Vilken dag!

Vaknade (som det kändes) mitt i djupsömnen. Blä.
Kontrollskrivning i matten, räkna ut staionära punkter och lösa dubbelintregraler. Det gick bra!
Sen skynda hem för lunch och jogging. Igår gick det okej med fötterna, idag gick det sämre. Och pulsen slår i taket skulle man kunna säga..

I morgon har jag kontrollskrivning i mekaniken :S har förhoppningsvis koll på hur man härleder hastigheten och accelerationen i både naturliga komponenter och cylinderkoordinater. Tanken var ju att plugga järnet på resten idag...men tappade som fokus när jag plötsligt fick blombud :D Det var en överraskning som gjorde min dag iaf!

???

Ibland undrar jag vad folks tanke bakom vissa saker egentligen är?! Attitydsproblem!

Vålådalsloppet

I torsdags morse tog jag tåget till upp till Undersåker igen. Jäkla farande de senaste helgerna! Dags för Vålådalsloppet på lördagen, 3:e gången för mig. Torsdagen bjöd på en solig eftermiddag. Fint väder också på fredagen, jag var inte på mitt bästa humör dessvärre... Lånade lite skateprylar av Jenny och tog mig iaf ut en liten sväng.

Så var det då dags för tävling. Skidorna behövde jag som tur var inte bry mig om utan fick hjälp med vallningen. Vi var tydligen 15 damer till start. Bara skidåkare...och jag. Haha. Men lite coolt är det väl att ha åkt samma tävling som Kalla ;P Skrattretande är det ju dock när man ser hur fort de åker ifrån en! Loppet sedan kändes som en nära-döden-upplevelse! Jag funderade seriöst på att bryta när det kändes helt hopplöst jobbigt alla de 7-8 km uppför i början. När jag kom fram till Marie och Latti vid drickat efter 10 km stod ja nästan å hade andnöd och grinade. Men när Marie sa "ja isf är det ju bara att vända och åka ner" så lät det ju såjäkla tråkigt. Det fanns väl inte mkt mer att göra än att fortsätta på serpentinerna upp mot Kläppen. Väl uppe vänder det ju så är det en massa utför. Bara att sladda och ploga så mkt som möjligt. Hehe. Jobbigt när alla herrarna kommer ikapp en bakom. Kan ju inte trilla så ja fäller nån av dom. Jag kom i mål på 2.00.30 38 min efter Kalla. Men jag var faktiskt inte sist! Och finfint pris fick jag :D Tights och t-shirt.

Käkade lunch och kände mig aptrött. Badtunna och fylla på detta? Klimpen hittade söderut igen, kul. Vi tog på oss badkläderna, blandade drink i petflaska och njöt av solen och musiken. När vi sedan stod borta på Olandergården för att fixa oss inför banketten så diggar jag Klimpens kommentar "Amanda, är du full eller dansar du till musiken?" Haha! Till saken hör väl att jag vinglade fram och tillbaka på mitt rum i högklackat och inte på en fläck i takt till musiken. Nej riktigt så illa var det inte.

God middag och god glass! Mkt dans och kanske nån drink för mkt, iaf om man ska se till hur jag mådde igår morse :S Men jag hade riktigt roligt!!

Tuesday

Har ett litet uppehåll med löpandet, tråkigt när det är så fint väder ute. Istället är jag förpassad till att vara innomhus och roa mig med cykling eller trampmaskin. Allt för att hålla fötterna stilla, hehe. Är man klantig så är man!

Farfar hade visst kommit hem från sjukan igår. Tog en sväng förbi med muffins hemma hos honom nu i eftermiddag. Han verkade rätt pigg tycker jag :)

Ska försöka komma i säng tidigt ikväll är min plan...typ nu! Får ta mig i kragen tror jag bestämt så det inte blir som igår då jag blev uppe till elva.


För smart helt enkelt...

