Shoppingbegäret ligger och gror.

Jag längtar till torsdag! Då är vi för en gångs skull hellediga från lektioner. Har bokat in IKEA :D Äntligen!! Jag ska köpa en tavelram är allt jag vet. Så har de billigt fika där.. Kläder, skor och jacka skulle också vara kul men jag ska försöka hålla i pengarna istället.

Har försökt mig på att räkna matte här på kvällskvisten. En mattebok på engelska! Det ogillas multum! Några tal har jag gjort iaf. Ska packa ihop böckerna för ikväll och stoppa in mina grötbullar i ugnen istället.

Spåret nästa!

Sitter och laddar inför vinterns skidsäsong; tights och nyanlända pjäxor. Sitter som ett smäck! Men måla naglarna är också viktigt. Ljusljusrosa.

Min första dag på termin 3 är avklarad. Föreläsning i diffekvationer och sedan el- och vågrörelselära. Det var ju inte igår derivator, homogena ekv, partikulär ekv osv satt inpräntat i huvudet! Det blir säkert okej när det gått några fler dagar och vi hunnit haft nån övning i det hela. Har iaf tagit tag i plugget på en gång och skummat igenom kapitlena i böckerna.

Har hunnit ut och springa en sväng och tvätta, mitt enda, fönster. Det är ju ganska stort dock och dubbelt... Blev sjukt mkt renare! Tänk att det går ett helt år utan att man gör det fastän man bara har ett enda.

Tillbaka i Stockholm

Har haft en väldigt bra helg i Söderhamn. Igår fick jag lite löpskolning av min egna PT, väldigt bra och bitvis väldigt jobbigt! Precis var jag behöver och precis det jag inte skulle ut och göra på egen hand. Efter lunch dog jag i soffan och trodde aldrig jag skulle komma därifrån! Men det mesta är ju möjligt, lite följecykel på det så var man ju nästan pigg igen :) Dessvärre fick Lars ont i halsen på kvällskvisten och idag är han förkyld. Noj-Amanda börjar såklart tro att hon också trillat dit. Eller så är det bara nåt tröttsyndrom efter resande och fixande.

Sitter numer i min lägenhet i Stockholm och känner mig lite lonely. Inte så konstigt med tanke på att man under hela sommaren inte varit själv nånting alls. Lite vemodigt hoppade jag på tåget i morse. När vi åkte från Uppsala insåg jag att Lina suttit på samma tåg för där stod hon med sina väskor på perrongen. Det var ju dumt man inte visste det tidigare! Sen lyckades jag ragga upp Lisa att komma och möta mig och packningen vid centralen. Vi åkte hem hit och gick sedan för lite lunch på Götgatan. Väldigt smaskig sallad.

Tillbaka till bestyren. Fyllde två maskiner med lakan och handdukar efter sommarens gäster. Tog ryggan och gick för att hämta kurslitteraturen. Tro inte det paketet gick ned! Gigantiskt och 7,7 kg! Böckerna å sin tur ser gigantiskt tråkiga ut. Har inte ens förmått mig bläddra i dom...



Sedan var det ICA som gällde så nu är även kylskåpet fullt. Lax och råstekt potatis till middag.



Nu ringde Anna nyss så hon kommer förbi en sväng :)


Söderhamn

Efter en natts orolig sömn men huvudvärk och myrkryp (kan kanske ha berott på gårdagskvällens ståhej, Axel var i storform både på prata högt kanten och buskanten) så vaknade vi tidigt hemma i Söråker. Åt frukost och tog bilen till Söderhamn. Har varit på affärsmöte efter lunch. Skogsindustrin är inte det man kan mest om skulle man kunna sammanfatta det hela med.

Lars for sen till Huddik för upptakt med skidklubben. Själv har jag fått god middag och lite vin :) Hade tänkt jag skulle jogga lite men slapp undan det å...skorna låg ju lämpligen kvar i Lars bil. Hmm. Det får bli i morgon istället. Är väl typiskt att när man anmäler sig till lopp så tappar man suget!

Mina böcker har iaf anlänt till Sara's Tobak några kvarter bort från min lägenhet. Bra bra. Nu försöker jag bara ragga nån som möter mig och min packning på centralen. Skulle ju underlätta tubenresan hem multum!

