Östersund

Idag har jag gjort Östersund, eller iaf gågatan. Kom tidigt till sjukan och var klar redan kvart i nio fast ja inte hade tid förrän nio egentligen...affärerna öppnade tio som vanligt. Jag gick och drack te uppe vid busstationen. Tråkade sedan runt runt, på typ Alla affärer två gånger. Vid elva va ja hungrig. Gick å fikade smörgås. För att dra ut på tiden ännu mer blev det efterrätt också. Blev av med en timme iaf. Östersunds gågata är inte så stor...

Tillslut gick jag och drack te på ett annat ställe. Äntligen ringde Jonte så kring halv tre åkte vi tillbaka till Vålådalen. Fick en chock när jag kom in på rummet. Snorkallt!! Hoppas elementet ökar i värme snabbt.

Tessan bodde iaf jättefint =) jag tog aldrig med mej datorn. Så eftersom det inte fanns mkt att göra gick jag och la mej halv tio redan. Gud så skönt! Har dock vaknat typ 4-5 ggr under natten av nån konstig anledning. Drömde att jag var och fikade nånstans. När jag skulle betala fick Jag istället pengar, lika mkt som det kostade...hon måste ha varit förvirrad men jag sa såklart inget. Synd det va en dröm bara.


Tisdag

Klev upp tidigt helt i onödan idag, ingen hade nåt jobb åt mig..stack ut å träna å sen tillbaka på lunch. Nu är det är gäster här så fick vi nylagad mat. Har käkat lasagne 2 dar i rad. Trots allt blev det lite jobb, Maggan behövde hjälp nere i butiken. Har pakcat upp valla och ner fiskeutrustning. Till middagen bjöd Robban på vin, inte illa :D fick ett stort sug efter att dricka lite mer men det får nog bli en annan gång.

I morgon ska ja till stan igen, vaccination torsdag kl 09.00. Tessan är så snäll och lånar ut sin lägenhet. Tyvärr är hon inte själv där utan skulle hem till Krok. Ska ju på sista vaccinationen om ytterligare 3 veckor, då är hon väl förhoppningsvis hemma kanske. Men det fanns tydligen internet om jag ville ha med min dator så jag får väl roa mej med det då..

Bädda sängar

Idag har jag insett att bädda sängar måste vara världens uschligaste jobb! Riktigt jobbigt...först stå halvhängd över sängen för att få dit underlakanet, sen örngottet som det va nån undelig konstruktion på som jag inte va nån vidare fena på. Tur att det fanns några som redan var bäddade som ja kunde studera. Och påslakanet då! Jag är för kort helt enkelt.

Nostalgikänsla

Tänkte jag skulle bränna ut lite av mina bilder och göra plats på datorn. Tog fram några skivor och hittade en med en massa andra bilder på. Vissa äldre än andra. Oj vad liten man var, och brorsorna! Shit =) Man kan ju inte annat än le när man kikar igenom...

   



I morse på frukosten har jag studerat barnens problem med att skära mackor. Stor kniv och liten unge! En kille gick fram och skulle göra nåt men ångrade sej, han måste ha velat ha sin smörgås lite rakare för den va ganska sne. Men nej, det blev visst för krångligt. Hehe...

Träning

Idag har jag följt Jennys tips. Eftersom jag jämt ligger så högt i puls av typ inget alls så tyckte hon jag skulle ut och gå med stavar i omkring 2 timmar, och se till att hålla mej under 140. Åkte med Jonte till Vallbo och tog leden därifrån tillbaka till Vålådalen + en sväng i elljusspåret. Det blåste som tusan när jag vaknade och lagom när vi åkte började det regna och snöa. Men det drog bort ganska på en gång och sen blev det sol och fint. Det gick ju bra att gå men jag kommer bli uttråkad av det efter ett tag. Måste ju hålla på några veckor om det ska märkas nån skillnad.

