Weekend i norr

Har haft en underbar långhelg hemma hos Lars i Östersund! Vi har åkt skidor, julpyntat, ätit risgrynsgröt, druckit glögg och tryckt pepparkakor,kollat på skidorna på TV:n, ätit brunch, varit på bio...



Det har varit så skönt att ta det lugnt, fast jag har lite att jobba på där om jag ska kunna släppa skolan helt.

Finns lite att jobba på i skidåkningen också men jag tycker det gick bra för att vara första gångerna för säsongen :)

Än så länge har jag inte heller drabbats av några parasiter från kranvattnet där uppe i norr. Kändes nästan lite komiskt att det skulle komma ett sånt larm när det är bland annat kursen mikrobiologi jag läser just nu..

Men så tillbaka till skolan och min lilla lägenhet. Har köpt mig en chokladkalender att lätta upp stämningen med och ska försöka hinna julpynta här hemma också så snart som möjligt.

Skidåkning, julfixa och hemmagjord pizza!

Nu sitter jag hemma hos Lars i Östersund, passar på att blogga medan han spelar nå fotbollsspel. Laget hans verkar dock spela dåligt om man lyssnar till tongångarna hans!

Igår var det premiäråk med skidorna :) Nya bindningarna och nyskorna! Det gick fint och kul var det!

Idag har jag hoppat över träningen i förmån av att skriva om en hel rapport...vi labbade i termon i onsdags och med tanke på att jag skulle åka hit på långhelg så satt vi kvar efteråt för att skriva rapport. När klockan var nio på kvällen och vi var i princip klara med allt så stängde vi ner och skulle skicka den till alla på mailen. Snopet värre, rapporten var borta trots idogt "ctrl+s"! Det var inte min lyckligaste kväll kan jag säga!! Nu har vi återställt allt som det nästan var, gick relativt smidigt då man redan gjort det en gång och nu delade upp bara men ändå! Fy tusan för datorer!

Jag och Lars har julpyntat och ätit pepparkakor :) Snart blir det hemmagjord pizza och kanske lite glögg senare.

Tröttöga

Snart, snart, snart är det torsdag och då åker jag till Östersund hem till Lars :) Men tiden går seeeegt...

Idag har jag inte fått många knop gjorda. Sovmorgonen gjorde mig snarare tröttare än piggare, mycket vill ha mer. En lektion på skolan och sen åka hem igen. Efter lunchen fick jag jordens tröttsjuka! La mig på sängen men kunde inte sova nåt. Så blev mina planer fördröjda ett tag då. Var ut och löpte en sväng. Det var riktigt skönt förutom i knät då =/ Å inte har de ringt nå mer från sjukgymnasten där de satte mig på väntelista. Har försökt plugga lite kemi men det känns som luften gått ur mig totalt efter tidigare veckors hets på att hinna med allt.

Fick lite lön för mödan idag när jag hämtade KS:n i mollen, 13/15 poäng :D

En rätt bra dag!

Wieoo nu kan "el- och vågrörelselära" arkiveras!! Fick glädjande besked när Anna hade hämtat ut sista rapporten!

Så blev vi, förhoppningsvis, klara med första termorapporten idag med :)

Åkte sen hem och tog en promenad och bakade bröd, blir grötbullar till kvällsfika. I morgon ska jag göra nåt ovanligt om man heter Amanda, skippa första föreläsningen och ta sovmorgon! Det blir finfint!

Helt slut

Jag borde gå och lägga mig nu innan jag somnar sittandes! Blev en sen kväll/natt igår som absolut var värt det! Kom hem från 100-årsjubileet på Munchenbryggeriet runt halv fyra. Matglad som man är åt jag lite rester från kvällens tacos och rörde ihop en dipp till tacochipsena som jag tryckte i mig.

Vi hade lite förfest innan här hemma hos mig med tacos, kladdkaka, vin och baileys. Tyvärr lär jag mig aldrig av mina misstag och äter alltid för mkt så de närmsta timmarna efteråt går åt till att klaga på magen, som känns som den inte ska få plats i kroppen, och på det faktum att man får anstränga sig för att få in sig nån dricka.

Alla var så fina igår med balklänningar och allt. Det syntes vilka som varit på banketten och vilka som kommit till eftersläppet. Ingen balklänning på oss direkt! Dansade mkt och när jag gick därifrån brände det i fötterna och rösten var obefintlig.

