30-01-10

Har omorganiserat lite såhär på kvällskvisten. Äntligen kom jag också till insikt att matte-räknehäftena antagligen är helt meningslösa att ha kvar. Undrar man över nåt kollar man väl snarare i boken?! Så jag fyllde en kasse med smått och gott och gick till soprummet. Där hittade jag en kruka som jag kunde ta med hem, hehe.

Blev även en kastrull rikare idag. Var hem till Karin och räknade lite matte. De har nyss gjort om och hade väl diverse saker som inte skulle vara kvar, varpå hennes pappa tyckte jag skulle ha en kastrull. Jag har ju faktiskt saknat en i modellen större så tur för mig!

Jättefint vinterväder har det varit idag med sol och runt -10. 


Weekend

Då var äntligen veckan till ända!

Vad jag ska göra åt sömnproblemen kan man undra. Har först svårt att somna, sen sover jag krasst fram till 3 och vaknar flera ggr, sen sover jag bra men känner mid död när klockan ringer. Jag brukar inte snooza men nu kan det gå en halvtimme innan ja orkar stiga upp!

Mötte upp Lisa efter skolan och träningen. Jag som sa att jag inte skulle gå med henne i affärerna, bara in och ut på hm och spenderade ändå 200 spänn. Sen handlade vi mat och åt varm sallad med påföljande semla. Jag har även bakat en ny omgång beroendeframkallande bröd. Fast nu skar jag ned på sirapen till 1 dl istället för 2 ;P

Tror faktiskt jag ska gå och lägga mig nu. Det blir fint!

 

 


Panik.

Jag är väl uppenbarligen hypokondriker då! Har fått en grundlig genomgång av näsan med slang, inte illa! Men allt såg så fint ut. Det var ju iofs bra.

Pluggandet har varit lite upp och ned idag. Kemiräknandet gick rätt hyffsat men det var ett tag sedan man just räknade. Sedan bytte jag till matte. Det slutade i gråtattack i en halvtimme. Mindre kul. Men det känns ju som man får sån panik när man inte fattar!

Har bakat semelbullar idag iaf. Tog nyss död på en liten stackare, alldeles för liten...

Massage!

Sjukt smidigt när terapeuten tar med sig bänken och kommer hem till Mig! Och allt man behöver göra är att bjuda på middag :D

Johan från gamla gymnasieklassen (och hela resten av skolgången hemma i Söråker) pluggar andra året på Naprapathögskolan här nere. Känns som jag kommer sova riktigt gott inatt efter 1,5h skönont! Ska nog dessutom ta sovmorgon.

Någon cellbiologiföreläsning blir det inte för min del i morgon, jag ska ju till "näsdoktorn". Hittar hon inget fel nu så är det nog jag som är hypokondriker. Men min tro på att allt inte står rätt till är fortsatt hög, inte täppt med trångt!

Snabba Cash

Vilken tur jag har, Edvin hade biljetter till Snabba Cash idag :D

Men jag tror inte det är meningen att man ska äta upp snackset hemma innan man ens kommit till biografen...

Ny vecka..

Känns som att jag gjorde mer under förra veckan än jag gjorde på hela hösten; träffa Linnéa, Lisa, Edvin, dansföreställning, skidtävling, hemmaspa med Karin och Anna, hemmamys hos David och Sofia.

Veckorna är än så länge väldigt slappa, det är lite farligt. Man blir som ganska omotiverad att plugga. Linjär algebra känns som jordens frågetecken. Därför satsar jag på att läsa cellbiologi istället. Idag om nuclear pore complexes som reglerar import och export mellan cellkärnan och cytoplasman.

Sprang intervaller på bandet idag igen, det var inte riktigt lika roligt som förra gången, konstigt... Dessutom ballade pulsklockan ur så jag var egentligen död med 0 slag/min.


Skidtävling!

Till min stora förvåning har jag idag åkt skidtävling här i Stockholm! 15 km klassiskt ute vid Täby Kyrkby. Det var jättekul! :D Hade ett litet "önskemål" som jag egentligen inte trodde skulle gå riktigt, nämligen att åka under timmen. Hade ingen jättekoll på tiden då jag tydligen inte tryckt igång klockan ordentligt vid starten. Men när jag bara hade en bit kvar hörde jag någon gå i mål på 57.58. Två minuter, ja det skulle ju kunna gå. Fick tiden 59.29 så nu är jag supernöjd! Dock undrar jag varför jag skulle åka i motionsklassen, jo jag hade ju större chans till att vinna pris där eftersom det var lottning. Men det var en nit, inget bra startnummer och dessutom hamnade jag alldeles för långt bak i startfältet så det vart till att fösöka åka om en jädra massa folk i början. Störigt!

http://www.sik.org/skidor/

Karin var snäll och körde dit mig. Vi hittade efter mycket om och men. Vägbeskrivningen från eniro var väl ingen höjdare, blev en liten onödig avkrok kändes det som..