När jag kom till restaurangen för att äta lunch fick jag "barnchock". Fullt med småungar överallt i 8-10:årsåldern. Woho det blir trevligt att servera middag till dem ikväll. Dryga årekids som sitter med mössorna på när dom äter..

Ocoola Mandy

Ja man är visst en klen stackare på vissa fronter. Igår var jag och vaccinerade mej, 3 sprutor skulle jag få. Efter de 2 första fick sköterskan luta min stol bakåt för då var jag yr...herregud jag kan ju inte bli som mor min som nästan svimmar så fort hon ser blod. Men det verkar ju barka åt det hållet. Tur att Kråkan var med och kunde hålla mej sällskap =)

Jag åkte med henne in till stan i onsdags. På förmiddagen hade vi sprungit intervaller på Gunders. Kul när man är många. I Östersund gick vi ut och åt och gick på bio. Sov väldigt bra sen, men varför ska man måsta kliva upp? Ja sen bar det ju som sagt av till sjukan. Jag ska dit igen om en vecka, så på torsdag igen. Usch va seegt.

Efter vaccinationen var det dags att åka på servicegruppens mässa, där mötte jag upp Robban och Örjan. Direkt till att prova vin. Robban lukta och jag och Örjan smakade. Men man är ju lost! Men det är ju kul, man blir väl bättre med lite träning..
Ont i fötterna har jag efter ett tag å sen ont i ländryggen. Men Robban handlade varor på varor. Mässan slutade 18 men middagen var inte förrån 19.30. Så vi åkte till Lillänge, tandkräm lyckades jag införskaffa. Ja på middagen var man ju ganska lost också, kände ju ingen förutom mina två arbetskamrater + Marie som  jobbade hos oss förut och som nu anslutit. Det var ganska trevligt ändå.

Idag har jag städat badrum igen + tvättat kanske hälften av alla fönster på Tungården. Ingen träning idag, jag skyller på armen :P

Finbesök

Idag kom Kråkan och Mamma Mu på besök + att Jonte har kommit tillbaka från Ramsau, nästan fullt hus med andra ord! Vi har ätit gomiddag, fisk med räkor. Vit fisk! Inte ofta man får det här inte. Till efterrätt blev det frukt och bär med vit choklad..

Jag och Kråkan var ute och sprang med Jenny nån timme. I morgon blir det kanske Gunders.

På eftermiddagen åker jag med in till Östersund. Vi tänkte gå på bio, shit det var länge sedan. 09.15 på torsdag har jag vaccinationstid på sjukan. Hjälp :S Robban tror man får sprutorna i baken, ja vet inte vad som är bäst. Det är så himla länge sedan jag fick nån spruta (6:an) hoppas det inte svider satan..

Sen bär det vidare på matmässa som servicegruppen ordnar. Blir jag, Robban och Örjan härifrån + Marie som ska gå från Fjällsätra. Även provsmakning av drickbara varor. Ska inte sluta i pinsamheter, inte direkt rätt tillfälle för sånt. På kvällen är det middag också, vi kommer komma hem seent.

Nu ska vi se på House.

Fönster, fönster, fönster.

Idag har jag putsat 317 fönsterrutor på Tipshuset, hela översta våningen. Slog även pannan i en av tv:apparaterna som sitter upphängda på väggen. Det gjorde svinont! Nu har ja en bula...igår slog jag armbågen i gymmet, den gör också ont och jag kan inte ha den uppe på bordet =( men men..va tjänar det till att gnälla?

I morgon kommer Kråkan och ev. Mamma Mu, det blir roligt. Hoppas det kommer nå bra väder, nu blåser det och regnar.

Lingondricka med moppsting, någon?

Trots att jag hade rätt bra betyg i skolan så tenderar min hjärna ibland att slå på nån slags puckoeffekt när det gäller vardagslogik. Igår hade jag hade lastat hela vagnen full med kannor innehållandes bla lingondricka. Var i färd med att köra ut dem i matsalen när jag får syn på listen vid kakelgolvet. Då tänker idiot-jag:

"Nu ska jag ta sats så jag kommer över.."

