En vecka kvar!

Mindre än en vecka om man är petig...

Pratar såklart om Vasaloppet :)
Jag har ett så tråkigt startnummer som: 18719
Nu är det bara att ladda sista veckan och hoppas på fina förhållanden och fint väder!

  

Fjolårets Öppet spår helg tillsammans med Anna, då hann vi kolla på Tjejvasan också.
Grattis Jenny Hansson som vann den i år! Hoppas hon kan ta hem Vasan också :D


Lördag

Vaknade utsövd av att klockan ringde halv åtta. Frukost och sen räkna kemisk dynamik. Kom in i lite av ett flow :) skönt att känna att man fattar nåt nån gång!



Det ser ut som ett kaos...jag vet. Men har iaf äntligen slängt mina vissna tulpaner!

Vid lunch var det dags för skidor på tv:n! Efter att ha skådat ett superdisigt Norge begav jag mig till gymet.
Trodde jag blivit svagare än sist i bröstryggen, ända tills jag gjort klart alla mina reps och set och såg att jag råkat stoppa in sprinten på 5kg mer än vanligt. Tydligen orkar man mer än man tror :)


Intervaller.

Klev upp tidigt för att genomföra intervallpasset Lars snickrat ihop åt mig. Han dömde ju tidigare ut min 0%-iga lutning på löpbandet. Nu var det 7%... Äckligt jobbigt och sen hade jag migrän resten av dagen. Hehe. Tur att Karin kom med ipren till labben på eftermiddagen! Men det blir nog samma upplägg någon fler gång skulle jag tro, då ska jag göra det bättre med avseende på det där med progression. Idag var det om inte degrassion så stagnation!

"Stopped flow" labben var helt okej. Tjejen som höll i den gick igenom rapporten grundligt. Hon verkade manisk på att allt skall vara på sin rätta plats. Inga resultat i bilagorna!! Det är förvirrande det där med rapporterna, varje kurs har sin egna idé om hur den skall se ut :S

Försökte plugga lite dynamik när jag kom hem och det gick nästan bra. Sen svängde jag ihop en grekisk sallad med tzatziki och rostat bröd till middag. Men rödvinet saknades.

Nu ska jag äta popcorn med dipp!


Ledig dag

Att inte vara schemalagd en dag kan vara lika jobbigt som skönt. De där dagarna man har "hela dagen på sig" tenderar jag att göra ingenting!

Okej, en powerwalk runt Årstaviken, besök hos farfar och kolla skid-VM är väl inte ingenting men den där skolan hänger ju över en som den mörkaste skugga. Fick big-time-ångest nu ikväll över att jag inte orkade förmå mig göra något på ett bra sätt. Är det någon mening att räkna när man enbart kollar facit och inte ens orkar försöka på egen hand??


"Svenska stjärnor i brinnande plan"

Så kan man också skildra söndagens flyghändelse, iaf om man heter Aftonbladet...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article8608211.ab

Finfin weekend!

Min lilla minisemester i Estland är slut :( Är lite lite svårt att tycka det är roligt att återgå till skolan igen..

Eftersom det inte blev nån tävling för min del åkte jag på att langa dricka istället :S gick runt hela lördagskvällen och var nervös över det jag, hehe. Det gick okej fast fick inte till det i början då det kom 50-60 åkare i 5 olika spår. Jag kunde knappt urskilja nån!
Jättekul att få åka runt och kolla på iaf! Jag led knappast av att inte få åka själv.
Det gick bra för Lars som åkte in på 14:e eller 16:e plats beroende på hur man räknar :) Vann gjorde Jerry Arhlin!



Flygresan hem vart mindre lyckad. Först och främst måste Tallins flygplats vara den segaste organisationen man kan tänka sig. Checka in tog en evighet och sedan var kön till säkerhetskontrollen enorm! Så vart jag tvungen att tömma ut halva handbagaget då jag tydligen glömt jag hade vattenflaskan med vatten kvar där i. Damen i kontrollen verkade tycka jag skulle slänga min enervitfaska men det hade jag ingen lust med så jag hällde ut vattnet i förvaringslådan istället. Då schizade hon ännu mer på mig och jag fattade ingenting då engelska tydligen inte är nåt de kan prata! GAH vad irriterad jag kände mig när jag väl kom därifrån!

Så var det själva flygresan då; ute på startrakan gasade planet upp men tvärnitade strax innan vi skulle lyfta då ena motorn snarare brann än fungerade som den skulle. Blev till att taxa in tillbaka till terminalen och vänta 2,5h på ett nytt plan...wihoo får man säga åt de 7 euro vi fick i matkupong, fantastiskt! Så istället för att vara hemma här i lägenheten i Stockholm kring halv nio blev det snarare elva. Lite segt!

Har iaf haft en toppenhelg på alla sätt. KUL att jag kunde och fick följa med :D

    


Estland!

Är i Estland och testar tävlingsbanan för Tartu Ski Marathon. För min del blir det ingen start, dels har jag ingen startplats och dels skulle jag inte hinna i mål innan vi måste åka tillbaka till Tallin.

Här är det toppenväder men snorkallt! Det går bra ändå :) Igår åkte jag vi första halvan på tävlingsspåret; från Ottepää till boendet som ligger efter 32 km. Jag startade lite före och det blev en kamp mot mörkret och rädslan för eventuella vargar eller björnar (inte för att jag har en aning om det finns sånna här)...Kändes lite lustigt att åka runt helt ensam mitt i Estland i 20 minus och nästan mörkt. Som tur var kom grabbarna ikapp mig bara nån kilometer innan vi skulle kliva av!

Idag har de andra testar skidor och jag tog mig en tur och retur åt andra hållet på spåret. Riktigt fina hårda spår men aningens kärvt.

Nu ligger vi inne på rummet och äter estnisk choklad!

Back in business

Oj här var det torka...inspirationen har avrit på botten den senaste veckan!

Har en förkylning som aldrig vill släppa det där sista taget! Får nog fortsätta hosta nån dag till tror jag :(

Här i sthlm är det numera vitt igen efter snökaoset i fredags. Skolan tickar på. Hatar projektet i molekylär struktur, vi har haft en fullkomligt sämst handledare och inte fått nån feedback alls så det känns lite jobbigt inför torsdagens redovisning (vår första muntliga :S). Alla andra verkar ha gjort så himla mkt!

Men efter redovisningen ska vi skriva vår sista labbrapport i mollen och sen kommer Lars :D Och på fredag går flyget till Estland och Tartu Ski Marathon. Det ska bli superkul!

Off we go!

Har målat naglarna, packat vinterkläderna och försökt äta ur kylen...känner mig redo att åka norrut i morgon!

Får äntligen träffa Lars igen :D


Hmm

Undra om min köttfärssås blivit för gammal? Blev lagomt illamående såhär på kvällskvisten...

Idag stod det en manisk kvinna bredvid mig på den andra X-trainern! Måste pröva nån dag hur motstånd 215 känns, jag tycker ju det är jobbigt på 150. Och hon höll på i all oändlighet. Fast sen såg hon ju kanske inte helt hälsosam ut med sin skelettkropp...


RSS 2.0