Nu sitter jag och kollar på SM-sprinten och försöker få tag i farfar. Han brukar tycka det är rätt jobbigt för andningen att prata i telefonen men nu har det varit upptaget i 45 min. Luren måste ligga av. Ikväll har jag bjudit in mig själv till David och Sofia :)

Socialdag

Vaktmästaren fick inget kaffe, han hade lite för stor mage.. Men mitt element är nu varmt iaf!

Har hunnit med en hel del idag. Löprunda runt Årstaviken, minimalt med plugg. På eftermiddagen har jag fikat med Linnéa :) Sedan träffade jag Lisa och gick i lite affärer. Blev tvungen att äta ägg och fil till middag idag annars har jag ingen matlåda till lunchen i morgon. Dålig planering!

I morgon har jag middagsbjudning och sedan blir det Linnéas dansförställning!


Rastlös!

Jädra vaktmästare! Här går man upp i (nästan ottan), kokar kaffe och väntar...väntar...och väntar. Klockan 8 skulle han komma hade vi bestämt. Halv nio funderade jag på att ringa men väntade lite. Kvart i ringer han och säger att det kört ihop sig lite så han hade glömt bort mig. Hm. Nu ska han komma i morgon samma tid istället. Han skulle tom ställa mobilen på påminnelse. Jag tänker inte koka nåt kaffe, då ska han se himla bra ut i så fall!

Här hemma känner jag mig sjukt rastlös och vette tusan vad jag ska hitta på. Trots att jag redan tränat en gång idag kände jag mig tvungen att komma ut på en joggingtur innan jag skulle få frispel och klättra på väggarna!

Jag vill ha en massage men det känns som så onödiga pengar, tänk vad mycket annat man kan få för en femhundring...


Trööött!

Dagen bjöd på intervaller. Ute är det så mycket snömodd så innomhus på bandet verkade bättre. Bävade lite för svettattacken som troligast skulle infinna sig. Det gjorde den men det hela gick rätt bra tyckte jag, nästan så det var så roligt att jag ser fram emot nästa gång!

Sedan skyndade jag hem för lite sen lunch och efter en kopp kaffe låg jag som i koma. Men sova middag tordes jag inte då jag ofta har så svårt att somna på kvällen ändå.

Har läst kap 14 i bion efter föreläsningen idag, bedrövligt många nya begrepp! Sitter nu och väntar på att bli lite mera hungrig så jag får äta middag. Och brödet (som är helt stört gott så jag vill trycka i mig hela tiden) fick jag på nåt skumt sätt in i frysen. Trolleri!

Något trevligt annorlunda inslag i vardagen vore kul, typ klättra i tyg :)


Skoldag #1, termin #2

Jag håller med Anna; "Jag hade sett fram emot detta ända tills vi började skriva igen".

Vår första föreläsning var i Analys i en variabel. Verkar handla om vektorer och matriser, all matte som inte rymms i nån annan kurs stoppas visst in i denna. Vi lyxade till det och åt lunch i Q-restaurangen. Sedan var det dags för Kemisk jämvikt. Om man är duktig och pluggar hårt ska kursen inte vara svår sa Gabor. Det är som alla andra kurser då!

På eftermiddagen har jag bakat bröd här hemma. Dock har jag ju inga avlånga formar så jag kleggade ut allt på en plåt, och kleggigt var det! Men jag har insett att jag kan nog inte förneka det brända längst ned i ugnen längre. Mitt brandlarm gick tom igång :S

Nu ska jag äta middag och ladda för morgondagens föreläsning. Men vår tredje kurs låter intressant tycker jag; Cellbiologi med immunologi.


Söråker

Igår lämnade jag Vålådalen och tog tåget till kusten. Väldigt flyt hade jag! På tåget mellan Undersåker och Ö-sund märkte inte konduktören att jag var nypåstigen så jag behövde aldrig betala :D

Nu har jag omorganiserat min packning, städat nedervåningen och kollar skidor på tv:n. Snart kommer mormor och morfar. Sen ner till pappa en sväng och sedan kommer Magnus och Maggan på middag här hemma hos mamma.

Det ska bli skönt att åka hem till Sthlm i morgon. Möts väl av vissnade blommor och överfullt postfack!

