Labbrapportsskrivande

Vi satte oss för att skriva rapporten till linslabben i eftermiddag. Usch vilken tid sånt tar. Vi satt runt 2,5 timme men ska ses i morgon kl 8 för att fortsätta. Går såklart saktare nu när man är ovan också... Vi lär ju ha fått in snitsen efter denna period!

Kom hem efter halv sju nån gång, hungrig som en varg! Har lagat linssoppa. Den blev inte som jag minns den. Men till soppa brukar man ju ha smörgås. Sånt gillar vi!

I förmiddags var jag i gymmet. I morgon finns ingen tid för träning, kommer vara på skolan 8-17 (blä) och sedan ska vi försöka shoppa skor!

Fler kapillärer tack!

Och det främst i låren! Sprang intervaller idag. Med tanke på förutsättningarna (blyben redan innan och hundra sedan sist..börjar visst bli standard?) gick det rätt bra ändå. Efteråt gick jag in till naprapaterna här i porten intill och köpte linnex :D

Molekylär struktur?

Vad jag grundade mina ideér om denna kurs på kan man fråga sig! Namnet? Jag trodde vi kanske skulle rita molekyler och få använda vår molekylbyggsats... Räkna kvantfysik och kvantkemi?! Det är ju något helt annat kan man lugnt säga.

Jag har haft värsta flytet och hamnat i precis de labbgrupper jag ville :) Så nu är det ledigt fyra dagar på rad i slutet på november. Blir kanon!

Trots det försvinner den glädjen lite i all stress jag känner inför den stress jag kommer att känna framöver. Synd man ska vara funtat på det viset, att man oroar sig för saker som inte inträffat ännu! Det tar alldeles för mkt energi i onödan.

Idag har väl varit en sådär dag. Sov helt uruselt till att börja med. Förmiddagen blev knappast så lärorik på pluggfronten men en powerwalk i det fina höstvädret. (I morgon ska det tydligen komma riktigt ruskväder istället) Sen har jag tjänat 350 kronor på att sälja mina böcker i Envariabelanalysen, skitbra!

Men till dagens bottennapp; vi skulle ha "linslabb" med start 13.00 SHARP! Fattar bara vi elever tydligen. Halv två kollar vi med expeditionen, vart har vår labbass tagit vägen? Ingen som vet, ingen som vet... Tillslut efter 80 minuters väntan behagar han dyka upp. Gaaah! Vem kompenserar mig för min tappade tid?? Vi fick nog en del fler tips om tillvägagångssättet som plåster på såren iaf. Var därifrån i bestämt tid som tur var! Men riktigt irriterande!

Och ett litet konstaterande bara: är det inte för bedrövligt att jag fått ETT ENDA "Grattis på namnsdagen"?? Ingen tårta i postfacket här inte :(


Slut på helgen och ny studieperiod

Snart var helgen över då. Lars åkte härifrån tidigt i morse. Vi har tagit det lugnt, ätit gott och myst. Igår hade vi sovmorgon, tog sedan en promenad till Gamla stan.

Jag tog sovmorgon idag med. Vaknade runt tio och kände mig ändå som ett vrak. Tror jag fått nån slags post-trötthet. Kändes som jag hade kunnat sovit hela dagen. Kändes ju sådär när man drog upp rullgardinen och det nästan spöregnade... Jag hade tänkt jag skulle hälsa på farfar men han var inge pigg idag. Tog bussen den lilla biten till Ringens köpcentrum för att kolla lite. Hade inte turen på min sida och kom hem med två krokar bara. Insåg sedan att jag inte hade några spikar som var tillräckligt stora för att sätta upp dem med :(

På eftermiddagen blev det regnmundering och en joggingtur runt Årstaviken. Åh min form har sett bättre dagar.

I morgon börjar period 2 i plugget. Två nya kurser: Mikrobiologi och Molekylärstruktur. Också fortsätter ju Kemisk termodynamik. Jag ser fram emot att få reda på labbgrupperna så jag kan planera lite bättre framöver!



Zero to go!

