Klister

Idag var det klisterföre efter gårdagens regn och sedan kyla, nej nej nej tänkte jag. Jonte fick kolla i min vallalåda och hittade ett klister han "trodde" skulle funka. Jag var totalt inställd på noll fäste så det blev en glad överraskning när det faktiskt gjorde det :D Utför gick det snabbt, jag ramlade där femman svänger tillbaka båda gångerna jag åkte förbi. Fan, först på ena sidan å sen på andra. Men man gör ju inte sej så illa direkt, även om det gör rätt ont när det är så hårt som idag. Men jag fick till en 20 km iaf så det känns skönt att ha rört på sej!

Vet inte om de hade tänkt att jag skulle ha kollat av rum innan lunch idag eller städat någonstans. Men när de inte sagt nåt rent ut dagen innan så får de väl skylla sej själva då. Det har kommit typ 70 skidåkare från Medalpad idag. Fick en chock när ja kom in i sällskapsrummet, fullt av människor. Antagligen blir det en segdragen kväll på jobbet. Middagen ska vara från 16.30 till 18? Sen är det kvällfika 21.00. Och därimellan då?? Nåt får man väl lov att hitta på, jag får så dåligt samvete om jag står för länge utan att göra något..

..

Idag hade jag samma otur igen. Klev upp åtta för att städa. Nej, ja fick vänta ända till halv tio innan ja kunde fixa i badrum nr. 223. Nu sitter jag och väntar på 224. Blä..meningslöst. Har typ inte gjort nånting på 1 timme snart.


Blåsigt

Idag är det burrigt ute, fastän plusgrader...men det blåser och snöar. Klev upp i samma vanliga tid för att käka frukost halv åtta. Hade tänkt ja skulle städa badrum nu på förmiddagen som Latti sagt skulle vara gjort innan fredag. Skulle ha legat kvar i sängen för det fanns inget vatten påslaget och vatten är ju det jag bara måste ha. Får ta det i morgon istället, då blir det nog städa för hela slanten kan ja tänka mej, 120 norskar som åker härifrån..

Kråkan är här i tre dagar. Jag var på massage igår efter att ha insett att jag nog var rätt stel i nacken. Hon hittade några fina knölar...idag känner jag mej ganska trött och öm. Ska försöka åka lite skidor efter lunch. Igår hade Jenny minivallakurs med oss. Hon tyckte av nån anledning att det lät som vi behövde det, undrar varför?? Men nu har vi gjort rätt från grunden iaf, hoppas det fäster lite bättre nu då.

Pratade med far min igår. Han och Axel kanske kommer upp nästa tors-lör. Skulle ju vara toppen för då kan jag ju skicka med alla mina grejjer hem. Annars blir det marigt. Undrar just vilket datum jag ska boka tågresa för då?

Träningstävling

I förmiddags körde grabbarna träningstävling. Jag och Jerry lekte tävlingsledning och åkte runt med skotern och tog tider. 7,5:an + 2:an och sedan lappvägen upp. Oskar vann, sedan Anton och Jonte.

    

Jag fick också köra skoter :) Vid lunch blev det prisutdelning..jag hade lyckats skrapa ihop några små saker jag visst hade här uppe. Hoppas att de kommer till användning ;P

Själv har jag bara haft en slappardag. Ganska skönt.

Skidor

Igår gick jag och la mej på eftermiddagen för att sova en kort stund. Ställde inte klockan för jag tänkte väl att jag vaknar efter nån halvtimme. Mitt i min otroligt skumma dröm så hör jag hur det klampas med skidpjäxor ute i hallen. Hmm, då måste ju grabbarna ha kommit tillbaka...och då måste klockan vara ganska mkt. Jag hade sovit i 1,5 timme och om tio minuter var det middag. Sova på eftermiddagen tänker jag inte göra om (såvida det inte är extremt nödvändigt)!! Jag låg klarvaken på kvällen och kunde absolut inte somna. Vid ett var jag så hungrig så jag var tvungen att kliva upp och äta hårdbrödmackor med ost. Sen somnade jag gott =)

Idag blev det mera skidor på förmiddagen. Mina egna denna gång. Shit va hög puls jag hade! Inte van vid skidor...
Skyndade sen in i duschen för att hinna kolla på världscupen. En liten skymt av Jenny och Tessan fick vi.

