Sura citroner

Kul när man drar fram lådan i kylen för att ta fram potatisen man skall steka till fisken och potatisen i själva verket visar sig vara 3 citroner =/

Excel =/

Ex antal timmar satt jag och Anna idag och försökte förstå vad tusan som blev fel med våra kurvor och regressionslinjer?! Så efter att ha suttit på var sitt håll även nu på kvällen lyckades vi äntligen lokalisera det minst sagt simpla felet. Det var ju synd vi inte kunde se från början att det inte borde vara lika stort intervall mellan 3 och 4 som mellan 1,69 och 2!!

Men nu kan vi väl börja ta tag i den skriftliga delen av första labbrapporten i Biokemi; Analytical Biochemistry.
Vi kan numera allt om SDS-Page, Western Blot, ELISA, Salt precipitation...för visst var det så, att vi kan allt?? Och att göra spädningsserier är vårt största nöje!



Händelserik vecka

I onsdags kväll var jag på releaseparty för LUNE, min barndomskompis Linnéa från Söråker som nu släppt egen musik. www.luneworld.com. Jag och Lisa kom dit lite väl tidigt kanske...men det stod att det skulle börja 19.00 och är man med mig kan man förvänta sig att inte komma för sent ;P. Festen och spelningen var på Södra Teaterns bar, riktigt fint ställe! Går gärna dit igen. Vi kunde iaf fördriva tiden med lite öl och prat med gamla "halv-bekantingar".



Sen var det dags för The Arks avskedkonstert på Grönan på fredag kväll. Trots att vi var där tidigt så lyckades vi hamna himla långt bak. Så kan det gå. Vi hörde ju men fick som inte det där riktiga trycket från musiken.



Sprang sen till Djurgårdsfärjan och åkte hem till Lars, som hade kommit på att han skulle flyga till sthlm för att sen åka vidare till Borlänge på lördagen. Lät ju som en utmärkt idé tyckte jag :D Vi spenderade lördagen med träning, lunch och fika på stan innan han skulle med tåget. Och sen kom Anna hit på pizza så full rulle!

Idag har jag varit på visit hos farfar och tränat lite styrka. Försöker läsa i den urtråkiga kemiboken men har så smått lessnat. "The method of least squares" gällande kalibrerkurvor för mätvärden är knappast det mest upplyftande!

Slut som artist..

Idag måste ha varit segaste dagen hittills! Först skulle jag och Anna ses tidigare för att börja så smått med labb 3 i matlab. Vi bestämde oss för att skjuta upp det hela...så bra gick det :S

Efter lunch var det dags för föreläsning i ovan nämnda ämne. Det var värre än nånsin! Huvudvärk och posttabeller går ej ihop. Fortsatte det hela med övning från 15-17. Det klockslaget ska saker och ting vara fantastiskt intessanta om man ska orka hålla modet uppe. Jag garderade med 2 dumle foch kallt termoskaffe för att vara på den säkra sidan.

Huvudvärken håller i sig trots ipren, hoppas den har försvunnit i morgon bitti!

Söderhamnsweekend

Har varit uppe i Söderhamn över helgen och myst. Fredagen bjöd på pizza och fotboll på tv:n. På lördag åkte jag en tur på rullskidorna, det kändes lite ovant och lite jobbigare än vanligt. På eftermiddagen var jag och Lars och kollade på fotboll ute i Trönö. Det blev 3-1 till hemmalaget! :D Sedan bio på kvällen - Jägarna 2. Jag tycker den var bra jag!

Idag kändes det inte lika lockande med träning så det blev plugg på morgonkvisten istället. Sen tåget tillbaka igen på eftermiddagen.



Nu får jag klara mig på egen hand fram till den 23:e när det blir en Östersundstrip.

Så vad ska jag göra under tiden??
Plugga, plugga och...plugga! Yeah! Men nu till veckan är schemat väldigt soft med helledigt på onsdag. Det känns bra. Dock är det väl bara att masa sig till skolan och sätta sig framför MATLAB med diverse inlämningsuppgifter...

Ommöblering och kräftskiva

Första veckan har snart passerat...

Man tycker till en början att: "inte ska det här bli nå stressigt, ska ha mer tid över till annat än skola i år, det har ju precis börjat..då får man slappa.."

Jag börjar komma till insikt i att om jag inte sitter alla timmar jag kan med MATLAB så blir det jobbigt senare!

MEN, har ju slappat ganska mycket såhär i början ändå:

I tisdags kom Lars hit :) Vi rivstartade med en tripp till IKEA med Anna som chaufför. Väl hemma igen kände jag mig som en övertaggad byggare: "hur snabbt kan man montera ihop en Expedit bokhylla??". Jobbade ju under tidspress, man får inte föra väsen (hamra) efter klockan 22:00. Jag är riktigt nöjd med resultatet:




Hade lägligt nog bara en lektion på onsdagen (10-12). Sen blev det lunch ute, en shoppingsväng inne i city för att sedan möta upp Lars gamla skolkamrat Morgan ifrån Meråker. Kvällen avslutades med tacos :D Torsdag morgon blev jag gräsänka för resten av helgen. Så då spenderade jag hela kvällen framför MATLAB ;P

Igår var jag bjuden på kräftskiva hemma hos Victor från klassen. Kul att folk tar initiativ och arrangerar och att man får komma! Det var dock bara några som tog kräftorna på allvar...jag, Anna och Karin gjorde en fuskvariant: kräftstjärtar på burk, hehe! Väldigt gott, väldigt kul och väldigt trevligt!



Idag har jag inte gjort så mkt. Kollat på friidrotten, försökt plugga, promenerat runt Årstaviken (kändisspotting = "Doktor Teleborian") och slappat.


RSS 2.0