Vaknade lagom till skidstafetten i morse. Såg damernas och åkte sen till farfar. Han såg ut att vara på riktigt bra humör, det var kul att se! Vi åt lunch och gick sen upp till hans lägenheten och kollade på herrstafetten och åt kladdkaka :)

Har varit riktigt skönt med en pluggfri dag men i morgon är det tillbaka till det hårde livet igen... Känns inte som jag bör träna i morgon så det blir nog helt enkelt en väldigt tråkig och seg dag!

Lovely weekend

Jajjemen, hängig igen? Känns så idag iaf! Lite sovmorgon i morrn bitti kanske kan råda bot på det om jag har tur..
Försöker också bota det med att hetsäta popcorn med dipp. Det är en riktig höjdare det :D

I morgon skall viss del av dagen spenderas på skolan. Vet inte vad helg är längre när man ändå
är i skolan då också. Labbrapport bio....

Sen är det Jubileumsfesten (Kemisektionen 100 år) på kvällen. Själva banketten var ju så dyr men vi ska gå på eftersläpp. Direkt från förfest till efterfest. Vi ska vara här hemma hos mig innan, ska ju bara ett stenkast härifrån ner till Munchenbryggeriet sen.

Jag önskar jag kunde vara hemma hos Lars som fyller år idag. Grattis igen Älskling!


KS mollen

Idag hade vi KS 1 i molekylär struktur. Det gick bra men är lite, lite sur på mig själv såhär i efterhand. Satt med en fifty-fifty situation om att ta med en term till i en ekvation eller inte. Tillslut bestämde jag mig för att göra det, FEL =/ Men så kan det vara...

Igår hämtade jag ut KS 2 för termon. Det hade gått bättre än förväntat, fastän inte direkt bra. 4,5/8. Sen dags för första labben i samma ämne. Själva labbarna verkar väldigt simpla sen tror jag det är rapporterna som är tidsboven i det hela. Som vanligt. Har suttit lite kort med mikrobio-rapporten idag. Efter att ha varit och frågat så ljusnade det lite angående det där med spädningarna och att räkna ut cellhalten. Fattar inte att nåt så trivialt kan bli så svårt att räkna ut?! Det är liksom för enkelt.




Håll ut!

I söndags kom pappa, Kristin och Axel hit för att invadera en natt. Vi skulle ha hälsat på farfar allihopa men slutade med att bara pappa gick dit. Farfar ville inte vi skulle komma tråkigt nog. Vi gick ut å käkade lunch. Axel var som vanligt kinkig och det slutade med att han åt varm choklad med vispgrädde + vaniljbulle!



Sen gick vi hem och pysslade och åt godis. Kusin David, Sofia och Milo kom förbi en sväng också. Blev middag på stammisstället Da Luigi. Jag åt rullo grullo, nån slags pastarullader med skinka, ost och spenat. Magen kraschade totalt!

Sen kraschade min hjärna på kvällen, stressad över all skola. Efter två samtal med Lars kändes det iaf lite bättre. Dock har dagarna varit upp och ned sedan dess. Jobbigast på morgonen, beror nog lite på sömnbrist...allt blir värre när man är trött! Försöker tänka att jag gör så gott jag kan men att tagga ner är inte min starkaste sida.

Angående hälften av min familj då så drog de till Thailand i måndags. Fick lite info idag om att de var i Bangkok, Axel var den enda som sovit på planet och i morgon skulle de åka nånstans?

Nu ska jag ta rätt på tvätten och försöka komma i säng tidigt!





Vem pluggar lördag kväll?

Stackars studenter som pluggar på KTH!

Jag och Anna sågs vid tio i förmiddags och löpte en tur. Lite lunch och sen bänka oss med labbrapporten i "Ultraljud och diffraktion" var ju över en vecka sedan vi hade labben så lite trögt i huvet var det. Klockan tickade på och vips hade vi suttit i cirka 4,5 timme.

Åkte hem och åt lax i ungen med råstekt potatis. Och fortsatte sedan med mollen! Helt fantastiskt, lördag kväll! Lite skumtomtar fick väga upp det hela...

Sen hade jag tur och fick hjälp ner med min gamla tv-möbel (även kallad träklumpen av vissa..). Vi passade även på att sänka entropin i mitt källarförråd. Sänkt entropi är en ickespontan reaktion för de som inte vet. Mamma är med på banan iaf? Alltså krävdes det viss insats av energi. Nu har jag det mest strukturella förrådet av alla! :D Skulle kunna få in en massa mera saker!


Malplacerad?

