Good news!

Vi fick tillbaka vår matteKS idag och till vår stora förvåning hade vi klarat oss :D tom med lite marginal. Kändes väldigt bra! Jag och Karin åkte hem till mig för att skriva labbrapport och kolla på alla kemiuppgifter. Tiden har fullkomligt flugit iväg och hann bli halv fem. Vi förstår inte riktigt att vi inte tröttnade tidigare..

Festen i lördags var kul :) God mat och god julöl...tycker det är konstigt att så fort man kommer hem innanför dörren är det som det smäller till och man plötsligt blivit mkt fullare än man kände sig när man åkte från festen. Igår vaknade jag dessutom 07.11 och kunde inte somna igen. Åt frukost och blev sedan supertrött men ville då inte gå å lägga mig och sova bort hela dagen. Någon träning var min kropp inte direkt i fas för men det fick bli en långpromenad.

Sedan kändes resten av dagen riktigt menlös ända tills Linnéa kom på middag. Linssoppa och nybakat bröd. Vi pratade om lite allt möjligt, kollade i gamla skolkataloger. Kom på att vi tyckte vår idrottslärare var het när vi gick i 9:an. Förstår inte riktigt vart det där heta skulle ha kommit ifrån...

Sen blev det ännu en alldeles för sen kväll, men som tur var sov jag riktigt bra iaf. Idag hade vi tänkt ta grissprutan men vi vågade inte, känns nästan som det ligger och lurar nån liten förkylning igen. Och vi vill ju inte gärna dra på oss några dunderbivärkningar om vi skulle ha nedsatt immunförsvar för tillfället.

Nej nu får man ju snart äta middag, mera linssoppa :D (som btw blev riktigt, riktigt god!!)

 

 


Vissa har det kul!

Pratade precis med Axel i telefonen. Han hade varit på kalas, på flygplatsen och åkt brandbil. Häftigt kalas må jag säga! Å ikväll skulle han sova över hos grannen. Han gör inte annat än roar sig...

Jag sitter och laddar inför julfesten ikväll med att sjunga julsånger, just nu : "Julen är här" med Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebö. Nästa får nog bli O Helga Natt. Vi börjar tidigt men det är väl nu eller aldrig, snart kommer ju tentaperioden. Önskar ja hade varit hemma så ja kunde gå på Julton även i år. Snart kommer iaf Karin så ska vi dricka Gluwein. Hittade även en julklapp á 30 kr. Plocke-pinn, det var inte igår! Tyvärr blev paketet mindre fint...tidningspapper. Hade väl varit okej om ja hade haft snöre till, det har ja inte.

Har varit på Stadiums Vasaloppsdag idag och blivit pålurad saker för 670:- Nej men faktiskt var det nog jag som lurade mig själv...lika bra att köpa när det ändå är 20 %.


Låång dag!

08.00 Kontrollskrivning bioteknik
10.15 Kontrollskrivning matte
13-18 Kemilabb

Labben gick bra, jag klantade mig med separertratten igen! Tog en propp, satte på den åt rätt håll denna gång (kollade specifikt på det), skakade och nog förbannat flyger vätskan ut. Proppen var ingen propp utan var snarare en cylinder med hål i mitten!
Sen gick jag sista timmen och grät varje gång jag paserade diskhon. Någon måste ha hällt ut fel sak på fel ställe för det sved som tusan!

Efter skolan åkte jag och sa hej till Jerry som är i storstan. Kul med någon som alltid är så glad och positiv hela tiden :)

Åkte sedan hem, julpyntade, åt risgrynsgröt och drack glögg!



Vart försvann mina triceps??

Dagens visit till gymmet kan sammanfattas med att: man blir svagare om man inte är där på 2,5 veckor.

Hade labb igen i bion. Vår lilla bakterieympning hade växt, yey! Hehe. Var ganska kul idag faktiskt. Har renat fram plasmider och förhoppningsvis får vi ett mail med en bild på hur DNA:t ser ut. Vissa tycks undra vad det jag läser ska användas till...i vardagliga livet. Jag, plus mina pluggvänner, hävdar bestämt att det finna tusen saker! Och dessutom beror det väl på hur ens vardagliga liv ser ut, eller?