Alla tentor för denna period avklarade, Lars är här och jag har matkoma. Allt är som man önskar! :)
Elochvåg-tentan var aningens klurig. Jag tror och hoppas det gick bra. Har firat med en ny tröja, tacos och gino till dessert. Nu ska vi kolla på film!

1 to go.

Då var tentan i differentialekvationer avklarad. Känns skönt! Jag tycker det gick bra, löste alla uppgifter (på ett sätt som jag tycker borde vara rätt). Säker kan man ju aldrig vara.

Tog en långpromenad när jag kommit hem. Ska bli skönt att komma igång och träna igen. Undrar om det är därför jag har börjat haft så svårt att somna. Nu på eftermiddagen har jag dock kännt mig väldigt seg! Svårt att motivera sig till att sätta sig ner med fysiken. Får väl försöka köra järnet i morgon.

Så kommer Lars också om nån dag bara :) Det blir kanon att få slappna av med honom efter denna vecka!


No more plugg

Det känns som jag börjar se ut som en liten gammal kärring. Har fått pluggrygg och pluggnacke. Måste ha krypt 2 decci på höjden!

Men jag har släckt tandläkarbelysningen för idag. Nu är det bara att invänta morgondagens aha-upplevelser på difftentan. En kan jag väl få iaf?? Snälla...

Nu är frågan; varm choklad eller te?

Extentor

Ibland brukar känslan av att vara less på att tentaplugga betyda att man börjar fatta allting ganska bra. Vet inte om det är fallet just nu? Men jag längtar så sjuuuukt mycket till fredag eftermiddag nu! Detta med att räkna extentor på löpande band håller på att ta kål på mig. Nästa tenta, nästa tenta, nästa tenta. nästa tenta...

Täppt

Jädra förkylning. Jag får ingen luft.

Vet inte vad som flög i mog igår. Jag måste helt enkelt ha varit himla sugen på rödvin! Drack upp (i princip) hela flaskan, hemma för mig själv :S Men det var gott och jag sov bra! Haha. Kanske borde festa till det nåt framöver.

Nu börjar jag få "uttråkad-sjukan". Lördagkväll; inget kul på tv, inget godis, inget sällskap. Helt enkelt väldigt tråkigt.

Ljuva fredag!

Helgkänsla, njae..

Men var i skolan till 17 idag så när åkte hem tog jag ledigt resten av kvällen! Har ätit middag och bakar nu mandelskorpor och dricker rödvin.

Vi hade vår "redovisning" av diffinlämningen idag. Redovisning i detta fallet innebar iofs bara att vi och vår föreläsare. Vi blev godkända men hade en del slarvfel. Lite pinsamt på ett sätt, rätt klantigt på en del av felen måste jag säga. Man ska aldrig underskatta det där med att kolla igenom ordentligt! Men nu har jag alltså ett E för tillfället i differentialekvationer. Ska bara motivera mig till att plugga mera och försöka få lite bättre betyg..

Förkylningen börjar övergå i nästäppa. Var och köpte otrivin menthol. Aaah!

Stormen före lugnet

Mera ont i halsen idag, försöker bota det med att gurgla jäger!

Jag saknar Lars. Tycker lite synd om honom, jag låter nog mest deppig och stressad när vi pratar. Inte så mkt positivt att komma med. Men förhoppningsvis vänder det när tentaperioden är över nästa fredag! Känns som det är så himla mycket just nu..

...

Jag kommer gå under mentalt innan tentorna är över. Nu har jag dessutom blivit förkyld med halsont, gör ju att humöret dippar totalt :(

Multum med skola

Ja 8-17 de två senaste dagarna tär på en. Känns som man knappt hinner med något alls när man kommer hem. Igår var jag dessutom på gymmet efteråt så kom väl hem kring halv åtta. Bara att äta middag och gå till sängs. Idag har jag haft projekt matlådor skulle man kunna säga. Extrapris på köttfärsen på ICA, yey! Försökte göra pastagratäng precis som Anna. Den blev väl sådär, lite smaklös :( Men bara till att äta upp 7 lådor tråkig pastagratäng med andra ord.

Måste snart sluta gå på affärn tror jag. Varenda gång jag öppnar mitt lilla frysfack inser jag att det finns en massa saker jag borde äta upp istället för att köpa nytt.