Har jobbat i kiosken idag, 2*30 min. Va pengar jag kommer tjäna! Haha. Nej men till veckan blir det jobb i princip varje kväll. 

Längtar lite tills ja kommer hem i mitten av dec. Bara slappa innan resan, hänga med familjen. Kolla in badrummet som förhoppningsvis är färdigt hos pappa, bubbelbadkar! Och käka julmat. Jag är grymt sugen på risgrynsgröt.



Är detta ett av dina pannband Kråkan? Har för mej att Axel köpte ett när de var här uppe i vintras.


Ont i ögonen

Fattar inte men det svider i mina ögon, de känns torra på nåt mysko sätt.

Nu har jag åkt skidor i två dagar. Lånade ett par vallningsfria uppe i hyran efter att Lennart insisterat. Igår var det inte pistat, löst och blåsigt. Skidorna gled runt runt, jag hade inget fäste och för tunn mössa + att jag fick skavsår av pjäxorna!. Kaikade runt 5 km. Idag fanns det klassiska spår =) Men fästet uteblev...resulterade i trötta armar. Mitt skavsårsplåster hjälpte kanske i början men inte senare. Jag tog mej iaf runt 7,5 denna dag. I morgon blir det nog mina egna skidor med valla, det var inte så himla mkt kvistar som syntes.

Det blir Klimpen som jobbar ikväll och i morgon. Skönt för mej, jag ska bara stå i kiosken nån timme i helgen. Världscupen är det på tv i morgon också, det blir skojj att kolla på Jenny. Förhoppningsvis ser man en skymt av Tessan också som åker i nationella gruppen.

Nu är det nästan mkt personal här, Klimpen och Pernilla har kommit också..

Snart skidor

I morgon hoppas jag hinna åka några skidor. Det har snöat i princip hela dagen idag, sweet sweet. Några spår är det dock inte än. Tänkte låna skidor uppe i hyran så jag inte föstör mina egna då det tydligen sticker upp en del kvistar fortfarande.

Dagens jobb bestod av att skura inne i kylrummet. Mina händer mår inte så vidare bra efter det hälsoskadligt-märkta medlet =(

Färdigvaccinerad

Ja då var alla sprutor tagna (förutom sista dosen twinrix som blir efter resan). Idag sved dde två sprutorna som tusan av nån anledning. Sköterskan tyckte också att jag hade "ett himla segt skinn"  men det var tydligen bara bra. Kan ju förklara vaför jag tycker att sticken känns även om Maggie och Frida inte tyckte det. Jag fick två superplåster så det ser riktigt synd ut om mej, nästan.

Kom till Östersund vid kvart över tio igår. Var lite småhungrig så jag tog en fika. Sen blev det som det alltid blir, skittråkigt och segt att gå på stan när man inte ska handla nåt. Väntade på att Tessan skulle sluta skolan vid ett. Men en julklapp har jag betat av, Axels. Det lättaste av alla..
Tessan hörde av sej och vi gick och käkade lunch på Brunkullans tillsammans med två andra skidåkartjejer. Vi satt så länge så vi halvt blev utslängda tror ja. Sen var det bara att knata hem i snålblåsten. På kvällen var vi på lägenhetsvisning då hon tänkt flytta ihop med en annan tjej och spara lite pengar. Helt okej lägenhet!

