Åskväder

Himlen är svart och det vinden viner. Skönt att det kommer åska så luften blir lite svalare igen!

Blir intressant att jobba, datorn lär ju bli svart som natten..


Huvudvärk

Har jobbat första riktigda dagen i restaurangen. 14 gäster och hur lugnt som helst. MEN när det är cirka 30 grader där inne så är det ju smått jobbigt. Nu har jag en lagomt tryckande huvudvärk...

Rullskidåkning

Idag har jag varit ledig :D joggade lite på förmiddagen men frukosten kan inte ha hunnit verka från början för ja kände mig helt lost typ..men som tur va gick det över och sen gick det helt okej.

Efter lunchen blev det lite kemiplugg och solande. Hann träna lite styrka innan jag och Tina tog på oss rullskidorna och åkte till Nulltjärn. Har provat en gång förut bara nedanför huset här så detta var egentligen premiär..  Fegade i utförsbackarna och ramlade två ggr på platten, så nu har man skrubbsår lite här och var. Det svider. Jag hade just ingen fart att tala om när jag gick omkull men att ramla när det går fort måste vara rena helvetet!

Mamma Mu dök upp idag med en kollega från Sylarna. De har sprungit hit, hurtigt!

Hoppas jag kan somna gott inatt. Kaffet igår kväll höll mig vaken till 01.30 så man var ju mindre seg i morse. Har fortfarande inte sovit ikapp sedan midsommar känns det som.


Vålådalen

Årets första dopp har jag lyckats åstadkomma idag i Vålån (bättre sent än aldrig). Väldigt uppfriskande! Vi har varit och grillat korv, kokat kaffe och myst.

  

De senaste dagarna har det varit toppenväder! Klarblå himmel och gassande sol. Lagom kul att träna när det känns som att skallen ska koka upp typ. Det har varit full rulle på jobbet de senaste dagarna. Samekonfirmationsläger. Igår hade de middag i sporthallen med sina släktingar. Cirka 500 pers och varmt som fan! Men det gick rätt smidigt med maten iaf. Idag har vi varit i Duved och haft kyrkkaffe. Skönt att man fått varit utomhus :) Men det måste vara helt sjukt varmt att gå omkring i samedräkt i denna värme!


...

Back in Vålåvalley!
Och här ser det precis ut som det brukar; stökigt och med disken som belarmar hela köket..

Jerry lånade mitt rum för nå veckor sedan. Han "glömde" visst att bädda ur. Såg ut som han bara klivit ur sängen och dragit. Ja skicka ett surt sms, nej inte jag heller...men ett förlåt fick man allt. Haha

Vet inte om myggen anlänt på storfront ännu. Men det visar sig väl!

Nu ska jag sova, Gonatt!


Mot Vålådalen

Mormor kan man lita på, hon är alltid snäll och skjutsar och hämtar vid tåget :) Väskorna står i hallen och ser onödigt välproppade ut!

Har provat springa idag igen. Inte så långt, runt Gryttjom. Det kändes helt okej och jag hade inte ont men det är dock nåt som inte är helt hundra. För övrigt var det jättevarmt och jag har som vanligt dragit på mig huvudvärk fastän jag tog en resorb. Kanske jag låg i solen lite väl länge.. Så skönt väder ända fram till ett tag sedan när det drog in lite moln.

Tynderös hetaste inneställe!

Efter en del beslutsångest och motvilja att kliva ur sängen så åkte vi igår in till Söråker och köpte pizza på lasola. Åkte hem till Lina och käkade oss proppmätta och tog en välbehövlig dusch! Insåg att tiden runnit lite iväg så vi fick racea hem till Frida igen för uppsnoffsing och drickaintag.

Packade med oss drickat och for till Holms brygga på förfest. Det blåste lite kallt men när solan visade sig var det underbart!

        

Sedan drog vi vidare till Holmö brygga där det var proppat med folk, precis som det ska va! Och blandat alla åldrar och kategorier, både äckelgubbar och snygga killar. Dansade och sjöng till trubaduren :D De stänger rätt tidigt men inte åker man hem för det. Blev kvar ute vid grabbarnas husvagn innan vi åkte tillbaka till Holms brygga. Nu var det riktigt förbannat kallt så jag och Lina gick hem. Smög oss in och gjorde iordning korv och makaroner. Fan va de smakade bra!

Alla mådde bra även idag. Och solen sken! Har legat på gården hemma hos Frida och solat och snackat strunt ;P Var tvungen att dra hem rätt tidigt för att packa inför i morgon när jag åker inöver landet mot Östersund och sedan Vålis. Åker med Kråkan från Ö-sund, kul med sällskap :D

Sitter nu och glor på tv och funderar över vart fan min paj jag skulle bli bjuden på tog vägen?!