Skidor

Ja det går ju faktiskt att åka bara man masar sig upp för slalombacken. Där uppe vid sapporo var det bara minus några grader medan här nere kanske runt 25. "Lillsapporo" känns behagligt att åka, men vad jag höll på med på riktiga sapporo kan man ju undra. Skyller på dåligt fäste och inte min dåliga kondition! Jag tog mig runt saxandes och plogandes..

Nu sitter jag och väntar på Kristina, Niklas och Melker som alldeles strax lär dyka upp :) Kul Kul! Det blir middag i restaurangen innan de åker hem igen.

I morgon bär det av hem till Söråker men jag får se när. Antingen med förmiddagståget eller med kvällståget.


Däckad!

Länge sedan jag var så här trött, men riktigt skönt! Idag var det bara -3, rena sommarvädret alltså. Jag har åkt skidor både förmiddag och eftermiddag. Nu har jag bastat och ätit middag och skulle kunna somna bara jag stängde ögonen!

Jädra kallhus!

Värmen i Olandergården är något av ett skämt. Inatt sov jag med houdinibyxorna, underställströja och två täcken! Vaknade klockan fem och då låg jag som om i bivack, möjligen ett litet lufthål där nytt syre kom in..gå upp på toa kändes mindre prioriterat.

Gjorde ett misslyckat försök till skidåkning i förmiddags, avbröt efter två km då mina fingrar plötsligt blivit stelopererade. Lyssnade klart på långloppet från Tjeckien. Nätet här tillåter ingen bild dessvärre. Kollade på skidskytte. Åt lunch. Damernas final climb. Nytt skidförsök med tjockare handskar. Blev hela 7,5 km! Haha. Sjukt vad tränad jag kände mig. Sedan mera skidor på tv:n.. Men nu har det blivit mildare, bara -14 när jag gick från middagen!

Mitt sockerbegär är iaf tillbaka på topp sedan jag kom hit. Tårta hela helgen :D


Jobb

Idag har jag jobbat 14-22. Flygfemkamparna hade sin avslutningsmiddag med fäktning i restaurangen. En viss mängd gratis vin fanns att tillgå, som vanligt är det en mindre skara som dricker för alla. Nu har de dessutom fått för sig att jag och Mimmi ska med och basta. Men njae...

En tanke som slog mig idag är att; Om tio dagar börjar skolan igen, tänkt så otroligt underbart!

Soppa och pannkakor

Idag har det om möjligt varit ännu kallare. -38 när jag gick till frukosten runt åtta. Vågade äntligen träna idag iaf, men innomhus i gymmet en dag som denna. Verkar ska bli mildare i helgen men frågan är hur mkt?

Efter soppa och pannkaka var det tour the ski på tv:n och sen har jag lyckats bedriva resten av eftermiddagen med lite allt möjligt. Klimpen den tråkmånsen åkte hem i förmiddags. Han kommer inte tillbaka förrän nästa fredag och då åker jag härifrån..


KALLT!!

När jag kom ut i morse trodde jag först att det var mildare idag, men ack så man bedrog sig. -35

Någon tränings har det hittills inte blivit. Vågade mig på en promenad nu på eftermiddagen. Känns ju även högst otroligt att det ska bli några skidor i morgon med denna kyla!

Vålådalen

Mitt jullov fortlöper inte enligt mina planer just =/

I söndags morse tyckte jag: ja men nu, NU är jag i princip frisk! Så jag bokade tåg samma eftermiddag. Vid lunch tog jag tempen igen, 38 grader. Jag förstår inte?! Men biljetten var ju betald så ja åkte iaf. Jerry skulle visst åka samma tåg men ville inte sitta med mig. Klimpen kom och hämtade mig och Jenny Jerry, så två bilar fram och tillbaka till Vålis då detta skidåkarsläkte är av det kinkiga slaget.

Men nu är jag ju här iaf, idag är väl varken bättre eller sämre. Jag har lånat Dan's temp istället och då har jag ingen feber så ja tror jag ska gå efter den istället! Nej men i morgon kanske, då är jag nog frisk, hehe.

Har redan bokat in mig på ett diskpass ikväll. Lika bra så ja har nåt att göra :)


Kurering

Ligger hemma och dricker vitlökste i mängder, pissar varje kvart och trycker piller i alla möjliga former. I morgon ska jag vara dunderfrisk har jag planerat. Ska försöka ta eftermiddagståget till fjällen förhoppningsvis!

Har precis haft besök av Edvin och John :) Så lite social har jag åtminstone varit!

RSS 2.0