Aaah! Hur dum får man bli??
Hela främsta raden med kannor ramlar såklart av och det blir ett mindre av av lingondricka på golvet.
Bara att moppa då..

Resten av kvällen lät det klitch, klitch då skorna fastnade i sockerklistret.

Fönsterputsning

Har roat mej med att putsa fönster hela dagen hittills, yey! Man blir ju inte alls less...hatar spröjsen!! Sitter nu och är ledig nån timme fram till 17.

Mitt dåliga humör från igår har inte precis släppt känns det som..


På söndag visar de snö, skulle ju vara trevligt om det stämde :D


..

Amanda är sur och sitter och pratar med sej själv inne på rummet..

Städdag

Idag har jag gjort karriär som städerska..de nyrenoverade badrummen på Tungården. Vissa var lättstädade, andra lite drygare. Undrar hur länge jag stod och gnuggade fogfix från kaklet med diskborsten? Tillslut insåg jag att det var lika bra att ta av sej strumpor och skor, var ju inte helt torrt när man samtidigt stod med duschslangen och blötte ner. Men nu är det bara ett rum kvar + korridoren. På det sättet är det ju kul att städa när man ser lite resultat, för det ser ut som ett rent helvete där inne! Tusan saker som ligger överallt..

Efter jobbet sprang jag en sväng och gick sedan till gymmet. Kände mej nöjd och tänkte gå upp till Olandergården och leva ungkarlsliv? helt för mej själv. Skumt, det lyste i ett fönster mot nersidan. Vem är där?? Tydligen hade Pernilla kommit och ska jobba i helgen. Hade jag ingen aning om och Robban hade inte sagt nåt. Så mina planer gick i kras...

I morgon kommer anstormningen; 110 skidåkande gymnasieungdomar. Mycket mat säger jag bara.

Gaaah

Blir inte klok på vissa människor!

All alone!

Här kommer man fram och inte en enda i Olandergården, jag är helt själv!! Plus att det är strömavbrott inatt, haha! Toppen..

Men men, jag lever livet...man kan gå klädd hur som helst, sjunga superhögt och gå på toa utan att låsa, Lovely!!

Onsdag

Sitter och väntar på att klockan ska bli halv 2 då mormor ska skjutsa mej till tåget. Har laddat upp med film på datorn så jag ska väl kunna underhålla mej under resan. Robban skulle komma och hämta mej i Undersåker, borde ringa och kolla så han inte glömt det..

I förmiddags sprang jag intervaller i backen här utanför. Usch.

I morse ringde jag rätt nummer till infektion. Fick en tid torsdag nästa vecka, får kolla om det funkar eller inte. Vi ska på nån mässa servicegruppen har i Östersund. Men jag har tid 9.15 så kanske man kan komma lite senare, vore ju toppen att kunna slå två flugor i en smäll, när man ändå ska till stan liksom =)

Är man dum eller..

Har försökt ringa till infektionsavdelning på Östersunds sjukhus hela morgonen för att höra om vaccinationer. Gick fram 2 signaler och sedan var det nån som svara, trodde man ja...det kom bara en massa konstiga ljud istället, detta hände varje gång! Fan va le jag blev.
 
Meeen man får väl skulla sej själv när man försöker ringa och prata med faxen! Bara att göra nytt försök i morgon, jobbigt att man måste passa telefontider då.


Fy bövelen...

Hur många år ska man ha sitt körkort innan man ska ha ett nytt?? För att citera mamma: "Vem har skrämt dej då?"
Ja så ser det ju ut ungefär..och bortser man från att man ser ut som en idiot så är det ett ganska dåligt kort över huvudtaget, oskarpt på nåt vänster, USCH.

En död ekorre.

I morse när jag väntade på bussen in till stan körde någon över en ekorre. Där blev ja tvungen att stå och kolla på hur den vred sej tills det kom en till bil och körde över den, då rörde den sej inte så mkt mer...stackarn!