Midsommar!!

En mycket trevlig dag och kväll :D

Kom ut till Frida och Tynderö kring 3. Vi åt gott och Linnea hade tom gjort jordgubbstårta. Jag och Frida vann musikquizen, väldigt oväntat! Så nu ska man få en gratis liten massage av Lina, gött! Frågan är bara när?

Drog vidare till bygdegården på fest. Mycket folk, och mycket blandat folk! Min kära lillebror Joar kom efter ett tag, hade åkt i bakluckan från Söråker. Jävla idiot, hehe. Han var lite på lyset allt...
Själv hade jag mycket trevligt och det blev en något oväntad twist på kvällen. Vart kom den ifrån liksom??
Åkte hem till Frida strax efter tre, då regnade det, men mamma kom för att hämta hem brorsan så hon skjutsade hem oss med. Sköönt :D

         

Natten har spenderats i bastun på en madrass. Hehe. Optimal säng måste jag säga. Men man behövde ju inte sova i en bil som vissa andra iaf. Idag mår vi faktiskt prima allihopa. Bara att ladda för en kväll på Holmö! :P

Torsdag

Helt sannslöst va jag har ont i armarna!! Måste ju ha fått en smärre överansträngning. Att träningsvärk kan vara värre dag 2 är ju allmänt känt men sedan brukar det ju börja gå över. Den är ännu värre idag!

Blev bjuden på lunch idag på och av Folkan. Lite sommarmys sådär =) På eftermiddagen har jag och brorsan städat huset. Förvånad ja blev när han gjorde som jag sa och inte protesterade vilt. Vi har tom smörjt en massa vinterskor som stått framme liite väl länge nu kanske, hehe. Tryckt tacos till middag och spelat betapet mot mamma. Nu har jag inget att göra som vanligt. Måste väl fortsätta se över mitt kaos till diverse packningar; stockholm, fjällen och en helg i Tynderö. Rummet är ett enda virrvarr av saker och jag måste verkligen se över denna fjällenväska. Vem behöver typ 5 festklänningar när man ska vara där cirka 1,5 månad?? Att ta med en är ju nästan i överkant!

Träningsvärk :D

Igår var jag och mor på body pump. Det var ju ett tag sedan men riktigt kul och lite starkare har man blivit, men sån hemsk träningvärk jag har idag. Kan typ inte räta ut armen för då gör det så ont! Haha. Men det är skönt att riktigt ordetnligt med tränongsvärk ändå. Har cyklat idag igen. Hade motvind nästan hela ena vägen och då kan man ju tycka man ska ha medvind tillbaka...jag tyckte ja hade motvind mest hela tiden dock.

Åt lunch hemma hos mormor och morfar. Sen har jag hämtat Axel på dagis. Han har varit något av en plåga här hemma, trots att han fick en namnsdagspresent av mig!

Mormor ringde nyligen, hon hade kommit på att hon skulle bjuda mig på en möbel till badrummet. Ett skåp av nåt slag. Så i morgon blir det en sväng på IKEA.

Drömtydning?

Jag måste ju bara berätta om min sjukt konstiga dröm jag haft i natt...

Drömde att jag vaknade av att han som spela Aragorn låg bredvid mig i sängen och han hade målat en tavla till mig. Fast det var nån till kille också, som jag självklart inte kommer på vem det var. De hade målat tavlan tillsammans och båda låg i min säng...

Hmm vad betyder detta??



ps. Mamma! Mitt äggberoende visade sig i att jag åt frukost på sängen samtidigt bestående av just ägg och kaviar! Haha...jävligt weird!!

Helgen till ända

..och lite seg är man efter den. Jag och Frida mådde ju som sagt mindre prima under lördagen. Jag slutade inte vara bakis förrän kanske klockan sju på kvällen. Tanken var ju utgång, iaf var det så för de flesta andra, vi två bangade. Åkte på förfest hos Wallbergssystrarna och hängde där innan de drog ner på stan. Vi åkte iofs också ner och kollade läget men åkte sedan hem och sov.

Vaknade runt 12 och till min förtjusning stod mamma och bakade scones :D Gott värre!! Det var riktigt ruggväder ute med spöregn och blåst så en innedag var helt rätt. Har packat lite mer (jag dööör så mkt saker jag har!). Pluggade lite matte å kemi och gjorde inte mkt mer..

Idag var vädret inte bättre direkt så jag fortsätter stanna inomhus. Jag och mamma tänkte gå på body pump ikväll.

Det är roligt nästan jämt!

Kill me someone!