I morgon ska jag julpynta :D Har redan smygplockat fram alla saker på köksbordet, kunde inte hålla mig... Har också letat recept på gluwein, hittade knappt nåt. Jag kanske är usel på att söka. Iofs ett, men det var med hela två flaskor rödvin. Så kul ska vi inte ha!

På lördag är det julphest på kemisektionen, det ska vi gå på :) Måste bara ut och köpa en liten julklapp för 30 riksdaler innan dess, frågan är vad?


Död mus

När jag var hemma några helgen sedan tyckte jag det luktade lite suspekt inne på toan, typ kattpiss. Tyckte även Egil. Nu pratade jag nyss med mamma och mysteriet var löst. Hon skulle visst dammsuga bort spindelväv i taket igår när det plötsligt kom fram nåt pälsliknande ur hörnet. Tydligen har det legat en död mus uppe i takspringan...äckelpäckel!


Prokrastineringstisdag

Hade en enda föreläsning idag. Sen var vi duktiga och gjorde klart alla kemigrejjer för denna vecka. Åkte hem för att äta lunch och lägga all min fokus på matte och biotekniken. HA! Prokrastineringen var verkligen på topp idag och jag gjorde helt andra saker.

Stack ut på en joggingtur, äntligen efter i princip 2 veckors krasslighet. Det kändes segast! Och min spagetti bolognese låg uppe i strupen. Kom tillbaka, duschade och tänkte NU, nu ska jag vara duktig....Fastnade på msn och svor åt min okoncentration när jag måstat läsa om samma stycke 7 ggr för att fatta. Slutade med att runt halv sex så gjorde jag ett ryck. Nu har ja betat igenom bioföreläsningarna och försökt räkna på "felet" med MacLaurinutvecklingar. Har glömt allting ;P

Gör nog bäst i att lägga ned detta, fika och krypa till kojs.


E-colie bakterier

Idag hade vi vår första biolabb. Kul men nå annat än kemilabbet och roliga pipetter hade dom! Vi planterade in en plasmid mha transformering till bakterier, strök ut det på en agarplatta och förhoppningsvis har det växt nästa gång.

Sedan skulle vi ympa från en redan bestående odling. Satan va det luktade illa!

Lite kymigt på ett sätt att hålla på med bakterier. Visst man har ju handskar men känns som att det börjar klia överallt bara för att man inte vill ta i sig själv. Alco-gelen första när vi kom ut därifrån. Kändes ändå som man hade bakterier på hela sig typ..


Känner att jag är något nedstämd idag, har även anammat brorsans mest frekventa fras "Varför, varför". + att jag pratar med mig själv. Kan det bli bättre??


Girlsweekend!

I helgen har det varit fullt hus här! Lina kom vid tre i fredags, vi gick och handlade och inväntade resten. Maggie, Frida och Lisa. Blev en lugn hemmakväll med taco och skvaller. Lyckades på nåt vänster få sängplats åt alla.

  

Lina åkte sedan hem på lördag förmiddag. Vi andra tog en sväng på stan. Hinner gå in i en affär och sedan har jag spenderat 646 spänn redan, hmm...men "du fick ju mycket för pengarna" som Maggie sa :)

Fikade och gick sedan hem igen. Party party var vår plan. Det blev kanske inte helt så dock. Vi festade hemma, sände efter hämtmat och festade lite till. Gick sedan till Medis och Söder Källaren där Edvin var. Oskar och Pontus var också nere så vi tog en öl med dom. Frida var på partymood men vi andra var rätt sega. Slutade med att vi var hemma redan vid 1. Frida tog dock en taxi för att möta upp Emelie. Det gick inge vidare då adressen var fel, hon kom hem direkt igen.

    

Idag har vi inte gjort nåt just. Ätit frukost och kollat på skidor. Var tvungen att springa ner på götgatan och handla ytterligare ett klädesplagg. Nu har jag, Frida och Lisa exakt samma tröja alla tre, haha!

Har pluggat lite bioteknik nu på em och kvällen. KS på fredag, både bio och matte..


Täppt

Betar av alla vårdinstitutioner som kan finnas denna vecka. Idag ringde från Folktandvården Söråker och ville boka in mig på en undersökning. Förklarade att jag flyttat men kommer hem till jul så nu har jag en tid 22 dec. Kanske dags att börja använda tandtråden som jag skrivit kontrakt på att bruka 1 gång/dag!