Myspys

Försöker slappna av de sista dagarna nu innan skolan börjar. Det går både upp och ned, precis som mitt humör...

Sitter och väntar på att Lars ska komma in från träningen. Hungrig! Själv har jag varit ute och joggat. Fattar noll av systemet borta vid skidstadion. Joggade dit och såg det fanns en runda på 10 km. Fint då tar jag den. Efter kanske 2-3 km var jag lost. Var det åt det hållet? Skulle jag ha svängt av där? Vart är jag påväg nu?? Nej det fick bli till att vända och ta samma väg tillbaka bara. Knänen krånglar dessutom =/ Kändes knappt som jag hunnit varit ute innan jag var hemma igen. Är väl bäst att ta det lugnt då antar jag.
Men jag tror det skulle behövas ex antal timmar träning efter gårdagens ätande. Vi skulle mysa med pizza och godis! Låg här båda två och mådde dåligt sen. Varför ätar man så hela kvällen blir förstörd? Och nu läste jag just på facebook att Kristin och Axel håller på att bakar till ikväll. Vi ska fira Joar lite som fyllde 19 i söndags

Sista dagen..

Sitter här och väntar på att klockan ska bli 14. Sista jobbdagen hägrar!

Längtar till i morgon när jag ska åka härifrån! Då blir det mys i Östersund med Lars, sen åker vi till Söråker på torsdag och till Söderhamn på fredag. Slutdestination Stockholm troligen på söndag. Sen börjar det hårda livet på riktigt.

Beställde böckerna för första perioden igår. 1748:- och troligen en vikt runt 7 kg allt tillsammans. Får ta resväskan när ja ska hämta hem dom skulle ja tro!

Riktigt så här höstlikt har det inte blivit ännu här uppe, men det är på god väg. Löven börjar bli gula och idag blåser och regnar det. Ruggväder!

 


Rullskidor och 30-årskalas!

Lånade lite grejer från repan igen och åkte med Lars bort till Fångåmon där jag blev avsläppt. Rullskidor en andra gång men nu i regnet. Toppen! Trots min misstro innan så gick det faktiskt bra (om man bortser från att det kändes sjukt jobbigt då). Tog typ en timme och jag var hemma igen halv tio. Gillar verkligen när man gjort nåt vettigt och klockan inte ens är lunch :D

Sen gick jag och vek servetter till Jenny's 30-årsfest ikväll. Det blir grillning, sång och dans. Men först tipspromenad klockan 13.

På tisdag är det sista dagen med jobb. Ska bli så skönt! Börjar vara riktigt le faktiskt...


Finfin fjälltur, my ass!

Jag vill starkt revidera det jag skrev igår om att dagen skulle bjuda på en underbar långlöptur! Vilken jävla skittur! Sprang från Nulltjärn till Kyrksten och skulle sen skråa över till Stensdalsleden och hem igen. Kändes jobbigt redan från början och när jag väl kommit till Kyrksten vet ja inte vad som hände? Då ballade humöret ur totalt.

Jag borde bara ha vänt och sprungit samma väg tillbaka. Från början fanns det en fin liten stig utefter fjällsidan men den fösvann så småningom. Istället blev det ris till förbannelse. Hjortron fanns det på sina ställen men det gjorde ju inte mig nå gladare.

Jag hittade så småningom den gamla leden till Stensdalen och joggade tillbaka till Nulltjärn. Då var ja så less på fjäll att det fick bli asfalten hem igen! Inte ett kort knäppte jag heller så får lägga in nåt gammalt här..



Som tur var kom jag över förmiddagen efter lite lunch och några kramar. Trött som tusan kände jag sen. Men det kan botas med en tupplur, kaffe och morotskaka :) Nu har jag och Lars spelat tennis.. Det var roligt fram till att vi skulle spela på riktigt. Jag vann ett enda "gem" av de nio vi körde. SKIT!


Ledighet

Igår kom Lars äntligen hit igen! Jag har varit ledig idag och är så i morgon också. Det blev supersovmorgon i morse, för en av oss iaf. Själv vaknade jag nästan pigg runt 8 men ville inte väcka döingen bredvid. Låg och läste så gott jag kunde i mörkret. Sen blev det styrka.

