WWTP

Förra veckan var vi som sagt på Käppala Waste Water Treatment Plant för lite provtagningar och beräkningar. Stackars Sara (med flera) som inte tagit Twinrix-sprutan fick gå runt med munskydd!
 

Kul med en labb som var någon annanstans än på skolan, men det va ganska skönt när det va färdigt på fredan också!
 
Avslutade med lite belgiska våfflor och fransk torr cider till middag hemma hos Anna i fredags.

 
Idag vaknade jag tidigt och solen sken! Passade på att gå på min inbokade promenad på en gång innan halva södermalm tog Söder Mälarstrand i besittning! Sedan skidåkning på TV:n och lite plugg. Tog även en tur och shoppade lite. Har köpt mitt första PS3-spel, ett bilspel! Haha. Längtar efter att få testa det hemma hos Lars för jag har ju nämligen inget PS3. Hittade lite Enervit sportdryck också, bra att ha på fredag!

2 glada nyheter!

Nyhet 1: kom in på sommarkursen jag sökte, "Miljö och samhälle i ett föränderligt Arktis". Så det blir alltså en exkursionsresa till Svalbard i sommar! :D
 
Nyhet 2: ska få mera pengar från stipendiet jag fick i höstas. Om jag fattat saken rätt dimper det ner 31 000:-
 
Nu borde man kunna sova gott!

Bajsvatten

Denna vecka har vi labb på Käppala Waste Water Treatment Plant. Tur man är vaccinerad mot hepatit så man slipper näs- och munskyddet, dock kanske man vill ha det ändå?! Vi ska ta prover och räkna på reningen av COD, fosfor och kväve + lite annat.
 
Har avslutat dagen med lite poledance, kändes som att rörligheten börjar infinna sig igen. Kul!
Får korrigera den övre foten lite snyggare bara!
 

Vasaloppsläger

I fredags åkte jag upp till Lars i Östersund och på söndagen åkte vi vidare mot Harsa för Helsinge Ski Team's Vasaloppsläger. Skönt med lite avkoppling från skolan och Stockholm! Det blev 2 härliga och snöiga dagar i Harsa med både teknikträning, föreläsningar och egen åkning. Tyvärr kan man ju inte skolka från skolan alltför länge så jag var tvungen att åka hem igen igår kväll.
 
Från avkoppling till huvudvärk kan man ju säga. Kom hem med ett migränliknande tillstånd i eftermiddags.. nu har det nästan gått över som tur var. Mailade kursansvarig för sommarkursen om Arktis som jag sökt med frågan om han visste när man skulle få besked om man blivit antagen eller ej. Senast fredag skulle han få svar och förhoppningsvis alla deltagare också! Då vart man lite nervös för det med då..

Mannagrynsgröt

Matvanorna under helgen har spårat ur lite smått, mannagrynsgröt till både frukost och middag denna dag + ex antal skivor fruk- och nötbröd. Tur att det är en ny vecka i morgon!
 
Mina lilla förkylning är mycket skum tycker jag, halsontet verkar ju i själva verket ha varit en blåsa a la gigantum men mitt öronont vette katten vad det är. Känner mig ytterst tveksam till att det skulle vara öroninflammation (även om jag var ett öronbarn som liten) eftersom jag inte har haft ett uns av feber. Men trots det tog jag till lite huskurer igår och gick och la med mig ett "vitlöksomslag" fasttejpat över örat. Banne mig om det inte är lite bättre idag!
 
Klev upp och kollade på König Ludvig Lauf i morse. Det vart inget kanonlopp för Lars dessvärre :( Sedan har jag försökt uppdatera mig på den andra tävlande idag, pappa. Tillslut fick jag tag i honom och fick veta att han klarat sin målgräns med 9 minuter till godo. Bra där! Nästa år får jag också satsa på Medelpad Classic Ski. Fick även veta att jag fått en hälsning från min gamla syslöjdslärare Maggan från högstadiet, på en skala 1-10 hade jag tydligen varit 10! Inte illa ;P Inte illa att hon kom ihåg lilla mig heller!
 
Ser just nu fram emot upplösningen på Palme-serien på ettan kl 21:00 ikväll!

Fika med lillebror

Igår vart det en snabbfika med lillebror. Egil den token åkte ner bara över dagen för att hämta hem en snowboard jag köpt åt honom av en kille på blocket. Förstår inte varför han åkte ner bara över dagen, är storasyster så tråkig? :( Jag trodde inte jag skulle hinna säg hej ens då vi hade datalabb till 18. Som tur var gick det väldigt smidigt för mig och Johanna och vi var klara 16:30 redan :D Så jag och Egil hann iaf med en fika på centralen innan han hoppade på tåget.
 
Idag har jag haft sovmorgon, skönt! Han fortfarande lite halsont så dagen spenderas bara hemma. Kollar på skidor och bakar bröd. Känns som jag kommer hinna blir rätt uttråkad!

RSS 2.0