Dagen har varit ett evigt snorande. Man känner sig ju lite halvouppskattad när man snyter sig var femta minut på föreläsningarna..

Vi har förberett oss inför morgondagens etiktenta med diskussion över en caféfika. Är lite klokare men så svårt att veta hur tentan kommer att se ut bara. Men snart helg!!




Blobb

Idag gick jag, Anna och Karin till organakuten och pratade om "blobbar". Orbitaler med andra ord :) Det var bara vi tre där så blev en timmes privatlektion om blobbarnas flummiga värld.

Ingen träning idag. Är ju uppenbart inte hundra. Tror jag fått nåt äckligt litet virus. Undrar just hur ja ska ta kål på det?? Jag blir frustrerad.

Har "veckans-pris-handlat" på ICA. Man får kolla ut vad de har extrapris på i reklambladet. Nu var det lax, kiwi och morötter.

Längtar till helgen då girlsen kommer. Då blir vi 5 pers på mina 28 kvadrat. Räkna bort toan och hallen så är det bara 20 kvar => 4 kvadrat/person. Yeah!


Spirometritest

Sjukt dåligt sov jag inatt, trots rullgardinen. Först kunde jag inte somna. Sen vaknade jag halv tre, kanske av min snarkandes far. Kändes som jag skulle få ett utbrott nästan. Kommer aldrig kunna somna! Tillslut var jag och puttade på honom och då blev det tyst som tur var. När klockan sedan ringde var det ingen "morgonstund har guld i mun" just.

Kemiföreläsningen var oförståerlig. Tusen mekanismpilar åt alla håll och plötsligt hade man fått nån cyklisk sak. Matte på det och riktigt uttråkad! Men vi slutade ju 12 iaf.

Gick bort till Idrottens hus för att äta lunch med faster Inger. Kvart i två hade jag äntligen tid för det uppskjutna astmatestet. Hann bli lagom less när jag fick vänta en halvtimme. Tänk vad jag hade hunnit plugga.. Men så är det väl när man ska till doktorn. Jag fick blåsa ex antal ggr i en liten apparat, andas in luftrörsvidgande och sedan blåsa igen. Ingen astma här inte. Mina kurvor såg identiska ut! Så då var ju inte det problemet då. Men jag tror fortfarande att mina näsgångar inte är som de ska. Trångt helt enkelt.

Btw så kunde man bli skakis av den lilla inhalationen. Det blev jag. Kände mig alldeles darrig när jag snörade skorna för en liten joggingtur. Och min kropp var inte på humör. Undrar om jag är helt frisk egentligen?

Nu ska ja skynda mig i säng!


Äntligen en rullgardin!!

Pappa kom ner idag. Vi tog en sväng att hälsa på farfar. Nu har vi precis skruvat upp min rullgardin som har stått i ett hörn i 1,5 månad. Men betongväggarna här verkar vara av diamant näst intill. Stenhårt! Har en ny gardin också :)

I helgen har jag sneakat mat mest hela tiden kan man säga. I fredags var ja hos David och Sofia. Fick jättegod mat. Sofia har blivit lite smårund, jag hade visst fått för mig helt fel. Barnet skulla iaf komma i mars. Kom hem kring halv ett och hade tänkt mig en god natts sömn med riktig sovmorgon eftersom jag ändå var småförkyld och inte kunde träna. Men icke sa nicke. Jag och la mig och fick sjukt ont i magen. Lyckades dock somna men vaknade efter ett litet tag med samma krämpor. Tillslut var ja tvungen att upp och spy, mindre fräscht! Fattar inte riktigt vad det var, matförgiftning? Men jag har inte hört nåt från kusinen att de hade blivit dåliga så det verkar mysko..

Men lördagen spenderades till ingenting. På kvällen åkte jag hem till Anna och Christoffer och blev bjuden på lasagne. Sedan åkte vi på bio. "Trubbel i paradiset" den var väl inte nåt att hänga i granen just. Plus att framför oss satt det 5 smågrabbar som var asjobbiga. Men efter ett antal åthutningar från övriga besökare lugnade de ner sig som tur var.

Snart ska jag och pappa gå och käka indiskt. Det blir gött!


Snurrig

Fattar inte vad det är med mig. Har känt mig smått yr hela veckan. Kommer små attacker då och då. Anna trodde jag kanske hade järnbrist så nu har jag handat piller.