Vi hade planerat att åka till Åre och äta lunch på Broken. Efter diverse snurr med parkering på visade det sig att just idag hade de stängt pga personalutbildning =/ Vi hittade oss ett annat ställe och åt varsin cheeseburgare som satt som ett smäck! Lite klädshopping på det så var vi helt slut sen.

I morgon börjar Lars och Järnberg sitt läger tom lördag. Själv tänkte jag finna ut fin en långtur att springa på fjället i morgon. Tänk om det kunde vara lika fint väder som idag, då blir det underbart!


Kräftskiva!

Gårdagens skiva var mycket lyckad, dock "missade" jag de sista två timmarna. Det är mystiskt att när det är fest här i Vålis så blir det av nån anledning alltid lite för mycket rödvin... (Drickalekar ska man passa sig för, av många anledingar) Vaknade med en bestämd känsla att något inte stämde, men ligger man fullt påklädd på sängen med rullgardinen uppe och klockan är 06.38 så är väl det inte riktigt som det ska vara heller. Är lite småseg idag men ska väl kunna ta mig igenom ett dagsarbete för det :)

...

Klimpen, det finns nåt som heter skattegrundande lön och det är den csn är intresserad av. Och ja det blir närmare 50 000....

2010-08-13

Jag blir alldeles matt på mig själv ibland. Igår hade jag en mental krasch över csn och det fribelopp man får tjäna utan att det påverkar studiemedlet. Nånstans hade jag fått för mig att denna gräns var 35 700. Så här satt jag helt förstörd över att jag kommer få ihop närmare 50 000 på sommarens jobb och iom det förlorar en del studiemedel. Så precis när ja ska lägga mig kollar jag hemsidan igen och inser att gränsen är 53 000!

Idag har jag varit på promenad, handlat lite på IKEA och bara slappat. Snart blir det Tynderö för middag med Maggie och mys på klipporna.

Hem till familjen en tur

När jag klev ur bilen satt det en liten filur med bredaste flinet och bankade på fönstret hemma. Det första Axel såg var såklart hans paket. Nu sitter han här och gör teckningar till mamma sin med glitterlim och stämplar så det står härliga till!

Lillkatten verkar må fint och Doris kallas tydligen för både Sur-Larsson och Pip-Larsson, hon verkar inte uppskatta sin nye familjemedlem särskilt mkt. Jag ska försöka prata förstånd med henne.



Ikväll ska vi ut och äta mamma, jag, brorsorna, mormor och morfar och morbror och kompani :)


Trötter

Tycker jag inte gjort annat än sova mkt på sistone. Ändå är jag tröttare än nånsin varje morgon. Inatt sov jag 9 timmar utan avbrott men vaknar som en zombie. Blir man tröttare om man drömmer mkt? Jag drömmar som tusan varje natt och ofta en massa skumma småobehagliga saker!

Tisdagsträning

Tänk vad lite träning kan göra för humöret! Satt här i morse trött och le efter en natts kass sömn med psyko drömmar. Kände mig inte så pigg på att gå ner till banan pch springa de där 1000-metersintervallerna som jag planerat. Men masade mig ut. Skönt väder med regnet som hängde i luften.

Har kommit underfunn med att sist jag skulle springa 1000 sprang jag några meter för lite, hehe. Så dagens tider var inte riktigt lika fantastiska, men nu gjorde jag ju 4 som jag bestämt iaf och inte bara 3 som sist. Fick sen för mig att testa springa 200 meter så 5 av den varan också :) Precis när jag ställde mig på bron till huset för att stretcha kom ösregnet. Tajming!

Lite lunch, kaffe och en torr kanelbulle på det så är man ju nästan på topp!


Har precis anmält mig och betalat för tjejmilen i Sthlm den 5 september så nu har jag ett lite närmre mål än vinterns Vasalopp...

Sommarkänsla!

Här uppe i fjällen får man inte alltför mycket av den riktiga sommarfeelingen. Inte som när man var liten och låg på Oxviken med familjen och käkade maryland cookies varje dag. Idag var det dock lite av den varan, sol och bad vid playa del Nulltjärn. Riktigt glassigt trots avsaknaden av kakor.