För några dagar sedan hittade jag en intressant föreläsning här på KTH; Teknologi i vinteridrottens tjänst. Det var HC Holmberg som skulle hålla i detta. Ja men det skulle ju kunna vara nåt och Lars jobbar ju lite med honom.

Gick dit i förmiddags för att lyssna. Dörren var stängd så jag väntade utanför, tjejen som skulle prata om kitesurfing höll uppenbarligen på där inne fortfarande. Så kommer HC i trappen och undrar om jag skall in där. Jo det skulle jag ju och passade på att presentera mis som Lars flickvän. Vi smög in och de inser jag att detta verkar vara nån slags internföreläsning :S Satt väl ett tjugotal personer där som om de var på konferens.

När surftjejen väl pratat färdigt så säger "programledaren": ja vi har fått två nya gäster, ni kan väl presentera er.
NI?! Presentera er? Jag som uppenbarligen kommit helt fel...som tur var blev jag räddad när HC presentera sig själv och sedan mig som "det här är en vän till mig som går här på KTH, hon är väldigt intresserad av just den här forskningen så hon fick följa med". De bjöd på kaffe och bullar men jag vågade inte ta några :( Väldigt bra och intressant föreläsning iaf!

Sen blev det rapportskrivning, föreläsning och övning och sen var klockan fem och nu mörkt ute. Jag, Anna och Karin åkte raka vägen till IKEA. Har ätit köttbullar med mos och mandelkaka för 31:- Att maten var billig hjälpte ju dessvärre inte så mkt när man kan shoppa loss på annat. Köpte mig tex en ny möbel till TV:n och en massa annat smått och gott! När jag väl konkat hem allt och monterat ihop kände jag mig aningens missnöjd. Va konstigt det blev nu! Kanske vänjer mig...

 


Jahapp

Ledig idag. Ändå åkte jag till skolan och Albanova...
Var så sugen på att hämta ut tentan i elochvåg! Fick ett A :D

Dessutom kunde jag passa på att göra renstryk av bakterierna från kylen. Hua vad det hade växt! Hehe. En massa små gula kolonier och andra stora vita som såg rätt äckliga ut.

Sprang intervaller i förmiddags. Det kändes bra konditionsmässigt och kasst benmässigt. Känner inget i knäna vid den farten men innan och efter är det inte okej. Ringde till nåt sjukgymnastställe igår och blev uppsatt på väntelista. Hoppas bara de ringer med förslag på nån tid som inte totalkrockar med skolan...

Ja annars går livet sin gilla gång här på mina 28 kvadrat. Klaustrofobikänslan infinner sig när man suttit här och häckat nästan hela dagen!

Halv snöstorm..

Nu har det kommit lite vinter här i Stockholm också. Iaf i slaskform. Otroligt trevligt!

Dagen har spenderats från 8.00 till 16.30 på biolabbet. Vi har odlat E.coli, rätt soft och ingen stress. Mindre soft att det är deadline på rapporten. 2 veckor till uppläggning för kamratkommentarer och 3 veckor till slutgiltig inlämning. November kommer helt klart sätta min strukturella sida på hårt prov! Att tentaplugga sen i december kommer bli som värsta lugnet efter att denna månad är klar :)

Hade planerat att springa i em/kväll när jag kom hem. Men med väderprognosen i tankarna packade jag ner kläder för inomhusbruk. Fick bli löpbandet istället. Smart val kände jag när man sen halkade hemöver.

Nu blir det nog hopp i säng så trött som jag var i morse.

Värsta supersurprisen!

Igår kväll satt jag och kollade på idol och sms:ade lite med Lars. Plötsligt ropar pappa på Axel "Axel du har en kompis här". Axel sprang bort till dörren men kom tillbaka efter ett tag och sa "Amanda det är din kompis, eller det är din vän". Jag fattade ingenting, vem kommer och hälsar på mig?? Maggie, Malin..men jag har ju inte pratat med nån. Så står plötsligt Lars där i dörröppningen! Åkt från Östersund för att överraska och träffa mig, shit så glad jag blev!

Idag har jag försökt plugga en del. Lars har spelat fotboll med Axel och försökt lärt honom några Michael Jackson moves. Efter middag hemma hos mamma med mormor och morfar var Lars tvungen att åka hem igen :( Jag längtar till långledigheten i slutet på november. Då blir det första adventsmys med glögg och pepparkakor!