Igår köpte jag en hallampa på IKEA i Birsta. När jag kommit hem till Stockholm längtade jag till att få upp den (har ju varit utan i över ett halvår). Först skulle jag bara få ner den gamla. Miniskruvmejsel behövdes för att få ut kablarna. Jag letade som en dåre i hela lägenheten efter glasögonmejseln som ja haft nånstans. Hittade den inte. Tillslut demolerade jag skiten så ja kunde skruva loss den från taket. Insåg då att det inte satt någon sån skruv som ja skulle hänga upp den nya i. SURT!

Idag fixade jag skruv, stängde av säkringen, kopplade kablar... brun mot brun, blå mot blå och jorden. På med säkringen igen, skruva i lampa. SVART! Gjorde om allting några ggr men det förblev svart...jävligt irriterad blev jag. Är det fel på den här satans lampan också?!

När jag sen pratade med pappa och han nämnde något om strömbrytare gick det upp ett litet ljus även hos mig. Kan ju vara bra att faktiskt trycka på strömbrytarn ja. Hmm. Men vem har sagt att man ska göra det simpelt för sig??


Aaahh!

Shit va det ska bli skönt att komma hem till min egen tomma lägenhet och kugnet igen. Sitter nere hos pappa. Här är det ett smärre kaos! Köket håller på att renoveras och det finns knappt en spis. Axel har besök av kusinen och grannen, de är vilda! Och går på toa stup i kvarten, sitter alltid nån unge och skriker "jag är klaaar". Jag är helt matt!

15.20 går bussen till sthlm igen..

Igår träffade jag girlsen. Vi käkade på biteline (tacobuffé) och sen gick vi hem till Sara och åt marängswish och kollade på film :) Så fick jag present också, jättefina armband! :D

Fötterna smärtar! Det går som i vågor, plötsligt kommer det och gör så ont att det känns som pulsen går upp. Hehe, hur ska detta gå? Jag får cykla..

AJAJAJ

Fick ingen traderabiljett =/ varför kommer det alltid nån typ 3 min innan och bjuder över som bara den?! Inställd som jag var på att åka hem så bokade jag buss istället. Den går vid 11 och är hemma 15.30

Tänkte att jag kunde träna innan då. Kände mig så seg när klockan ringde men en promenad iaf. HA, jag tog mig ju knappt runt kvarteret. Det gör så fördjävla ont på fötterna!!

Hoppas man får tårta ikväll så man får tröstäta lite...


Skavsår så in i...

Sitter med packad väska och budar på en traderabiljett med tåget i morgon bitti. En liten hemresa över helgen och födelsedagen hade ju suttit fint :)

Igår hämtade jag ut mina sulor och provade ut nya löparskor. Visade sig att ortopeden var skidåkare i grunden så vi hade en intressant liten diskussion där. Väl hemma tog jag och stoppade sulorna i mina gamla skor (ville gå lite med de nya inne så ja inte ångrar mig). Tog mig ut i solen för en skön tur. Hmm.. Kakan jag proppat i mig låg som en onormalt stor klump i magen. Men det var väl det minsta problemet. Efter en stund började innerkanten på sulorna skava. Är väl inte så konstigt när de är helt nya antar jag. Efter en kvart gjorde det ont. Skit i samma tänkte jag och joggade vidare. När det gått närmare en timme och jag var nästan hemma gjorde det mer än bara lite ont! Att jag borde fått en blåsa förstod jag men strumporna hade även ändrat färg till röda! Nu har jag försökt rengöra och plåstra så gott det går...

Sen var det dags för presentationspub inför Squalp, dock vet jag fortfarande inte om vi kommit med då jag och Karin var tvungna att gå innan det egentligen började. Vi skulle ju ut och äta middag med Anna. Jag hade tur och blev bjuden :D

Idag har varit en helt okej bra dag. Gymmet i morse, en lektion mekanik, bjuden på lunch, visit hos farfar på SÖS och sen lite lite plugg. Så har jag pratat med Klimpen som fyller år idag. GRATTIS!!