Kanske är det nåt komplement till min halva förkylning som det aldrig blir något av. Har tränat, inte vågat träna, tränat. Igår blev jag nog ändå lite sjuk på kvällen och gick till sängs redan vid nio. Så idag är det typ bra igen men ja inte fullt ut...hatar när det är på gränsen.

I morgon ska jag iaf hem till kusin David och Sofia på middag + Idol. Jag bjöd in mig själv, något de tyckte var en strålande idé :)



en semester skulle sitta fint!


Lila hand..

Hade vår första labb i organkemin idag. Separation handlade det om. Väldigt simpelt. Ett organiskt lösningsmedel med 3 olika föreningar i, i med lite natriumhydroxid och så blev det två olika faser, en vatten och en organ.
Hade en s.k. separationstratt. Den finns det en liten kork till så att man kan skaka sin blandning ordentligt. Då är det jättebra om man sätter på korken åt rätt håll. Det gjorde INTE jag! Något som resulterade i ett lilafläckat dragskåp och en missfärgad hand! Hehe. Kul om det hade varit nå värre ämnen man hällde över sig! Min hand ser iaf normal ut igen ;P

Och själva separationen gick väl sedan okej. Man kan såklart vara mycket mer noggrann, och om det hade varit på "riktigt" så ska man väl göra om proceduren ex antal ggr.

Som ni ser så är de inte superduper separerade utan små äckliga klumpar flyter kvar...


...

..och om den bistra verkligheten, är mer än du kan ta just nu. Så låt mig hjälpa dig då, att svälja förtreten, för mig finns det bara du.

Kan någon ringa och sjunga för mig?? Nej men tillbaka till sthlm och skolan igår efter en helg hemma. Skönt att bara slappa och göra ingenting men det blir desto jobbigare att åka därifrån då när man inte tycker man har nåt kul att åka tillbaka till. Men funderar på att anamma en ny attityd, en mer positiv attityd!

Den skulle kunna ta sin grund i att gå och lägga sig i tid!! Inte klockan ett när alarmet ringer 06.15 nästa dag. Jag fastnade av någon outgrundlig anledning framför datorn igår kväll/natt, man blir ju rädd för sig själv nästan! 

Kände mig något skum idag. Kanske inte super när det börjar snurra bara för att man böjer sig fram över bänken. Nej ikväll blir det tidigt, vilket innebär nu egentligen..


Regn och rusk!

Soffan är sådär att sova på. Särskilt när brorsorna ramlar hem på småtimmarna.

Idag är det riktigt tråkigt väder här. Grått. Jag har läst 2 oförståerliga texter på engelska om genteknik. Seminarie på måndag.


Visste inte att jag hade en sådan brat till bror.. den andre coolingen är grannpöjken.


Southfield!!

Ja nog log jag lite för mig själv när tåget rullade in över Sundsvall och den vackra synen av upplysta Kubalskorstenar mötte en. Hemma har det visst hänt grejjer. Milko har ju gjort nya förpackningar! Är ju kanske ingen nyhet för de flesta men för mig som lever på Arla så..Våra fina björkar på gården är nedkapade, murkna och allt. Men tomt ser det ut.

Har precis ätit middag. Äntligen en riktig biff :D som jag har längtat! Trots att jag förmanade mina bröder att lämna huset så har de dragit härifrån. Tråkiga typer som inte ville bygga molekylhundar med mig. Så vad gör man nu? Kanske lika bra att gå och sova.

KS:n i kemi igår gick ju sådär. Matten idag kändes faktiskt bra så det va skönt! Slapp man sitta på tåget med ångest iaf.

Haha fan va förvånad jag blev nu. Mammas dator är tydligen paj så nu är det pappas enormt gamla bärbara jobbdator som står här. Och tro det eller ej men då hittar jag bilder från när jag, Emelie och Linnéa var på Mamma Mia premiär!


Dålig dag idag

Började med att de ringde från vårdcentralen och sa att mitt spirometritest jag skulle gjort var inställt, systern var visst sjuk. Så nu har jag en ny tid 16 nov.

Sedan var det KS i organisk kemi. Den spelar egentligen ingen roll för det är bara en bonus. I vilket fall som helst måste man klara tentan för att få bonusen. Egentligen gick det väl okej men valde sedan fel reaktionsmekanism på en uppg vilket resulterade i 0 poäng. Och sista uppgiften var ett stort frågetecken för de flesta. Men med 0 på båda sista så blev det bara 12/25. Det gillar jag inte, man vill ju gärna ligga över hälften iaf!!