Vi hade vår första elochvåg-labb idag. Handlade om RL-kretsar. Koppla sladdar hit och dit, resistorer, oscilloskop bla bla bla. Vi fattade inte så mkt men det går ju visst bra ändå. Ingen rapport på just denna ändå. Sen är det väl vår käre föreläsare som skrivit labbhandledningen, vilket INTE gör saken bättre! Obegripligt.

Nu har jag lagt plugget åt sidan för idag. EM-kvalmatchen på tv. Går ju inge vidare för tillfället. Kanske bättre att sova än att kolla andra halvlek?

Träning och hemresa

Igår svullade vi glass, det gillade inte min mage! Och Lars gillade inte att min mage inte gillade det. Kan ju faktiskt förstå honom...

I förmiddags följde juag med på en löptur igen. Denna gång med utgångspunkt 2 h. Men vi skulle visst springa lite snabbare än i torsdags. Efter en kvart försökte jag säga "spring ifrån mig du". Kommer aldrig orka 7 kvartar till. Men Lars peppade igång mig och sen tog jag mig igenom alla minutrarna, utan att gå i en enda uppförsbacke. Inte ens den långa sista när jag helst ville sätta mig ner och lipa. Konstaterande: Lars distansfart och min distansfart är inte samma. Men jag fick ett sjukt bra träningpass iaf!

Det blev flyg tillbaka till Stockholm också. Sista minutenbiljetterna på tåget var slut. Ordinarie tågbiljettpris var dyrare än sista minuten flyg. Så nu kom jag hem redan kl 18. Var ju ganska skönt! Dock lika tråkigt som vanligt att säga hejdå och det känns inte som jag har två så upplyftande veckor framför mig :(

Östersundshelg

I torsdags morse när jag satt och åt frukost lästa jag på Aftonbladet att flygteknikerna strejkade på Arlanda. Det är inte sant, bara för att jag för en gångs skull bokat flygbiljett! Men det var ingen större fara, jag kom iväg med flyget. Och smidigt gick det, hur ska man nu orka åka tåg?
Vi tog oss ut på en löptur senare på eftermiddagen. Ja men cirka en timme trodde väl jag. Lars klagade ju på sina vader. Jag borde ju veta bättre. Hans tidsuppfattning brukar aldrig stämma :P Vi var ute närmare 2 timmar. Det gick bra men jag blev lite trött måste jag säga... Vi skulle avsluta med att handla lite mat. Spurtade in på COOP och fick en gainomax att dricka. Lycka! Synd bara jag skulle halsa den så fort att jag mådde illa resten av kvällen.
Sen skulle jag bara sova en liten stund till när Lars stack ut och tränade på fredag morgon. Vaknade kvart i tio. Det var skönt. Fick dock inte så mkt elochvåg gjort. Har en "hata-fysiken-helg" det har inte gått så bra att räkna :( Kanske lika bra att bara släppa det bekymret nån dag till och komma igen med nya tag senare.
Nu ska vi gå ner på stan en sväng. Äta lite lunch och leta rullskidfodral. Känns avlägset med Stockholm och plugg. Jag längtar till jullovet!

Flygbiljett bokad :)

När det i princip är lika dyrt att åka tåg som att flyga till Östersund väljer jag ju gärna det senare! Så nu har jag en biljett i morgon 14.30. Blir lite nervös, checka in å grejja på. Sånt är jag inte van vid...

Idag var jag tillbaka på banan och var i gymmet för lite träning. Det gick helt okej.

Kontrollskrivningen igår gick också helt okej. Nu blir det till att lägga den åt sidan och fokusera på elochvåg kursen! Lite matte också såklart, men bara vi ser till att få ordning på inlämningsuppgiften och blir godkända på den så har jag redan E (lägsta godkända betyget) i kursen. Skulle vara grymt skönt att veta det inför tentan. Att man sedan kommer få ångest ändå är ett mysterie!

Nu säger magen att det snart är dags för kvällsfika :)

Blä!

Nu känns det sådär halvskumt i kroppen igen, inte dålig men kanske påväg åt det hållet... Känns som att det blir så gång på gång jag tror jag börjat komma igång med träningen =/ Det kanske känns helt som vanligt igen i morgon, hoppas!