Undrar hur många ggr jag vaknat inatt av att ha skitont i vänster smalben, som växtvärk. Omöjligt att sova! Det hjälper dock om man har benet rakt upp i luften och flexar med foten, ingen höjdare till sovställning! När ja vaknade var det iaf borta :D

Och idag har jag som sagt varit på sjukhuset och sedan tråkat runt på stan ännu mer. Käkade lunch själv idag. 13.30 gick bussen till Järpen. Där gick jag in på bibliotket en sväng och sen bussen till Vålådalen. Fick sällskap med Olivia som var påväg hem från skolan. Och det snöade hela vägen hem, djess!!

Huvudvärk

Hade sovmorgon i mosre till nio. Hade tänkt mej kolla på live-sändningen från tävlingarna i Bruksvallarna. Men tji fick jag, inte ska man tro att något sådant funkar häruppe i obygden. Antar att Vålådalens brandvägg inte tillät sådant. Jag fick hålla tillgodo med mellantiderna och sms-kontakt med Klimpen som satt och kollade även han. De flesta härifrån åkte superbra, kul! Får se hur det går i morgon.

Efter lunch fick jag en märklig huvudvärk, nästan åt migränhållet. Fattar inte varför?! Jag har ju sovit, ätit, inte tränat nåt superansträngande. Måste vara vätskebrist eller nåt. Slutade med att jag sov omkring 1,5 timme. Gick sen till gymmet, det gick ju inge vidare,  ansträning = ont. Blev en kort stund men i morgon kanske är en bättre dag. (Låret är fortfarande lika illa).

Kan inte påstå att jag är på samma discohumör som förra gången jag var all alone här i huset. Snarare depp/less-humör denna gång. Mitt glas med gammalt, surt vittvin hjälper måttligt...


Färgning

Sitter och kollar på Idol och färgar ögonbryn- och fransar. Det går faktiskt bra =D haha. Man vet ju aldrig, hade ju kunnat ha sett förjävligt ut om man haft otur.

Blev inte såå mycket jobb idag, 2 timmar. Sen åkte vi till stan. Jag hittade allt jag ville, färg och kamomillextrakt. Robban och Örjan hittade sina plastlådor och alla åkte hem nöjda och glada.

??????

Vilken mamma kommenterar dotterns blogginlägg med typ 14 utropstecken i rad? Jo min!!

Ensam, igen

Nu blir det inge mer springa, lätt att vara efterklok. Gör ont igen bara jag går. Fan va irriterande! Om det bara kunde dimpa ner nån snö så skulle ju allt lösa sej. Den första snön ska tydligen packas med skoter och rulle. Förslag om att jag kunde utföra det jobbet verkade inte falla Latti i smaken, förstår inte varför?? Haha, så svårt kan det ju inte vara!

Här är man själv hela helgen dessutom. Va tusan ska jag göra, baka bröd och städa har jag planerat in än så länge iaf. Robban verkar ska åka in till stan i morgon för att leta lite lådor till frysrummet. Tror jag ska följa med och leta efter kamomillextrakt för att bleka håret med.

Har tränat styrke idag igen, med Lennart. Provade skidåkarnas superövning (tydligen hemlig så jag ska väl inte avslöja den då). Har redan träningsvärk i magen! Men den var kul.. med resevation att jag ändrat mej i morgon när min mage kommer ha kramp eller nåt.

Aaaj

Kråkan har precis masserat mitt onda lår lite. Det gjorde ont ja...kankse inte superdupersmart att springa intervaller i förmiddags. Plus att det gick sämst! Stumma ben. Då gick styrketräningen bättre nu på eftermiddagen.
 
Eftersom Lennart är här igen så är nivån under lunchrasten nu tillbaka på låååg. Men man står väl ut, ibland är han ju lite rolig får man ändå säga.

Nu säger de att det snöar ute, men det kan inte vara mycket för jag ser ingenting. Tänk om man bara kunde få vakna, dra upp rullgardinen och det var en halvmeter snö ute! Klimpen har åkt skidor idag. Tävlingen 6:e december här uppe blir ju intressant. Det finns 2 sträckor att välja, 42 km eller 21 km. Med denna takt av skidåkning så lär det ju bli den kortare skulle jag tro.