Igår var det som sagt fjällmarathon här. Blev riktigt sugen på att springa själv när man såg alla komma i mål en efter en. Anton och Tessan vann överlägset dam och herrklassen. Grattis! :) Kanske man ska ställa upp nästa år? Den stora frågan är väl om knäna skulle palla känns det som. Om inte annat så blev man peppad att träna. Nu känner jag mig äntligen frisk igen också!

Ledigt

Sitter och softar hemma hos Lars i Östersund. Tog tåget hit igår. Hade funderat på att låtsas sova för att slippa betala resan men sen fick jag lite ångest. Vad ska resterande passagerare tycka om mig då, jädra sneaker! Så när konduktörn kom bad jag om en ungdom till Östersund och höll fram min hundring. Jag fick åka gratis! :D Hon hade ingen växel.
Vi har inte gjort nåt särskilt. Var ner på stan igår en sväng. Hittade inte ett enda intressant inköp utan nöjde mig med mjukglass.
Åker tillbaka till Vålis ikväll när Lars ska till Norge. Skönt att komma tillbaka och vara ledig på kvällen och inte måsta jobba på en gång. I morgon blir det dock mkt att stå i skulle jag tro. Vertex fjällmarathon med bankett på kvällen! Hade en liten fundering i början på veckan om jag skulle ha sprungit korta banan runt Blanktjärn. Behöver inte fundera på det längre då halsen fortfarande är smådålig..

Krasslig

Trodde först jag hade sovit till halv tolv i morse men klockan var bara nio som tur var. Vaknade med lite lite ont i halsen så har bara suttit inne framför datorn. Nu har Jenny gett mig nå brustabletter från utlandet som ska innehålla supermkt C-vitamin och lite alvedoneffekt. Ska trycka några under dagen och se om det funkar. Sen kan man ju alltid hoppas det blir något lugnare i restaurangen ikväll. Sprang runt som en yr höna igår kändes det som...


2010-08-03

Sitter inne och surar lite idag, känns som jag håller på att bli lite förkyld :( Så fort man tänker "men nu har jag ju varit frisk ett tag iaf" så ska det skita sig.

Roade mig med att betala av allt jag handlat och satt upp på rummet. Kunde täcka det med dricksen. Sen lyckades jag ändå sätta upp 500 nya kronor på notan. Har kollat lite på en tröja från Bergans som fanns i receptionen som var så fin. Tänkte att jag tjänar väl lite mera dricks här under augusti så den köper vi!

Jobb igen klockan 14. Längtar verkligen til tors-fre när jag är ledig. Den här sportgruppen tar kål på mig!

 


De senaste nyheterna

Är tillbaka i Vålådalen efter lite ledighet och minisemester med Lars hemma hos honom i Söderhamn. Vi åkte i tisdags efter jobbet mitt. Skönt att komma härifrån en stund. Har tränat lite grann, bland annat mera banintervaller! Nytt upplägg denna gång; springa varv på tider som gick nedåt. Det var jag, Lars och Lars brorsa Jonas. Vi hade konstruerat det hela så vi skulle kunna tävla om vem som klarade flest nivåer. Jag kom sist. Oväntat. Benen dog innan hjärtat gjorde det iaf. Men kul idé så får prova det fler gånger.

På torsdagskvällen åkte vi på Lars Winnerbäck spelning i Järvsö. Det var skitbra rent ut sagt!



Fredag blev slappdag. Åkte till Bollnäs för att hälsa på Lars kompis Per-Erik. Han bjöd på lunch och vi hann uträtta lite shoppingärenden. Present till Axel, Loggbok! och tights. På kvällen åt vi middag på en restaurang vid havet, enormt god fisk!

Sen blev det till att kliva upp aptidigt på lördag morgonen för att hinna upp till Vålis till 14. Jobb :) Fantastiskt roligt! Finlandssvenska skidförbundet är här, 36 personer. Så tiden går ju faktiskt lite fortare när det är mer att göra. Idag gick allt i ett från klockan 18 när det plötsligt kom en massa à la carte. Mitt dricksglas växer i värde!

Jobbade delat idag så hann med en joggingtur på spåret och lite mage-rygg. I morgon har jag ett sånt hemskt pass igen. 10-22. HU! Finns en positiv sak med det dock. Sovmorgon!

RSS 2.0