Har försökt blivit klokare på det här med reseförsäkring. Man har ju 45 dagars skydd i och med hemförsäkringen men sen kan man köpa till för att förlänga. Vi har visst Folksam så ja ringde och hörde, 980:- skulle det kosta för mej. Frågade även hur de förhöll sej till sporter som dykning och surfing och om man skulle skada sej. Enligt henne så täckte försäkringen det. Det känns så skumt att det inte står nåt över huvudtaget om det..jag får väl ringa om nån dag igen och dubbelkolla.

Bio =)

Har precis varit på bio och sett "Maria Larssons eviga ögonblick" . En film om en kvinna på tidigt 1900-tal som har en strulig make, sju ungar och som börjar ett liv som fotograf. Den var bra tycker jag. Såg den nere på Folkan, många besökare! När vi kom dit hade någon backat lite för långt för halva bilen stod påväg ner för slänten. Brorsan hade visst tjänat en hundring på att hjälpa till att putta upp den..

Nu ska jag betala folk pengar jag är skyldig dem, hur kommer det sej att pengarna rullar ifrån en så fort man kommer hem?!


PS. Klimpen jag ska upplysa dej om att jag visst tränat idag, intervaller. Har faktiskt tränat ons, tors, fre och idag då...så det så! Hehe

Reseplanering

Kom nyss från Maggie. Frida var också där så nu har vi försökt planera lite, fast det har vi ju egentligen inte riktigt gjort. Vi har planerat att vi inte ska planera nåt. Ta resan som den kommer lite grann...vi har dock varit så förutseende att boka tågbiljetter ner till Arlanda. Hittade jättebilliga! 220 kr per person, okej det va ett byte i gävle men va spelar det för roll?? Maggies operation gick bra men kanske får ja å Frida bära hennes rygga, hehe.

Igår åt vi tacos hemma hos Malin, hela gänget minus Lina. Gott! Gissa vad ja ska äta ikväll hemma hos pappa och Kristin; Tacos! Det tar lång tid innan man blir less på den rätten.

Kanske ska jag följa med mamma in till Stadium en snabbis innan. Hon ville köpa en jacka och behöver såklart mej som smakråd. Bestämde åt Egil igår...

I morgon ska jag försöka hämta ut mitt körkort, får se hur freakad man ser ut då.


Hej Svejs!

Utgång på hemmaplan

Igår var det krogen som gällde, Veronica Maggio skulle spela på Stadshuset. Frida kom hem till mej omkring 4 och vi käkade kycklingsallad. När jag såg biljetterna så var det ju Markus Krunegård som skulle spela nere i baren senare, kul!! Jag och Frids försökte blanda egna Rosa Pantern, de smakade inte riktigt som på krogen men okej ändå ;P Mamma skjutsade in oss till Timrå och hem till Lisa och Fredrik. Schysst lägenhet, med värsta TV:n, hehe. Egentligen skulle vi ta bussen in till stan vid halv nio för att hinna in till Veronica Maggio som skulle spela på Sadshuset. Men ja att gå till bussen kändes inte så kul så vi struntade i det och beställde taxi...

Maggio var lite seg att kolla på så när det nästan var slut gick vi ner istället. Tänkte vi skulle ta en god drink på Liquid men de hade ju stängt igen för alltid tydligen. Gick på Dalton's och sjöng kareoke, vi sög totalt! Mercedes Benz med Janis Joplin, var kanske inte det smartaste valet, hmm. Vi gick tillbaka till Stadshuset och fick vänta bra länge innan Krunegård skulle spela. Ont i fötterna som fan hade jag, hur kunde ja tro att DE skorna skulle göra mindre ont denna gång. Fan ja ska aldrig ha dem igen! Tillslut så blev det spelning iaf :D mycket bättre än tjejen innan, fast ja kan ju bara en låt av honom dock...

Nattkrubbet intogs på subway och sen var far min så snäll och kom och hämtade. Hemskt skönt att gå och lägga sej!