Idag är en jobbig dag. Det är konstigt det där med alkohol..min uppfattning om mitt tillstånd måste uppenbarligen ha varit felaktig. Både jag och Frida vaknade med dödshuvudvärk. Blev illa tvungen att uppsöka badrummet.. Men Sara mår ju iaf bra :) Tur hon stoppade ner mig i sängen i natt!

Vi hade riktigt roligt!! Vi ligger här och skrattar åt det ena värre en det andra. Va mkt konstigt man kan göra. Och Frida cyklade visst i diket :P vilken sjuk tur att jag åkte bil och inte försökte mej på nån cykeltur.

Det värsta är att vi ska ut ikväll. Jag och Frida pallar inte, det måste bli nyktert!

Snart ska vi till Holmö och äta lunch :D

Feest :D

Sitter och väntar på att Sara med passagerare ska komma och hämta mig. Ut till Tynderö och Eriks 20-årsfest ska vi :D Och massor med människor jag inte sett på länge! Kanonkul ska vi ha!


Birsta + barnvakt

Klockan ringde halv sju i morse, usch!! Jag som aldrig kan somna på kvällarna känner mig död varje morgon. Men jag har analyserat mitt problem tror jag. Så fort jag lägger mig går min hjärna på högvarv, men det är inte så att jag ligger och grubblar över nå negativa saker...nej istället funderar jag över alla möjliga roliga, intressanta och konstiga situationer och diskussioner som skulle kunna uppstå. Ligger där med ett självgott flin på läpparna medan ja klurar på vassare och vassare kommentarer. Klart man inte kan sova då...

Jag hade fått i uppdrag att skjutsa Axel till dagis. Sedan åkte jag till Birsta för att träffa Camilla och hennes lilla Tilda :D Söööt! Hon sov i princip hela tiden. Har lyckats göra av med alldeles för mkt pengar på allt möjligt. Varför går det så mkt när man måste handla sånt man behöver? Lite saker från IKEA, nytt batteri till pulsbandet, en vinbox (ett absolut nödvändigt inför helgen, hehe)... Unnade mig ett par skor också




Köpte ett knäskydd, får se om de hjälper nåt. Har ju gjort ont när ja joggat men ja har väl som trott att det bara har varit lite för lång tid för mig att jogga, i tisdags på stepen kändes det som knät skulle gå åt helvete nästan. Typ att de skulle vridas inåt å klicka å då kan ja bara tänka mej hur ont de skulle göra :S

Nu har jag hämtat Axel på dagis. Har lurat i Joar och Axel att de skulle baka chokladbollar så nu står de å kletar här i köket. Sedan ska vi äta "tjock och lång korv" (lillebrors definition av grillkorv) och pommes...


Man ska väl inte klaga?

Sov förbannat dåligt inatt! Mammas teori om att det berodde på att det var fullmåne i lördags kanske stämmer, får hoppas på det så jag kan sova bättre framöver. Trött så jag kände mig yr när ja klev upp...

Jobb på Folkan hela dagen, trodde jag bara skulle jobba fram till lunch kanske. Men nej jag blev kvar, ibland är det lite jobbigt med Folkan för man kan få känslan av att de bara antar och anser att man kan jobba hur länge som helst när man väl är där. Vara kvar tills allt är klart, men egentligen borde de ju inte ränka med mig, jag är ju bara där som bonus (eller nåt). Men jag borde ju inte klaga när jag får chansen att tjäna pengar. Jobbigt bara när klockan blir fem och ingen säger att man kan åka hem om man vill, och man känner på sig att man förväntas stanna. Dt är trädgården som nästan är klar nu, en del grus som skulle fixas och växter som skulle planteras.


 
Jag hade egentligen tänkt ja skulle ta en tur på cykeln som träning. Nu försvann ju som hela dagen och det kändes bara jobbigt. Istället började jag med kemikursen. Piss va j-vla tråkigt!! Jag får inte alls samma tillfredställelse som att räkna matte, haha! Och tjata på om en massa saker jag knappt hört förut...suck! Men en liten bit på väg har jag kommit nu iaf. Men utan någon träning och med trååkkemin så kändes det ett tag som jag skulle få ett irritationsutbrott här hemma. Som tur var fick jag följa med mor ut på en promenad! Nu är det bäst man pallrar sig till kojs om det ska bli någon ordning.

God Natt!

Sunday

Sov hemskt länge idag igen, dödstrött! Sedan åkte jag och mor till gymmet och biffade en timme.