Har beställt hit lite kataloger från olika universitet men så fort jag öppnar för att läsa känner jag mej ganska oinspirerad. Väntar fortfarande på den från KTH som jag egentligen väntar mest på. Vi får väl se..

Nu är det snart Bonde söker fru.


100 spänn på att hon är gravid!

Det är fyra personer här på konferens, varav en kvinna. Hon kom och frågade efter alkoholfritt vin och sedan vad middagen bestod av. Plus att hon gärna ville att det skulle se ut som hon drack samma som de andra. Hmm, hur ska man få till det då?? Ja hon fick sitt vin i baren och gick sedan och satte sig. Men de andra gubbarna verkar ju inte fatta nåt iaf...

De norska ungodmarna undrar stup i kvarten om jag kan öppna kiosken, jag har inte tid! Men Lennart finns ju också.

Blev ingen träning idag. Hade tänkt springa intervaller men ena låret kändes lite skumt så jag hoppade det. Får väl se hur det verkar i morgon. Istället har jag legat i soffan och läst. Längesedan jag läste någon bok men denna var riktigt bra, "Smuts".


Som jag befarat

Idag har varit en dålig dag, vet inte varför men allt har känts segt bara. Segt att måla element, segt att träna men kanske lite bättre att jobba nu på kvällen.

Ett gäng norska ungdomar här. När jag gick från gymmet hade de öppnat alla fönster nere på tun och satt där och levde om. Nej, orkar inte med en hel bunt kring 16 som  tror de är störst bäst och vackrast! Det var ju inte såå illa som tur var. Nu ska de snart äta kvällsfika. Hade butiken öppen nån kvart, de hann handla godis och dricka för närmare 800 kr. Bra för oss..

Egentligen skulle det ha kommit en till grupp på torsdag men de har avbokat då det inte finns någon snö. Vad ska man då göra här?? Får väl ha disco igen då helt för mej själv.

Aktivitetsfylld helg

I lördags klev jag upp tidigt för att hinna måla element innan Lisa och the gang skulle komma. Hann bli måttligt irriterad när jag höll på i fem minuter för att över huvudtaget få upp färgburken! Men tillslut så...han med 9 stycken. Jag stack ut nån timme innan dem eftersom jag tänkt springa snigelfart och inte orkade ha en massa som bara sprang förbi mej. Superfint väder och några plusgrader. Dock ganska halt, förstår varför man ska äga spikskor men har man inga så har man inga. Jag halkade på en spång och hamnade i en ganska kall bäck, dock bara med ena foten som tur va.



Efteråt blev det fika och bastu. Sen följde jag med tillbaka till Undersåker. Käkade pizza uppe på bygården till middag och kollade sen på en ganska dålig svensk film. Sjukt trött var jag när klockan tickat på ett tag.

Lisa klev upp tidigt för att träna hundarna, själv sov jag till nio. Åt frukost och väntade på att hon skulle komma hem igen.

Vi skulle åka till Ånnsjön och åka långfärdskridskor denna dag. Fick låna ett par alldeles för stora skatepjäxor men det funkade ändå. Första gången med långfärd för mej. Kul var det men man är ju inte van skate så lagom ont i smalbenen fick jag ju. Som tur var släppte det efter ett tag =) Ganska tunn is men det gjorde ju inte så mycket när man visste det var bara knädjupt. Skön känsla när man hade vinden i ryggen och bara gled framåt framåt..
Avslutade självklart med korvgrillning

  

Man blir trött av frisk luft! Satt som en zombie i bilen hem. Slappade i soffan ett tag innan de drog med mig till boulderväggen som finns i Undersåker. Är väl ingen stjärna på att klättra men lite klarar man ju iaf. Om och om igen samma led, först ett grepp jag aldrig fick till, när man väl klarat det var det sista greppet jag slant på. Så egentligen klarade jag det väl aldrig, får åka tillbaka med nya krafter någon dag.