Hemma hos Scnaxel

    

Vi proppar i oss fredagssnacks och jag mår illa. Kommer ihåg den där gången med för många chokladöverdragna rån från lidl, det slutade inte bra! Tom Kristin kommer ihåg.

KS:en i morse var svår :( Det kändes sådär...har väl fått några poäng får jag hoppas.






Slit och släp...

Fy bubblan vad det känns som att det är mycket att göra nu och de (åtminstone) kommande 2 veckorna! Idag har varit en lång dag med start 8.15. Efter lunch hade vi en, inte allt för upplyftande, labb i fysiken. Men den sista! :D Handlade om ultraljud och diffraktion. Labbassen hade gotländsk brytning och såg ut att komma från ett annat århundrade... Kändes som han dumförklarade oss lite i början när vi inte kunde svara på en del av hans frågor. Men vi har ju lagt elochvåg-kursen bakom oss!

I morgon är det KS i termon och sedan åker jag hem till norr med halv elva tåget. Får kubba från skolan så jag hinner. Ska bli skönt att åka hem. Måste dock se till att inte slappa alltför mycket så jag får gjort den där inlämningen i mikrobiologin. Igår försökte jag fråga Axel vad han skulle bjuda på för middag, han visste inte riktigt...enligt Kristin är det en hemlis. Bara jag slipper laga den själv!

Egentligen borde jag sagt åt Axel att han ska göra chokladbollar åt mig. Jag har fått ett sjukt sockersug de senaste dagarna. Har hållt tillgodo med russin och mandlar men sen kom jag på att jag har ju blockchoklad! Kanske inte den godaste formen av choklad men det är sött iaf :)

Vad kan man hitta i sitt kylskåp?

Finns det månne några små trevliga bakterier?? Jag har fått med mig några agarplattor hem så nästa vecka ska jag skrapa på nån lämplig kant där inne! Sen får vi hoppas att det växer upp nåt :)

Idag var jag i gymmet. Det kändes bra förutom att jag inte okrar lika många chins längre :( Men det ska jag väl kunna ändra på förhoppningsvis. Sen åkte jag hem och drack varm oboy och åt ostmacka medan regnet smattrade utanför.

Resten av eftermiddagen och kvällen har jag suttit omringad med mina termokemiböcker och papper. Känns sådär inför KS:n på fredag. Min struktur är inte som den brukar vara, hehe.

Nu ska jag fika musli och hoppas att det ringer i telefonen i halvleken som man blivit förpassad till...

Labbat hela dagen

Mikrobiologilabb i förmiddags. Vi kollade i mikroskop på lite olika prover. Roligaste vi hittade var ett hjuldjur från nåt akvarieslam. Måste fundera på vad vi ska ta som eget bakterieprov att odla upp och sedan identifiera i vår. Funderar på nånstans i kylskåpet eller matkorgen på ICA.

Sen hade vi fysiklabb på eftermiddagen. Handlade om spektroskopi, räknade bland annat ut solens temperatur och ozonskiktets tjocklek. Lätt bästa fysiklabben hittills! Enkel, någotsånär intressant och färdiga redan klockan tre :)

Vi lämnade in rapporten för linslabben i eftermiddag. När jag kom hem efter träningen och kollade mailen får jag svar från asistenten. Vi var godkända :D Så skönt att veta att det är ur vägen. Nu kan man förhoppningsvis se det som en fingervisning på vilken nivå man ska skriva...

Monday

I lördags kom Lars och mina stavar hem från träningsläger på Mallorca. Det är min mentala uppladdning, vetskapen om att stavarna får träna som aldrig förr medan jag sitter hemma och youtub:ar på vasaloppet eller dricker baileys hemma hos Anna :) Lars hade med sig en egen baileys till mig. Gött!

I morse åkte Lars hem och jag tog på mig mitt "krigsmålningsuttryck" som vanligt. Nu dröjer det evigheter tills vi ses igen. Så är känslan iaf...det är länge till slutet på denna månad! Men jag har lite saker att se fram emot som tur var. Ska nog åka hem till Söråker nu till helgen. Sen funderar vi på after school på IKEA någon dag och kanske jubileumsÄPSen lördag den 13:e.

Men livet är smockat med skola därimellan! Labbar, KS:ar, rapporter... Idag hade vi första labben i mikrobiologin. Bakterier is the shit om man kan förbise att e.coli stinker. Vi har gjort en del basic saker för att få in rätta snitsen till kommande svårigheter. Får se om det växt upp några trevliga kolonier till i morgon.

RSS 2.0