Idag ska vi har softiskväll hemma hos Malin, eller hemma hos hennes kille. Fast ja tror inte han ska vara där. Tacos är ju standarden Mmmmm! Mitt körkort har kommit till posten å ja trodde ju det låg nere i Söråker och tänkte hämta det idag men icke. Låg på kontoret i Timrå, suck..jag vill ju ha det nu!!


Birsta City

Ja idag skulle ja på shoppingrunda med Frida kring lunch. Klev upp vid åtta för ja hade tänkt ut å springa...men njae, det ösregnade så jag kände ja hoppar över det. Funderade på att ta en tidigare buss in när jag kom på; fan både pappa å kristin har ju jobbil. Vem har då saaben?? Ringde och kollade och den stod ju bara hemma på gården. Så jag skjutsade brorsan till skolan. Hann få hela 2 motorstopp på vägen till skolan, inte van vid den lite äldre saaben vår.. Sen åkte jag vidare hem till mormor och morfar och käkade frukost nr. 2! Satt där tills jag fått tag i Frids och styrde sen mot Birsta. Mycket folk fastän mitt på dagen en torsdag. Shoppade partylinne, nagellack och sporttopp + en gårdagens räkmacka (för hoppas man inte blir matförgiftad).

Efter ett sms från Lisa blev det bestämt att vi ska på stadshuset och se Veronica Maggio i morgon. Det blir skojj, säkertmkt folk ute :D

Klockan fyra skulle bilen vara hemma igen så det var väl bara att göra som man blivit tillsagd. Åkte förbi dagis och hämtade Axel också. Han blev rätt förvånad när det var jag som kom, men glaad. Käkade middag hos pappa men sen blev det rätt tråkigt att sitta där hemma. Kände ett sånt sug efter min kära dator hemma hos mor.

Erika har jag äntligen fått tag i och hon kunde antagligen klippa mej ikväll, jippie! Ska dra ut å träna nu istället, har dock ingen lust att springa nånstans så jag tror ja ska köra intervaller i backen här utanför, haha! Undrar om vi har nån reflexväst här hemma, blir ju snart mörkt..

Körkort!!

Ja äntligen kan ja slippa behöva gå å oroa mej för det där satans körkortet!!! Var inte fullt lika nervös som första gången och det gick bra precis hela tiden. Jag slapp göra säkerhetskontrollen för den hade jag ju ändå klarat förra gången tyckte han. Men fick istället backa en lååång bit, först runt ett hörn och sedan vidare förbi nån lyktstolpe. Men jag kröp fram och då gick det ju galant =)

Åkte redan 07.25 med bussen från Vålis. Körde en liten liten stund när jag kom till Järpen. Sen var det bara att vänta ända till 11.30. Men en dryg halvtimme senare hade jag en fin papperslapp i handen. Gick och käkade hamburgertallrik på grillen nere vid stationen och tog sen bussen in till Östersund. Där hade jag två timmar att fördriva och jag gick på en kort shoppingrunda. Hittade skidpjäxor på rea, tur för mej som behövde nya! Plus ett träningslinne för en hundralapp...

Vid sju var jag hemma i S-vall där mormor hämtade mej. Åker man från ett öde ställe så kommer man till ett nytt, inte en jävel som va hemma i huset. Mamma på yoga och Egil barnvakt nere hos pappa. Efter ett tag kom ju Joar iaf. Jag har försökt börja flytta mina saker från mitt gamla rum som Joar har nu till mitt ännu äldre rum jag tänkte bo i nu. Även om man inte är hemma nåt så kan ja ju gärna ha ett rum med alla mina saker. Har inte kommit så hemskt långt på vägen och alla kläder tror jag att jag skiter i faktiskt.

Har iaf hunnit köra lite grann :D Joar ville på macken och sen hämtade vi Egil nere hos far. Woho va det känns bra. Ville köra mera så Joar kom på han skulle sova hos Josefin så det blev en tur till Sörberge också. Nu är det väl till å gå å lägga sej, har inte sovit så värst mkt de senaste dagarna. Tänkte äta lunch med pappa på Folkan i morgon. Kl 11 tydligen, man kanske ska skippa frukost??


