Inte vik ner dig!

I morse satt jag här hemma och gruvade mig för mina tänkta intervaller. Samma upplägg som sist (hundra år sedan...igen), nämligen det som Lars svarvat ihop och som jag kom ihåg som äckligt jobbigt! Men denna gång kändes det mkt bättre (även om det var äckligt jobbigt nu med och jag fick intala mig själv "vik inte ner dig, vik inte ner dig, då blir Lars besviken" hehe). Började i lugnare tempo än sist och kunde nu få till det där med progressionen. Tekniskt vacker löpning var det knappast frågan om men det behöver man ju inte bry sig om. Jag är glad det funkar med intervaller trots löparknäet :)

Dock fick jag ju huvudvärk som ett brev på posten, precis som vanligt. Vätskebrist?

Superseg och superhungrig knatade jag bort till Idrottens hus för lunch med faster. Hade extra tur idag och fick med mig en bunt rikskuponger hem :D

Nu funderar jag på att gömma skolböckerna och kolla på fotboll och äta glass istället...

Frukostbjudning

Idag slapp jag äta frukost själv! Intog den istället ute i Abrahamsberg tillsammans med Linnéa :D Sist jag såg henne var nån gång tidigt i höstas. Tänka sig hur det kan bli trots att man bor i samma stad... Vi åt mackor, kakor, drack kaffe och pratade om ditt och datt. Hon hade visst börjar med thaiboxning, nåt hon lovordade starkt! Kanske vore nåt för mig? Skulle behöva nåt att slå på ibland tror jag.

I alla fall så åkte hon till sin thaiboxning och jag åkte till gymmet. Det var ingen aha-upplevelse direkt. Kände mig bara tung och full av slaggprodukter...och svagare! :(

Har försökt plugga lite här på eftermiddagen men det vart väl ytters lite. Har städat istället och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på?

1-årskalas!

Kan vara en pers! :) Nejdå...men mycket folk och mer än bara en ettåring. Fick en massa goda små pajer, kex, ost och TÅRTA! Mitt kusinbarn Milo var huvudpersonen för ståhejet iaf.

  

Tyvärr verkar jag ha hamnat i kaffeberoendet igen och gjorde idag den missen att inte dricka nåt kaffe under dagen. Så ju längre mot kvällning det led desto mer ont i huvudet fick jag :S När jag satt på tvärbanan och sen 4:ans buss hem kändes det som migrän...

Kan ju kanske vara ett men av gårdagens kalldusch! Fick ett rekommenderat brev med posten från min hyresvärd, hyreshöjning på gång, 1189:-!!  (motsvarar alltså en höjning med 30% i mitt fall) Jag som redan går back varje månad. Fattar inte hur detta skall gå????


Testpilot

Sitter hemma och väntar på att åka hem till Lisa och agera smaktestare på creme brulée :D nice! Skall få lite grekisk sallad också! Själv har jag bakat mandelskorpor att ta med.

Hostan har nästan släppt och i morgon hoppas jag kunna åka till gymmet och träna lite lugnt!

Thursday

Ledig och allt från skolan, men inte kan man göra nåt kul av den dagen när hostan forsatt har mig i sitt våld =/

Försökte trösta mig med bananashake men den smakade inte en gnutta så gott som i Thailand...


HOSTA

Precis när man börjar tro att man är i princip frisk sätter hostan in! Känner mig knappast frisk just nu när det känns som halsen ska börja blöda av alla hostattacker :( Och glassen, som annars brukar bota för stunden, är slut...

Turligt nog kan jag hosta för mig själv hela dagen i morgon eftersom det inte är nån skola!


Tentafirande?

Tentaperioden är över för denna gång och dagens Mikrobiologi gick bra. Svarade på allt men får nog inte full poäng överallt...men klart godkänt iaf!

Sen var det bara att åka hem och däcka i sängen. Förkylningen har slagit till rejält och jag har ont i hela kroppen! Kul att alla andra är på tentapub medan jag sitter hemma och mår dåligt.


7,4 kg nya böcker!

Idag kom böckerna till nästa periods kurser:



tjockast hittills: Organic Chemistry

Jag och Anna har betat oss igenom de sista föreläsningarna mikrobio idag. I morgon är det bara att hoppas på det bästa!

Tråkigt nog är jag påväg att bli förkyld, halsont idag :(


Mikroorganismerna anfaller

Mitt huvud känns som det blir tyngre och tyngre och jag blir bara mer och mer snurrig av allt plugg inför lördagens Mikrobiologitenta! Jag har skrivit (skrivit av redan förekommande föreläsningsslides) en sammanfattning 100 dataskrivna sidor!? Sammanfatta är nog inte min starka sida...

Men det är väl bara att försöka lära sig allt; Saccharomyces cerevisae, Trepoema palladium, Streptococcus pneumonier... Vad var det som orsakade bältros, en bakterie? en protist? nej kanske en protozoe? eller vänta protozoerna hörde väl till protisterna, eller var det tvärtom?

Jag håller iaf på att bli knäpp!

Som tur var kändes det som att tentan i måndags i Kemisk Dynamik gick bra!

Idag tog jag och Anna lite paus i pluggandet och gick ner till Slottet för att kolla på sprinten. Blev en svensk seger på herrsidan av Jönsson. Synd att Ingemarsdotter inte fick komma på pallen!


En fin vecka med min Lars!

Tänk vilket lyx att kunna vara tillsammans i över en vecka mitt under skolperioden!

