är kontrollskrivning #2 avklarad och då kan man börja traggla termon istället. Wie!

Jag tröstade mig med en shoppingrunda och äger numer en guldmetallic body..? För det är ju ett absolut nödvändigt plagg!


Långväga besök

Idag kom Linn, som jag jobbade med i Vålis för många herrans säsonger sedan, förbi. Hon hade precis kommit hem till Sverige igen efter 5 månader i Sydamerika. Det var skojigt! Och så fick man ju anledning att baka saffranskaka också :) Man skulle kunna säga att Linn var min skvallerkompanjon där uppe till fjälls!

 

I övrigt har dagen bjudit på plugg, träning och tv-tittande. Nu på kvällen smög det sig på en förarglig spänningshuvudvärk från att sitta framåtböjd vid ett bord nästan hela dagen. Ska hoppa i säng så fort som möjligt!


6 månader

Idag är det grattis till mig och Lars som varit tillsammans i ett halvår :) Tänk att tiden både går så fort och så sakta... Tyvärr kan vi inte fira nåt tillsammans. Jag sitter här i 08-land och Lars är på skidtävling i Skellefteå.

Har inte hänt så mycket idag. Klev upp och pluggade molekylär struktur i förmiddags. Tänkte mig ta en powerwalk runt Årstaviken. När jag då plötsligt tittar ut genom fönstret har det börjat kräksnöa! Kanske ska ta min promenad lite senare? Efter ett tag hade det lugnat ned sig så jag hann ut innan lunch ändå. Kom hem lagom till världscupen i skidor på tv:n.

Efter det har det varit en ständig hungerkänsla trots lunch och mackor. Fattar inte! Dessutom ett enormt sug efter lösgodis. Så nu är jag nyss hemkommen från ICA :) Ska äta middag och sen ferraribilar och kolla på "Så mycket bättre".

Vad är väl en portion tacos i all sin ensamhet..

Inte sådär fantastiskt som jag hade hoppats på...
smakade inte lika gott som hemma i soffan hos Lars.

Klockan är sju fredag kväll, funderar allvarligt på att sätta mig med mollen men borde nog unna mig att inte göra det. Vi kunde hämta ut vår andra labbrapport i termon idag (den vi fick skriva om när den mystiskt försvunnit från datorn) vi hade fått G här med :D

Har haft en lång dag på skolan. Seminarie i mikrobiologin i förmiddags, vi spelade Jeopardy med bland annat
"Så är Bacillus subtilis uppbyggd" och "Att klona i E. coli" som kategorier. Fick inte överdrivet många poäng om man säger så!


Härligt nog var vi klara vid elva istället för tolv så jag hann träna innan lunch och slapp göra det klockan fem. Sen var det sömnvarning hela eftermiddagen. Kunde man ju inte annat än förvänta sig då jag somnade vid ett inatt och klev upp kvart över sex...

Usch nu måste jag ta undan nachosen innan jag får magont och tror parasiten slagit till igen!

 


Hjälp.

Befann mig i näst intill upplösningstillstånd under 5 minuter alldeles nyss, vart är min formelsamling?! Detta är inte rätt tillfälle att tappa bort den (visst man kan ju alltid köpa en ny för onödiga pengar). Så visade det sig att jag glömt den på kemilabben och en annan hade lyckats ta med den hem. Puh...

Ja sista labben är nu gjord för denna termin. Bara en rapport kvar att skriva och en annan vi väntar på att få igen, förhoppningsvis utan komplettering. Började inte förrän 14 idag så var hemma hela förmiddagen. Det var väldigt skönt. Är inte just bortskämd med att ha spenderat lite tid i skolan den senaste tiden direkt. Känns som att tiden flyger iväg nu nästan, knappt två veckor till tentorna och bara några dagar till så är det lov! Jag fattar inte riktigt när jag ska hinna plugga på alla termo jag måste ta ikapp och när jag ska köpa julklappar??

I morse ringde de hör och häpna från sjukgymnasten och hade en tid åt mig på onsdag, en alldeles ypperligt passande tid dessutom :)

En stund efter lunch var jag näst intill säker att "nu har parasiten slagit till" kände mig illamående och lite yr. Måste ha ätit för mkt chili con carne bara för sen försvann det...hehe. Har varit superhungrig hela dagen och gjorde sen misstaget att köpa ädelost till mina pepparkakor :S Att det var såhär gott!

Intervaller

Inspirerad av Lars PT-träning med "tanterna" tog jag och sprang intervaller på löpbandet idag. Efter mycket velande och testande valde jag att ha fläkten avstängd, annars blir det ju total öken i halsen! Det kändes ganska bra men benen vart trötta. Kände ingenting i knät förrän jag skulle jogga ned. Och fortfarande inte hört nåt från sjukgymnaststället jag ringde, de måste vara hemskt populära på det där stället!

Idag hade vi mikrobiologiföreläsning, vår lärare tyckte det var lite kul det där med parasiten i Östersundsvattnet, "eller ja det är ju hemskt" kom hon på sen... Vi ska tydligen läsa om just cryptosporidium senare i kursen :D

RSS 2.0