Vårt städande av klädkammaren resulterade i diverse fynd. Vi slängde tre kassar gamla hemska kläder. Hittade en svart baddräkt mamma köpt i USA, rätt snygg faktiskt. Min gamla kompis Java satt inne i ett hörn också. En vit gigantisk tiger jag vann i Junsele djurpark när jag var där med fritids i 2:an. Han har varit med lite överallt. Vi skulle tex bila till Lofoten en sommar. Hela bilen var packad proppfull när jag kommer springandes TIGER måste med!! Mamma och pappa var väääldigt glada! Hehe. Nu har jag donerat den till Axel..


Axel och grannen Julia + tigrarna

För tillfället sitter jag och kollar på tennisfinalen. Pappa har försökt förklara reglerna för mig. Vet inte riktigt om det är min grej å kolla på, känns lagom segt..

Vikarie och 38-årskalas!

Igår började dagen med jobb åt Folkan, på café Lust. Någon hade ringt mig 7.40 dolt nummer men jag hade inte hunnit svara. Ringde senare igen och det visade sig vara Urban som är rektor på Ala. Han undrade om ja kunde hoppa in som vikarie åt 6:orna mellan 12 och 14. Ja men det går väl för sig tyckte jag. Sexor kan väl inte vara annat än beskedliga små varelser på en 12 år?

De skulle bara kolla på film så änu bättre! :D Sprack ju redan från början, dvd:n hade ingen dosa så vi fick inte till att byta språk på texten. Fick bli Robin Hood på engelska med dansk text. Barnen var måttligt glada. Efter ett tag hade de lugnat ner sig och puh kände jag. Några killar hade lite svårt att sitta still. Det blev rast och sen bröt hela helvete ut, nja så hemskt var det väl inte men 6-7 grabbar tillbringade hela, verkligen hela, sista timmen med att enbart tjata om att sluta tidigare, spela fotboll innomhus, slåss med kuddar och diverse andra störelsemoment. De fick gå några minuter tidigare och jag vill inte vara vikarie mer! Haha. Skämt å sido så hade det nog varit tusen gånger enklare om det varit en vanlig lektion och inte precis innan sommarlovet. "Varför kan vi inte få sluta tidigare, vi gör ju ändå ingenting!!" "Den här filmen suuuuger, jag har sett den 10 gånger!"

På kvällen var jag bjuden hem till Högbergs på 38-årskalas. 20 + 18 (Kristin och Erika). Blev lite stressigt här hemma innan då jag satt och försökte knåpa ihop nå presenter. Hela tjocka släkten var där och vi fick mat och tårta. Girlsen fick jättefina presenter! Jag vill också fylla år, hehe.

Idag blir det lite träning och kanske jag och mamma kan städa lite. Göra som Frida och hennes mor; rensa klädkammaren!

Som man ser ut!

Kom hem och såg mej själv i spegeln, jordig i ansiktet och håret på ända. Har hjälpt till med trädgården som de håller på att anlägga vid Folkan. I morgon ska de rulla på gräsmatta, då syns det ju att nåt händer iaf. Just nu är det bara olika nyanser av grått och brunt..

Hämtade Axel idag på dagis. Pappa menade på att han skulle orka gå hela vägen hem. Hmm...efter hälften lät det "mina ben är trötta" Jag hade cykeln. Försökte med att han skulle sitta på styret, funka icke. Sadeln, funka icke. Hade jag haft en pakethållare hade han kunnat sitta på den och hållt i sig i sadeln. Men inget av fallen hade ja vågat mig på att cykla med honom samtidigt vill jag påpeka! Vi tog oss upp för backen men sen va han trött igen. Sluta med att han satt på mina axlar och jag försökte leda cykeln samtidigt. Måste sett bra kul ut... Nu ligger han i soffan totalt utslagen och sover. Går inte att få liv i honom!

Jobb

Jag får ju tom jobba lite denna vecka :D På Café Lust på Ala skola som Folkan har hand om. Ska man vara ärlig är det ganska segt. Det är två nior där varje dag som ska ha hand om det men sedan är det en vuxen från Folkan som hjälper till å så, nu är den personen jag. Vad ska man säga? Högstadieelever kanske räcker? Nej man ska inte dra alla över en kant. Dagens två killar lyckades förvåna mig.. Den ena var väldigt handlingskraftig och den andre var det inget fel på alls. Jag bad dem sopa golvet på slutet, när ja kommer tillbaka står de i full färd med att dammsuga sofforna!! Se på fan!

Men det blir ett himla cyklande fram och tillbaka. Först hemmifrån till Folkan (och Ala ligger ju mitt i mellan), sedan till Ala, ner till Folkan för lunch, tillbaka till Ala, till Folkan för att lämna kassan och tillslut heeem. Mina ben får mjölksyra i uppförsbackarna och sadeln skaver, stackars mig!

Fick svar från Robban idag angående fjällen. Börjar typ ons/tors efter midsommar. Skönt att veta :)

RSS 2.0