Nu sitter jag åter i Vålådalssoffan igen, ganska skönt..

Målning och intervaller

Har börjat med elementen i badrummen på tun idag. Slipat och grundat. Ska försöka hinna måla dom i morgon bitti, funderar på att gå bort till ladan och hämta en overall så jag ser riktigt proffsig ut! Latti sa det skulle finnas en i storlek mindre där.

Efteråt sprang jag intervaller. Både gick och kändes bättre än på länge, orkade ligga högre i puls längre än på senaste tiden :D I morgon kommer Mamma Mu och hennes tisdags-träningsgäng? och de ska motionera och basta. Jag hakar på..planen är att hänga med henne hem till Undersåker efteråt.

Just nu försöker jag göra slut på mitt eget förråd av mat, käkar ju typ jämt borta i köket annars. Känns ju lite surt när jag har betalat för allt jag har här hemma. Kråkan har åkt tillbaka till stan så det blir middag ensam ikväll.

Wasser

Idag har jag haft vattenparty i badrummen på tungården igen. Men inte lika jobbigt fogfix denna gång, har väl inte fått sitta kvar lika länge kan jag tänkta mej. En av blandarna till duschen levde visst ett eget liv, trycket försvann efter ett litet tag bara och inget hände när jag vred upp. Om jag däremot höjde temperaturen kom trycket tillbaka. Då blev det ju istället ångbastu inne i badrummet så jag tänkte ta kallvatten istället....men nej, då försvann allt vatten. Skumt. I morgon kanske jag får måla element.. 

När Kristina slutat i receptionen skyndade vi oss ut på en kort löptur innan vi gick till gymmet. Sen eldade vi barsa och åt middag. Nu kikar vi på tv.


Och äntligen! Latti har satt på lite mer värme här på Olander. Kanske man slipper frysa arslet av sej i fortsättningen då!

Besök

Sitter och väntar på att Kråkan ska komma upp, men det dröjer typ två timmar till så frågan är vad jag gör nu??

Karriärsbyte?

Idag har jag lekt målare, fönstren inne i köket och disken behövde en uppfräschning. Var ganska kul men pilligt ibland. Rätt nöjd efteråt ändå. I början blev det bara fult tyckte jag.

Åsa var inne och har startat upp kakbaket inför buffén till jul och nyår. Ny sort för i år: kokosdrömmar. De va goda, smakade typ som bragokexen.

Robban fick nåt ryck igår när vi var upp och käkade middag. Bjöd på vin och plötsligt fick man en drink också, Sweet!

Stolt

Var ganska nöjd när jag lyckats sova 8 timmar trots att jag skulle upp och jobba frukost. Somnade kring tio och sen ringde klockan vid sex. Inga kaffemisstag idag, skönt!

Gårdagens kalla fina väder är som bortblåst, det har kommit snöblandat hela dagen och varit några plusgrader. Efter jobbet stack jag ut och tränade, sista halvtimmen var det riktigt grått och mörkt. Blä.

Nu sitter jag själv på Olandergården och eldar basa och smuttar vitt vin, romantiskt va?


Vålådalen

Här är det kallt, stjärnklart och snön glittar.



Vintermorgon 2008-01-30

Trött??

Var förvånanasvärt pigg när jag klev upp 05.30 i morse. Ändå tror ja inte ja somnade förrän kanske runt tolv. Gick bort och satte igång att göra frukost, spelade musik och tyckte det var rätt mysigt att vara här uppe själv i mörkret.

Helt klar i huvudet kan jag dock inte vara då jag sätter igång och brygger kaffe utan att sätta någon kanna under. Varför?! Har torkat kaffe rätt många ggr nu tycker jag...

RSS 2.0