GodNatt alla Glada!

Bankrån

Idag var sista dagen mamma var här. Vi åkte till Åre för att käka lunch innan hon skulle dra hemöver. Inne i centrum var det avspärrat till viss del och det stod några polisbilar runtom. Vi som inte hade hört nåt funderade på vad som hänt...tydligen hade det varit bankrån, i Åre!

Nu sitter jag å väntar på att vi ska gå och käka. Har städat i restaurangen efter bröllopet och även tagit korridorerna och köket på Tungården efter Lennart och Maggans önskemål.



Igår eftermiddag sprang jag upp på Kläppen en sväng. Snöfallet hade upphört och solen sken, och det va kallt!! Tur ja tog med mej en vindjacka. Men väldigt fintvar det, nu ser det ut som man är van vid...

 

Efter middagen var det dags för officiell invigning av puben. Vi blev många; jag, Klimpen, Jonte, Kroken, Fyhrern och Kristine (+ då mor min som nödvändigvis var tvungen att också sitta där ett tag, tillslut körde jag ut henne). Vi hade det mysigt ända tills det plötsligt blev mörkt och tyst, strömavbrott! Det hade vi glömt, men det finns ju värmeljus som tur är. Datorerna dog av batteribrist en efter en men Jonte och Klimpen underhöll på gitarr. Vi segade på ett bra tag men blev tillslut hungriga och gick ut i köket för att äta mackor och glass. Jonte höll sin utlovade predikan och sen gick alla å la sej. Vaknade vid tio i morse av att mamma kom in i rummet, trött man var då. Ikväll blir det till att lägga sej tidigt!

Mamma

Idag kom mamma upp runt kvällskvisten. Jag och Klimpen har dukat inför bröllopsmiddagen i morgon, det blir så fiint :D hehe! Smygkollade på klänningen som hängde ute i kapprummet, såg snygg och enkel ut + en vit päls.

I morgon blir det ut å övningsköra sen ska man jobba från halv fyra...

Träningsvärk!

Idag ska ja å Klimpen jobba, städa uppe i restaurangen, jippie! Nej men det blir nog ganska soft att vara där utan gäster. Fönstrena måste tvättas och golvet skuras...

Ringde nyss till vårdcentralen i Järpen. Ville höra om vaccination för utomlands. Men jag blev hänvisad till sjukhuset när ja skulle vara borta så länge och åka så långt. Jaha, ska man då tänka att försöka fixa det i Östersund eller i Sundsvall??

Ja tränigsvärken har trängt sig på rätt friskt idag. Va och träna styrke igår, dels har jag nästan aldrig kört nå ben men det fick ja för mej att göra och dels la ja på mer på de flesta övningar. När ja hade varit där typ en timme och snart skulle dra kom Philip och sa att de skulle ner å spela innebandy. Jag och Klimpen vann!! Men fy fan det är jobbigt! Sen blev det fotboll =) det är roligare, hur jag orkat spela 90 minuter match kom jag dock att fundera lite över, hehe! Vi avslutade med medicinbollsövningar som tillslut blev tävling om vem som var snabbast att bli klar.

Ännu sämre väder idag, tur man ska vara inne!

Då var man ensam tjej då..

..ja Kristina for just härifrån så nu är det bara jag, Klimpen, Jonte å Philip kvar här borta i Olandergården.

Vädret är piss, regnigt och kallt, riktigt ruggigt!! Drängarna jobbar och Danne är ute å tränar, va ska man hitta på?

Känner mej lagom trött, kunde inte somna förrän efter halv ett nån gång fastän ja gick å la mej halv elva! Plus att ja skulle upp vid halv sju, uscha. Kanske jag kan skriva lista över nån framtida resa, hem nästa veka tex.

RSS 2.0