Exhausted

Som ett brev på posten kom en mindre förkylning lagom till tentan. Är väl inte så konstigt när man pluggat 50 timmar per vecka de senaste två veckorna...

Tentan var lite småklurig men det gick ganska bra (tror jag). Man får ju en mindre bra känsla när man inte kan de två första frågorna, ännu värre när man vet att man hoppat över den första. Men allvarligt, vem läser en slide angående post ENCODE definition of a gene när det är 20 rader text som man måste ta fram förstoringsglas för att se över huvudtaget. Jaja jag vet att jag skrivit "skall förstå principen" med röd penna...hehe. Skrev min egen definition på 5-6 ord.

Hade en förhoppning om att ha åkt till Söderhamn direkt efteråt och träffa Lars men den tanken fick korrigeras. Blev istället Tofu chokladglass i sängen hemma framför Gladiatorerna med Per-Erik (Lars barndomskompis) som utklassade sin motståndare i Hinderbanan! Nu är det bara att bänka sig framför semin och hoppas (eller inte hoppas) på att man själv syns i TV-rutan ;)

I morgon början mastodont-veckan. Går till 17 eller 19 alla dagar! Tisdagen blir fantastiskt 8-19 :D Får man ha det så enligt lagen??

Nervös?

Tenta i morgon. Känns lite nervöst!
Har försökt plugga så gott jag kunnat och det har blivit en hel del timmar. Trots det känns det som att det finns en hel del saker man inte har hundra koll på. Är så mkt info att när man gått igenom allt så har man glömt det i början! Så går man igenom allt igen och får hela tiden den känslan "ja just ja! Det där är ju ganska viktigt..."

Bara att hålla tummarna att rätt frågor kommer!

Första veckan avklarad

Ja tänkt va tiden går snabbt ibland. Denna vecka har bara svischat förbi. Kan hända det blir så när man har mkt att göra. Och vi HAR mkt att göra!
  • Tenta nästa lördag - Gene Technology and Molecular Biology
  • KS på onsdag - Protein purification and analysis
  • Studiebesök på tisdag att förbereda frågor till - Cultivation technology
  • Workshop på onsdag att läsa igenom frl och förbereda frågor till - Cultivation technology

å sen fortsätter det med ny KS och labbar att läsa in...
Men just nu har jag tagit ledigt för kvällen. Hade överblivet vin i kylen, kallt rödvin är ju inte så gott så det fick ta en tur i mikron. Blev väl aningens varmt men hellre det.
20.40 är det bio - Hamilton
Det blir en bra paus!

Rapporter och kornmo

I morse såg jag att vårt projekt i nummen och matlab var godkänt :D Fasen så skönt att lägga den kursen bakom sig!!

På eftermiddagen tog vi tag i vår lilla komplettering för In vitro mutagenesis labbrapporten. Igår tyckte vi det såg ut som en hel del jobb men det var inte så farligt utan gjort på ett par timmar.
Lite träning på det och sen hem till lägenheten där jag förbannar mig själv för att ha inhandlat kornmo (kexen). Ska inte ha sånt hemma för det slutar så många frånvarande stunder från pluggbordet :S

Skolstart

Tillbaka i föreläsningsalen som nu när vi är bara vi biostudenter har krympt till ett vanligt klassrum för ca 50 personer. Hjälp va nära läraren man kom :S hehe.
Cultivation Technologi och Analysis and purification of biomolecules är vad som står på schemat fram till mitten av mars.
Känner mig faktiskt lite lite taggad trots helgens olust. Då är det ju lite tråkigt och segt att man först och främst måste fokusera på förra periodens kurs som har tenta här närmst...
Men de nya kurserna gör en rivstart de med med KS redan nästa vecka i en av dem. Skall även åka på studiebesök på ett ölbryggeri i Nynäshamn nästa tisdag för att studera processen (har även fattat det som att det är provsmakning av olika varianter :P)

Stockholm

I onsdags morse tåg jag och Lars tåget söderut. Han hoppade av på Arlanda för flyg till Innsbruck och ungdoms-OS, och jag fortsatte till stockholm. Det såg ut som vanligt bortsett från den bara marken jämfört med den vita i fjol. Kände det var bäst att åka ner hit då jag måste ta tag i plugget inför tentan i Molekylärbiologi och genteknik.

Några timmars plugg per dag har det blivit och lite pauser för annat; lunch hemma hos Anna i torsdags, gymmet och lunch på Ingers jobb igår. Ikväll blir det eventuellt utgång :)
Känns alltid lite jobbigt med skolan innan man fått info om de nya kurserna, vilka labbgrupper man är i osv...men det blir väl bra när man kommit igång antar jag.

RSS 2.0