Det har iaf gått rätt bra med plugget idag. Räknat om en massa kemiuppgifter och dessutom har vi hunnit med nästan hela nästa fysikinlämningen. Skönt.

Lillebror ringde tidigare. Det hör inte till vardagen! Han hade nyheter; skulle åka till funäsdalen och jobba på traktamente i cirka 5 veckor. Kul för honom och kul att han ville ringa och berätta för storasyster sin! Man kanske ska åka på skidläger, hehe.


Veckans mat fixad!

Nu kan jag äta raggmunkar 5 ggr i rad om jag så önskar. Frysen överfull igen..

Idag har varit en upp och ner dag. Jag får klaustrofobi av att bara vara hemma en hel dag. Kändes så skönt i morse. Sovmorgon och sen satte jag mig för att plugga. Ineg träning idag så hur mkt tid som helst hade jag. Gick en sväng på affären och sen lite lunch. Då vände det! Istället för förmiddagens avslappnade lugn kände jag mig bara bedrövligt ensam här inne :( Tur jag ska åka till Östersund till helgen!

Har en skott från nån växt som jag äntligen kan plantera. Köpte en kruka med fat när jag var på affären. Sen tappade jag hela påsen i backen =/ Krukan höll men fick gå tillbaka och köpa mig ett nytt fat. Ibland känns det ju som man har allt man kan tänka sig behöva här hemma. Tom en påse blomjord i städskåpet, hehe! Min lilla växt är nu planerad så jag hoppas den tar sig bara.

Börjar kraftgigt lessna på termokemin nu! Ska bli skönt när tisdagens KS är över!

Släktdejting

Efter att Lars övertalat mig att inte sätta nåt alarm så tog jag en ordentlig sovmorgon i morse, ända till halv tio! Det var skönt :)

Sen var ju min plan att plugga, gå på powerwalk och eventuellt gå på promenad med kusin med sambo och barn. Men så ringde far min. Farfar hade visst ringt och när pappa sagt att jag tänkte hälsa på i morgon så tyckte han det passade bättre idag, då skulle jag ju kunna gå på systemet.

Man kan ju alltid ändra sina planer. Jag pluggade en liten stund, sprang ner på systemet och köpte Lord Calvert, sprang till bussen och åkte hem till farfar. Han såg rätt fräsch ut, hade klippt sig och allt. Har ju bwt jag också gjort här i veckan. Änteligen! Vi ut lunch och pratade lite.

Sen dags för nästa släktträff. Kusin David, Sofia och lille Milo. Nu är han 6,5 månad och hade växt på sig sen jag såg han i våras.

 











Min powerwalk blev flyttad till eftermiddagen. Härlig luft och solsken. Sen har jag ju faktiskt pluggat liiite till här nu på kvällen. Skandal, en lördagskväll och man sitter med kemisk termodynamik...

Må väl berätta om dagens blunder. Skulle nämligen slänga soporna. Som tur är har vi inget sånt sopnedkast! Istället är det ett rum intill porten med en jättesoptunna. Brukar bara låsa upp dörren och hiva in påsen. Så gjorde jag även idag...med det enda felet att jag hivar iväg plånboken! Står det och ser när den flyger i luften och inser att nu blev det jädrigt fel! Ineg fara på taket, tunnan var full så den landade högst uppe på och jag slapp klättra ner, hehe!


Härliga helg!

Äntligen :D Åh jag längtar till sovmorgon i morgon! I morse var jag inte riktigt med i skallen. Höll på att missa kliva av tunnelbanan...hmm.

Efter skolan sprang jag intervaller. Jag tycker det gick bra med tanke på att det är runt 1,5 månad sedan sist. Nu är jag lagom trött i benen + överkroppen sen gymmet igår. Skönt.

Försöker lyxa till det lite här på fredagskvällen i min ensamhet. Har precis ätit lax till middag och väntar nu bara på att klockan ska bli 20, Idol på tv:n och Ben&Jerrys glass! (Det var extrapris på ica, bara 34:90)

RSS 2.0