Efter Vasan åkte vi till Söderhamn där vi vilade upp oss fram till i onsdags. Hann med att åka lite skate och bli tillknäckt hos en naprapat. Dock började min pluggångest smyga sig på och att jag just inte gjort nåt på 4-5 dagar började blir påtagligt jobbigt. Men jag pluggade på så gott det gick.

I onsdags tog vi tåget ner hit till Stockholm, Lars skulle jobba lite. Själv har jag, förutom en liten utflykt till skolan i fredags, suttit halvt inlåst här i lägenheten. Tack älskling för att du hjälper mig att hålla modet uppe i all min stress, du är underbar! Köper till och med med sig mat hem när min motivation och matlust tryter :) Jag har det allt bra!

Efter en sovmorgon i morse vart det så dags att leva solo igen. Köpte lite tröstgodis och fortsatte det enträgna arbetet med Kemisk Dynamik och Mikrobiologi.

I morgon är det dags för tentamen #1 kommande vecka - dynamiken. Sen är det tur det är många dagar och timmar kvar till lördag då mikron går av stapeln. Om paniken inte är allt för stor ska det nog hinnas med att kolla lite skidsprint live på onsdag också!

Vasaloppet!

I torsdags for jag och Lars till dalaskogarna. Hängde med Helsinge Ski Team några dagar, åt så mkt jag kunde och försökte att inte stressa upp mig över alla de förberedelser de hade för sig och som inte jag hade för mig. Men man måste ju skilja på elit och motionär antar jag :P

På lördagen blev jag avsläppt hos Lars bror Jonas och hans vasa-gäng. Det visade sig att vi bodde i samma hus som Stanislav Rezac. Han sov i ett trångt litet skyffe inne vid tvättmaskinen men verkade lugn ändå...

Vi testade skidor och åt spagetti och köttfärssås. Lite svårt att somna...upp och kissa några ggr men strax efter tolv lyckades jag somna iaf. Så ringde klockan och man önskade nästan att man aldrig anmält sig. Kändes riktigt i magen när vi satt i bilen påväg mot starten! Med guidning från gänget hittade jag rätt till allting. Lämna väskan, köa till startfållan, köa till dasset...
Så precis när man stod där och frös utan överdragskläder strax innan start så kikade solen fram över träden. Meterologen lovade finväder hela dagen och hårda spår.

Starten gick...tids nog började det röra sig även längst bak i led sju. Så kommer man till backen och känner att man skulle vilja slå ner alla runt omkring. Har väl aldrig varit med om så hetsiga människor, särskilt herrar modellen äldre! Försökte hålla koll på mina stavar och skidor så gott det gick. Efter 50 minuter hade jag äntligen tagit mig de 3 kilometrarna uppför backen och kunde nästan börja åka skidor.

Efter att ha åkt en cirka 2 mil började den mentala stressen krypa på. Mitt mål var ju under 8h men började kännas tungt med tanke på starten (även om jag räknat med det). Sen vet jag inte riktigt vad som hände, om jag räknat fel på tiden för jag insåg att jag skulle ju passera halva på ganska precist 4 timmar. Så länge jag orkar hålla tempot så klarar jag ju isf mitt mål.

Kilometrarna rullade på, jag hävde buljong på varje station då det kändes som kramp-varning på höger baksida lår. Så kommer man till 30 km kvar och börjar inse att slutet närmar sig. Började på mina enervit-geler och krigade på. Eldris - 9 km kvar! Kände att jag på slutet lyckats åka om en hel del och såklart ville man ju om alla andra tjejer/kvinnor/damer med gul nummerlapp.

Men usch va det var jobbigt de sista kilometrarna och den sista knixen över backen innan upploppet. Tur det fanns nån där som skrek "sista backen nu"! (kände man fick lite extra stöd som tjej faktiskt). Så när det äntligen svängde runt och man kunde skymta portalen så fanns det ändå lite extra att plocka fram. Dessutom visste jag ju att Lars skulle stå och heja på mig nånstans utefter upploppet :) Gick in på 7:52:05 och placering 387 och är supernöjd med resultatet!

Lars gick in på strax under 4h-gränsen och blev 24:a och var även han nöjd med dagen, bästa resultatet!

Sen var det en enda värk i hela kroppen! Gjorde ont bara man nuddade. Tog en dusch, tryckte en semla och sen satte vi oss i bilen tillbaka till söderhamn. Stannade och tryckte hamburgare och strips efter vägen.

Hur gick det då för tjecken som sov i tvättstugan? Jo han slutade på 2:a plats efter spurt mot Brink som vann sin andra raka!


Sista natten

..att sova ensam på ett tag :) (menar att det ska bli skönt att slippa sova ensam)

I morgon åker jag först till Söderhamn och sen åker jag och Lars vidare till Dalarna. Har lite smått påbörjar min kolhydratuppladdning, I love it! Smörgåsarna here I come! Hehe

I skolan börjar kurserna att knytas ihop. Redovisning i mikrobiologilabbandet i måndags, gick väl okej trots att jag svamlade ihop det lite kring gramnegativitet och grampositivitet. Rapporten har tydligen också blivit godkänd:

               "Nu har jag läst er rapport och den är kanon. Inget att klaga på :)
                Jättebra diskussion! Ni är godkända."

Kul när man får sån feedback!

Bara en föreläsning kvar i kursen. Sitter för stunden och försöker förstå mig på detta med parasiter. Alla organismer kan vara parasiter om de lever av/på andra organismer och orsakar skada. Sen finns det "riktiga" parasiter - Helminter (maskparasiter)??

RSS 2.0