Varför aldrig nöjd?

KS:n var simpel och borde ha gått väldigt bra! Men ack vad gör det när man sedan går hem och skall fortsätta vara duktig med mekaniken?! Jag får panikångest när jag inte fattar...Kan hända att jag fick nån uppenbarelse när jag glott på pappret ett tag. Det kanske funkar som Newton skall ha sagt, att man löser problem:

"by constantly thinking about it without interruption"

..jag känner mig ändå stressad!

Vår!

Här är det vårjacka och vårskor som gäller! På vägen hem från skolan diskuterade vi vilka fåglar som lät trevligast. Karin gillade fiskmåsarna för då kändes det som hon var på landet medan Anna hellre lyssnade på blåmesar. Jag är nog benägen att hålla med Karin om måsarna ändå. De är härliga att höra eftersom man förstår man är vid kusten och havet!

Pratade med Egil igår och han ville låna lägenheten i sommar. När jag frågade vad han skulle göra fick jag som svar:
"ska åka med nån kompis, vi ska gå på stan och åka ut till nån ö om det är fint väder"
Då tyckte jag att han och jag kunde åka ut till nån ö. Det vore mysigt! Paddla hade varit fint om man kunde få till i sommar också..

Man kan ju tänka att man ska hinna med en massa nu i vår. Men helgerna framöver är himla uppbokade; ev. hemresa, Vålådalen, sista april i Uppsala, Lady Gaga konsert + Squalp och sen är det plötsligt kristi himmelfärds. Då är man ju långledig men tro vad man ska planera in. Sen blir det till att hålla sig hemma innan sista tentaperioden för detta år!

 

Stockholm.

Tillbaka i lägenheten/bunkern/fängelset (beror på humöret). Tågresan gick bra men vi blev lite försenade. Tänk om man kunnat åka en dag senare. Stört fint väder i fjällen idag, strålande sol och några minusgrader på morgonen!

Jag blev iaf överraskad med lite presenter på köksbordet. Nya ljusa typ löpare  att duka med. Passar fint nu till våren så kan jag städa undan mina röda tabletter.

Duktig som jag är har jag iaf packat upp allting och redan tvättat och fyllt på kylen igen. Satte mig lite med matten och lyckades förstå mig på ett av talen jag tidigare fastnat på. I morgon bitti ska vi slå våra kloka huvuden ihop och se om några fler poletter faller ner.

Nu ska jag krypa ned i sängen och fortsätta med slutet på "Natt i Venedig". En deckare som stått i bokhyllan flera år men som jag nu fann rätt intressant ändå. Var himla länge sedan jag hade ro att lägga mig och läsa något!

Lördagsnöjen

Sista dagen här uppe i Vålådalen och ledig från jobb. Tog en sväng på skidorna på förmiddagen. Det hade kommit lite nysnö, men det kan väl inte vara så mkt tänkte jag...Hade klister på som jag väldigt halvdant täckte med lite burkvalla. Funkade okej första varvet på elljusspåret, andra var lite värre. Platåskidorna ökade i höjd så att säga!

Efter lunch hängde jag med Jenny och Rickard in till Åre för lite fika på Fjällgården.

På eftermiddagen blev det sen superväder och tillbaka i Vålis fick det bli en till skidtur, semesterns sista. Sol och vacker utsikt!! Till middagen var det tårta till efterrätt, kan det bli bättre?

Soon back to reality..

Under eftermiddagen har jag haft en sån orolig känsla i magen. Det är alltid segt att måsta återgå till vardagen efter att ha kopplat av en tid. På söndag går tåget mot Stockholm igen. Skola på måndag och KS på tisdag i flervarren :S

Inga skidor idag men i morgon må jag försöka åka lite klassiskt bara jag får till fästet. Har istället stått och svurit i disken över varför man nödvändigtvis måste sätta klisterlappar på alla nya glas?! Diskade fan allting 7 ggr och ändå försvann inte det satans klistret! Tillslut fick jag göra ett jättebad med supermedel och sedan skrubba allt för hand, kul kul!