Slutade 12. Jag och Karin åkte hem till mig, käkade lunch på café och kollade sedan på matten som vi har KS i morgon. Bajsintegraler skulle jag vilja säga.

Stack ut och sprang. Såg en stackare på rullskidor, det såg sådär ut. Bokade tåg hem, fanns inga sittplatser kvar verkade det som så ja får väl hänga i bistron typ.. Och höll sedan på att hungra ihjäl. Brände falukorven. Ja sen har det fortsatt i lika tråkig anda. Tvättat och läst matte. Nu ska ja fika och sedan dra nåt gammalt över mig.


Det blir nog roligare hemma, då kan jag ju åtminstone bråka med brorsorna..


Ensamt

Nog för att jag trivs bra i min lägenhet, men det är ju såå ensamt ibland.
Laga mat ensam, äta maten ensam, kolla på tv ensam...prata med sig själv.

Men jag ska se till att boka en tågbiljett hem på fredag eftermiddag. Jag pratade med Egil i telefonen igår, han undrade vad jag skulle göra hemma. Jag ska sitta och inte göra nånting! Eller ja, plugga in alla de 20 essentiella L-aminosyrorna; struktur, 1-bokstavskod och 3-bokstavskod.


Tisdag

Tänk om man inte hade matten att läsa. Då skulle det ju faktiskt kännas nästan kul, kemin är rätt trevlig och bion är än så länge som gymnsiet.

Har idag hittat en ny favorit på gymmet. Roddmaskinen! Låret går det ju upp och ned med så idag har jag gått på trampmaskinen och sedan rott en stund. Jag har även köpt mig ett linnex-linement så hoppas att det ska göra susen på det onda. Men en fundering, det innehåller ju salicylsyra, då kanske man inte ska använda det hur länge som helst i sträck antar jag??

Sitter nu i sängen med mina böcker. Kaffe + kladdkaka, tyvärr är kakan slut så nu känns det lite tråkigt igen. Iofs finns det mer i frysen men två bitar verkar ju lite overkill..

Igår kväll plockade jag fram min ljudbok läsandes av Helen Sjöholm. Känner mig alltid så upptrissad på kvällen så det var rätt behagligt att lyssna på. Somnade ifrån det efter ett tag. Men om rullgardinen kunde komma upp så skulle det nog gå ännu bättre att somna, slippa gatubelysningen rakt i fejan!


Dagens händelser

Blev uppringd av tidningen Café idag. Smickrande om man bortser från att jag var fel Amanda Steen. Detta kom dock inte som en chock eftersom sedan tidigare försök till googlande på mig själv gav annat utslag än förväntat.

Hade ännu en förvirrande förläsning och etik kring genteknik innan jag fick åka hem klockan fem. Skulle bara in en snabbis på ica. Där lyckades jag riva ner ett halvt torn med pepparkaksburkar. Men det var inte mitt fel, det tyckte inte den snälla mannen som hjälpte mig stapla upp dom igen heller! Stackars de människor som kommer köpa smulor nu istället...


Och just ja, jag fick A på inledande kemi tentan :D

Disconatt

Jag bor bredvid festlokalen i huset. Riktigt trevligt! Igår var det dunkadunka vet inte hur länge. Jag har troligen dansat disco i sömnen.

I fredags var jag hemma hos Anna som bjöd på middag och igår var vi hos mig. Vi gick och kollade på Linnéa som hade spelning tillsammans med Andrea. Ett ställe vid Nytorget som hette högkvarteret. Det var tur vi fick tag i Linnéa på telefonen för detta stället hade vi aldrig hittat annars. En liten rosa skylt som blinkade i rosa och sa bar med en pil innåt. Öppnade typ en källardörr och sen gick man ner 2 trappor. Kändes väldigt suspekt men därnere var det jättemysigt!

Idag måste jag plugga, plugga.. Är måttligt less på det. Läsa i 30 sidor i kemiboken om reaktionsmekanismer. BLÄ. Har köpt mig en byggmodellsats nu iaf. Den är rolig. Har byggt en glukosmolekyl och en hund.



Han saknar dock svans stackarn..


RSS 2.0