Migrän..

Efter föreläsning 8-10, träning på håltimmen, lunch med plopp som dessert så var det dags för Grignardreaktioner på organlabben. Huvudvärken växte sig starkare allt eftersom timmarna gick. Vi bestämde oss för att även hinna med IR (som vi inte gjorde sist) så var väl klara strax innan sju. Då mådde jag pyton! Huvudvärk, illamående och nästan hela jag darrade. Efter en seg tunnelbaneresa kom jag tillslut hem!



Nu har jag nästan återhämtat mig men saknar bara en liten påse chips + Lars såklart! Men han kommer ju hit i övermorgon :D

Påsklov, födelsedag och förslappning!

Idag var första skoldagen efter påskledigheten. Det var en lagom mjukstart men i morgon är det dunderlång labb som står på schemat igen!

Ledigheten startade med säsongens sista skidtävling uppe i Vålis. Jag tog mig igenom den helvetesjobbiga banan på 27 km upp och ner för fjället. Det slutade med en 15:e plats av 17 startande i damklassen. Var väl en ca 45 min efter vinnande Jenny Hansson :) Traditionsenligt blev det sedan badtunnor och bankett. Dubbelt firande eftersom det dagen till ära var min födelsedag. En mycket lyckad dag :) Dessutom fick ju jag och Lars nästan fira 1 år sedan vi träffades just precis på denna fest förra året. Mysigt!

Sedan bar det av till Söråker med stop i Östersund för återhämtning. Vi gjorde inte många knop de kommande dagarna...sov, åt och försökte vila upp oss. Lars stackarn blev som vanligt sjuk sådär efter säsongen :(
En NFMK-träff på skärtorsdagen med grillning ute på Tynderö blev av iaf! Alla förutom Lisa (som drog till Cap Verde) infann sig.

Vi åkte vidare till Söderhamn och fortsatte ta det lugnt. Helgen bjöd på högsommarvärme! Kunde sola i bikini på verandan och det kändes tom som om man skulle smälta bort!

Det vankas helg!

Tänk så skönt när morgondagens KS är klar! Kommer knappast gå bra men knepigt nog orkar jag inte bry mig (säger jag nu iaf...). Dagens KS i biokemi känns det snarare som jag kanske nailade :) Den var inte direkt svår.

Vi hade vår första labb i Organisk kemi II idag; destillation. Tog en evighet av droppar innan vi var klara, labbassen försökte muntra upp oss med "det är ju iaf roligare än att kolla på färg som torkar".

I morgon ska vi gå ut och äta på indisk restaurang :D Kör nån slags multifirafödelsedagar. Anna för länge sedan i oktober, Karin den 3/4 och jag nästa lördag. Det blir kanoners, nanbröd och cobra (indiskt öl för er som inte är insatta, eller tror nåt annat...)

Fredagsfikat står också på min lott. Stod här och gräddade morotskaka i godan ro när det plötsligt börjar lukta lite, lite konstigt, och kakan börjar bli lite, lite bränd. Hmmm? 175 grader skulle det vara, inte 275!! Måste ha kommit åt vredet nånstans där under tiden. Men den verkar ha klarat sig, jag har provsmakat :)


Inspirationen skiner med sin frånvaro!

Med KSar i morgon och på fredag så känns dagarna ganska tråkiga. Den senaste timmen har jag ritat citronsyracykeln med alla dess steg, enzymer, kofaktorer 5 gånger. Innan dess gjorde jag glykolysen...



Kul Kul!

 


Söderhamn och Orsa

I onsdags åkte jag till Söderhamn för att spendera helgen med Lars. Ingen rast ingen ro...hann knappt hoppa av tåget innan vi satt i bilen påväg till Bollnäs för att hänga med Lars barndomskompis "Pekke". Han försökte förbättra vår teknik på frivändningar. Framgångarna är väl något tvivelaktiga dock.

Torsdagen blev en härlig dag på skaren i vårsolen, varm choklad och mackor! Blev nästan 5h ute i solen och den kändes på senare på eftermiddagen kan jag lova!

Om torsdagen var en underbar vårdag så var fredagen det motsatta! Regn och klisterskidåkning som kändes bedrövligt dåligt :(
 
På eftermiddagen åkte vi tillsammans med Lars föräldrar till Orsa och skidtävling (inte för min del). Meterologerna hade visat på sol och plusgrader både lördag och söndag, de hade fel...inte om plusgraderna men solen var helt osynlig. Dimma var istället the thing.



Förutom skidtävling hann jag och Lars halvt tappa bort oss i Orsa i sökandet efter en mataffär och lösviktsgodiset. Att det kan vara så svårt att hitta "centrum" och konsum?? Blev en lite längre promenad än tänkt.

I eftermiddag åkte jag hem till Stockholm och ska försöka ta igen lite tappat plugg (men det får vänta till i morgon). KS:ar på torsdag och fredag :S


RSS 2.0