Lite glädje i förmiddags iaf då jag kollade upp skattebeskedet, ska få tillbaka 4600 :) Inte riktigt lika bra som Frida då som blir snuskigt rik bara sådär, hehe!


Fjälluften suger musten ur en!

Jag är så sjukt jäkla trött just nu. Kan ju vara för att jag åkt skidor typ varje dag sedan jag kom hit. Igår blev det nån slags maxning av dagen. Skulle försöka köra intervaller uppför lappvägen. Borde ha gjort det på 7,5an istället där jag faktiskt hade fäste...tekniskt sätt såg det minsann inte vackert ut! Efter lunch blev det några åk i backen med Jonte och sen fick jag för mig att ja skulle ut och åka skate igen. Efter det blev det lite afterski med öl, nötter, bastu och badtunna :)

Idag skulle det ju då regna och jag skulle sitta inne och plugga. Var tanken...
Inget regn utan nästan sol igen. Klimpen skulle ut och åka och jag kunde inte låta bli att följa med. Det fick bli skate igen, himla skönt när man annars måste kladda med klister. Vi tog liften upp till lillsapporo och åkte runt runt fem varv. Hittade en Anton och en Jonte där uppe också efter en stund. Fick lite tekniktips som jag tyckte hjälpte rätt bra på traven!

Har försökt sitta lite med matten nu på eftermiddagen. Dock var jag tvungen att halvsova en 45 min, fast ja känner med fortfarande lite trött! Klockan fem är det dags för jobb.

Underbart påskväder!!

I torsdags kväll kom jag till Vålådalen. Här var det sig likt :) Fredags fm åkt jag skidor igen för första gången sedan öppet spår. Märks att man fått lite nya perspektiv angående vad "långt" innebär. Jag åkte 2 mil och tyckte det kändes som ingenting både i sträcka och tid. På lördagen provade jag 17 km-spåret. Det var riktigt fint och toppenväder. Allt gick så bra ända tills jag nästan var runt. Då stod jag på ändan i en utförslöpa. Resulterade i en extra skinka på låret. Fuck va jävla ont det gör när det är så isigt ute.

Har jobbat fre och lör em/kväll. Och i söndags från 8 till 20 typ, var riktigt bitter när jag gick runt inne och solen lyste helt stört mkt ute!

Jobbade två timmar mån morgon och sedan kom Tessan upp lagom till jag slutade. Vi skulle åka lite skidor och sola hade vi tänkt. Började på 17 och efter drygt en mil korsar man leden till Lunndörren. Vi åkte en bit åt det hållet och fikade en stund. Fortsatte lite till upp mot stugan och insåg att "nu är vi ju i princip framme, vi må ju skriva in oss". Väl uppe så var det ju bara så himla fint med alla fjällen och solen så vi kom på att vi skulle ta vägen via pyramiderna hem. Slutade med att vi åkte till Vallbo och sedan tillbaka till Vålis. Blev väl ungefär 4 mil och mina armar var lagom trötta när vi var hemma. Hade då även lyckats skaffa mig ex antal fler blåmärken så nu är mina ben snart totalt blåslagna! Hehe, men vad gör det när man har det så bra?! När vi var hemma igen hittade vi glass med kolasås inne i personalmatsalen, sjuuukt gott!!! Sen blev det lite badtunna, bastu och mat.

  

Idag har jag varit ute och åkt skate. För första gången får man nästan säga. Men känner mig rätt nöjd med att ha åkt 5 varv uppe på lillsapporo. Eftermiddagen har jag ägnat åt att ligga still i en snösoffa uppe på fjället, gött! Men mitt ansikte känns sådär lagom stekt idag igen :)


RSS 2.0